دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته حسابداری می توانند در راستای یادگیری عملی حسابداری در دوره های کارآموزی و یا کارورزی شرکت کنند. حضور در این دوره ها از سوی دانشگاه محل تحصیل خود فرد و یا آگهی های مخصوص کارآموزی و کارورزی حسابداری امکان پذیر می باشد. شرکت در این دوره ها امکان اشتغال افراد بدون سابقه کاری را فراهم می نماید.
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی حسابداری
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی حسابداری
کارآموزی و کارورزی به دوره هایی گفته می شود که در آن شخص مهارت های لازم در رشته تخصصی مورد نیاز خود را به صورت عملی به دست می آورد. بنابراین، داوطلبانی که علاقه مند به شغل حسابداری هستند می بایست بعد از گذراندن دوره های تئوری رشته حسابداری در دانشگاه ها و یا موسسات آموزشی و تسلط کافی بر مباحث اصول حسابداری در دوره های کارآموزی و کارورزی حسابداری شرکت نمایند تا بتوانند در بازارکار واقعی شغل حسابداری مفاهیم تئوری که یادگرفته اند را به کار بگیرند.
در واقع اکثر فارغ التحصیلان و نیز دانشجویان رشته حسابداری می توانند در دوره های کارآموزی و کارورزی جهت کسب مهارت و تجربه بیشتر به صورت تخصصی شرکت نمایند. برخی از دانشگاه های کشور که در رشته حسابداری پذیرش دارند، شرایطی را برای این دانشجویان فراهم آورده اند تا بتوانند در طول ترم تحصیلی در برخی از روزها به صورت پاره وقت مشغول به یادگیری عملی رشته خود شوند.
به علاوه بسیاری از شرکت ها نیز تعدادی از دانش آموختگان رشته حسابداری را برای پرورش و آموزش نیروهای موردنیاز خود به کار می گیرند تا بعد از اتمام دوره کارآموزی و کارورزی، در صورت صلاحدید، بتوانند در همان سازمان و یا سایر شرکت ها در رشته حسابداری استخدام شوند. بنابراین، در ادامه این مقاله درباره این که دوره کارآموزی و کارورزی حسابداری به چه معناست، چگونه می توانید در رشته حسابداری به کارآموزی یا کارورزی مشغول شوید و این که گزارش کار دوره کارآموزی و کارورزی حسابداری خود را چگونه تهیه نمایید، توضیح داده شده است.
فارغ التحصیلان رشته حسابداری برای موفقیت در کار و حرفه خود و این که بتوانند فرصت شغلی مناسبی را بدست آورند، بهتر است قبل از اقدام به گشتن دنبال کار، یک دوره کارآموزی یا کارورزی را بگذرانند تا بتوانند مهارت های لازم در رشته خود را بدست آورید.
کارآموزی حسابداری به دوره ای گفته می شود که کارآموز در محل کاری شروع به فعالیت می کند و در آن مهارت های لازم برای رشته حسابداری را به صورت عملی کسب می نماید. این کارآموزی می تواند به صورت دریافت با حقوق یا بدون حقوق باشد که دوره های کارآموزی معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه و یا حتی ۲ سال به طول می انجامد.
دوره های کارآموزی بدون حقوق معمولا ۳ ماه بوده و هر چه طول مدت کارآموزی بیشتر شود، مزایای آن و حقوق آن برای کارآموز افزایش پیدا می کند. معمولا محل هایی که اقدام به استخدام کارآموز می نمایند، بعد از اتمام دوره کارآموزی اگر از کار کارآموز خود راضی باشند او را استخدام می کنند و کارآموز در همان محل شروع به کار می کند.
حسابداری از مشاغلی است که فرصت های شغلی زیادی برایش وجود دارد و در مکان های بسیار زیادی می توان استخدام شد. این حرفه جزو مشاغلی است که جای پیشرفت برای آن زیاد بوده و با بالا رفتن سطح تحصیلات دانشگاهی، تجربه فرد و دانش وی بالا رفته و می تواند پروژه های پر اهمیت و بزرگ تری را اخذ نماید.
بهترین راه برای افزایش تجربه و دانش، در حرفه هر فردی گذراندن دوره کارآموزی می باشد. شرکت در دوره های کارآموزی در شرکت های معتبر یکی از پلن ها و کار های مهم برای افراد تازه فارغ التحصیل شده می باشد. معمولا شرکت ها علاقه مند هستند افرادی را استخدام کنند که سابقه کار مفید در زمینه تخصصی شان داشته باشند.
افرادی که تازه فارغ تحصیل شدهاند و سابقه کاری مناسبی در تخصص خودشان در رشته حسابداری ندارند، می توانند با گذراندن دوره های کارآموزی سابقه کار مورد نیاز خود را به دست آورند. بسیاری از سازمان ها دوره هایی تحت عنوان دوره کارآموزی را برگزار کرده که در پایان این دوره ها شایسته ترین کارآموز استخدام می شود.
کارآموزی حسابداری برای کارفرمایان و کارجویان فرصتی فراهم می کند که شایسته ترین نیرو را پرورانده و آن را شناسایی کنند تا کارفرمایان بتوانند بهترین و زبده ترین نیرو را استخدام نمایند. کارآموزان دوره حسابداری معمولا فارغ التحصیلان رشته حسابداری هستند که در دوره کارآموزی خود آموزش های مربوط به حسابداری مالی و همچنین امور مالیاتی را به شکل واقعی و عملی آموزش می بینند. با طی کردن این گونه کارآموزی ها، حسابدار دوره ها و چالش های لازم در مورد حسابداری در زمینه کاری خود را گذرانده و تخصص لازم را در مورد کار حسابداری به دست می آورد.
در این دوره ها معمولا طرز کار استفاده از نرم افزار های حسابداری به کارآموز آموزش داده می شود و کارآموز می تواند به صورت تخصصی از نرم افزار های حسابداری استفاده نماید. یک کارآموز حسابداری باید پروژه های مالی و مالیاتی حسابداری را به صورت عملی حسابداری کند تا بتواند تجارب لازم را در امور حسابداری به دست آورد و به صورت انفرادی وارد بازار کار شود.
کارورزی ابزاری مناسب برای آشنایی با حرفه شغلی مورد نظر یعنی حسابداری می باشد. کارورزی برای دانشجویان رشته حسابداری در دانشگاه های مختلفی مانند دانشگاه علمی کاربردی و ... انجام می شود. کارورزی به این شکل است که در پایان تحصیل دانشجو موظف است که به مدت ۲۴۰ ساعت در محلی که از طرف دانشگاه مشخص می شود، شروع به کارورزی نمایند.
در کارورزی حسابداری، فرد در محلی مشغول به کار می شود و امور حسابداری آن شرکت یا کارخانه را بر عهده می گیرد. در دوره های کارورزی معمولا فرد تحت نظارت یک مربی آموزش های لازم را دریافت می کند و کار های محوله که از طرف مربی به او داده می شود را انجام می دهد. انجام کارورزی باعث می شود قابلیت های کاری فرد کارورز در رشته حسابداری افزایش پیدا کرده و به یک متخصص تبدیل شود.
کارورزی رشته حسابداری به این شکل است که در پایان دوره تحصیلات، دانشجو موظف است تا دوره کارورزی خود را در رشته حسابداری هنگام انتخاب رشته تعیین نماید. در کارورزی یک تجربه آموزشی به فرد داده می شود تا در شغل آینده خود تجارب لازم را برای ورود به آن حوزه کسب نماید.
در این دوره آموزشی دانشجو با هماهنگی دانشگاه محل تحصیلش مدت ۲۴۰ ساعت را در پایان دوره تحصیلات و ۲۴۰ ساعت را در نیمسال دوم تحصیلات خود به کارورزی مشغول می شود. کارورز حسابداری در این دوره تخصص لازم برای کار کردن به صورت انفرادی در شرکت ها و محل های مختلف را بدست آورده و می تواند به امور مالی و مالیاتی در محیط های مختلف بپردازد.
این دوره های کارورزی حسابداری که به صورت 2 واحد درسی در دو نوبت ارائه می شود، فرصت مناسبی برای دانشجو فراهم می کند تا با محیط کاری آینده خود آشنا شود و علایق خود را در زمینه کاری آینده مشخص کند تا بداند بیشتر دوست دارد در کدام محیط و در چه زمینه ای به فعالیت بپردازد.
پس کارورز به کسی گفته می شود که به صورت داوطلبانه با داشتن دانشی مقدماتی به هدف ارتقا مهارت خود شروع به کار در یک محیط صنعتی یا خدماتی می کند. فرد کارورز دانش و مهارت تئوری را در دانشگاه یا دوره های تخصصی بدست آورده و اقدام به شرکت در دوره های کارورزی می کند. به عبارتی می توان گفت که فرد کارورز مهارت کافی برای کار در محیط به صورت تخصصی را از قبل نداشته و با گذراندن دوره کارورزی حسابداری مهارت های لازم را کسب خواهد کرد.
افراد علاقه مند به گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی حسابداری باید این نکته را مدنظر داشته باشند که کارآموزی و کارورزی در حسابداری به دو شکل می باشد. مورد اول کسی که دوره های حسابداری را در خارج از دانشگاه و در یکی از موسسات آموزشی مانند مجتمع فنی تهران گذرانده و مدرک دانشگاهی از این رشته را ندارند یا این که در دانشگاه محل تحصیل خود واحد کارورزی برایش ارائه نشده است. در این صورت شخص فارغ التحصیل یا کسی که دوره حسابداری را گذرانده است، نیاز دارد که بعد از فارغ التحصیلی اش به کارآموزی یا کارورزی در یکی از شرکت ها بپردازد.
اگر شخصی که در رشته حسابداری تحصیل کرده است، در چارت درسی اش چهار واحد کارورزی به صورت کارورزی ۱ و ۲ گنجانده شده باشد، می تواند در هنگام تحصیل ۴ واحد که برابر با ۴۸۰ ساعت کارورزی است را از طرف دانشگاه بگذراند تا بتواند مدرک تحصیلی اش را دریافت کند.
افرادی که در دسته اول قرار دارند باید بعد از این که دوره تحصیلی شان تمام شد و یا در هنگام دانشجویی به آگهی های استخدام مراجعه کرده و با کمک آن ها به شرکت هایی که نیاز به استخدام کارآموز یا کارورز دارند مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه نمایند.
اما اگر فردی در دانشگاه علمی کاربردی رشته حسابداری را بگذراند باید ۲ درس ۲ واحدی را به عنوان کارورزی ۱ و ۲ اخذ کند. کارورزی ۱ در پایان نیمسال دوم تحصیلی و کارورزی ۲ در پایان دوره تحصیل اخذ می شود. دانشجو می تواند این کارورزی را در یکی از تابستان های زمان تحصیل یا در یکی از نیم سال های تحصیلی اخذ کند که مجموعا باید ۴۸۰ ساعت را در محل کارورزی بگذراند.
برای گذراندن دوره کارورزی دانشجو باید بعد از انتخاب واحد این درس به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کرده و نامه معرفی کارورزی را از آموزش دریافت کند. در این نامه مشخص شده است که فرد باید به کدام محل برای کارورزی حسابداری مراجعه کند.
در اولین مرحله دانشجو باید به محل تعیین شده توسط دانشگاه مراجعه کرده و نامه تاییدیه محل کار خود را دریافت کند و آن را به دانشگاه تحویل دهد. بعد از این کار کارورزی فرد رسما آغاز می شود و دانشجو موظف است که در ساعت اداری بین ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر در این بازه زمانی در محل حضور داشته و مجموعاً ۲۴۰ ساعت را در محل کارورزی طی نماید. در این مدت دانشجو زیر نظر مربی مهارت های لازم را آموزش می بیند و طبق دستور العمل های دریافت شده لازم است تا کارهایی که از وی خواسته می شود را ارائه دهد.
دانشجویی که دوره کارورزی و کارآموزی حسابداری را طی می کند، در پایان کار خود باید خروجی های مناسب را ارائه دهد. افرادی که به صورت خود خوانده جذب شرکت می شوند، باید تمامی کار هایی که به آن ها دستور یا آموزش داده می شود را انجام داده و در پایان کار، گزارش کار و نتایج را به کارفرمایان خود ارائه کنند.
اما اگر دانشجوی رشته حسابداری باشید و دوره کارورزی را بگذرانید، لازم است که یک سری گزارش کار در پایان کارورزی به دانشگاه محل تحصیل خود ارائه دهید. گزارش کار کارورزی رشته حسابداری به این صورت می باشد که دانشجو ملزم است یک سری گزارش های هفتگی و گزارش های ماهیانه را آماده نماید.
گزارش کار هفتگی باید خلاصه ای از فعالیت های انجام شده توسط دانشجو در هفته گذرانده شده باشد. این نکته باید توسط دانشجو رعایت شود که گزارش کار ها نباید مشابه یکدیگر باشد و کار های انجام شده تکراری نباشد. در پایان هر ماه نیز باید یک گزارش کار ماهیانه از فعالیت های انجام شده تهیه شود. تمامی گزارشها باید به تایید مربی محیط کارورزی برسند و در پایان مدت کارورزی دانشجو باید گزارش کار خود را تهیه کند.
گزارش کار کارورزی حسابداری دانشگاه به این شکل است که در ابتدا چکیده ای از مطالب مندرج در گزارش کار آورده می شود. سپس فهرستی از مطالب در گزارش کار قرار می گیرند و در ادامه متن اصلی گزارش کار جای داده میشود.
فصل اول گزارش کار کارورزی حسابداری دانشگاه شامل معرفی محل کارورزی حسابداری می باشد که دانشجو باید نوع فعالیت در دوره کارورزی و همچنین اهداف کاری خود را در این قسمت ذکر نماید. در فصل دوم گزارش کار، مروری بر مطالعات انجام شده قید می شود که دانشجو در این قسمت ذکر می کند فعالیت های صورت گرفته در دوران کارورزی به چه شکل بوده و او به صورت تئوری و عملی در این مدت چه فعالیت هایی انجام داده و چه مواردی را آموخته است.
فصل سوم گزارش کار که توسط دانشجو تنظیم می شود، مطالب ارائه شده شامل نتیجه گیری از گزارش کار در مدت کاورزی می باشد. فصل چهارم گزارش کار نیز شامل منابع و ماخذ و همچنین پیوست های آن است که باید توسط دانشجو تهیه و تنظیم شود.
پس از پایان ۲۴۰ ساعت دوره کارورزی، دانشجو نامه ای را از شرکت یا اداره ای که در آن دوره کارورزی حسابداری خود را طی کرده است، دریافت می کند که در آن تاریخ پایان کارورزی و اتمام ۲۴۰ ساعت ذکر شده است.
دانشجو موظف است که گزارش کار خود را به صورت تایپ شده در اندازه A4 پرینت کرده و در قالب طلق و شیرازه آماده تحویل کند. همچنین گزارش کار ها و فرم ها باید به صورت CD رایت شده و در قالب word و pdf آماده شود.
دانشجویان و دانش آموختگان رشته حسابداری می توانند برای کسب مهارت عملی و تجربه کافی در دوره های کارآموزی و کارورزی حسابداری شرکت نمایند. به همین دلیل در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص نحوه اخذ دوره های کارآموزی و کارورزی می توانند از طریق تماس با مشاوران هیوا پاسخ خود را دریافت کنند.
✔️ طبق متن مقاله کارآموزی و کاروزی به دوره ای گفته می شود که فارغ التحصیلان و دانشجویان می توانند برای کسب مهارت عملی در رشته حسابداری بگذرانند، که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ بله، دوره کارآموزی و کارورزی حسابداری می تواند به عنوان سابقه کاری و ارتقای سطح توانایی های عملی کاروز کمک کند، برای اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.
✔️ در مقاله به طور کامل شرح نگارش گزارش کار دوره کارآموزی و کارورزی حسابداری آمده و دانشجو می تواند برای ارائه گزارش کار خود به متن مقاله مراجعه نماید.
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی حسابداری
برای مشاوره کارآموزی و کارورزی حسابداری
سلام . دوره کارآموزی سابقه کار است ؟
سلام . دوره کارآموزی حسابداری به عنوان سابقه کار در نظر گرفته میشه .
سلام میشه در بخش دولتی کارآموزی گذراند ؟
سلام . کارآموزی حسابداری رو می توان در بخش های دولتی و خصوصی گذراند .
سلام . باید گزارش کار بنویسی در کارآموزی ؟
سلام . در دوره کارآموزی حسابداری باید گزارش کار بنویسین .
سلام می توانم کارورزی 1 را در ترم اول بردارم؟
سلام . کارورزی حسابداری رو نمی تونین در ترم 1 بگذرونین .
سلام . کارآموزی با حقوق است ؟
سلام . کارآموزی حسابداری ممکنه با حقوق و یا بدون حقوق باشه ، معمولا دوره های کوتاه مدت کارآموزی حقوق ندارن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©