آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه از مهم ترین آزمون های سراسری هستند که داوطلبان زیادی برای اخذ پروانه وکالت در آن شرکت می کنند. طبیعی است که آزمون دارای شرایطی است، از مهم ترین شرایط، شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ می باشد که شرط سن لازم برای آزمون وکالت قوه قضاییه حداقل 24 و حداکثر 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت تعیین شده است. البته شرط سن آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ برای داوطلبان تغییر حوزه قضایی حذف شد.
برای مشاوره شرط سنی آزمون وکالت 1403
برای مشاوره شرط سنی آزمون وکالت 1403
داوطلبانی که علاقه مند هستند در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری 1403 شرکت کنند، پیش از ثبت نام می بایست قوانین و شرایطی که هر ساله توسط برگزارکنندگان این آزمون از طریق دفترچه راهنمای آزمون اعلام می شود را مطالعه کرده و در صورت دارا بودن شرایط نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام نمایند.
شرط سن آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ برای داوطلبان تغییر حوزه قضایی حذف شد.
ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ از 4 مهرماه تا 18 مهرماه می باشد.
ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۳ از 5 مهرماه تا 14 مهرماه می باشد.
شرایط ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری شامل شرایط عمومی و اختصاصی می باشد و در سال های اخیر شرایط سنی نیز به آن اضافه شده و متقاضیان باید توجه داشته باشند در صورتی که شرط سن لازم کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه 1403 را نداشته باشند، حتی در صورت تکمیل فرم ثبت نام و شرکت در آزمون و قبولی، نمی توانند پروانه وکالت را دریافت نمایند.
با توجه به اهمیت شرط سن لازم کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه 1403 در مقاله پیش رو، توضیحاتی در خصوص شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ هم در دادگستری و هم در قوه قضاییه ارائه داده شده است تا داوطلبانی که واجد شرایط هستند نسبت به ثبت نام در این آزمون اقدام نمایند.
پیش تر نیز اشاره شد که شرکت در آزمون وکالت چه آزمون دادگستری و چه قوه قضاییه از شروط خاصی پیروی و تبعیت می کند. یکی از مهم ترین و محدود کننده ترین این شرایط، شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ است. طبق لایحه قانون استقلال کانون وکلا حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال می باشد.
روند کسب پروانه وکالت قوه قضاییه به این صورت است که داوطلبان با شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه و کسب نمره قبولی به مصاحبه حضوری دعوت می شوند. پس از پذیرش در مصاحبه آزمون وکالت قوه قضاییه مجاز به شرکت در دوره کارآموزی خواهند بود.
تا پیش از سال 1398 متقاضیان با پایان کارآموزی، پروانه وکالت پایه 2 دریافت کرده و در نهایت پس از دو سال پروانه پایه 1 به آنها تعلق می گرفت. اما بعد از سال 98 با پایان دوره 18 ماهه کارآموزی، تمام متقاضیان پروانه وکالت پایه 1 دریافت می کنند.
از آنجا که دوره کارآموزی به مدت 1.5 سال به طول می انجامد و همچنین چندین ماه نیز در انتظار آزمون اختبار و اعلام نتایج آزمون وکالت صرف خواهد شد، در نتیجه نزدیک به 3 سال از تاریخ ثبت نام تا صدور پروانه وکالت پایه 1 زمان خواهد گذشت.
هر سال پیش از برگزاری آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه آگهی ثبت نام آزمون شامل شرایط، قوانین و شرط سنی آزمون وکالت دادگستری ۱۴۰۳ منتشر می شود. در سال های گذشته شرط سنی آزمون وکالت دادگستری به این صورت بود که داوطلبان پس از قبولی در آزمون و برای شرکت در دوره کارآموزی آزمون وکالت می بایست دارای حداکثر 40 سال بودند، اما در سال گذشته تغییراتی در این راستا صورت گرفت.
در حالی که داوطلبان آزمون وکالت در انتظار طولانی برای انتشار آگهی ثبت نام این آزمون می کشیدند، همزمان در اردیبهشت ماه سال گذشته با انتشار دفترچه ثبت نام آزمون وکالت، حداقل سن این آزمون حذف شده است، که پیش بینی می شود شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ و دوره های آتی نیز ادامه داشته باشد.
از جمله تغییرات می توان موارد زیر را نام برد:
شرط سن آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۳ برای داوطلبان تغییر حوزه قضایی حذف شد.
ماده 40 آیین نامه: اضافه شدن دو درس متون فقه و حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت
ماده 41 آیین نامه: حداقل نمره قبولی در آزمون باید 60 درصد از کل نمره آزمون باشد.
همان گونه که اشاره شد، حداقل سن در زمان ثبت نام آزمون وکالت حذف شده و حداکثر سن در تهران 40 سال و در شهرستان ها 50 سال می باشد.
همان طور که اطلاع دارید شرکت در آزمون وکالت برای دریافت و تمدید پروانه وکالت امری ضروری می باشد. متقاضیان پس از شرکت در آزمون و قبولی می بایست حدودا 1.5 الی 2 سال دوره کارآموزی سپری کنند. مطابق با بند 3 ماده 10 لایحه قانونی استقلال به افراد زیر 25 سال اجازه وکالت داده نمی شود، از این رو شرط سنی تعیین شده بر مبنای همین قانون بوده و با آن سازگاری دارد.
به طور کلی مراحل کسب پروانه وکالت به این صورت است که پس از قبولی در آزمون وکالت دادگستری، می بایست 18 ماه الی 2 سال دوره کارآموزی گذرانده شود. کارآموزان وکالت در این دوره قادر به بررسی پرونده و کسب درآمد از این طریق خواهند بود. پس از تکمیل دوره کارآموزی در نهایت با شرکت در آزمون اختبار و قبولی در آن، پروانه وکالت دریافت خواهند کرد.
یکی از مسائلی که اخیرا بین داوطلبان رواج دارد شرط حذف شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ است. در پاسخ به این پرسش که آیا حذف شرط سنی آزمون وکالت صحت دارد یا خیر باید گفت که هیچ اطلاعات موثقی از سوی کانون وکلای دادگستری و قوه قضائیه در این باب منتشر نشده است. اگر تغییراتی در شرط سن لازم کانون وکلا دادگستری و قوه قضاییه 1403 اعمال شود، این مقاله بروزرسانی خواهد شد.
حذف شرایط سنی آزمون وکالت صرفا مربوط به حداقل شرط سن آزمون وکالت دادگستری است و درخصوص حذف شرط حداکثر سن اطلاعیه رسمی منتشر نشده است. صرفا زمانی می شود به این امر استناد کرد که در دفترچه آزمون وکالت 1403 از حذف شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ گفته شده باشد.
در خصوص شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ فقط دفترچه سال گذشته و اطلاعیه های رسمی قابل استناد است که براساس آن شرط سنی آزمون وکالت دادگستری حداقل سن در زمان ثبت نام حذف شده و حداکثر سن در تهران 40 سال و در شهرستان ها 50 سال می باشد، و در آزمون وکالت قوه قضائیه حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال می باشد.
در بندهای پیشین به اهمیت رعایت شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ پرداخته شد، توجه کنید که در غیر این صورت مجاز به شرکت نخواهید بود. جهت مشاوره شرط سنی آزمون وکالت به نکات مهم گفته شده در متن این مقاله توجه نموده و موارد زیر را که شروط اصلی شرکت در آزمون وکالت هستند در نظر داشته باشید:
داشتن تابعیت ایرانی توسط متقاضی
داشتن شرط سنی حداکثر 40 سال در تهران و 50 سال در شهرستان برای شرکت در آزمون وکالت دادگستری
داشتن شرط سنی حداقل 24 سال و حداکثر 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت در آزمون قوه قضاییه
عدم شهرت به فسق و فجور
عدم وجود سابقه کیفری و محرومیت های اجتماعی
عدم اعتیاد به مواد مخدر با تایید پزشک قانونی
آقایان دارای کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم و موقت باشند.
تعهد به اصل نظام و قانون اساسی داشته باشد.
در سازمان ها، نهادهای انقلابی، ادارات و شرکت های دولتی وزارتخانه ها، شهرداری ها و موسسات خدمات عمومی مشغول به کار نباشد.
دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته های حقوق، فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوقی و معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی
داوطلبان دارای مدرک کارشناسی رشته های غیر مرتبط، مجاز به ثبت نام در آزمون رشته وکالت نیستند.
متقاضیان دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته، در صورت داشتن مدرک کاردانی مرتبط، مجاز به شرکت در آزمون وکالت هستند.
داوطلبان برای آگاهی از بودجه بندی آزمون وکالت که اساس مطالعه و موفقیت در آزمون کتبی است میتوانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۳ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ با توجه به متن مقاله، طبق ماده 38 آیین نامه، حداقل سن در زمان ثبت نام آزمون وکالت 24 سال و حداکثر سن در تهران 40 سال و در شهرستان ها 50 سال می باشد. توضیحات بیشتر در متن مقاله قرار دارد.
✔️ طبق لایحه قانون استقلال کانون وکلا حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال می باشد. توضیحات بیشتر در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، از شرایط اصلی آزمون وکالت عدم وجود سابقه کیفری و محرومیت های اجتماعی، عدم اعتیاد به مواد مخدر با تایید پزشک قانونی و موارد دیگر می باشد که در متن مقاله به طور کامل ارائه شده است.
برای مشاوره شرط سنی آزمون وکالت 1403
برای مشاوره شرط سنی آزمون وکالت 1403
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©