افرادی با مدارک تحصیلی مرتبط با علوم قضایی که از سوی قوه قضاییه اعلام شده است، می توانند در صورت واجد شرایط بودن، دفتری تحت عنوان دفتر میانجی گری جرائم کیفری تاسیس نمایند تا با مشاوره و صحبت با فرد بزه دیده و متهم در صورت سازش بتوانند مسئله را به مقام قضایی اطلاع دهند و صورت جلسه نمایند.
برای مشاوره شرایط تاسیس موسسه میانجی گری
برای مشاوره شرایط تاسیس موسسه میانجی گری
میانجی گری به این معناست که بزه دیده و متهم با مدیریت میانجی گر در فضای مناسب در رابطه با علل، آثار و نتایج جرم انتسابی و نیز راه های جبران خسارات ناشی از آن، نسبت به بزه دیده و متهم گفت و گو نموده و در صورت حصول سازش، تعهدات و حقوق طرفین در امور کیفری تعیین می گردد و نتیجه آن را درصورت مجلسی تنظیم و برای مقام قضایی مربوط ارسال می کند.
متقاضیان واجد شرایط که دارای یکی از مدارک دانشگاهی در یکی از رشته های مدد کاری اجتماعی، علوم تربیتی، روان شناسی، جامعه شناسی، حقوق و فقه و مبانی حقوق هستند، می توانند اقدام برای تاسیس موسسه میانجی گری نمایند. به دلیل اهمیت این موضوع در جامعه، در این مقاله بر آن شدیم شرایط تأسیس مؤسسه میانجیگری در امور کیفری را شرح دهیم .
میانجی گر با توافق طرفین اختلاف و موافقت میانجیگری که مورد قبولِ طرفین اختلاف می باشد و پس از تایید مقام قضایی انتخاب می شود، در صورت عدم تعیین میانجی گر توسط طرفین، مقام قضایی می تواند راسا نسبت به انتخاب میانجی گر اقدام کند.
افرادی که قصد دارند دفاتر میانجیگری قوه قضاییه را تاسیس نمایند، ابتدا باید شرایط ویژه ای که قوه قضاییه معین نموده را داشته باشند که این شرایط عبارتند از:
شرایط تاسیس موسسه میانجی گری
وثاقت
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
فقدان سابقه محکومیت مؤثر کیفری
حداقل سن ۲۵ سال تمام شمسی
دارا بودن مدرک دانشگاهی در یکی از رشته های مدد کاری اجتماعی، علوم تربیتی، روان شناسی، جامعه شناسی، حقوق و فقه و مبانی حقوق
تذکر: کارکنان شاغل در قوه قضاییه اعم از قضایی و اداری و همچنین ضابطان دادگستری نمی توانند میانجی گر و یا متقاضی ایجاد موسسه میانجیگری شوند.
دارا بودن گواهی دوره های آموزش میانجی گری
شرایط ذکر شده در بالا می بایست به همراه یکدیگر وجود داشته باشند تا داوطلبان بتوانند برای ثبت موسسه میانجی گری اقدام نمایند. گواهی یا مدرک میانجی گری را افراد بایستی با گذراندن دوره های میانجیگری به دست آورند.
داوطلبانی که قصد تاسیس دفتر ثبت اسناد رسمی را دارند، می توانند با مراجعه به لینک زیر، اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص شرایط تاسیس دفتر اسناد رسمی را کسب نمایند.
تاسیس موسسه میانجی گری اقدامی است تا بتواند برخی از جرایم کیفری را به سهولت و با مشاوره و صحبت میان بزه دیده و متهم برطرف نماید. افراد داوطلب برای تاسیس موسسه میانجیگری به مدارکی نیاز دارند که بتوانند موسسه را به ثبت برسانند. مدارک مورد نیاز که طی اطلاعیه قوه قضایی اعلام شده است در زیر قرار گرفته است.
مدارک لازم برای ثبت موسسه میانجی گری
مجوز وکالت (در صورتیکه پروانه وکالت شخص منقضی شده باشد می تواند با تمدید پروانه وکالت از آن استفاده نماید.)
تکمیل دو نسخه تقاضانامه مووسسات غیر تجاری
تکمیل دو نسخه اساسنامه موسسات غیرتجاری
کپی شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هییت مدیره و شرکا (در دفاتر اسناد رسمی)
کپی کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضا هییت مدیره و شرکا (در دفاتر اسناد رسمی)
در صورتی که اعضا هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده (در سربرگ مؤسسه) و کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی
ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه
ارائه اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه
در کنار شرایط ذکر شده که پیش از این به آنها اشاره کردیم، برای اقدام به ثبت موسسه میانجی گری می بایست مدارک ذکر شده در بالا را ارائه کرد تا بتوان مجوز ثبت موسسه میانجیگری را دریافت کرد و فعالیت خود را در چنین موسسه ای آغاز کرد.
داوطلبانی که قصد تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی را دارند، می توانند با مراجعه به لینک زیر، اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص شرایط تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی کسب نمایند.
فارغ التحصیلان هر کدام از رشته های ذکر شده باید آموزش های لازم جهت میانجی گری در امور کیفری را طی نمایند. کیفیت آموزش میانجیگران و مواد آموزش آن ها، مهارت ها و دانش لازم برای میانجی گری باید توسط معاونت منابع انسانی قوه قضاییه با همکاری گروه های علمی و دانشگاهی ذیربط، تهیه شده و به متقاضیان میانجیگری آموزش داده می شود.
موسسات و مراکز آموزشی دولتی و غیردولتی نیز می توانند بر اساس سر فصل های مصوب اداره آموزش قوه قضاییه و تحت نظارت آن نسبت به آموزش میانجی ها اقدام نمایند. مدت، شیوه و موضوعات آموزش میانجیگری به موجب دستورالعملی است که به تصویب قوه قضائیه می رسد.
در پایان دوره آموزش میانجی گری در امور کیفری و گذراندن توام با موفقیت آموزش ها، "گواهی میانجی گری" به میانجی داده می شود. مدت اعتبار این گواهی 3 سال است و تمدید آن از طرف مرجع صادر کننده گواهی، بلامانع است. موسسه میانجیگری صرفا باید در محلی که در مجوز درج گردیده دایر گردد.
داوطلبانی که قصد ثبت نام در جذب اختصاصی تصدی منصب قضا را دارند، می توانند بامراجعه به لینک زیر، اطلاعات جامعی در خصوص ثبت نام جذب اختصاصی تصدی منصب قضا به دست آورند.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت موسسه میانجی گری را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام آزمون های استخدامی هیوا باشید.
✔ برای تاسیس موسسه میانجی گری در ابتدا باید مدرک وکالت و سایر مدارک مانند اساسنامه و .. که جزییات آن به طور مفصل در مقاله آورده شده است را به همراه داشت.
✔ بله. همانطور که در متن مقاله ذکر شد برای تاسیس موسسه میانجی گری فرد داوطلب می بایست گواهی میانجی گری داشته باشد.
✔ برای تاسیس موسسه میانجی گری شخص داوطلب باید در یکی از رشته های مددکاری اجتماعی، علوم تربیتی، روان شناسی و ... تحصیل کرده باشد که لیست رشته ها در متن مقاله آورده شده است.
برای مشاوره شرایط تاسیس موسسه میانجی گری
برای مشاوره شرایط تاسیس موسسه میانجی گری
سلام . خسته نباشید آزمون داوری و میانجیگری هر ساله برگزار میشه ؟ مثلا ۱۴۰۲ هم هست؟!
سلام . آزمون داوری و میانجیگری معمولا هر سال برگزار میشه .
درامد میانجی گری و داوری حدودا چقدره؟
سلام . درآمد میانجیگر و داور با توجه به تعداد پرونده ها و فعالیتی که انجام میده متفاوته ، نمیشه مبلغ خاصی اعلام کنیم .
سلام میگم نتایج کی اعلام میشه لطفا پاسخ بدین
سلام . زمان اعلام نتایج مشخص نیست ، باید از طریق سایت پیگیری کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©