آیا شما هم فراموشی دارید ؟ افراد در چند سالگی به فراموشی دچار می شوند ؟ آیا روشی برای رفع مشکل فراموشی وجود دارد ؟ چگونه می توان حافظه را تقویت کرد ؟ از بازی سودوکو چه اطلاعاتی دارید ؟ آیا می توان با سودوکو مشکل فراموشی را حل کرد ؟
کمبود حافظه یا فراموشی در زندگی انسان ها می تواند مشکل ساز شود و زندگی آن ها را مختل کند . اما اغلب بزرگسالان و آن هایی که در آستانه پیری هستند به فراموشی و آلزایمر دچار می شوند . همانطور که می دانید افرادی که حافظه خود را از دست می دهند و به آلزایمر دچار می شوند نیاز به مراقبت و نگهداری دارند و نمی توان آن ها را به حال خودشان رها کرد .
حافظه فعال ، می تواند اطلاعات ساده که ممکن است روزانه به آن ها احتیاج داشته باشید را نگه دارد . اما برای اینکه بتوانید اطلاعات پیچیده تر را برای مدت طولانی تری به خاطر بسپارید تنها حافظه فعال نمی تواند به شما کمک کند بلکه باید ارتباطی بین اطلاعات قبلی و جدید پیدا کنید تا مطالب به حافظه بلند مدت شما سپرده شود .
اما نگران نباشید . روش های مختلفی وجود دارد برای اینکه بتوانید حافظه خود را تقویت کنید . تقویت حافظه و داشتن حافظه قوی می تواند از فراموشی دوران پیری جلوگیری کند و خطر ابتلا به آلزایمر را از شما دور می کند .
سودوکو چیست
همانطور که گفتیم روش های مختلفی برای تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به فراموشی وجود دارد . سودوکو یکی از این روش ها است که باعث فعالیت ذهن شده ، به تقویت آن کمک کرده ، مانع ضعیف شدن مهارت های شناختی می شود و در نتیجه به سلامت مغز کمک می کند .
سودوکو یک جدول اعداد است که امروزه به عنوان یکی از سرگرمی های شناخته شده در کشور های مختلف جهان به کار می رود . انتشار سودوکو برای اولین بار در ژاپن در سال 1986 اتفاق افتاد و پس از آن در سال 2005 این بازی به محبوبیت جهانی رسید .
اما لازم به ذکر است بدانید برای اولین بار سودوکو در یک مجله آمریکایی در سال 1979 انتشار پیدا کرد و نخستین مسابقه ملی آن در سال 2008 در فیلادلفیا آمریکا برگزار شد . در ایران نیز برای اولین بار در سال 1385 توسط روزنامه همشهری به صورت روزانه چاپ شد .
قوانین بازی سودوکو
سودوکو یک جدول 9 در 9 می باشد که کل جدول نیز باید به 9 جدول کوچکتر 3 در 3 تقسیم شود و باید چند عدد به طور فرضی در جدول گذاشته شود و پس از آن اعداد دیگر را با رعایت 3 قانون زیر در جدول قرار دهید .
قانون 1 : در هر سطر جدول ، اعداد یک تا نه بدون تکرار قرار گیرد .
قانون 2 : در هر ستون جدول ، اعداد یک تا نه بدون تکرار قرار بگیرد .
قانون 3 : در هر ناحیه 3 در 3 جدول ، اعداد یک تا نه بدون تکرار قرار گیرد .
تاثیرات سودوکو
لازم به ذکر است بدانید فراموشی و آلزایمر خوشبختانه به کندی پیشرفت می کند در نتیجه ما فرصت داریم تا با تقویت حافظه و مغز ، نشانه های فراموشی را به تاخیر بیندازیم و سپس از وقوع آن ها جلوگیری کنیم .
به گفته محققان انسان ها باید در تمام طول زندگی از مغز خود کار بکشند تا مغز با فعالیت بیشتر سلامت خود را حفظ کند . در نتیجه می توان گفت سودوکو باعث تقویت مغز و افزایش قدرت آن می شود . البته این به آن معنا نیست که خوره حل سودوکو یا جدول شوید .
مهارت های دیگر از جمله حل معما ، یادگیری یک زبان جدید ، ورزش کردن و غیره می تواند به تقویت مغز کمک کند و آن را به چالش بکشد . اما باید بدانید که تحت هیچ شرایطی از فعالیت های ذهنی غافل نشوید ، زیرا کمک می کند ذهن ما چابک تر عمل کند .
طبق تحقیقات اخیر افراد بالای 50 سال که به صورت مداوم و در طول زندگی خود فعالیت های ذهنی مانند حل جدول ، سودوکو ، حل معما و دیگر بازی های فکری انجام داده اند عملکرد مغزی بهتری داشته اند .
دیگر بازی های تقویت ذهن
همانطور که گفتیم برای اینکه بتوانید مطالب پیچیده را در حافظه بلند مدت خود بسپارید ، نیاز دارید مطالب گذشته و جدید را بهم ربط دهید تا آن ها را فراموش نکنید . بازی های دیگری برای تقویت مغز وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد .
- پیدا کردن جفت ها
در این بازی از کارت یا کاشی هایی استفاده می کنند که در آن ها جفت وجود دارد . آن ها را باید پشت به میز قرار دهید و سپس جفت ها را پیدا کنید . در ابتدای بازی می توانید از تعداد کارت های کمتری استفاده کنید و پس از آن تعداد کارت ها را بیشتر کنید .
برای شروع 24 عدد کارت به پشت روی میز بچینید . جای کارت ها را عوض کنید به طوری که ندانید کدام دو کارت شبیه به یکدیگر هستند ، در هر مرحله باید کارت ها را نگاه کنید تا زمانی که کارت جفت با کارت قبلی پیدا شود . وقتی که یک جفت یکسان را پیدا کردید ، آن ها را از گروه خارج کنید و به پیدا کردن دیگر جفت ها ادامه دهید تا همه آن ها را پیدا کنید .
- جورچین نسنجیده
حل کردن جورچین نیز یکی از روش های تقویت حافظه می باشد اما در این روش شما باید پازل را به صورت کورکورانه حل کنید . یعنی تنها یکبار فرصت دارید که به عکس پازل نگاه کنید و آن را به حافظه بلند مدت خود بسپارید و پس از آن بدون نگاه کردن دوباره به عکس سعی کنید قطعات را کنار هم بچینید تا تصویر کامل شود .
آیا شما حافظه خوبی دارید ؟ تا چه مدتی می تونید مطالب را نگه دارید در ذهن خود ؟ آیا به فکر پیری و آلزایمر هستید ؟ شما کدام روش را برای تقویت حافظه استفاده می کنید ؟
منبع : سایت چطور و ویکی پدیا