طبق اطلاعیه سایت سازمان سنجش، ثبت نام ارشد از 7 آبان ماه آغاز شده و تا 17 آبان تمدید شد. متقاضیان پس از مطالعه دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد می توانند برای بارگذاری مدارک در سایت sanjesh.org اقدام نمایند. ثبت نام کنکور ارشد تمامی دانشگاه ها از جمله سراسری، پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد با هم ادغام شده و از این طریق صورت می گیرد.
برای مشاوره ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
برای مشاوره ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد یکی از راه های ورود به مقطع تحصیلات تکمیلی می باشد که متولی برگزاری تمامی مراحل آن، سایت سازمان سنجش است. ثبت نام ارشد برای دانشگاه های سراسری و آزاد به صورت مشترک بوده و متقاضی پس از مطالعه دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد می تواند اقدام به نام نویسی در رشته مورد علاقه خود کند.
داوطلبان جهت ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد می بایست از 7 تا 13 آبان ماه اقدام به خرید کارت اعتباری نموده و سپس فرم ثبت نام را تکمیل و مدارک لازم را در سایت سنجش بارگذاری کند. متقاضیان امکان ثبت نام در دو کد رشته (اصلی و شناور) را داشته که هر کدام نیاز به خرید کارت اعتباری جداگانه ای دارند. برای آشنایی بیشتر داوطلبان در خصوص جزئیات ثبت نام کنکور ارشد در ادامه مقاله به بررسی زمان و شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد پرداخته شده است.
ثبت نام کنکور ارشد از اواخر مهر ماه آغاز خواهد شد و احتمالا پس از اتمام مهلت ثبت نام، چند باری نیز تمدید می گردد. ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد برای دانشگاه های سراسری و آزاد به صورت همزمان و مشترک در سایت سازمان سنجش انجام می شود و داوطلبانی که قصد ثبت نام کنکور ارشد آزاد را دارند تنها با یکبار تکمیل فرم در این سایت می توانند آمادگی خود برای دانشگاه آزاد را نیز اعلام کنند.
سازمان سنجش به عنوان مجری برگزار کننده کنکور ارشد هر ساله مدتی قبل از آغاز نام نویسی اطلاعیه ای در رابطه با زمان این آزمون منتشر می کند. سال گذشته زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد از 16 تا 26 آذر ماه در نظر گرفته شد و در سال جاری بازه زمانی ثبت نام از 7 آبان تا 13 آبان ماه اعلام شد که پس از اعلام مجدد سایت سازمان سنجش این مهلت تا 17 آبان ماه نیز تمدید شد تا جامانده ها از ثبت نام بتوانند در اسرع وقت برای نام نویسی اقدام کنند.
زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد برای سال جاری از تاریخ 7 آبان ماه آغاز شده و تا 13 آبان ماه ادامه خواهد داشت. متقاضیان می بایست از این زمان اطلاع پیدا کرده تا فرصت کافی برای فراهم نمودن منابع و مطالعه آن ها را داشته باشند. ضمن اینکه در سال جاری دفترچه راهنما ثبت نام نیز همزمان با شروع فرایند نام نویسی منتشر شده است.
ثبت نام کنکور ارشد دانشگاه آزاد بر خلاف تصور برخی از داوطلبان به صورت مستقل از دانشگاه های سراسری نبوده و از طریق سایت سازمان سنجش برگزار می شود. یعنی داوطلبانی که تمایل به پذیرش در مقطع ارشد دانشگاه آزاد را دارند می بایست همراه با سایر داوطلبان از 7 آبان ماه برای ثبت نام در کنکور ارشد سازمان سنجش اقدام کنند.
لازم به ذکر است که سازمان سنجش مهلت مجددی برای افرادی که موفق به ثبت نام آزمون ارشد نشده اند، در نظر می گیرد. بنابراین اگر داوطلبی از ثبت نام ارشد جا ماند، نگران نباشد و در مهلت تمدید ثبت نام کنکور ارشد در بازه های زمانی متفاوت اقدام به نام نویسی نمایند. هر چند بهتر از در روز های اول مهلت تعیین شده برای نام نویسی اقدام شود تا هیچ گونه مشکلی در این باره رخ ندهد.
اولین سوالی که ممکن است ذهن هر داوطلب را به خود مشغول کند این است که در صورت برگزاری کنکور ارشد، چه کسانی می توانند در این فرآیند ثبت نام کرده و همچنین رشته های مجاز کنکور ارشد چه رشته هایی است؟ آیا امکان ثبت نام ارشد در رشته ای متفاوت از رشته فارغ التحصیلی در مقطع لیسانس وجود دارد؟
طبق شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد، دارندگان مدرک کارشناسی (لیسانس) یا کارشناسی ارشد (فوق لیسانس یا دکترای حرفه ای) و یا دانشجویان سال آخر کارشناسی که تاریخ اخذ مدرک کارشناسی برای ثبت نام ارشد آن ها تا پیش از شهریور ماه سال جاری است و یا حداکثر تا تاریخ 31 شهریور فارغ التحصیل خواهند شد، می توانند در این آزمون شرکت نمایند. در این میان، متقاضیانی با شرایط خاص وجود دارند که در ادامه به بررسی این شرایط پرداخته شده است.
تا سال 96 فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری در صورت استفاده از تسهیلات تحصیل مجدد رایگان، مستلزم پرداخت شهریه کارشناسی ارشد معادل شهریه نوبت دوم (شبانه) بودند. به دنبال حذف این بند از قسمت شرایط دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد و رای دیوان عدالت، داوطلبان برای تحصیل مجدد در مقطع قبلی ملزم به پرداخت شهریه نمی باشند و سازمان سنجش می بایست از اعمال این بند در آزمون کارشناسی ارشد خودداری نماید. به محض اعلام تبصره یا تصویب قانون جدید در این خصوص در همین مقاله به اطلاع داوطلبان رسانده خواهد شد.
دانشجویان روزانه مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری (حتی انصرافی) می توانند بدون هیچ مشکلی در ازمون ثبت نام کرده و پس از اعلام نتایج نهایی، انصراف قطعی خود را از دانشگاه محل تحصیل اعلام نمایند.
داوطلبانی که در دوره روزانه کنکور کارشناسی ارشد سال گذشته پذیرفته شده اند (چه در مرحله نتایج نهایی، چه در تکمیل ظرفیت)، می توانند در آزمون ارشد امسال شرکت کنند. در واقع بر اساس رای دیوان عدالت، محرومیت از کنکور ارشد برداشته شده است.
فارغ التحصیلان رشته های گروه پزشکی، رشته های دبیری و داوطلبان شاغل در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی می بایست موافقت سازمان مربوطه را مبنی بر ادامه تحصیل خود دریافت کنند.
با توجه به این که شرایط مختلف دیگری هم چون وضعیت نظام وظیفه و سهمیه ها نیز مورد توجه می باشد توصیه می کنیم برای اطلاع از متن کامل شرایط، دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد را با دقت مطالعه نمایید.
با توجه به این که ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد به صورت اینترنتی انجام می گیرد، داوطلبان می بایست با مراجعه به سایت سازمان سنجش کشور به نشانی sanjesh.org و دریافت دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد اقدام به ثبت نام نمایند. در ادامه برای راهنمایی بیشتر راهنمای تصویری ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ارائه شده است.
راهنمای تصویری نحوه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 1403:
پس از مراجعه به سایت ارشد سازمان سنجش روی لینک "ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۳" کلیک کنید.
در صفحه باز شده بر روی گزینه "ثبت نام جدید" کلیک کنید.
در ادامه می بایست سریال کارت اعتباری خریداری شده را وارد نمایید. (این سریال پس از پرداخت هزینه ثبت نام در اختیار شما قرار می گیرد).
در صفحه بعد عکس خود را با توجه به توضیحات ذکر شده آپلود نمایید.
پس از آن نوبت به تکمیل فرم اینترنتی می رسد که ملزم به داشتن دقت بالا می باشد.
هر داوطلب بر اساس علاقه مندی می تواند حداکثر در یک کد رشته امتحانی اصلی و یک کد رشته شناور ارشد ثبت نام کرده و در آزمون مربوط به آن شرکت نماید. لازم است برای هر کد رشته نیز یک کارت اعتباری خریداری کرده و هزینه ثبت نام کارشناسی ارشد را پرداخت نماید. زمان برگزاری رشته اصلی و شناور ارشد متفاوت بوده و داوطلب امکان شرکت در هر دو آن ها را خواهد داشت.
متقاضیان شرکت در گزینش رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی می بایست برای اعلام علاقه مندی خود، نسبت به پرداخت هزینه و دریافت سریال اعتباری جداگانه اقدام نمایند. در صورتی که داوطلبان پس از اتمام مهلت ثبت نام کنکور ارشد، تصمیم به انتخاب دانشگاه های غیر انتفاعی و پیام نور گرفتند، می توانند در زمان انتخاب رشته ارشد برای خرید کارت اعتباری ارشد اقدام نمایند.
کلیه داوطلبانی که متقاضی شرکت در مجموعه امتحانی اول و دوم و همچنین اعلام علاقه مندی نیز می باشند باید چهار شماره سریال اعتباری تهیه کرده و هزینه ثبت نام ارشد را پرداخت کرده باشند. (یک سریال ثبت نام برای مجموعه امتحانی اول، یک سریال ثبت نام برای مجموعه امتحانی شناور ، یک سریال ثبت نام برای شرکت در گزینش دانشگاه پیام نور و یک سریال ثبت نام برای شرکت در گزینش دانشگاه های غیرانتفاعی).
کلیه داوطلبانی که در کنکور کارشناسی ارشد ثبت نام می کنند به عنوان داوطلب متقاضی دانشگاه آزاد اسلامی نیز تلقی می شوند. به عبارت دیگر ثبت نام کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بصورت جداگانه برگزار نخواهد شد و کلیه متقاضیان ثبت نام کارشناسی ارشد سال جاری درصورت مجاز شدن حق شرکت در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را خواهند داشت.
سازمان سنجش تقریبا یک هفته قبل از برگزاری آزمون، کارت ورود به جلسه کنکور ارشد را منتشر نموده و حدود یک ماه بعد از برگزاری آزمون، نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد را اعلام می کند که در قالب کارنامه ای حاوی اطلاعات ثبت نامی، نمرات اکتسابی، رتبه در سهمیه و بدون سهمیه، آخرین رتبه مجاز در سهمیه و نتیجه آزمون در سهمیه در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
از این مرحله به بعد مسیر متقاضیان کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد از هم جدا شده و کلیه داوطلبان بر اساس وضعیت مجاز بودن خود می توانند در انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد شرکت کرده و به اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه خود بپردازند.
آن دسته از متقاضیانی که رشته و یا دانشگاه های دارای مصاحبه را انتخاب کرده اند می بایست منتظر دعوت به مصاحبه ارشد مانده و در آن شرکت کنند. نتایج مصاحبه به صورت جدا گانه منتشر نمی شود و همزمان با اعلام نتایج نهایی داوطلب می تواند از قبولی یا عدم قبولی خود در رشته یا دانشگاه مورد نظر خود مطلع شود.
در مرحله آخر که همان اعلام نتایج کنکور ارشد می باشد، داوطلبان می توانن از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش، کارنامه قبولی خود را دریافت نمایند. در این کارنامه اطلاعات رشته و محل قبولی داوطلب درج می شود. در صورت عدم قبولی، واژه «مردود» در این کارنامه درج و منتشر می گردد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره کنکور کارشناسی ارشد پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ شرط ثبت نام این دسته از داوطلبان، فارغ التحصیلی تا 31 شهریور سال جاری می باشد که جزئیات بیش تر در خصوص شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد در متن مقاله شرح داده شده است.
✔️ ثبت نام متقاضیان رشته محل های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سایت سازمان سنجش انجام می شود که راهنمای ثبت نام این دسته از داوطلبان در متن مقاله قرار داده شده است.
✔️ مطابق متن مقاله، شرایط ثبت نام ارشد در دو دسته عمومی و اختصاصی ارائه می شود که در متن مقاله به توضیح آن ها پرداخته شده است.
برای مشاوره ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
برای مشاوره ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 150000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©