تمامی افراد پس از شرکت در دانشگاه به فکر کار و درآمد هستند ، این امر طبیعی است زیرا اغلب افراد تنها به دلیل کسب درآمد به دنبال تحصیل و دانشگاه می روند . حال این سوال پیش می آید که آیا همه افراد شغل مورد علاقه خود را پیدا می کنند ؟
در خوش بینانه ترین حالت می توان گفت افراد در محلی که به آن علاقه داشته یا در سمت مورد علاقه خود مشغول به کار خواهند شد . آیا این افراد در تمام مراحل کار خود خستگی ناپذیرند ؟ آیا ممکن است مشکلی در کار آن ها پیش بیاید که سبب دل زدگی آن ها شود ؟
فرض کنید به فرسودگی شغلی دچار شده اید و اکنون در حال کار کردن هستید ، آیا ممکن است زمانی حس کنید که نمی توانید کارهایتان را طبق برنامه ریزی پیش ببرید ؟ آیا ممکن است کارفرما شما در آخرین لحظه از شما بخواهد کاری انجام دهید ؟ تا به حال پیش آمده است که رئیستان در ثانیه های اخر شما را به ماموریت بفرستد ؟
اگر موارد گفته شده در حین کار برای شما نیز پیش آمده باشد ، احتمالا احساس درماندگی کرده و حس می کنید اختیار کارتان از دست شما درآمده است . حال باید چه کنید ؟ چگونه می توانید این مشکل به وجود آمده را برطرف کنید ؟
تنها راهی که پیش رویتان است ، تعیین حد و مرز در محیط کار است . برخی از راهکارها وجود دارند که علاوه بر ایجاد حد و مرز در کارتان سبب احترام بین کارمندان و کارفرما و بهره وری بیشتر خواهد شد که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد .
راهکارهای ایجاد حد و مرز در محیط کار
همانطور که می دانید به دلیل پیشرفت چشمگیر تکنولوژی تعادل بین کار و زندگی بهم خورده است ، به طوریکه هنگامی که در منزل هستیم ، مدیران می توانند از کارمندان خود بخواهند که کارهای عقب افتاده را انجام دهند ، اما واقعا این مسئله صحیح نیست .
اضطراب و درماندگی در کار سبب می شود که فرد نه تنها به فرسودگی شغلی بلکه افراد تمایلی به کار کردن و ارتباط برقرار کردن با مدیر و دیگر اعضای شرکت نداشته باشند ، در نتیجه تنها خودمان هستیم که می توانیم به دیگران اجازه دهیم چطور با ما رفتار کنند .
- حد و مرز را تعیین کنید
همانطور که گفتیم به دلیل پیشرفت تکنولوژی ممکن است رئیستان از شما بخواهد که زمانی که سرکار نیستید ، به ایمیل ها پاسخ دهید یا اینکه در دقیقه نود شما را به ماموریت بفرستد ، در این هنگام چکار باید انجام دهید ؟
در مورد مواردی که برایتان مهم است باید مرز گذاری کنید ، به طور مثال به او بگویید زمانی که در خانه و کنار خانواده هستید ، نمی توانید به ایمیل ها پاسخ دهید یا به او بگویید یک هفته پیش از ماموریت و قرار های کاری شما را مطلع کند .
- وظایف شغلی خود را روز اول مشخص کنید
پیش از آنکه تصمیم به کار گرفتید باید در مورد وظایف شغلی خود از مدیرتان بپرسید ، در آخر پس از اینکه به نتیجه رسیدید ، فهرستی از وظایف خود تهیه کنید و به همراه مدیرتان آن ها را اولویت بندی کنید .
این فهرست به شما کمک زیادی خواهید کرد که در آینده با رئیس خود به مشکل نخورید ؛ همینطور در پایان می توانید بر سر اولویت ها با کارفرما خود مذاکره کرده و به توافق برسید .
- بی رودروایسی گفتگو کنید
پس از آنکه با کارفرما در مورد وظایف شغلی خود و اولویت آن ها صحبت کرده و فهرست آن را تهیه کردید ، می توانید به طور شفاف و بی رودوایسی در مورد وظایف خود با دیگر کارمند خود نیز صحبت کنید .
به طور مثال می توانید به همکاران خود گوشزد کنید که غیر از زمان های کاری با شما تماس نگیرند ، برای آن ها مشخص کنید که در چه زمانی پاسخگو آن ها هستید یا برای آن ها مشخص کنید در تعطیلات نمی توانید به آن ها پاسخ دهید مگر در موارد ضروری .
- هنر " مکث کردن " را یاد بگیرید
به طور کلی می توان گفت پیش از آنکه با هر کاری موافقت کرده و پاسخ دهید ، مکث کنید و در مورد آن به خوبی فکرده کرده و سپس پاسخ دهید . به طور مثال ممکن است رئیس شما بدون هماهنگی با شما بخواهد که به یک قرار کاری برید ؟ در این زمان چه باید کرد ؟
پیش از آنکه پاسخ دهید ، حتما مکث کنید زیرا گاهی ممکن است اگر با عجله پاسخ دهید ، ناخودآگاه جواب مثبت دهید . مکث کردن به شما فرصت می دهد تا برنامه هایتان را مرور کرده و بررسی کنید که آیا با اولویت های شما تداخل دارد یا خیر .
- وظایف خود را دسته بندی کنید
شما ممکن است در طول روز وظایف مختلفی را داشته باشید و بخواهید که تمام آن ها را انجام دهید اما فرصت کافی نداشته باشید . در نتیجه می توانید وظایف مختلف خود را در دسته های مختلفی مانند دسته زیر جایگذاری کنید و پس از آن به امور خود رسیدگی کنید .
دسته انجام دادنی
دسته عقب انداختنی
دسته واگذار کردنی
دسته رها کردنی
- " نه گفتن " را یاد بگیرید
گاهی ممکن است به دلیل اینکه با مدیر خود رودروایسی داشته و نمی توانید با او به طور شفاف صحبت کنید ، مخالفت نکرده و کارهایی را که حتی در حیطه وظایف شما نیست را انجام دهید . این رفتار صحیح نیست ، شما باید در هر موقعیتی هستید که هستید ، نه گفتن را یاد بگیرید .
حتی می توانید زمانی که تنها هستید انقد این کلمه را با خود تکرار کرده تا بتوانید از آن استفاده کنید . " نه گفتن " شاید سخت به نظر آید اما می تواند در طی مراحل زندگی به شما کمک کرده تا بتوانید از شرایط سخت زندگی خلاص شوید .
- در روابط خود مرز مشخص ، معین کنید
گاهی ممکن است رئیس شما وقت و بی وقت در اتاق شما را بزند و حتی در مورد کوچیکترین مسائل بخواهد با شما جلسه بگذارد ، اما این صحیح نیست . یکی از راه های ایجاد حد و مرز ، تهیه صورت جلسه است .
صورت جلسه به شما کمک می کند تا اختیار امورتان را در دست بگیرید و در برخورد با کارفرما و حتی همکاران خود چارچوب تعیین کنید و همینطور بتوانید در جایگاه رهبری ظاهر شوید .
- خود را برای هر عکس العملی آماده کنید
چارچوب بین کارفرما و همکاران خود تعیین کردید ، حال باید منتظر واکنش ها و بازخوردهای منفی آن ها باشید . در این مواقع باید احساسات خود را کنترل کرده و به صورت منطقی با دیگران برخورد کرده و مشکل به وجود آمده را مدیریت کنیم .
در نهایت می توان گفت اگر بتوانید در برخورد با کارفرما و در محیط کار موارد گفته شده را اعمال کنید ، نه تنها بهره وری بیشتری خواهید داشت بلکه با آرامش خاطر می توانید به کار خود ادامه دهید .
منبع : سایت چطور