یکی از پرسش های بسیاری از متقاضیانی که قصد تاسیس مهدکودک را دارند این می باشد که برای گرفتن مجوز مهدکودک به کجا مراجعه کنم؟ برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که طبق اطلاعیه منتشر شده توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، متقاضیانی که دارای شرایط تاسیس مهد کودک هستند می توانند با مراجعه به سایت smttk.gov.ir اقدام به دریافت و یا تطبیق مجوز نمایند.
برای مشاوره شرایط تاسیس مهد کودک
برای مشاوره شرایط تاسیس مهد کودک
مهد کودک ها با داشتن برخی از شرایط و امکانات مناسب، فضای ایده آلی را برای پرورش و ارتقای تفکر، روان و مهارت های کودکان فراهم کرده اند. در سال های گذشته مهد کودک ها مکانی برای نگهداری از کودکانی بود که والدین آن ها به هر دلیلی امکان نگهداری آن ها در خانه را نداشته و آن ها را به مهدکودک یا کودکستان می سپردند. اما اکنون معنای مهد کودک تغییر کرده و انواع آموزش های آمادگی دوران کودکی نیز به آن ورود پیدا کرده است.
مهد کودک ها انواع مختلفی دارند که از آن ها می توان به مهد قرآنی، دولتی، غیرانتفاعی، شبانه روزی، پاره وقت، دوزبانه و ... اشاره کرد. در سال های قبل متقاضیان با مراجعه به بهزیستی و آموزش و پرورش می توانستند اقدام به دریافت مجوز نمایند، اما در سال جاری با توجه به تغییرات سامانه ای ثبت نام مجوز مهدکودک، یکی از پرسش های مهم کاربران این می باشد که برای گرفتن مجوز مهدکودک به کجا مراجعه کنم؟
متقاضیان می بایست توجه داشته باشند که دارا بودن شرایط تاسیس مهد کودک و دریافت مجوز آن از اولین اقدامات می باشد که در ادامه این مقاله جزئیاتی مانند انواع مهد کودک، شرایط تاسیس، مدارک لازم برای صدور مجوز، سایت ثبت نام مجوز و در نهایت جزئیات اخذ مجوز تابلو و تطبیق مجوز مهدکودک بیان شده است.
برای تاسیس مهد کودک و یا پیش دبستانی ابتدا باید از انواع مهد ها و سن ورود به پیش دبستانی مطلع بود. با توجه به متفاوت بودن شیوه های تربیتی هر خانواده، انواع مهد کودک ها با عناوین مختلفی وجود دارد. در واقع هر یک از این مهدها در جهت حفظ اصول اخلاقی و تربیتی گروه های مختلف جامعه تشکیل شده اند. در ادامه به برخی از این مهد کودک ها اشاره کرده ایم.
مهد کودکی است که علاوه بر انجام مسئولیت مراقبت و پرورش کودکان در ابعاد مختلف، به امر آموزش قرآن و مفاهیم دینی به کودکان نیز فعالیت دارد. از مهد های قرآنی می توان به مهدالرضا مشهد اشاره نمود که علاوه بر آموزش های دینی در قالب داستان های قرآنی و متناسب با سن کودکان اشاره نمود.
مهدکودکی است که با استفاده از امکانات و فضای فیزیکی مساجد برای ارائه خدمات فرهنگی ، آموزشی به کودکان منطقه و نمازگزاران تاسیس می گردد.
مهد کودکی است که در روزهای جمعه از ساعت 10 لغایت 14 جهت ارایه خدمات مهدهای کودک به کودکانی که والدین آن ها در نماز جمعه حضور دارند تشکیل می گردد.
به مهد کودکی گفته می شود که هر روز آموزش زبان خارجی و زبان دوم برای کودکان داشته باشد.
مرکزی پرورشی، آموزشی، تربیتی و فرهنگی است که توسط شخصی حقیقی یا حقوقی تاسیس می گردد و مسئولیت مراقبت و رشد و پرورش کودکان در ابعاد، شناختی، اجتماعی، مذهبی، معنوی ، جسمی و روانی کودکان از بدو تولد تا مرحله پیش دبستانی مشتمل برگروه های سنی شیرخوار، نوپا و نوپاوه را عهده دار می باشد.
مهد کودکی است که از ساعت 7:30 صبح الی 15:30 فعالیت دارد. (در تهران معمولا مهدها تا ساعت 18 فعالیت دارند که به ازای ساعات اضافی هزینه مجزایی دریافت می شود).
مهد کودکی است که روزانه به مدت 4 ساعت در نوبت صبح یا بعد از ظهر فعالیت دارد.
مهد کودکی است که روزانه به کم تر از 4 ساعت در تمام ایام هفته یا فقط در روزهای معینی از هفته فعالیت دارد.
مهد کودکی است که از ساعت 17 الی 8 صبح روز بعد در تمام ایام هفته فعالیت دارد.
مهد کودکی است که به صورت شبانه روزی (24 ساعته) در تمام ایام هفته فعالیت دارد.
مهد کودکی است که توسط وزارتخانه ها، سازمان ها، نهاد ها، ارگان ها و ادارات دولتی جهت ارایه خدمات به کودکان بانوان شاغل در اداره های ذیربط تأسیس می گردد .نظارت بر عملکرد مهد کودک خود کفا با رعایت مفاد این دستورالعمل، از طرف سازمان بهزیستی استان و اداره رفاه سازمان یا موسسه مربوطه انجام می پذیرد و ترجیحاً نباید از کودکان به صورت آزاد ثبت نام کند.
مهد کودکی است که بر مبنای مندرجات ماده 78 قانون کار توسط کار فرمایان کارگاه ها با توجه به شرایط تاسیس مهد کودک راه اندازی می شود و ضوابط اجرایی آن با مشارکت سازمان بهزیستی و وزارت کار تدوین می گردد.
مهد کودکی است که توسط اشخاص حقیقی با همکاری شورای اسلامی و تحت نظارت سازمان بهزیستی تأسیس می گردد و مسئولیت مراقبت و رشد و پرورش کودکان روستایی در ابعاد مختلف از آغاز سال سوم تا سن پیش دبستانی را عهده دار می باشد.
مهد کودکی است که در مناطق خاص نظیر مناطق آسیب خیز و سکونت گاه های غیر رسمی (به دلیل نبودن مکان مناسب) و یا به دلیل شرایط اضطراری به وجود آمده در یک منطقه (نظیر زلزله، سیل و سایر حوادث طبیعی و غیر طبیعی) با نظر کمیته استانی تأسیس می گردد و محدوده جغرافیایی فعالیت آن گسترده تر از آمادگی های ثابت می باشد.
مهد کودکی است که توسط سازمان بهزیستی استان برای ارایه خدمات به کودکان اقشار نیازمند و آسیب پذیر در مجتمع خدمات بهزیستی شهری یا روستایی تأسیس می گردد.
مهد کودکی است که توسط افراد خیر و موسسات خیریه به منظور ارائه خدمات مربوطه به صورت رایگان به و کودکان اقشار نیازمند و آسیب پذیر تأسیس می گردد.
مهد کودکی است که توسط شخصیت حقوقی به صورت تعاونی در شهر و روستا تأسیس می گردد.
برای تاسیس مهد کودک یا آمادگی یک سری شرایط عمومی و اختصاصی در نظر گرفته شده است که مهم ترین آن مرتبط بودن مدرک تحصیلی شخص موسس، مسئول فنی و مربی با رشته های علوم تربیتی و روانشناسی است. همچنین گذراندن دوره های جهاد دانشگاهی در زمینه کودکان نیز برای مربی الزامی است. در ادامه شرایط تاسیس مهدکودک مربوط به هر یک از افراد کادر آموزشی آمادگی ارائه شده است.
شرایط موسس مهد کودک
موسس به شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق می گردد که پس از طی مراحل پیش بینی شده موفق به دریافت موافقت اصولی و سپس پروانه فعالیت می گردد.
تبصره 1: در صورت فقدان متقاضیان با مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر، افراد دارای مدرک تحصیلی کاردانی می توانند متقاضی تاسیس روستا مهد و یا متقاضی تاسیس مهدکودک در مناطق کم برخوردار شهری باشند.
تبصره 2: برای اشخاص حقوقی باید حداقل دو نفر از اعضای هیئت مدیره دارای مدرک تحصیلی کارشناسی باشند.
تبصره 3: هشت سال سابقه کار مرتبط برای کارکنان بازنشسته یا بازخرید سازمان بهزیستی که حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشند معادل مدرک کارشناسی محسوب می گردد.
تبصره 4: موسسین که در یک استان دارای مهد کودک فعال بوده و پروانه فعالیت آنها دارای اعتبار می باشد و قصد جابجایی به استان دیگر را داشته باشند فقط از لحاظ شرایط مدرک تحصیلی مندرج در این دستورالعمل معاف بوده و مدرک تحصیلی زمان اخذ مجوز پیش دبستانی قبلی ملاک عمل خواهد بود.
تبصره 5: متقاضیان تاسیس مهد کودک ، که عضو بسیج و حداقل دارای 4 سال سابقه همکاری فعال با بسیج داشته باشند. (با تائیدیه کتبیی از بسیج )در شرایط مساوی از الویت اخذ مجوز برخور دارند.
شرایط مسئول فنی مهد کودک
فرد مونث واجد شرایطی است که از طرف مؤسس (حقیقی یا حقوقی )، به سازمان بهزیستی استان معرفی تا پس از تائید کمیسیون استان برای آن فرد پروانه مسئول فنی صادر و در مهدکودک مربوطه مطابق با این دستورالعمل انجام وظیفه نماید.
شرایط عمومی مسئول فنی مهدکودک همانند شرایط عمومی ذکر شده برای موسس مهد کودک می باشد. اما شرایط اختصاصی وی عبارت است از:
دارا بودن یکی از شرایط تحصیلی زیر :
تبصره 1: مسئول فنی (مدیر) مهد کودک تا پایان سن 60 سالگی مجاز به ادامه فعالیت می باشد و در پایان سن مذکور باید فرد واجد الشرایط دیگری به عنوان مسئول فنی معرفی گردد.
تبصره 2: مسئولین فنی که در یک استان دارای مهدکودک فعال بوده و پروانه فعالیت آنها دارای اعتبار می باشد و قصد جابجایی به استان دیگر را داشته باشند فقط از لحاظ شرایط مدرک تحصیلی مندرج در این دستورالعمل معاف بوده و مدرک تحصیلی زمان اخذ مجوز قبلی ملاک عمل خواهد بود.
شرایط مربی مهد کودک
فردی که به عنوان مربی مهد کودک انتخاب می شود باید حداقل 20 و یا حداکثر 60 سال داشته باشد. همچنین علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی ذکر شده فوق می بایست شرایط اختصاصی زیر را نیز دارا باشد.
تبصره 1: افرادی که دارای حداقل تحصیلات دیپلم بوده و همچنین دارای یکسال سابقه فعالیت در مهدکودک دارند، در صورت داشتن سایر شرایط می توانند مربی مهد کودک باشند. افرادی که دارای شرایط ذکر شده از جمله مدرک روانشناسی یا علوم تربیتی هستند می توانند در آزمون آموزش و پرورش نیز شرکت کرده و در صورت موفقیت خود را برای معلمی آماده نمایند.
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مدارک لازم برای تاسیس مهد کودک یا آمادگی، اخذ موافقت نامه اصولی می باشد. موافقت، نامه ای است که کمیسیون صدور پروانه فعالیت استان پس از طی مراحل پیش بینی شده در این دستورالعمل برای متقاضی صادر می نماید تا متقاضی نسبت به معرفی و آماده نمودن ساختمان و تجهیز آن در شهر مربوطه، تامین نیروی انسانی مورد نیاز و ارایه مدارک لازم اقدام نماید .اعتبار موافقت اصولی یک سال وبرای 6 ماه قابل تمدید و قابل انتقال به غیر نمی باشد.
دارنده موافقت اصولی باید قبل از انقضای مهلت یک ساله موافقت اصولی نسبت به احراز کلیه شرایط تاسیس مهدکودک از نظر ساختمانی، تجهیزاتی و ارائه تاییدیه های بهداشتی، انتظامی ـ ترافیکی، و تامین و معرفی نیروی انسانی و ارایه گواهینامه اتمام دوره آموزشی و ارائه سند مالکیت و یا اجاره نامه رسمی ملکِ محل راه اندازی مهد کودک اقدام و برگ درخواست صدور پروانه فعالیت را به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک شهرستان تحویل نماید.
معاون امور اجتماعی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک و یا آموزش و پرورش استان باید حداکثر طی مدت یک هفته پس از دریافت پرونده از شهرستان، گزارش کارشناس امور کودکان و نوجوانان را با خلاصه پرونده در کمیته مطرح تا نسبت به تطبیق شرایط ساختمانی، تجهیزاتی، بهداشتی، نیروی انسانی و ...با مفاد این آئین نامه اقدام، و در مدت مقرر موضوع را جهت صدور پروانه فعالیت به کمیسیون ارجاع نماید. در غیر این صورت، باید علل عدم صدور پروانه فعالیت از طریق معاونت امور اجتماعی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک استان به دارنده موافقت اصولی اعلام گردد.
کمیسون صدور پروانه فعالیت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک استان پس از وصول اعلام نظر کارشناسی کمیته نظارت تخصصی استانی، ظرف مدت یک هفته تشکیل جلسه داده و در صورت تطبیق شرایط با مفاد آیین نامه، پروانه فعالیت با اعتبار سه ساله صادر نماید.
یکی از پرسش های بسیاری از متقاضیان این می باشد که برای گرفتن مجوز مهدکودک به کجا مراجعه کنم؟ برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که، در سال های قبل متقاضیان به منظور دریافت مجوز و یا تطبیق مجوز مهدکودک باید به سازمان بهزیستی و یا آموزش و پرورش مراجعه می نمودند که در سال جاری با توجه به راه اندازی سامانه smttk.gov.ir، ثبت نام برای مجوز و تطبیق مجوز مهد کودک هایی که از سایر ارگان ها مجوز دریافت نموده اند از سایت مذکور انجام می شود.
متقاضیان دارای شرایط تاسیس مهدکودک می توانند با ورود به سامانه در موعد مقرری که توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مشخص شده است، اقدام به ثبت درخواست برای مجوز و یا تطبیق مجوز نمایند. به منظور راهنمایی بیشتر متقاضیان در ادامه، لینک دسترسی مستقیم به سایت ارائه شده است که کاربران می توانند با کلیک بر روی آن اقدام به ثبت درخواست خود نمایند.
برای ورود مستقیم به سایت ثبت نام مجوز مهدکودک کلیک کنید.
لازم به ذکر است که متقاضیان دریافت مجوز می بایست علاوه بر مدارک و شرایط معرفی شده برای کسب مجوز، در زمان استخدام مربیان نیز دقت لازم را داشته باشند. همچنین دارا بودن کارت مربیگری مهد کودک برای تمامی مربیان الزامی می باشد. پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کارت مربیگری مهدکودک و نحوه دریافت آن به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده است مراجعه نمایید.
ساختمان مهدکودک باید در مالکیت یا اجاره رسمی مؤسس باشد. همچنین ارائه اجاره نامه جهت صدور پروانه فعالیت الزامی است. بهتر است ساختمان آمادگی از فضاهای پر سر و صدا دور بوده و در فضایی به دور از آلودگی های محیطی تاسیس شود.
فضای سرانه با احتساب 3 متر مربع برای هر کودک شیرخوار، 2 متر مربع برای هر کودک نوپا و 1 متر مربع برای هر کودک نوباوه باشد.
حیاط یا فضای بازی ایمن سازی شده حداقل به مساحت 50 متر مربع، مجهز به وسایل بازی مانند تاب، سرسره، الاکلنگ و ... . در مناطق کم برخوردار با تشخیص و تأیید کمیته مساحت حیاط و فضای بازی مهد کودک قابل تغییر خواهد بود.
وسایل و تجهزات، مانند کمدها بر اساس قد کودکان تنظیم شده باشد.
حداکثر ظرفیت کلاس های آموزشی برای کودکان نوپا 15 نفر و نوباوه با احتساب فضای سرانه مربوطه 20 نفر می باشد.
اتاق بازی مجهز به خانه عروسکی و دیگر اسباب و لوازم مناسب بازی گروه های سنی باشد. همچنین سیستم گرمایش، سرمایش، تهویه و کپسول اطفا حریق را دارا باشد. در نهایت نیز ایمن سازی زمین، پله ها و ارتفاعات می بایست انجام شود
پس از اطلاع از نحوه دریافت مجوز و شرایط تاسیس مهدکودک، متقاضیان می بایست با توجه به شرایط دریافت مجوز تابلو مهد کودک، اقدام به تهیه آن نمایند. برای دریافت تابلو قوانین و مقرراتی وجود دارد که از آن ها می توان به نام، و موارد الزامی که می بایست در تابلو ذکر شود اشاره کرد. همچنین انتخاب رنگ تابلو و طراحی ساختمان و استفاده از رنگ های شاد برای کودکان، علاوه بر آماده سازی محیط، باعث افزایش درخواست برای ثبت نام در مهدکودک نیز می شود. در ادامه به ذکر مواردی برای تابلو مهد کودک پرداخته شده است.
متقاضیان می بایست ابتدا نام مهدکودک را انتخاب نموده و به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اطلاع دهند.
در تابلو می بایست ذکر نمایند که مهدکودک یا کودکستان جزو کدام نوع از مهدها بوده و زیر نظر چه ارگانی می باشد.
لازم به ذکر است که سال تاسیس و نوع مدیریت مهدکودک مانند غیر انتفاعی بودن حتما در تابلو ذکر شود.
انتخاب رنگ و طراحی تابلو به گونه ای باشد که متناسب با سن و کاربری مهد کودک باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط تاسیس مهد کودک را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ شرایط تاسیس مهد کودک برای هر یک از افراد موسس، مربی و مسئول فنی متفاوت است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ از جمله مهم ترین مدارک دریافت نامه موافق اصولی می باشد. برای اطلاع از سایر مدارک به مطالعه متن مقاله بپردازید.
✔️ بهتر است ساختمان یک یا دو طبقه برای مهد کودک در نظر گرفته شود و قوانین ذکر شده در متن مقاله را در آن اعمال کرد.
برای مشاوره شرایط تاسیس مهد کودک
برای مشاوره شرایط تاسیس مهد کودک
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©