شرایط ثبت نام بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ۱۴۰۴ در دفترچه انتخاب رشته دکتری از سوی سازمان سنجش ارائه می شود تا داوطلبان علاقمند به تحصیل در رشته های دارای بورسیه دانشگاه های خارج از کشور بتوانند به تحصیل بپردازند. بنابراین متقاضیان با شرکت در آزمون کتبی دکتری و کسب حد نصاب نمره لازم در مصاحبه دکتری می توانند به صورت بورسیه تحصیلی و با هزینه کمتر ادامه تحصیل دهند.
برای مشاوره پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ۱۴۰۴
برای مشاوره پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ۱۴۰۴
سازمان سنجش برای علاقمندان به تحصیل در مقطع دکتری علاوه بر کد رشته محل های مربوط به دانشگاه های داخل کشور، یکسری کد رشته محل هایی را به صورت بورسیه تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور در اختیار متقاضیان قرار می دهد تا داوطلبان واجد شرایط تحصیل در این کدرشته ها بتوانند در دانشگاه های خارج از کشور ادامه تحصیل دهند.
برای انتخاب این رشته محل های دارای بورسیه خارج از کشور لازم است که متقاضیان ابتدا در آزمون کتبی دکتری شرکت نموده و در صورت مجاز به انتخاب رشته، کد رشته محل های مختص به دانشگاه های دارای سهمیه اعزام به خارج از کشور موجود در دفترچه انتخاب رشته دکتری را انتخاب کنند.
سپس بعد از قبولی در کد رشته محل های موردنظر می بایست داوطلبان خود را برای مصاحبه تخصصی این دانشگاه های دارای سهمیه پذیرش بورس در خارج از کشور آماده نمایند و پس از قبولی در مصاحبه دانشگاه دارای سهمیه خارج از کشور و تایید هیئت داوران بورس و اعزام، این متقاضیان می توانند برای درخواست پذیرش و دریافت ویزا اقدام کنند. در ادامه این مقاله جهت آشنایی بیشتر متقاضیان با شرایط اختصاصی بورس خارج از کشور ۱۴۰۴ و نحوه پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور در مقطع دکتری توضیحاتی ارائه شده است.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که به تازگی فارغ التحصیل شده اند و یا ترم آخر ارشد هستند می توانند در صورت علاقه به تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور به صورت بورسیه تحصیلی از بین کدرشته محل های مختص به بورسیه تحصیلی و اعزام به خارج کشور در دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴، کدرشته محل مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
همچنین، لازم است که این متقاضیان علاوه بر شرایط عمومی، دارای شرایط اختصاصی بورس تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور باشند تا بتوانند با هزینه کمتر و بدون دغدغه ذهنی به تحصیل خود در رشته مورد نظر بپردازند. در ادامه این مقاله شرایط اختصاصی درنظر گرفته شده برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور از سوی دانشگاه های دارای سهمیه بورس توضیح داده شده است.
حداقل میانگین ( معدل ) نمره های دروس کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته باید به ترتیب 15 و 17 تراز شده و دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و یا دکتری حرفه ای 17 تراز شده باشد.
حداکثر سن داوطلب در زمان ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۴ ( نیمه متمرکز ) سازمان سنجش 30 سال است، اما ممکن است برای برخی از افراد حداکثر سن داوطلب با توجه به شرایطی افزایش یابد. در ادامه شرایط حداکثر سن برای متقاضیان بورسیه تحصیلی ذکر شده است.
ایثارگران : همسر و فرزندان شهدا، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان ، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، تا حداکثر سن 33 سال می توانند در دوره دکتری جهت بورسیه تحصیلی ثبت نام نمایند.
حداکثر سن برای مربیان ( رسمی، رسمی آزمایشی ) عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه هستند، 34 درنظر گرفته شده است.
مربیان ( رسمی، رسمی آزمایشی ) گروه آموزشی هنر عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه هستند، تا حداکثر سن 36 سال می توانند نسبت به ثبت نام در دوره اعزام به خارج از کشور دکتری اقدام نمایند.
امکان تبدیل بورس خارج به داخل وجود ندارد. یعنی اگر فردی برای دوره بورس اعزام به خارج از کشور پذیرفته نهایی شود، می بایست برای تحصیل به آن کشور برود و نمی تواند در یکی از دانشگاه های داخل کشور تحصیل نماید.
مسئولیت هرگونه مغایرت در میانگین دروس ( معدل ) و اطلاعات و مدارک مورد نظر، متوجه متقاضی است و در صورت اثبات تخلف، در هر یک از مراحل اعم از طی فرآیند بورس، حین تحصیل یا پس از پایان تحصیلات، پذیرش فرد باطل می شود و باید هزینه های مترتب را بپردازد.
اعطای بورس تحصیلی و مزایای ناشی از آن صرفا امتیاز اعطایی از سوی سازمان امور دانشجویان است و در صورت وجود اعتبار قابل پرداخت خواهد بود.
انجام خدمت پس از اتمام تحصیل منوط به رضایت بخش بودن وضعیت تحصیلی، علمی و احراز شرایط مورد نیاز دانشگاه محل تعهد به تشخیص آن دانشگاه است.
داوطلبانی که تصمیم بر آن دارند که در یکی از کدرشته محل های بورس خارج از کشور قبول شوند می بایست ابتدا در آزمون دکتری شرکت نموده و پس از قبولی در مصاحبه اقدامات لازم را انجام دهند، برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت نام آزمون دکتری می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همان طور که ذکر شد داوطلبانی که قصد تحصیل در یکی از کد رشته های بورس خارج از کشور را دارند می بایست ابتدا در آزمون دکتری شرکت نمایند. این متقاضیان به محض انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری و مطالعه آن متوجه خواهند شد که تمام دوره های موجود در این دفترچه به دو قسمت ( مجاز روزانه و بورس اعزام به خارج از کشور ) و ( مجاز سایر دوره ھا شامل دانشگاه آزاد اسلامی، نوبت دوم، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان ) تقسیم شده است.
پس از مشاهده کارنامه اولیه دکتری در صورت مجاز به انتخاب رشته در قسمت مجاز روزانه و بورس اعزام به خارج از کشور در کارنامه دکتری و کسب حد نصاب نمره قبولی، داوطلبان می توانند از بین کدرشته محل های بورس اعزام به خارج از کشور انتخاب رشته نمایند. همچنین، این افراد همانند داوطلبان سایر دوره ها باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری بمانند تا در صورت کسب حدنصاب قبولی در این کدرشته ها، به مصاحبه دکتری ۱۴۰۴ دعوت شوند.
لازم به ذکر است که مصاحبه دکتری نیز توسط دانشگاه های پذیرنده صورت می گیرد و در صورت پذیرش نهایی از سوی اداره کل بورس و اعزام دانشجو و سازمان سنجش، دانشگاه و کشور مقصد برای داوطلب مشخص می گردد. در ادامه این مقاله نحوه پذیرش بورس و اعزام متقاضی را به صورت کامل و مطابق دفترچه ثبت نام دکتری برای بورسیه تحصیلی و اعزام به خارج از کشور شرح داده شده است.
تمامی داوطلبان بورس و اعزام باید در آزمون ورودی دوره دکتری ( نیمه متمرکز ) سال 1404 شرکت نموده و حدنصاب اعلام شده توسط دانشگاه / موسسه پذیرنده بورسیه را کسب نمایند.
متقاضیان می بایست پس از کسب حدنصاب نمره قبولی در دوره بورس و اعزام به خارج از کشور، در مصاحبه علمی دکتری ۱۴۰۴ شرکت نموده و امتیاز لازم در ارزیابی تخصصی در دانشگاه های پذیرفته شده کسب نمایند.
دانشگاه ها پس از انجام مصاحبه علمی، سهمیه های بورس خارج خود را در قالب سهمیه و گرایش های تخصیص داده شده، انتخاب و به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می نمایند.
نتایج مصاحبه و امتیازات کسب شده از طرف دانشگاه ها توسط شورای مرکزی بورس بررسی می شود و سپس نتایج نهایی به سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه ها اعلام خواهد شد.
پس از تایید شورای مرکزی بورس، دانشگاه / موسسه پذیرنده بورسیه، موظف است فرایند هیات اجرایی جذب پذیرفته شدگان نهایی را انجام داده و صورت جلسه هیات اجرایی جذب و تعیین استاد ناظر را به اداره کل بورس و اعزام دانشجویان اعلام نماید.
همچنین، تعیین رشته، گرایش و کشور مورد اعزام به تشخیص دانشگاه دارای سهمیه و هماهنگی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خواهد بود.
در ادامه پذیرش از دانشگاه های خارج، انتخاب استاد راهنمای خارج، موضوع رساله دكتری و استاد ناظر داخلی ( یكی از اعضای هیات علمی دانشگاه دارای سهمیه مرتبط با تخصص پذیرفته شده ) پس از تائید دانشگاه دارای سهمیه و با هماهنگی اداره كل بورس و اعزام دانشجویان انجام می شود.
قبولی های بورس خارج از كشور بر اساس سهمیه هر دانشگاه می باشد و نظارت و تائید در اخذ پذیرش، وضعیت تحصیلی، به عهده دانشگاه دارای سهمیه خواهد بود.
پذیرفته شدگان اعزام به خارج از کشور می بایست حداكثر تا تاریخ 31 شهریور ۱۴۰۴ نسبت به اخذ حد نصاب نمره زبان، پذیرش از دانشگاه مورد تائید دانشگاه دارای سهمیه و اداره كل بورس و اعزام دانشجویان، سپردن وثیقه به دانشگاه یاد شده، دریافت ویزا و سایر موارد اعزام اقدام نمایند. بدیهی است پس از اتمام زمان مذكور، قبولی فرد رد خواهد شدو پذیرفته نیست.
لازم به ذکر است حداقل کسب نمره آزمون زبان MSRT برای اعزام داوطلبان رشته های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه برابر 55 می باشد و برای رشته های هنر و علوم انسانی حداقل نمره 60 در نظر گرفته شده است و همچنین، معادل آن را نیز باید در آزمون های دیگری مانند TOLIMO، آزمون IELTS و آزمون TOEFL کسب نمایند. لذا، داوطلبان باید توجه داشته باشند كه افزون بر نمره مذكور، در صورتی كه دانشگاه پذیرش دهنده، قبولی و كسب نمره آزمون زبان خاصی را ملاک پذیرش خود قرار دهد، داوطلب موظف است آن شرط را تا قبل از اعزام برآورده نماید.
میزان وثیقه با توجه به كشور محل تحصیل و بر اساس مصوبات شورای مركزی بورس تعیین می گردد.
طبق قانون اصلاح ماده 3 قانون اعزام دانشجو به خارج از كشور در شرایط مساوی اولویت با داوطلبان متاهل می باشد.
دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره های كارشناسی ارشد باید تا پایان شهریور ماه سال بعد فارغ التحصیل شوند.
عدم مراجعه پذیرفته شدگان واجد شرایط جهت تشكیل پرونده به اداره كل بورس و اعزام دانشجویان تا تاریخ 31 شهریور 1404 به منزله انصراف می باشد.
متقاضیان پس از تکمیل فرم انتخاب رشته و انتخاب کدرشته های بورس خارج از کشور می توانند در زمان مقرر به سایت سنجش جهت مشاهده نتایج انتخاب رشته دکتری مراجعه نمایند، برای آگاهی بیشتر در این زمینه می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده ارائه خدمات مشاوره تحصیلی از طریق تماس تلفنی به متقاضیان پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری بوده و در صورت نیاز به دریافت راهنمایی در هر یک از مراحل پذیرش بورس خارج از کشور از جمله شرایط اختصاصی و نحوه پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور آزمون دکتری، می توانید پرسش های خود را با مشاوران این مرکز در میان بگذارید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
✔️ حداکثر سن مشخص شده برای متقاضیان اعزام به خارج از کشور 30 سال در نظر گرفته شده است، اما برای اطلاع از شرایط افزایش سن برای برخی افراد می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ طبق متن مقاله، در ابتدا داوطلبان باید در آزمون دکتری ثبت نام نمایند و پس از کسب حد نصاب نمره قبولی در دوره اعزام به خارج از کشور و مجاز به انتخاب رشته، از میان کدرشته های بورس خارج از کشور یکی را انتخاب نمایند.
✔️ مصاحبه دکتری نیز توسط دانشگاه های پذیرنده صورت می گیرد و سپس طبق متن مقاله، در صورت پذیرش نهایی از سوی اداره کل بورس و اعزام دانشجو و سازمان سنجش، دانشگاه و کشور مقصد برای داوطلب مشخص می گردد.
برای مشاوره پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ۱۴۰۴
برای مشاوره پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ۱۴۰۴
سلام معدل ارشد 16 شده ، می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . شما شرایط پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری رو ندارین .
سلام در صورت بورسیه شدن باید شهریه دانشگاه بدهیم ؟
سلام . در صورت پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ، می تونین به صورت رایگان در دانشگاه تحصیل کنین .
سلام در دفترچه ، رشته بورس خارج از کشور هست ؟
سلام . در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری 1401 کد رشته / محل پذیرش بورس خارج از کشور اعلام نشده .
سلام برای بورسیه شدن مدرک زبان واجبه ؟
سلام . برای پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری ، داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر الزامیه .
سلام . معدل مقطع کارشناسی من 18 ولی معدل ارشدم 15 شده ، می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . شما نمی تونین برای پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری شرکت کنین .
نحوه پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 98 چجوریه
سلام . باید در آزمون دکتری 98 ثبت نام کنید توی آزمون که شرکت کردید در صورت مجاز به انتخاب رشته شدن ، رشته محل های بورس اعزام به خارج رو انتخاب کنید . اگر حدنصاب مصاحبه رو کسب کرده باشید ، به مصاحبه میرید و منتظر نتایج نهایی میمونید .
برای تحصیل در خارج باید بورس اعزام به خارج رو انتخاب کنیم ؟؟؟
سلام . بله باید در آزمون دکتری 98 ثبت نام کنید و در صورت کسب حدنصاب مجاز برای دوره های روزانه و بورس اعزام به خارج از کشور ، میتونین این رشته محل ها رو در فرم انتخاب رشتتون انتخاب کنید و مابقی مراحل مثل سایر رشته محل هاست .
سلام شرایط پذیرش در رشته محل های بورس اعزام به خارج از کشور چیه ؟
سلام . باید مثل بقیه داوطلبان توی آزمون دکتری ثبت نام و شرکت کنید ، در موقع انتخاب رشته باید رشته محل های بورس اعزام به خارج رو انتخاب کنید .
برای پذیرش بورس خارج از کشور در دکتری چکار کنیم ؟
سلام . باید در آزمون دکتری 98 ثبت نام وش رکت کنید ، اگر در دوره بورس خارج از کشور تونستین حدنصاب رو بدست بیارین ، برای مصاحبه مثل بقیه دانشجوها به دانشگاه برین برای مصاحبه دکتری اگر کسب کردین نمره مصاحبه رو هم ، به عنوان پذیرفته شده نهایی اعلام میشه اسمتون . کشور و دانشگاهش رو از طرف دانشگاه و وزارت علوم بهتون اطلاع میدن .
سلام . همه رشته ها بروس خارج از کشور دارن تو مقطع دکتری ؟
سلام . خیر باید دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری سال گذشته ( 97 ) رو مطالعه کنین و ببینین چه رشته هایی بورس اعزام به خارج از کشور رو پذیرش می کنن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©