شرط تحصیل حوزویان در مقطع لیسانس، داشتن مدرک سطح یک حوزه بوده و برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری به ترتیب مدارک سطح دو و سه حوزه لازم می باشد. طلاب واجد شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه می توانند با داشتن مدرک متناسب با هر مقطع، یکی از رشته های مورد پذیرش حوزویان که زیر مجموعه گروه انسانی بوده را انتخاب و در آزمون مربوط به همان مجموعه امتحانی شرکت نمایند.
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با مدرک حوزه
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با مدرک حوزه
داوطلبانی که خواهان ورود به حوزه های علمیه سراسر کشور بوده و تمایل به تحصیل در این مراکز را دارند، معمولا به دنبال ورود به دانشگاه ها یا شرکت در آزمون های استخدامی می باشند. به همین جهت، شرایط ورود به دانشگاه های سراسر کشور با مدرک حوزه دارای اهمیت می باشد. بنابراین می توان گفت گام اولیه در ورود به دانشگاه با مدرک حوزه، اطلاع از شرایط مربوطه می باشد.
جهت اطلاع متقاضیان از شرط تحصیل حوزویان در دانشگاه، در مقاله پیش رو، پس از ارائه شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه، شرایط ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری با این مدرک به طور کامل توضیح داده شده و سپس مدارک مورد پذیرش حوزویان در دانشگاه و رشته های مرتبط با حوزه ارائه شده است. در آخر نیز نکات کاملی در رابطه با تحصیل طلاب در دانشگاه توضیح داده شده تا متقاضیان بتوانند با آگاهی کامل، بهترین انتخاب ها را داشته باشند.
هر ساله داوطلبان زیادی در حوزه های سراسر کشور از جمله حوزه علمیه قم، مشهد، اصفهان و ... تحصیل کرده و فارغ التحصیل می شوند. تحصیل در حوزه های علمیه مانند دانشگاه های سراسر کشور دارای مقاطع و مدارج مختلف بوده و مدرک پایانی فارغ التحصیلان نیز دارای اعتبار و ارزشی مشابه مدارک دانشگاهی می باشد. حوزویان در سطوح یک، دو، سه و چهار حوزه تحصیل کرده و در صورت اتمام دوره و قبولی در امتحانات، مدرک پایان دوره خود را دریافت می نمایند.
متقاضیان می توانند با مدارک حوزوی خود وارد بازار کار شده، در آزمون های استخدامی دولتی ثبت نام نموده یا در دانشگاه های کشور ادامه تحصیل دهند. ورود به دانشگاه با مدرک حوزه دارای شرایط و قوانینی بوده و در صورتی که متقاضیان دارای شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه باشند، می توانند برای قبولی و ورود به دانشگاه اقدام نمایند. شرط تحصیل حوزویان، معادل سازی مدرک آنها با مدارک دانشگاهی و تحصیل در رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه می باشد.
طبق آخرین دوره برگزاری کنکور سراسری و شرایط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری، برای ورود طلاب به دانشگاه و تحصیل در رشته های مقطع لیسانس، متقاضیان باید دارای مدرک سطح یک حوزه های علمیه کشور باشند. در این صورت می توانند برای شرکت در کنکور و قبولی در رشته های دانشگاهی مقطع لیسانس اقدام نمایند. یکی دیگر از شرایط ورود به مقطع کارشناسی دانشگاه با مدرک حوزه، انتخاب یکی از رشته های گروه علوم انسانی می باشد.
بنابراین می توان گفت آن دسته از طلاب که مدرک سطح یک حوزه را دارند، می توانند در کنکور شرکت کرده و یکی از رشته های گروه علوم انسانی را در دانشگاه های سراسر کشور انتخاب نمایند. شرط تحصیل حوزویان در مقاطع بالاتر دانشگاهی مشروط به داشتن مدرک حوزوی در سطوح بالاتر بوده که در بخش های بعدی مقاله شرایط ادامه تحصیل افراد در مقاطع ارشد و دکتری به طور کامل توضیح داده شده است.
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور می توانند با معادل سازی مدارک حوزوی خود، به ادامه تحصیل در دانشگاه ها پرداخته یا به استخدام سازمان های مختلف دربیایند. همانند مقطع لیسانس، حوزویان واجد شرایط می توانند با معادل سازی مدرک خود، در برخی از رشته های کارشناسی ارشد ثبت نام و برای تحصیل در این رشته ها در مقطع فوق لیسانس اقدام نمایند.
تمامی مقررات و شرایط مربوط به پذیرش در دوره ارشد، در دفترچه راهنمای ثبت نام کارشناسی ارشد درج شده و به اطلاع داوطلبان می رسد. از جمله شرایط ثبت نام دوره فوق لیسانس، قوانین مربوط به ثبت نام داوطلبان با مدارک معادل و طلاب حوزه علمیه سراسر کشور می باشد. با توجه به مندرجات دفترچه راهنمای آخرین کنکور کارشناسی ارشد، شرط تحصیل حوزویان در این مقطع دانشگاهی، داشتن مدرک سطح دو حوزه می باشد.
طلابی که مدرک سطح دو حوزوی خود را از یکی از حوزه های علمیه کشور دریافت نموده یا در این سطح در حال تحصیل بوده و نهایتا تا تاریخ تعیین شده در دفترچه کنکور ارشد فارغ التحصیل می شوند، می توانند برای ثبت نام در کنکور ارشد و ورود به مقطع فوق لیسانس اقدام نمایند. این دسته از داوطلبان تنها می توانند یکی از رشته های گروه علوم انسانی را انتخاب نموده و برای شروع تحصیل در آن رشته ثبت نام نمایند.
در صورت پذیرفته شدن طلاب دارای مدرک سطح دو حوزه در یکی از رشته های گروه علوم انسانی، این دسته از متقاضیان باید پس از ورود به دانشگاه و شروع تحصیل، واحد های پیش نیاز تعیین شده توسط گروه آموزشی مربوطه را با موفقیت گذرانده و سپس سایر واحد های چارت درسی آن رشته را انتخاب و پاس نمایند. واحد های پیش نیاز بر اساس دروس گذرانده شده دانشجو در حوزه علمیه و همچنین رشته انتخابی او در دانشگاه تعیین می شود.
مقطع دانشگاهی دیگری که طلاب فارغ التحصیل یا محصل در حوزه می توانند برای ورود به آن اقدام نمایند، دوره دکتری می باشد. داوطلبانی که می خواهند در رشته های مختلف دکتری ادامه تحصیل دهند، باید واجد شرایط ثبت نام در کنکور دکتری و ورود به دانشگاه در این مقطع باشند. تمامی شرایط و قوانین مربوطه، در دفترچه ثبت نام کنکور دکتری هر سال درج شده و در سایت مجری آزمون منتشر می شود.
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مطابق مندرجات و شرایط آخرین دوره برگزاری کنکور مقطع دکتری، شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه و ادامه تحصیل دکتری، دارا بودن مدرک سطح سه هر یک از حوزه های علمیه کشور یا تحصیل در دوره مربوط به این سطح و اتمام تحصیلات تا پایان مهلت زمانی تعیین شده در دفترچه می باشد. طلاب دارای مدرک سطح سه می توانند برای شروع تحصیل در یکی از رشته های زیر مجموعه گروه امتحانی علوم انسانی ثبت نام کرده و در آزمون مربوطه شرکت نمایند.
پس از شرکت در آزمون دکتری مجموعه گروه انسانی و قبولی در یکی از رشته های انتخابی، طلاب باید در بدو ورود خود به دانشگاه، پیش نیازهای تعیین شده توسط گروه آموزشی مربوطه را با نمره قبولی بگذرانند. این واحد های درسی پیش نیاز بر اساس رشته انتخابی داوطلب و چارت تحصیلی مصوب و همچنین با توجه به دروس گذرانده شده طلاب در حوزه های علمیه تعیین و به دانشجویان ارائه می شود.
به طور کلی می توان گفت شرط تحصیل حوزویان در مقطع دانشگاهی دکتری، داشتن مدرک سطح سه حوزه و انتخاب یکی از رشته های گروه انسانی می باشد. مدارک طلاب باید از سوی مدیریت حوزه های علمیه کشور صادر شده و مورد پذیرش در دانشگاه باشد. در بخش بعدی مقاله، مدارک مورد پذیرش حوزویان در دانشگاه برای هر یک از مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری به طور کامل توضیح داده شده است.
همان طور که در بخش های قبلی مقاله توضیح داده شد، طلاب می توانند با معادل سازی مدارک حوزوی خود، در هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند. شرط تحصیل حوزویان در این مقاطع، داشتن مدرک حوزه در سطح تعیین شده متناسب با آن مقطع دانشگاهی و انتخاب یکی از رشته های زیر مجموعه گروه علوم انسانی می باشد. بدین ترتیب طلاب باید تحصیل خود را در هر یک از سطوح به پایان رسانده و با توجه به اعتبار مدرک خود، به ادامه تحصیل در دانشگاه بپردازند. افراد برای این کار می بایست از معادل مدرک های حوزه علمیه اطلاع داشته باشند.
هر یک از مدارک حوزه های علمیه سراسری کشور، معادل یک مدرک دانشگاهی بوده و طلاب با داشتن مدرک هر یک از سطوح یک، دو، سه و چهار از مدیریت حوزه های علمیه کشور، می توانند نسبت به معادل سازی مدرک خود با هر یک از مدارج دانشگاهی اقدام نموده و به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دانشگاهی بپردازند. در جدول زیر، معادل درجه دانشگاهی مدارک مربوط به هر یک از سطوح تحصیلی حوزه های علمیه ارائه شده است.
معادل درجه دانشگاهی مدارک تحصیلی حوزه های علمیه | |
سطح حوزوی |
معادل مدرک دانشگاهی |
یک |
فوق دیپلم |
دو |
کارشناسی |
سه |
کارشناسی ارشد |
چهار |
دکتری |
با توجه به توضیحات ارائه شده در جدول بالا، مدرک سطح یک حوزه معادل با گواهی فوق دیپلم بوده و برای ادامه تحصیل در مقطع لیسانس مورد پذیرش می باشد. مدرک سطح دو حوزه معادل کارشناسی بوده و برای ورود به دانشگاه در مقطع فوق لیسانس قابل قبول بوده و به همین ترتیب مدرک سطح سه حوزه معادل درجه دانشگاهی کارشناسی ارشد و مورد پذیرش در کنکور دکتری می باشد. حوزویان دارای مدرک سطح چهار حوزه نیز تحصیلاتی معادل با مدرک دانشگاهی دکتری دارند.
آن دسته از طلاب واجد شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه که دارای هر یک از مدارک مربوط به سطوح مختلف می باشند، باید نسبت به معادل سازی مدرک خود اقدام نموده و سپس می توانند برای ورود به دانشگاه در مقاطع بالاتر و ادامه تحصیلات اقدام نمایند. دارندگان هر یک از مدارک حوزوی مورد پذیرش دانشگاه ها می توانند یکی از رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه را انتخاب و در آن ادامه تحصیل دهند. در بخش بعدی مقاله رشته های دانشگاهی مرتبط با طلاب حوزه های علمیه به طور کامل ارائه شده است.
رشته های دانشگاهی در چند مجموعه دسته بندی شده که یکی از آنها گروه علوم انسانی می باشد. طلاب حوزه های علمیه کشور می توانند برای ادامه تحصیل در هر یک از رشته های زیر مجموعه گروه علوم انسانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کرده و در آزمون های مربوط به این گروه امتحانی ثبت نام و شرکت نمایند. برای این منظور حوزویان باید نسبت به معادل سازی مدرک حوزوی خود با مدرک دانشگاهی مربوطه اقدام نمایند.
طلاب متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های سراسر کشور می توانند برای پذیرش در رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه اقدام نمایند. شرط تحصیل حوزویان انتخاب یکی رشته های دانشگاهی مرتبط با طلاب بوده که از جمله این رشته ها می توان به موارد ارائه شده در جدول زیر اشاره نمود.
رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه | |
الهیات و معارف اسلامی | معارف اسلامی و حقوق |
آموزش الهیات | تاریخ اسلام |
ادیان و مذاهب | ادیان و عرفان |
علوم قضایی | فقه و حقوق اسلامی |
فلسفه | فلسفه و حکمت اسلامی |
مربیگری عقیدتی | مطالعات خانواده |
معارف اسلامی و اخلاق | تربیت مبلغ قرآن کریم |
تعدادی از پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی مرتبط با حوزه در جدول بالا ارائه شده است. متقاضیان برای اطلاع دقیق از این رشته های دانشگاهی در هر یک از مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری باید دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور هر یک از این دوره ها را دانلود و مطالعه نمایند. تمامی زیر مجموعه ها و رشته های مرتبط با مجموعه علوم انسانی که طلاب می توانند در آن ادامه تحصیل دهند، در دفترچه مربوط به هر مقطع درج و منتشر می شود.
همان طور که در بخش های قبلی مقاله به آن اشاره شد، خواهران و برادران طلبه حوزه های علمیه سراسر کشور می توانند با معادل سازی مدرک خود نسبت به ادامه تحصیل در دانشگاه اقدام نمایند. شرط تحصیل حوزویان در دانشگاه ها، داشتن مدرک از مدیریت حوزه های علمیه در سطوح یک، دو یا سه متناسب با مقطع دانشگاهی انتخابی می باشد. در این بخش از مقاله نکاتی در جهت مشاوره تحصیل طلاب در دانشگاه ها ارائه شده تا بتوانند با آگاهی کامل بهترین عملکرد را داشته باشند.
برای شرکت در کنکور سراسری و ورود به مقطع لیسانس، طلاب باید مدرک سطح یک حوزه را داشته باشند. جهت ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری، به ترتیب مدرک سطح دو و سه حوزه های علمیه مورد پذیرش می باشد. بنابراین طلاب داوطلب ورود به دانشگاه باید مدرک سطح مربوطه را تا پیش از موعد مقرر برای ورود به دانشگاه در هر مقطع اخذ نمایند.
شرط تحصیل حوزویان در دانشگاه، انتخاب یکی از رشته های زیر مجموعه گروه امتحانی علوم انسانی و شرکت در آزمون مربوط به این مجموعه امتحانی می باشد. تمامی رشته های مورد پذیرش طلاب در دانشگاه با عنوان رشته های علوم انسانی، در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور هر یک از مقاطع درج و منتشر می شود.
شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه به همراه سایر قوانین مربوط به ادامه تحصیل در هر یک از مقاطع دانشگاهی در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور هر مقطع درج و در سایت مجری آن آزمون منتشر می شود. بنابراین به داوطلبان توصیه شده تا پیش از اقدام برای ثبت نام، این دفترچه را دانلود و با دقت مطالعه نمایند.
پس از قبولی طلاب واجد شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه در هر یک از مقاطع و رشته های دانشگاهی، این افراد با صلاح دید گروه آموزشی و مدیر گروه مربوطه باید تعدادی واحد درسی را با عنوان دروس پیش نیاز گذرانده و سپس به تحصیل در سایر دروس مربوط به چارت درسی خود بپردازند. هرچه رشته دانشگاهی انتخابی افراد با دروس گذرانده آنها در حوزه علمیه تطابق و ارتباط بیشتری داشته باشد، تعداد واحد درسی پیش نیاز ارائه شده به او کمتر می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط ورود به دانشگاه با مدرک حوزه را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ طلاب محصل در حوزه و فارغ التحصیلان حوزه های علمیه سراسر کشور می توانند با معادل سازی مدارک خود با مدارج دانشگاهی اقدام نموده که شرایط معادل سازی و ورود به دانشگاه با مدارک حوزویان در متن این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد طلاب باید مدرک سطح دو حوزه را داشته و برای ورود به مقطع دکتری باید دارای مدرک سطح سه حوزه باشند. در این مقاله شرایط ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری برای حوزویان به طور کامل بیان شده است.
✔️ حوزویان می توانند برای قبولی در هر یک از رشته های زیر مجموعه گروه علوم انسانی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری از جمله معارف اسلامی و اخلاق، فلسفه، تربیت مبلغ قرآین کریم و ... اقدام نموده که در متن مقاله این رشته ها به طور کامل ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با مدرک حوزه
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با مدرک حوزه
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©