آن دسته از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که در حال تحصیل در رشته های آموزشی پژوهشی می باشند در صورتی که شرایط انجام پایان نامه را نداشته در شرایط خاصی می توانند شیوه آموزشی خود را از آموزشی پژوهشی به آموزش محور تغییر دهند. برای انجام این امر دانشجو می بایست کلیه واحدهای آموزشی خود را گذرانده باشند.
برای مشاوره تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور
برای مشاوره تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور
نحوه تغییر شیوه آموزشی از آموزشی پژوهشی به آموزش محور، از جمله مسائل با اهمیت برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد است. بسیاری از دانشجویان این مقطع ممکن است از این مسئله مطلع باشند و تقاضای تغییر شیوه آموزشی خود را داشته باشند. چراکه روش آموزش بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد در حالت پیشفرض به صورت آموزشی پژوهشی می باشد.
برخی دانشجویان علاقه مند به دانستن این موضوع هستند که چگونه می توان تحصیل را تنها به صورت آموزش محور ادامه داد؟ برای این مسئله راهکاری در نظر گرفته شده است تا دانشجویان واجد شرایط بتوانند شیوه آموزش خود را از آموزشی پژوهشی به آموزش محور تغییر دهند. در این مقاله نحوه تغییر شیوه آموزشی از آموزشی پژوهشی به آموزش محور شرح داده شده است.
برای بررسی نحوه تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور لازم است دانشجویان در ابتدا با هر یک از این شیوه ها آشنایی لازم را داشته باشند. در واقع در تحصیل به شیوه آموزشی پژوهشی کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد موظف به انجام تحقیقات و امور پژوهشی خاصی در یک زمینه مورد علاقه و مورد تایید استاد راهنما خواهند بود.
این پژوهش در قالب یک پایان نامه و تحت نظر استاد راهنما ارائه می گردد. می توان گفت که در شیوه تحصیل آموزشی پژوهشی، پرداختن دانشجویان به کارهای عملی در زمینه رشته تحصیلی آن ها و کارهای تحقیقاتی - پژوهشی اهمیت بالایی دارد.
در صورتی که در شیوه آموزش محور چنین شرطی لازم نیست و محور اصلی این روش گذراندن تعدادی واحد درسی معین است. در روش آموزش محور دانشجویان تحت شرایطی انتخاب خواهند کرد که به جای ارائه پایان نامه، تعدادی واحد درسی اضافه را بگذرانند.
تغییر شیوه آموزشی از آموزشی پژوهشی به آموزش محور تابع قوانین و شرایط آموزشی خاصی است. نحوه تغییر شیوه آموزشی برای دانشجویان متقاضی باید در طی مراحل زیر انجام گیرد.
در ابتدا دانشجوی متقاضی می بایست فرم درخواست تغییر از شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور را تکمیل کرده و به گروه آموزشی خود تحویل دهد. این فرم به طور مثال می تواند در قالب تصویر زیر در دسترس افراد قرار گیرد.
درخواست دانشجو باید پس از انتخاب استاد راهنما و به تایید ایشان باشد و همچنین در شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده او تایید نهایی گردد.
پس از تایید گروه آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده مربوطه، دانشجو می بایست مطابق دستورالعمل های آموزشی تعداد واحدهای درسی برابر با واحدهای پژوهشی را اخذ و نمره قبولی را در این دروس کسب نماید.
در نهایت دانشجو موفق به گذراندن مقطع تحصیلی خود در قالب آموزش محور خواهد شد و مدرک تحصیلی او با عنوان آموزش محور قابل اخذ خواهد بود.
تغییر شیوه آموزشی از آموزشی پژوهشی به آموزش محور شرایط و ضوابط خاصی دارد. از این رو ممکن است برخی دانشجویان واجد شرایط تحصیل به صورت آموزش محور نباشند. اولین و مهم ترین نکته در این خصوص این است که تنها دانشجویان کارشناسی ارشد که ورودی 96 و ماقبل آن بوده، شرط استفاده از شیوه آموزشی را خواهند داشت و این قانون برای دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی 97 به بعد صادق نیست.
لازم به ذکر است که دانشجویان هر دانشگاه می بایست بر طبق دستورالعمل های منتشر شده توسط دانشگاه خود عمل نمایند. دیگر شرایط مهم برای دانشجویان متقاضی در لیست زیر آورده شده است. لذا با دارا بودن تمامی این شرایط دانشجو حق درخواست برای تغییر شیوه آموزشی از آموزشی پژوهشی به آموزش محور را خواهد داشت.
دانشجوی درخواست دهنده می بایست تمامی تعداد واحد های کارشناسی ارشد آموزشی خود را به موفقیت گذرانده باشد. این واحدهای درسی شامل کلیه واحدهای تخصصی، اختیاری، جبرانی و غیره می شود.
دانشجوی متقاضی باید حداقل معدل 14 را در کلیه واحدهای گذرانده خود کسب کرده باشد.
موارد آموزشی مورد نظر گروه و دانشکده باید برای دانشجوی متقاضی بررسی گردد تا هیچگونه ایرادی از نظر زمان تقاضا و یا مشکلات آموزشی دیگر وجود نداشته باشد.
هر دانشجو در طول تحصیل خود تنها یک بار می تواند شیوه آموزشی خود را تغییر دهد.
چنانچه دانشجویی واحد درسی پایان نامه پژوهشی خود را اخذ کرده و پروپوزال را نیز دریافت کرده باشد اما تا 6 ماه قادر به اتمام آن نباشد، در ابتدا تنها با تایید استاد راهنما می تواند شیوه آموزشی خود را به آموزش محور تغییر دهد.
دانشجو می بایست در دروس اخذ شده نمره قبولی را کسب کند.
در دوره تحصیلات تکمیلی دانشجویان علاوه بر گذراندن دروس تئوری، ملزم به انتخاب پایان نامه به عنوان واحد عملی در آخرین ترم تحصیلی خود می باشند. برای دریافت اطلاعات در خصوص چگونگی استعلام موضوع پایان نامه می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
تصور نادرستی که در بین بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد رواج پیدا کرده است این است که بسیاری از افراد فکر می کنند با گذراندن مقطع کارشناسی ارشد به شیوه آموزش محور نمی توان برای تحصیل در مقطع دکتری اقدام کرد. در صورتی که این تصور اشتباه است. دانشجویانی که به شیوه آموزش محور مدرک خود را اخذ می کنند نیز حق تحصیل در مقطع دکتری را خواهند داشت.
باید در نظر داشت که لازمه تحصیل در مقطع دکتری، شرکت در آزمون این مقطع و گذراندن موفقیت آمیز مرحله مصاحبه دانشگاه ها است. تنها تفاوتی که در بین دانشجویان فارغ التحصیل آموزش محور و آموزشی پژوهشی وجود دارد این است که افرادی که در قالب کارهای پژوهشی و تحقیقاتی و یا تبدیل پایان نامه به کتاب، پایان نامه خود را ارائه نموده اند در مرحله مصاحبه شانس پذیرش بالاتری نسبت به دیگر افراد خواهند داشت.
از آنجا که پژوهش های دانشگاهی در مقطع دکتری اولویت بسیار بالایی دارد طبیعتا افرادی که در مقطع کارشناسی ارشد خود این روال را طی کرده باشند و از پایان نامه خود دفاع کرده باشند امتیاز بالاتری نسبت به دانشجویانی دارند که تنها واحدهای درسی را گذرانده اند.
از سوی دیگر سالانه آزمون های استخدامی متعددی برای اشتغال در دستگاه های اجرایی و یا استخدام آموزش و پرورش در کشور برگزار می گردد. در این چنین آزمون هایی نیز افرادی موفق به پذیرش در شغل مورد نظر خواهند شد که علاوه بر داشتن دانش کافی در رشته تحصیلی خود، در مرحله مصاحبه نیز امتیاز لازم را کسب نمایند.
با شرایط ذکر شده می توان گفت در مرحله مصاحبه آزمون های استخدامی نیز شانس موفقیت فارغ التحصیلان شیوه آموزشی پژوهشی نسبت به فارغ التحصیلان شیوه آموزش محور بالاتر است. چراکه چنین افرادی آشنایی بهتری با کارهای عملی و تحقیقاتی دارند و مصاحبه کنندگان نیز چنین انتظاراتی را از این افراد خواهند داشت. البته رزومه و دیگر مواردی همچون ارائه مقالات علمی پژوهشی و یا آشنایی با زبان انگلیسی نیز در این رقابت ها دخیل هستند.
در سال های اخیر کد رشته هایی در هنگام ورود به مقطع کارشناسی ارشد قرار داده شده است که دقیقا نوع شیوه آموزشی آن ها برای انتخاب ساده تر دانشجویان ذکر شده است. به طور مثال با توجه به تکمیل ظرفیت کنکور کارشناسی ارشد و رشته های خاصی از ابتدا با عنوان آموزش محور قید می گردند که دانشجویان چنین رشته هایی دیگر نیاز به اخذ پایان نامه نخواهند داشت.
چنین افرادی نیز ممکن است در طول تحصیل خود و با توجه به مزایای آموزش به شیوه آموزشی پژوهشی قصد تغییر روش آموزش خود را داشته باشند. در بازار کار ایران و دیگر کشورها بهره مندی از دانش عملی کافی در کنار دانش تئوری اهمیت بالایی دارد.
بنابراین ممکن است بسیاری از دستگاه ها و یا شرکت ها برای استخدام افراد، تحصیل به صورت آموزشی پژوهشی را جزو شرایط اشتغال در نظر گرفته باشند. هرچند هر دو مدرک آموزش محور و آموزشی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است و اعتبار آن ها تفاوت چندانی با هم ندارد.
از آنجا که نوع شیوه آموزشی در مدرک دانشجویان قید می شود، فارغ التحصیلان شیوه آموزش محور در راستای ادامه تحصیل در مقطع دکتری و رقابت های موجود در مصاحبه های دانشگاه های متفاوت می توانند با تقویت جنبه های متفاوتی همچون ارائه مقالات پژوهشی و یا انجام تحقیقات متناسب شانس پذیرش خود را بالا ببرند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمیاند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ در ابتدا برای شروع، دانشجوی متقاضی می بایست فرم درخواست تغییر از شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور را تکمیل کرده و به گروه آموزشی خود تحویل دهد. مراحل بعدی همراه با توضیحات در متن مقاله قرار دارد.
✔️ اولین و مهم ترین نکته در این خصوص این است که تنها دانشجویان کارشناسی ارشد که ورودی 96 و ماقبل آن بوده، شرط استفاده از شیوه آموزشی را خواهند داشت. ادامه شرایط را می توانید در متن مقاله همراه با با توضیحات مطالعه نمایید.
✔️ یکی از مزایای شیوه آموزشی پژوهشی، اقدام برای تحصیل در مقطع دکتری است. سایر مزایای شیوه آموزشی پژوهشی در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور
برای مشاوره تغییر شیوه آموزشی پژوهشی به آموزش محور
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©