متقاضیان کنکور دکتری می توانند با دریافت کارنامه منتشر شده از سوی سازمان سنجش از وضعیت علمی خود مطلع شوند. بنابراین، لازم است این افراد در خصوص توضیحات نمونه کارنامه آزمون دکترا ۱۴۰۳ آگاهی کامل را داشته باشند تا بتوانند با دانلود کارنامه دکتری از سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org از وضعیت خود اطلاع داشته باشند.
برای مشاوره توضیحات کارنامه آزمون دکتری ۱۴۰۳
برای مشاوره توضیحات کارنامه آزمون دکتری ۱۴۰۳
پس از برگزاری کنکور دکتری داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت سنجش نسبت به دانلود کارنامه نتایج اولیه آزمون دکترا اقدام کنند، تا بتوانند با استفاده از اطلاعات موجود در کارنامه دکتری از وضعیت علمی خود برای انتخاب رشته با خبر شوند، اما ممکن است بسیاری از داوطلبان به دلیل عدم آگاهی کافی از مندرجات کارنامه، در انتخاب رشته دکتری یا انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد دچار سردرگمی شوند.
به همین منظور این افراد باید بر اساس توضیحات کارنامه آزمون دکتری از جزئیاتی مانند رتبه و تراز اکتسابی، رتبه در سهمیه، نمره کل و ... اطلاعات لازم را کسب کنند تا بتوانند طبق نمره بدست آمده در رشته امتحانی خود انتخاب رشته نموده و شانس دعوت به مصاحبه خود را افزایش دهند. از این رو جهت اطلاع رسانی شما در خصوص کارنامه آزمون دکتری در نظر داریم به توضیحات نمونه کارنامه آزمون دکترا ۱۴۰۳ بپردازیم.
کارنامه اولیه آزمون دکتری همزمان با اعلام نتایج اولیه این آزمون، روی سایت سازمان سنجش sanjesh.org منتشر خواهد شد. در این کارنامه اطلاعاتی همچون مشخصات ثبت نامی، اطلاعات رشته آزمونی، وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره و وضعیت علمی داوطلب از میان تمامی افراد حاضر در جلسه آزمون رشته امتحانی ذکر شده است که در ادامه به بررسی یکایک آن ها می پردازیم.
مشخصات ثبت نامی
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این قسمت شامل دو جدول است که در بالاترین جدول اطلاعات شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنسیت، سال تولد و سهمیه ثبت نامی متقاضی و در جدول دوم اطلاعات مربوط به معدل، ماه و سال اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای، نام رشته و نام دانشگاه محل تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و وضعیت فارغ التحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته یا دکتری حرفه ای ذکر شده است.
لازم به ذکر است که اطلاعات ثبت نام نباید با اطلاعات واقعی داوطلب مغایرت داشته باشد و در صورت مشاهده مغایرت بین اطلاعات، داوطلب باید سریعا سازمان سنجش را در جریان بگذارد و درخواست ویرایش اطلاعات دهد.
سهمیه هر داوطلب در زمان ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ مشخص شده و یکی از سهمیه های آزاد، رزمندگان، ایثارگران و مربیان می باشد. معدل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در مصاحبه دکتری تاثیرگذار است و افرادی که دعوت به مصاحبه دکتری 1403 می شوند، باید توجه داشته باشند که معدل خود را دقیق وارد کنند تا نمره این قسمت را در هنگام مصاحبه دریافت کنند.
اطلاعات رشته آزمونی
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، این قسمت شامل دو جدول است که در جدول سمت راست، نمره داوطلب به درصد در هر کد ترکیب، استعداد تحصیلی و زبان و در جدول سمت چپ اطلاعات شماره داوطلبی، گروه آزمایشی، کدرشته امتحانی و نام رشته امتحانی درج شده است.
نمرات اکتسابی داوطلب به سه ردیف مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد، استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی تقسیم می شود. حتما نام رشته امتحانی آزمون دکتری با نام رشته کارشناسی ارشد متجانس باشد.
وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره
طبق تصویر زیر، این قسمت شامل یک جدول با سه ستون به نام های کد ترکیب مجاز روزانه و مجاز ساير دوره ها (دانشگاه آزاد اسلامی، نوبت دوم، پيام نور، غيرانتفاعی و پرديس خودگردان) است. اگر داوطلبان زیر ستون دوم عبارت ((می باشید)) را مشاهده کنند، یعنی مجاز به انتخاب رشته دکتری برای دوره روزانه برای کد ترکیب مربوطه بوده و اگر در زیر ستون دوم عبارت ((می باشید)) را مشاهده کردند، یعنی می توانند برای آن کد ترکیب در دانشگاه های غیر روزانه (نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد)، انتخاب رشته کنند.
وضعیت علمی داوطلب در بین تمام افراد حاضر در جلسه آزمون در رشته امتحانی
در این قسمت یک جدول وجود دارد که شامل ستون هایی با نام های سهمیه، کد ترکیب، نمره کل، رتبه در سهمیه، آخرين رتبه مجاز دوره روزانه و آخرين رتبه مجاز ساير دوره ها (دانشگاه آزاد اسلامی، نوبت دوم، پيام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان) است. سهمیه هر داوطلب در زمان ثبت نام آزمون دکتری مشخص شده و یکی از سهمیه های رزمندگان، ایثارگران و مربیان می باشد.
نمره کل یا همان تراز، نمره ایست که وضعیت هر داوطلب نسبت به سایر داوطلبان در رشته امتحانی را مشخص می کند. برای محاسبه تراز هر داوطلب در هر درس، تفاضل نمره خام (درصد) داوطلب در آن درس، از میانگین نمره خام همه داوطلبان در آن درس را بر انحراف معیار تقسیم می کنند.
برای این که عددی که به دست می آید، برای داوطلبان ملموس باشد و با اعدادی منفی یا اعشاری سر و کار نداشته باشند و تراز ها در محدوده ی خاصی قرار بگیرند، آن را در 1000 ضرب و با 5000 جمع می کنند و حاصل بدست آمده، تراز داوطلب در آن درس می باشد. در واقع نمره کل، حاصل میانگین وزنی از تراز داوطلب در همه دروس است. رتبه در سهمیه با توجه به سهمیه داوطلب محاسبه می شود.
به عنوان مثال اگر فردی دارای سهمیه آزاد باشد رتبه اش با تمام افرادی که با سهمیه آزاد در آن رشته امتحانی شرکت کرده اند، سنجیده می شود و اگر یک داوطلب دارای سهمیه ایثارگر یا مربی باشد، علاوه بر اینکه در کارنامه با داوطلبان دارای سهمیه آزاد مقایسه می شود، با داوطلبان دارای سهمیه خود نیز مقایسه می شود.
در دو ستون بعدی آخرین رتبه های مجاز شده در دوره روزانه و سایر دوره ها ذکر گردیده است. داوطلبانی که تراز زیر 50 در دکتری را کسب کرده اند می بایست به این بخش توجه کافی داشته باشند. برای درک بهتر از عناوین این قسمت به نمونه و مثال زیر توجه کنند:
اگر داوطلب مجاز به انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد 1403 باشد، باید در انتهای کارنامه خود کادری قرمز رنگ را مشاهده کند که در آن کد دسترسی به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد اسلامی ذکر شده باشد. داوطلب می تواند با استفاده از این کد 7 رقمی در انتخاب رشته دکتری آزاد شرکت کند. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کد دسترسی به انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
وقتی که داوطلبان در مرحله اول نمره کل ( تراز) خود را مشاهده می کنند، باید بعد از مطالعه دفترچه انتخاب رشته دکتری نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. مدتی بعد، سازمان سنجش کارنامه ای با عنوان کارنامه انتخاب رشته آزمون دکتری یا همان کارنامه دعوت به مصاحبه را در سایت خود منتشر می کند.
در کارنامه دعوت به مصاحبه یا همان کارنامه انتخاب رشته مواردی چون مشخصات ثبت نامی، اطلاعات رشته امتحانی و وضعیت داوطلب در کدرشته های امتحانی مشخص شده است که در ادامه به شرح هر یک از آن ها می پردازیم.
مشخصات ثبت نامی
این بخش شامل دو جدول مجزا می باشد که در یکی از جداول اطلاعات شخصی داوطلب از جمله شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنسیت، شماره شناسنامه، سال تولد، سهمیه ثبت نامی، کد ارگان سهمیه رزمندگی یا ایثارگری و مربی رسمی بودن یا نبودن داوطلب درج می شود.
در جدول دیگر اطلاعات تحصیلی داوطلب مانند معدل، ماه و سال اخذ مدرک، نام رشته، نام موسسه یا دانشگاه فارغ التحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای و فارغ التحصیل بودن یا نبودن داوطلب از مقطع کارشناسی ارشد ذکر شده است.
لازم به ذکر است که مشخصات ثبت نامی نباید با اطلاعات واقعی داوطلب مغایرت داشته باشد و در صورت مشاهده مغایرت بین اطلاعات، داوطلب باید سریعا سازمان سنجش را در جریان بگذارد و درخواست ویرایش اطلاعات دهد.
سهمیه هر داوطلب در زمان ثبت نام آزمون دکتری مشخص شده و یکی از سهمیه های رزمندگان، ایثارگران و مربیان می باشد. معدل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در مصاحبه دکتری تاثیرگذار است و افرادی که دعوت به مصاحبه دکتری می شوند، باید توجه داشته باشند که معدل خود را دقیق وارد کنند تا نمره این قسمت را در هنگام مصاحبه دریافت کنند.
اطلاعات رشته امتحانی
در این قسمت جدول اطلاعات رشته امتحانی داوطلب مشخص شده است. این اطلاعات شامل شماره داوطلب، کدرشته امتحانی، نام رشته امتحانی، کد ترکیب و نمره کل تراز نهایی می باشد. یک ستون دیگر با عنوان ((دارای کدرشته محل معرفی برای مرحله ارزیابی تخصصی می باشید)) وجود دارد که می تواند شامل دو داده ((بلی)) یا ((خیر)) باشد. این ستون به معنی آن است که این کدرشته امتحانی در جدول رشته های دانشگاه آزاد وجود دارد یا خیر؟
وضعیت داوطلب در کدرشته های انتخابی
این قسمت تمامی انتخاب های داوطلب در قالب جدول یا جدول هایی با 4 ستون که در فرم انتخاب رشته توسط داوطلب وارد شده را نمایش می دهد. ستون های این جدول شامل ترتیب علاقه، کدرشته انتخابی، نمره حدنصاب دانشگاه و نتیجه است.
در ستون ترتیب علاقه، شماره انتخاب های داوطلب از نزولی به صعودی قرار گرفته است. در ستون کدرشته انتخابی، کدهایی که داوطلب از دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ انتخاب کرده ذکر شده است. در ستون بعدی که همان ستون نمره حدنصاب دانشگاه است، آورده شده است.
هر دانشگاهی که نامش در لیست دفترچه وجود دارد، حدصاب مشخصی برای دعوت به مصاحبه دارد و این حدنصاب در کارنامه داوطلب نوشته شده و به صورت سیستمی با نمره کل (تراز) داوطلب مقایسه می شود و نتیجه اش در ستون آخر که اسمش نتیجه است، نوشته می شود. برای مثال به نمونه تصویر زیر توجه کنید:
تصویر بالا مربوط به داوطلب شرکت کننده در رشته الهيات - علوم قرآن و حديث با نمره کل 3169 و سهمیه ایثارگر است. این داوطلب در فرم انتخاب رشته خود 19 کدرشته محل را انتخاب کرده است و سازمان سنجش حدنصاب هر کدرشته محل در مقابل آن ذکر کرده.
حنصاب ها با نمره کل (تراز) داوطلب مقایسه شده و نتیجه این مقایسه در ستون آخر ذکر شده است. عدد 5 نشان دهنده این است که نمره کل داوطلب از حدنصاب دانشگاه کمتر بوده و به مصاحبه این دانشگاه دعوت نخواهد شد، عدد 1 نشان دهنده این است که داوطلب با نمره کل خود و بدون احتساب سهمیه اش به مصاحبه این دانشگاه دعوت شده و در نهایت عدد 4 به معنی این است که داوطلب با احتساب سهمیه ایثارگری حدنصاب کدرشته محل را کسب کرده و دعوت به مصاحبه شده است.
پس از اتمام مصاحبه دکتری تخصصی تمامی دانشگاه ها، مجری برگزار کننده آزمون اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری را در کارنامه دکتری منتشر می کند. پس از اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری، کارنامه نهایی نیز از سوی سازمان سنجش منتشر میشود که در این کارنامه قبولی و عدم قبولی نهایی داوطلبان در مقطع تحصیلی دکتری تخصصی ذکر شده است. کارنامه نهایی شامل موارد زیر است:
اطلاعات فردی داوطلب، اطلاعات تحصیلی در دو مقطع پیشین، اطلاعات رشته امتحانی در مقطع دکتری تخصصی بخش اول کارنامه نهایی دکتری را تشکیل میدهند که داوطلبان ابتدا باید از صحت این موارد اطمینان حاصل کنند.
در قسمت بعدی کارنامه، نمره کل مرحله اول آزمون (نمره تراز کسبشده در آزمون کتبی)، نمره مصاحبه در هر یک از دانشگاهها، حدنصاب نمره اعلامشده از طرف موسسه، رتبه داوطلب، آخرین رتبه پذیرفتهشده در هر یک از کدرشته محلهای معرفیشده برای مصاحبه و نتیجه نهایی آزمون(دانشگاه قبولی و رشته قبولی) ذکر شده است.
علاوه بر این، نمره کل نهایی (که حاصل جمع نمره مصاحبه در هر دانشگاه در100ضرب شده و 50 درصد نمره کسبشده در آزمون کتبی دکتری است) نیز در همین کارنامه درج میشود. این نمره با عنوان «نمره کل نهایی» در مقابل هر کدرشتهمحل انتخابی در کارنامه قابل مشاهده است. بنابراین طبیعی است که عدم دعوت و شرکت در مصاحبه پس از انتشار کارنامه اولیه به منزله مردودی در کارنامه نهایی باشد.
در کارنامه اولیه داوطلبان تراز به دست آمده از آزمون کتبی دکتری تخصصی خود را مشاهده می نمایند و بر اساس تراز به دست آمده از کنکور دکتری تخصصی خود اقدام به انتخاب رشته می نمایند. سپس انتخاب های داوطلب توسط سازمان سنجش بررسی شده و بر اساس تراز کنکور دکتری داوطلب دعوت به مصاحبه وی صادر می شود.
در آزمون دکتری تخصصی 50درصد نمره آزمون تراز بدست آمده از کنکور تخصصی دکتری و 50 درصد نمره مصاحبه بدست آمده از دانشگاه مد نظر است. بنابراین کارنامه نهایی دکترا نشان دهنده این است که داوطلب در هر دانشگاه چه نمرهای از مصاحبه کسب کرده است. این نمره با عنوان «نمره موسسه» در کارنامه درج میشود.
به عنوان مثال در کارنامه زیر، قسمت مشخص شده نمره ای است که داوطلب در جلسه مصاحبه خود بدست آورده و نمره موسسه در کارنامه دکتری وی را تشکیل می دهد.
به علاوه نمره حدنصاب مؤسسات و دانشگاهها در کارنامه نهایی دکتری مشخص شده است. نمره موسسه در کارنامه دکتری در واقع حدنصاب نمره مصاحبه دکتری مدنظر دانشگاههاست. به عنوان مثال، یک دانشگاه ممکن است افرادی که نمره مصاحبهشان از عدد 60 (از مجموع 100 نمره) کمتر شده را جذب نکند. این عدد در کارنامه با عنوان «حد نصاب موسسه» ذکر میشود.
در صورتی که تمایل دارید به سرعت از زمان رویدادهای آزمون دکتری ۱۴۰۳ مطلع شوید، می توانید در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام دکتری تخصصی هیوا عضو شده و در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا از طریق خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی در ارتباط باشید تا در اسرع وقت جواب مناسبی به سوالات و ابهامات شما داده شود.
✔️ خیر. تنها یک کارنامه با عنوان کارنامه آزمون دکتری توسط سازمان سنجش از طریق سایت sanjesh.org منتشر می شود که متقاضیان دانشگاه آزاد هم باید همین کارنامه را مشاهده و دریافت نمایند.
✔️ داوطلبان دانشگاه آزاد برای مشاهده و دریافت کارنامه نهایی دکتری دانشگاه آزاد باید در زمان مقرر از طریق سایت مرکز سنجش و پذیرش به نشانی azmoon.org مراجعه نمایند.
✔️ داوطلبان می توانند حداکثر 50 کدرشته محل را با توجه به رشته امتحانی خود در فرم انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری درج کنند.
برای مشاوره توضیحات کارنامه آزمون دکتری ۱۴۰۳
برای مشاوره توضیحات کارنامه آزمون دکتری ۱۴۰۳
سلام من معدلم رو ۱ نمره زیاد زدم و الان مجاز به انتخاب رشته شدم . ایا محروم میشم ؟
سلام . معدل در رتبه و تراز آزمون دکتری تاثیر نمیذاره ، توصیه میشه به سازمان سنجش درخواست بدین .
سلام و عرض اذب ممنون میشم اگر در رابطه با دکترای فراگیر پیام نور توضیح بدهید
سلام . دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری به صورت فراگیر پذیرش نداره .
سلام وعرض وقت بخیر وقتی در کارنامه دکترا می نویسد : فاقد انتخاب رشته می باشید یعنی چه ؟ خیلی ممنونم
سلام . در صورتی که در کارنامه اولیه آزمون دکتری عبارت فاقد انتخاب رشته می باشید درج شده یعنی شما مجاز به انتخاب رشته نشدین .
سلام درج عدد 14 و 16 در جلوی کد رشته ها در کارنامه به چه معناست
سلام . در انتهای کارنامه انتخاب رشته آزمون دکتری مفهوم هر عدد توضیح داده شده .
سلام ، ببخشید من کارمند رسمی آموزش و پرورش هستم و در دکتری ۱۴۰۰ دو کد رشته مخصوص فرهنگیان رو انتخاب کردم ، حالا در کارنامه جلو این کدها ، ۱۷ زده و حد نصاب دانشگاه رو مشخص نکردن ، از کجا متوجه بشیم در این کدها دعوت به مصاحبه شدیم یا خیر؟؟
سلام . در انتهای کارنامه انتخاب رشته آزمون دکتری مفهوم هر عد درج شده ، کارنامه رو چک کنین .
سلام در ادامه سوال قبل مربوط به نمایش کد ۱۷، در راهنمای کارنامه سازمان سنجش تنها نوشته شده که این کد رشته مختص فرهنگیان می باشد و راهنمایی بیشتری ندارد؟
سلام . می تونین در مصاحبه دکتری دانشگاه فرهنگیان شرکت کنین .
سلام ، تعداد ظرفیت دوره روزانه رشته ی من 17 نفر می باشد ولی رتبه ی من 19 شد آیا امکان دعوت به مصاحبه رو دارم یا نه ؟
سلام . به مصاحبه آزمون دکتری دعوت میشین .
سلام در آزمون دکتری ۱۰۰ نمره کل من شده ۱۱۲ و مجاز شدم چه جوری باید بفهمم تراز من چند شده ؟ ممنون
سلام . نمره کل کارنامه اولیه آزمون دکتری همان تراز هستش .
سلام ببخشید من بلاخره متوجه نشدم . رتبه ای که می تونم باهاش انتخاب رشته کنم رتبه با احتساب سهمیه است یا رتبه ازاد است ؟ چون اگر رتبه آزاد ملاک باشد شانسم کمه ولی با احتساب سهمیه شانسم زیاده . متشکرم پاسخ بدید.
سلام . برای انتخاب رشته آزمون دکتری باید بر اساس تراز ( نمره کل ) انتخاب رشته کنین ، در انتخاب رشته به رتبه در سهمیه آزاد و رتبه در سهمیه توجه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©