تمامی کسانی که قصد افتتاح مطب را دارند، در ابتدا باید اقدام به دریافت پروانه مطب کنند. بدین منظور متقاضیان باید امتیاز مورد نیاز برای این کار را کسب کنند. نحوه محاسبه امتیاز تاسیس مطب بر اساس خدمت در شهرهای مختلف کشور است. در صورتی که پزشک همه شرایط دریافت پروانه مطب را دارا باشد باید پس از صدور پروانه طبابت از طریق وب سایت parvaneh.irimc.org اقدام به ثبت درخواست کند.
برای مشاوره اطلاع از شرایط دریافت پروانه مطب
برای مشاوره اطلاع از شرایط دریافت پروانه مطب
تمامی فارغ التحصیلان رشته های مربوط به پزشکی و پیراپزشکی پس از اتمام تحصیلاتشان، در صورتی که قصد داشته باشند مطب بزنند، حتما باید پروانه مطب دریافت کنند. برای دریافت پروانه، صاحب مطب باید حتما از شرایط دریافت پروانه مطب خبردار باشند. برای دریافت این پروانه، معمولا محاسبه امتیاز صورت می گیرد و پزشکان باید بتوانند امتیاز مورد نیاز را کسب کنند.
فاکتورهای مختلفی در امتیاز دهی وجود دارد که پزشکان با دانستن این فاکتور ها می توانند امتیاز بیشتری را کسب کنند. در ادامه این مقاله به شرح اطلاعاتی درباره شرایط دریافت پروانه مطب، صدور پروانه طبابت، نحوه امتیاز دهی برای دریافت پروانه و ... پرداخته شده است. علاقه مندان به افتتاح مطب با مطالعه این مقاله می توانند اطلاعات کافی درباره این کار را کسب کنند.
در مراحل دریافت پروانه مطب، شهرهای مختلف ایران به دو دسته مجاز و غیر مجاز برای دریافت پروانه مطب تقسیم می شوند. البته دریافت پروانه در شهر های غیر مجاز نیز ممکن است، اما دارای شرایط خاصی است. شرایط دریافت پروانه مطب در این دو دسته شهر با یکدیگر کاملا متفاوت است. برای اخذ پروانه در شهر های غیر مجاز پزشک باید دارای امتیاز بالایی باشد.
در بخش های بعدی مقاله به فرمول محاسبه امتیاز صدور پروانه طبابت پرداخته خواهد شد. پزشکان پس از صدور پروانه طبابت باید موارد امتیاز آور را انجام دهند و در صورت داشتن شرایط تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی بتوانند امتیاز مورد نیاز برای دریافت پروانه و را کسب کنند. در ادامه این قسمت شرایط دریافت پروانه مطب در شهر های مجاز و غیر مجاز و برای افراد معاف از امتیاز به طور مفصل شرح داده شده است.
همانطور که گفته شد، مطب زدن در برخی از شهر های ایران غیر مجاز است. این شهرها شامل پنج کلانشهر تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد است. پزشکان به این علت که در این شهرها مطب های بسیاری وجود دارد نمی توانند به راحتی پروانه مطب دریافت کنند. طبق آخرین مصوبه وزارت بهداشت برای دایر کردن مطب در این شهرها، پزشکان باید 250 امتیاز کسب کنند. البته این قانون دارای چند تبصره نیز است. افرادی که از سهمیه ایثارگران استفاده می کنند با امتیاز کمتر می توانند در شهر های غیر مجاز مطب داشته باشند.
به غیر از پنج کلانشهر گفته شده، بقیه شهر های کشور در دسته شهرهای مجاز دسته بندی می شوند. دریافت پروانه مطب در این شهر ها دارای شرایط متفاوتی است. امتیاز لازم برای کسب پروانه مطب در شهر های مجاز با یکدیگر متفاوت است. برای مطب زدن در شهر های مجاز، لازم نیست که پزشکان حتما 250 امتیاز کسب کنند و طبق آخرین مصوبه وزارت بهداشت امتیاز لازم برای افتتاح مطب در این شهرها حداکثر 170 امتیاز است. البته به غیر از شرایط توضیح داده در شهرهای مجاز و غیر مجاز، برخی از پزشکان و پیراپزشکان معاف از دریافت امتیاز هستند، که در ادامه به این مسئله نیز پرداخته شده است.
برخی از افراد برای افتتاح مطب نیاز به امتیاز ندارند. پزشکانی که در عضویت نیروهای مسلح هستند، اعضای هیئت علمی دانشگاه، پزشکان بازنشسته ای که دارای پروانه طبابت دائم هستند بدون داشتن امتیاز لازم می توانند پروانه مطب دریافت کنند. توصیه می کنیم داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط تاسیس داروخانه مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
همانطور که در بخش های قبلی به آن اشاره شد، پزشکان برای افتتاح مطب، پس از صدور پروانه طبابت باید به دنبال کسب پروانه مطب باشند تا بتوانند مطب خود را راه اندازی کنند. قبل از انجام هر کاری پزشکان باید از شرایط دریافت پروانه مطب به صورت کامل اگاه بوده و بدانند برای دریافت پروانه مطب باید امتیاز لازم را کسب کنند.
هر سال خدمت برای پزشک امتیازی را به ارمغان می آورد و همچنین خدمت در شهر های مختلف نیز دارای امتیاز های متفاوتی است. شهرهای کشور از نظر کسب امتیاز در هفت دسته بندی مختلف قرار می گیرند. در صورتی که پزشکان قصد داشته باشند، زودتر اقدام به افتتاح مطب کنند، می توانند در شهرهایی که دارای امتیاز بالاتری هستند به خدمت بپردازند. در ادامه این بخش دسته بندی شهر های مختلف به همراه امتیاز خدمت در آن ها آورده شده است.
منطقه | امتیاز خدمت در هر سال |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه یک | 140 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه دو | 120 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه سه | 105 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه چهار | 84 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه پنج | 70 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه شیش | 60 امتیاز |
امتیاز هر سال خدمت در منطقه هفت | 30 امتیاز |
کسانی که قصد افتتاح مطب را دارند پس از پایان تحصیلاتشان، باید با توجه به شهری که قصد افتتاح مطب در آن را دارند باید امتیاز لازم را کسب کنند. با اگاهی از نحوه محاسبه امتیاز مطب و جدول امتیازات می توانند برای اینده شغلی خود برنامه ریزی داشته باشند. همچنین داوطلبان می توانند برای اطلاع از شرایط تاسیس مطب مامایی مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
پزشکانی که قصد دریافت پروانه مطب را دارند، بنا به شهری که قصد مطب زدن در آن را دارند باید امتیاز لازم برای پروانه مطب شهرها را کسب کنند. شیوه محاسبه امتیاز برای افتتاح مطب در قسمت قبلی مقاله به صورت کامل توضیح داده شد. پس از فارغ التحصیلی و صدور پروانه طبابت، پزشک باید چند سالی را در مناطق مختلف کار کند تا بتواند امتیاز مورد نیاز برای دریافت پروانه مطب را کسب کند.
شهرهای ایران از لحاظ امتیاز لازم برای کسب پروانه به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول که مربوط به کلانشهرها است، به علت وجود مطب های متعدد در این شهر ها، قوانین سخت گیرانه تری برای دریافت پروانه وجود دارد. اما شرایط دریافت پروانه مطب در شهرهای دسته دوم به مراتب راحت تر است. در ادامه این بخش امتیاز لازم برای دریافت پروانه مطب در هر دو دسته آورده شده است.
دسته بندی | امتیاز لازم برای دریافت پروانه مطب |
شهر های دسته یک (کلانشهر ها) | 250 امتیاز |
شهر های دسته دو | 170 امتیاز |
در صورتی که پزشکان قصد افتتاح مطب در شهر مورد نظرشان را داشته باشند، پس از صدور پروانه طبابت و کسب امتیاز مورد نیاز برای دریافت پروانه مطب، باید مدارک مورد نیاز برای افتتاح مطب را نیز دارا باشند. در صورتی که پس از محاسبه امتیاز، پزشک توانسته باشد امتیاز لازم را کسب کند، باید به دنبال کسب پروانه مطب خود باشد. یکی از شرایط دریافت پروانه مطب تهیه مدارک مورد نیاز است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه هر ساله توسط سازمان نظام پزشکی اعلام شده و پزشکان برای اطلاع از مدارک مورد نیاز باید به اطلاعیه های این سازمان مراجعه کنند. پزشکان پس از آگاهی از لیست این مدارک در موعد مقرر شده از سوی این سازمان باید مدارک خود را تهیه و از راه های گفته شده تحویل دهند.
برای دریافت پروانه مطب، پزشکان به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کسانی هستند که برای دریافت پروانه مطب باید توانسته باشند امتیاز مورد نظر را کسب کنند و دسته دوم افرادی هستند، که بدون داشتن امتیاز نیز می توانند پروانه مطب را دریافت کنند. در این قسمت از مقاله نیز طبق آخرین اطلاعیه های منتشر شده از سوی این سازمان، مدارک لازم برای دریافت پروانه مطب توضیح داده شود.
سه قطعه عكس رنگی 4 * 3
تصویر تمام صفحات شناسنامه به همراه کپی نظام پزشکی
اصل و کپی پزشكی
اصل و کپی گواهی آموزش مداوم
اصل فیش بانکی پرداختی
اصل و تصوير پروانه دائم مطب قبلی در صورت دارا بودن
كارمندان رسمی / پيمانی دولتی يا نظامی: این افراد باید گواهی اشتغال به كار و اجازه تأسيس مطب در شهر محل خدمت را به همراه اصل و کپی آخرين حكم كارگزينی خود داشته باشند.
اعضاء هيئت علمی دانشگاه ها: اعضای هیئت علمی باید گواهی عضويت هيئت علمی و اجازه تأسيس مطب در شهر محل خدمت از معاون آموزشی دانشگاه مربوطه را دریافت کنند و به همراه اصل و کپی آخرين حكم استخدامي هيئت علمی در هنگام ثبت نام ارائه دهند.
بانوان متأهل با 2 سال سابقه كار قانونی :بانوان متاهل با 2 سال سابقه کار باید اصل و کپی گواهی 2 سال سابقه كار قانونی و گواهی اشتغال بكار همسرشان از محل كار به همراه اصل و کپی حكم كارگزينی و همچنین اصل و کپی از سند ازدواج و اصل و کپی شناسنامه همسر را باید به همراه داشته باشند.
صدور پروانه مطب از چند مرحله مختلف تشکیل شده است. پزشکانی که از صدور پروانه طبابت آن ها چند وقتی گذشته است و دارای شرایط دریافت پروانه مطب هستند، می توانند برای دریافت پروانه خود درخواست دهند. در صورتی که در محاسبه امتیاز برای دریافت پروانه مطب پزشک نتوانسته باشد که امتیاز لازم را کسب کند، درخواست او مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت درست بودن مدارک، پروانه مطب برای او صادر خواهد شد.
سازمان نظام پزشکی، برای صادر کردن این پروانه سامانه آنلاینی را به وجود آورده است که متقاضیان از طریق این سامانه می توانند درخواست خود برای صدور پروانه مطب را ثبت و پیگیری کنند. در ادامه این بخش از مقاله قرار است که به توضیح مراحل صدور پروانه مطب و ثبت این درخواست از طریق سامانه parvaneh.irimc.org پرداخته شود.
کاربران در ابتدا از طریق مرورگر های مختلف باید به آدرس اینترنتی parvaneh.irimc.org مراجعه کنند. پس از مراجعه به این آدرس اینترنتی صفحه اصلی سایت برای کاربر نمایش داده می شود، که کاربر باید از قسمت چپ سایت بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کند.
پس از ورود به این قسمت، فرم ورودی برای کاربر نمایش داده می شود که باید با استفاده از اطلاعات شخصی خود به سامانه وارد شود.
پس از ورود به سامانه باید کاربر باید بر روی گزینه درخواست پروانه اشتغال کلیک کند. با کلیک بر روی این گزینه صفحه ای برای کاربر باز می شود که می تواند درخواست صدور پروانه مطب را در این صفحه ثبت کند. با ورود به این صفحه کاربر باید با استفاده از اطلاعات خود تمامی بخش های مربوط به فرم درخواست مطب را پر کند و مدارک گفته شده در بخش های قبلی را در فرم ثبت نام اپلود کند.
پس از انجام مراحل گفته شده، در صورتی که کاربر تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشد و همچنین مدارک کاملی را نیز به سایت ارائه کرده باشد، بعد از بررسی درخواست کاربر پروانه مطب برای او صادر می شود. در نتیجه کاربر از طریق همین سامانه می تواند نتیجه درخواست خود را بررسی کند. در مقاله زیر شرایط تاسیس فیزیوتراپی نیز ارائه شده است.
پس از آنکه متقاضیان دریافت پروانه بتوانند تمامی شرایط دریافت پروانه مطب را مهیا کنند، پروانه افتتاح مطب را دریافت کرده و با استفاده از آن می توانند مطبشان را در شهر مورد نظر خود افتتاح کنند. استفاده از پروانه مطب به این صورت است که پروانه دریافت شده دارای تاریخ انقضا بوده و پزشک پس از به پایان رسیدن زمان اعتبار آن باید اقدام به تمدید پروانه مطب خود کنند.
مدت زمان اعتبار پروانه مطب پنج سال است و پزشک پس از پنج سال باید به دنبال تمدید پروانه مطب خود باشد. ممکن است این تصور پیش بیاید که پس از صدور پروانه طبابت پزشک پس از مدتی باید به دنبال تمدید این پروانه نیز باشد، اما این تصور اشتباه است زیرا تا زمانی که پزشک در چارچوب قانون حرکت کند، پروانه طبابت او دچار مشکل نخواهد شد. برای تمدید پروانه مطب، متقاضیان باید از طریق سامانه parvaneh.irimc.org اقدام کنند. در ادامه این بخش مراحل تمدید پروانه مطب به صورت کامل توضیح داده شده است.
در ابتدا کاربر باید از طریق مرورگر های مختلف به سامانه parvaneh.irimc.org وارد شود.
پس از ورود به این سامانه باید بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنند.
پس از ورود به این بخش مانند مراحلی که برای ثبت درخواست پروانه گفته شد، باید اقدام به پر کردن فرم برای دریافت پروانه مطب کند.
کاربران باید فرم مربوطه را با استفاده از اطلاعات کاربری خود پر کرده و در نهایت بر روی گزینه تایید کلیک کنند.
در قسمت های قبلی مقاله به صورت خلاصه به برخی از تفاوت های پروانه طبابت با پروانه مطب پرداخته شد. ممکن است که برخی از افراد به اشتباه پروانه مطب را با پروانه طبابت اشتباه بگیرند، اما این دو کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. پس از اینکه دانشجوی پزشکی تمامی مراحل تحصیل خود را به صورت کامل و نمره قابل قبول طی می کند، برای او پروانه طبابت صادر می شود و فرد می توانند با استفاده از آن به عنوان پزشک مشغول به کار شود.
شرایط صدور پروانه طبابت با شرایط دریافت پروانه مطب کاملا متفاوت است. برای دریافت پروانه مطب لازم است که پزشک امتیاز تعیین شده از سوی وزارت بهداشت را کسب کند، اما محاسبه امتیاز برای دریافت پروانه طبابت لازم نیست. اما همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، برای دریافت پروانه مطب پزشک باید امتیاز مورد نظر را کسب کرده و همچنین مراحل دریافت پروانه مطب را به صورت کامل طی کند. پروانه طبابت برخلاف پروانه مطب دارای تاریخ انقضا نیست و تا زمانی که پزشک مرتکب تخلفی نشود دارای اعتبار است.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره شرایط دریافت پروانه مطب پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ کاربران برای ثبت درخواست برای پروانه مطب باید به وب سایت parvaneh.irimc.org مراجعه کنند که توضیحات بیشتر درباره این موضوع در این مقاله آمده است.
✔️ پروانه مطب دارای پنج سال اعتبار است که پزشک بعد از اتمام این مدت باید اقدام به تمدید پروانه خود کند. توضیحات کاملی درباره این موضوع در مقاله آمده است.
✔️ شهر های ایران به هفت دسته مختلف تقسیم می شوند که معیار امتیاز دهی تاسیس مطب بر اساس خدمت در این شهرها است که توضیحاتی درباره این موضوع در مقاله آمده است.
برای مشاوره اطلاع از شرایط دریافت پروانه مطب
برای مشاوره اطلاع از شرایط دریافت پروانه مطب
سلام هر سال خدمت در منطقه 3 چند امتیاز دارد ؟
سلام . برای دریافت پروانه مطب به ازای هر سال خدمت در منطقه 3 ، 105 امتیاز در نظر گرفته میشه .
سلام عضویت در سازمان لازم است ؟
سلام . برای دریافت پروانه مطب باید در سازمان نظام پزشکی عضویت داشته باشین .
سلام پروانه مطب چند سال اعتبار دارد ؟
سلام . طبق شرایط دریافت پروانه مطب ، پروانه مطب 5 سال اعتبار داره ، بعد باید برای تمدید پروانه اقدام شود .
سلام برای مطب در تهران امتیاز چند لازم است ؟
سلام . طبق شرایط دریافت پروانه مطب برای مجوز تاسیس مطب در تهران باید 250 امتیار داشته باشین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©