آیا مدرک جز مهم ترین معیار های موفقیت است ؟ آیا با داشتن مدرک تحصیلی حتما صاحب شغل می شویم ؟ بازار کار امروزی مدرک می طلبد یا مهارت ؟ چرا همه ی افراد گرفتن مدرک را تا این حد مهم می دانند ؟ و در نهایت مدرک تحصیلی مهم تر است یا داشتن مهارت ؟
این سوالات را صادقانه پاسخ دهید .
در ادامه مقاله میخواهیم جواب تمامی سوالات را توضیح دهیم .
مهارت یا مدرک ؟
بسیاری از کارفرماها و ادارات دولتی برای استخدام از ما مدرک می خواهند پس مدرک برای ما ضروری است اما آیا همین مراکز بدون حرفه ما را استخدام می کنند ؟
باید گفت که گرفتن مدرک به نوبه خود خوب است اما از الزامات زندگی نیست و اغلب افرادی که مدرک دارند اما صاحب مهارت خاصی نیستند بیکاران جامعه را تشکیل می دهند .
اما می توان گفت داشتن مدرک به همراه مهارت لازم است و افرادی که در رشته تحصیلی خود مهارت دارند صاحب شغل می شوند ، در نتیجه ملاک ما برای موفقیت صرفا یک کاغذ مانند مدرک تحصیلی نیست بلکه هدف باید مدرک به همراه مهارت باشد .
زمینه پیدایش مدرک گرایی و مهارت گرایی
ما در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد که آیا مدرک مهم هست یا مهارت ؟ آیا با داشتن مدرک حتما می توانیم کار پیدا کنیم یا حتما اگر مهارت خاصی داشته باشیم می توانیم موفق شویم ؟
- مدرک گرایی
می توان گفت در این نظام افرادی که دارای مدرک تحصیلی هستند از حقوق و شغل مدنظر بهره مندند . همچنین اولویت و اهمیت با مدرک تحصیلی بوده البته اکنون هم این موضوع وجود داره اگر شما در شغلی مهارت دارید ، باید مدرک تحصیلی مربوط به آن را نیز داشته باشید و در نهایت در جایگاه مورد نظر خود استخدام خواهید شد .
همین موضوع منجر به مدرک گرایی شد زیرا این پیام را به جامعه داده است که دنبال مدرک باشید و اگر در شغلی که مشغول به کار هستید مدرک داشته باشید از مزایا و حقوق بیشتر برخوردارین .
همچنان افراد بر اساس مدرک تحصیلی استخدام می شوند ، به تنها چیزی که عملا به آن توجه نمی کنند میزان کارآیی و بهره وری آن ها است در ادامه باید به این موضوع اشاره کرد که ایران از جمله کشور هایی است که بیشترین مدرک دکتری را دارد .
- مهارت گرایی
مدرک دانشگاهی امکان تجربه یک فضای متفاوت و ورود به جامعه را فراهم می کند وهمچنین برای من و شما سواد ، شعور ، ثروت و موفقیت می آورد .
امروزه افراد کمی هستند دقیقا در رشته دانشگاهی خودشان کار کنند زیرا همانطور که در بالا اشاره کردیم مدرک دانشگاهی و رشته تحصیلی با زمینه شغلی و موفقیت ارتباط قطعی ندارند .
از سال 1390 در نظام طبقه بندی مشاغل و جبران خدمت در وزارت کار تغییرات و بازنگری هایی انجام شد ، در این میان یکی از موضوعات مهمی که بیان شد این مساله است که اولویت را از مدرک تحصیلی به سمت مهارت گرایی تغییر دهیم .
امروزه کارفرما ها و خیلی از افراد جامعه از اهمیت مهارت آگاه هستند اما نیاز داریم تمامی افراد جامعه بدانند که مهارت حرف اول را در خصوص اشتغال و پیشبرد کار ها را می زند .
لازمه موفقیت
لازمه موفقیت و شغل خوب داشتن مهارت است و خیلی از افراد بدون داشتن مدرک تحصیلی به موفقیت رسیده اند .
داشتن مدرک تحصیلی خوب است خیلی خوب اما توجه کنید که بعد از گرفتن لیسانس یا بعد از دوران دانشجویی مهارت کسب کنید و شغل خود را تثبیت کرده ، در نهایت اگر هدفتون ادامه تحصیل بود از خودتون بپرسین که چرا میخواهم مدرک بالاتر بگیرم ؟
بعد از پاسخ به این سوال می توانید برای ادامه تحصیل و گرفتن مدرک تحصیلی تلاش کنید و چقدر خوب می شود اگر مهارت و مدرک تحصیلی مان در یک زمینه باشد .
در نهایت به این نتیجه می رسیم اینکه در چه مقطعی یا در چه دانشگاهی تحصیل کرده ایم یا در چه شرکتی سابقه کار داریم اصلا مهم نیست ، تنها چیزی که ارزشمند است این است که چه مهارتی داریم .
منبع : سایت غفوری