تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا در مباحث درسی بوده که در هوانوردی نحوه هدایت هواپیما، فعالیت های پروازی، استفاده و مراقبت از آن شرح داده شده، اما دانشجویان هوافضا، اطلاعات پرواز به طراحی و ساخت وسایل پرنده را خواهند آموخت. لیست دروس هر رشته با دیگری تفاوت داشته و مقایسه بازارکار نشان داده که حقوق فارغ التحصیلان مناسب بوده، اما فرصت شغلی کم می باشد.
برای مشاوره تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا
برای مشاوره تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا
نام برخی از رشته های دانشگاهی با گرایش های دیگر شباهت داشته و به همین دلیل افراد با سوالاتی در خصوص تفاوت رشته ها مواجه خواهند شد، هوانوردی و هوافضا یک نمونه از این موارد بوده و می بایست بررسی نمود که تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا چیست؟ آشنایی با بازارکار هر گرایش، لیست دروس و واحدها و نحوه اپلای برای تحصیل در حوزه هوانوردی و هوافضا مفید بوده و افراد باید پیش از انتخاب یکی از این گرایش ها، در خصوص هر مورد به شکل دقیق اطلاعات به دست آورند.
تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا در دروس و محتوایی بوده که به دانشجویان هر گرایش آموزش داده می شود. در این مقاله ابتدا به معرفی هر یک از گرایش های هوانوردی و هوافضا پرداخته شده و سپس بازارکار رشته ها با یکدیگر مقایسه شده است. افراد از طریق مطالعه این مقاله با تفاوت واحدهای درسی رشته ها در دانشگاه آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص نحوه تحصیل در هر مورد و شیوه اپلای کسب خواهند کرد. در انتهای مقاله به ارائه اطلاعاتی در خصوص نحوه قبولی در رشته ها پرداخته شده است.
به منظور بررسی تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا و مقایسه موارد، می بایست با هر یک از گرایش های مذکور به طور کامل آشنا شده و بازارکار و نحوه ورود به هر رشته را مورد ارزیابی قرار داد. در ادامه به معرفی رشته هوانوردی و انواع گرایش های آن پرداخته شده و سپس هوافضا و زیر مجموعه های آن نیز معرفی خواهد شد.
در رشته هوانوردی دروس مربوط به نحوه استفاده از وسایل طراحی شده برای پرواز، مانند هواپیما آموزش داده می شود. این رشته دارای گرایش های متنوع از جمله خلبانی، مراقبت پرواز، ناوبری هوایی، تعمیر و نگهداری هواپیما و دیسپچری می باشد. اعطای پذیرش جهت تحصیل هوانوردی در دانشگاه های دولتی به صورت محدود صورت گرفته و دانشگاه ها یا مراکز آموزشی کمتری دوره های هوانوردی را برگزار می کنند. افراد برای کسب قبولی می بایست در کنکور ریاضی شرکت کرده و در ادامه کد رشته محل های مربوط به هوانوردی را مورد انتخاب قرار دهند. امکان ثبت نام در آزمون دانشگاه های افسری با دیپلم ریاضی و تجربی نیز وجود خواهد داشت.
افراد معمولا با رشته خلبانی مسافربری یا نظامی آشنایی داشته و به طور کلی خلبان کسی است که وظیفه هدایت هواپیما را بر عهده دارد. فارغ التحصیلان گرایش مراقبت پرواز در اتاق عملیات کنترل راداری فعالیت کرده و اطلاعات مربوط به شرایط و وضعیت آسمان از جمله شدت باد را به خلبان اطلاع رسانی می کنند. لازم به ذکر است که علاقمندان به گرایش های هوانوردی باید با زبان انگلیسی آشنا بوده و توانایی درک مطالب و صحبت به انگلیسی را داشته باشند.
فارغ التحصیلان ناوبری هوایی وظیفه طراحی مسیرهای رفت و آمد هواپیما را برای حفظ امنیت و جلوگیری از بروز مشکلات بر عهده دارند. به عنوان مثال اگر در مسیر اصلی خلبان مانعی وجود داشته باشد، یک مسیر دوم به او پیشنهاد داده خواهد شد. متخصصان تعمیر و نگهداری هواپیما نیز در دوره های متفاوت به بررسی وضعیت هواپیما پرداخته و در صورت لزوم قطعات را تعویض کرده یا خرابی را رفع می نمایند. دیسپچرها وظیفه جمع آوری اطلاعات لازم برای پرواز، آماده سازی پرواز و فراهم کردن شرایط سفری ایمن را بر عهده دارند. مهمانداری نیز یکی از زیر مجموعه های هوانوردی به حساب آمده که در برخی از مواقع دانشگاه های علمی کاربردی امکان ثبت نام در این رشته را فراهم کرده اما معمولا باید در دوره های آزاد شرکت نمود.
دانشجویان رشته هوافضا به بررسی نحوه ساخت هواپیما و طراحی آن خواهند پرداخت. این افراد در کلاس های تحلیل و ساخت هواپیما، موشک، بالگرد و گلایدرها شرکت کرده و با شیوه طراحی فضاپیماها و ماهواره ها نیز آشنا خواهند شد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در حوزه ساخت وسایل پرنده فعالیت کرده و وسایل نظامی یا غیر نظامی را طراحی نمایند. دانشجویان مشغول تحصیل در رشته هوافضا با نرم افزارهای متنوع از جمله Catia، Fluent و Matlab کار خواهند کرد.
متقاضیان علاقه مند به قبولی در رشته هوافضا باید در کنکور ریاضی شرکت نموده تا موفق به انتخاب گرایش های مرتبط شوند که شرایط ثبت نام در امتحان ورودی دانشگاه های افسری با دیپلم های ریاضی و تجربی نیز فراهم می باشد. لیست گرایش های هوافضا شامل پیش رانش، مکانیک پرواز، آیرودینامیک، سازه های هوایی، بررسی سوانح هوایی و صلاحیت های پروازی و مهندسی فضایی می شود.
تسلط بر مباحث ریاضی و فیزیک و داشتن مهارت های صحبت به زبان انگلیسی و درک مطالب انگلیسی حائز اهمیت بوده و می بایست با یک یا چند زبان برنامه نویسی نیز آشنا شد. زیرا از کامپیوتر برای طراحی وسایل پرنده کمک گرفته شده و همچنین در حال حاضر ساخت هواپیمای بدون سرنشین و استفاده از تکنولوژی پیشرفته برای تولید هواپیما حائز اهمیت بوده که عدم آشنایی با کامپیوتر و نرم افزارها باعث عدم پیشرفت در رشته خواهد شد.
پس از معرفی رشته های هوانوردی با هوافضا باید توضیح داد که برخی از گرایش های هوانوردی و هوافضا جزو رشته های مهندسی می باشند، همچنین هوافضا زیر مجموعه مکانیک به حساب آمده و اشخاص در صورت قبولی در کنکور ریاضی یا آزمون ورودی دانشگاه های افسری موفق به انتخاب آن خواهند شد. متقاضیان تحصیل در حوزه هوانوردی پیش از ورود به مقطع کارشناسی یکی از گرایش های موجود مانند خلبانی را انتخاب کرده اما علاقمندان به هوافضا ابتدا مهندسی هوافضا را انتخاب نموده و در ترم های پایانی کارشناسی یا در مقطع ارشد موفق به تعیین گرایش مورد نظر خواهند شد که در حال حاضر انتخاب گرایش در مقطع ارشد صورت می گیرد.
در جواب این پرسش که تفاوت بازار کار رشته های هوانوردی با هوافضا چیست، باید توضیح داد که وضعیت بازارکار هر دو مورد تا حدودی مشابه بوده و فارغ التحصیلان در صورت استخدام در مراکز معتبر درآمد بالایی کسب خواهند کرد. امکان کار در ایران و خارج از کشور وجود داشته و میزان حقوق بر اساس توانمندی ها و میزان سابقه کار برآورد خواهد شد.
بازارکار گرایش های هوانوردی از جمله خلبانی در ایران مناسب بوده و خلبانان پس از استخدام در ایرلاین ها یا فعالیت به عنوان خلبان نظامی، حقوق بالایی دریافت خواهند کرد. علاقمندان به رشته خلبانی نظامی باید در دانشگاه هوایی شهید ستاری یا امام علی تحصیل نموده تا در ادامه به راحتی در ارتش استخدام شوند. باید اشاره داشت که یکی از مشکلات فارغ التحصیلان رشته های هوانوردی کمبود شغل و عدم استخدام نیرو به صورت مداوم و مکرر است.
برخی از دانش آموختگان رشته خلبانی مسافربری چند سال منتظر استخدام در ایرلاین ها مانده، اما باید توجه داشت که جذب در دانشگاه به عنوان استاد رشته هوانوردی یا آموزش دروس مربوطه در آموزشگاه ها ساده تر می باشد. فارغ التحصیلان تعمیر و نگهداری هواپیما، مراقبت پرواز و ناوبری هواپیما نیز در صورت جذب در مراکز دولتی یا خصوصی از حقوق ماهانه بهره مند شده، اما امکان دارد برای جذب با چالش مواجه شوند.
تعداد فارغ التحصیلان رشته هوافضا در ایران بیشتر از نیاز مراکز به نیروی کار بوده و به همین دلیل افراد با چالش هایی برای کسب درآمد مواجه شده اند. حقوق دریافتی اشخاص در صورت استخدام و فعالیت منظم در سازمان ها مناسب بوده و همچنین باید توجه داشت که حقوق با افزایش تجربه و سابقه کار، بیشتر خواهد شد. با این حال امکان دارد برخی از اشخاص موفق به جذب در مراکز ساخت وسایل پرنده نشده و به عنوان استاد و مدرس فعالیت کنند. یکی دیگر از روش های کسب درآمد تحقیق و پژوهش، چاپ کتاب و مقالات علمی می باشد.
در ارتباط با تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا باید توضیح داد که دانشجویان هوانوردی نحوه استفاده از هواپیما و وسایل پرنده را آموخته و دانشجویان هوافضا با شیوه ساخت وسایل آشنا خواهند شد. با این حال مقایسه بازارکار رشته ها نشان می دهد که تقاضای نیروی کار دارای مدرک هر دو رشته در مراکز کم می باشد. لیست مراکزی که فارغ التحصیلان هر رشته در ایران می توانند در آن مراکز استخدام شوند، به شرح جدول زیر است.
فارغ التحصیلان هوانوردی در کدام مراکز استخدام خواهند شد؟ | مراکزی که فارغ التحصیلان هوافضا را استخدام می کنند. |
ایرلاین ها و شرکت های هواپیمایی | صنعت هوایی، صنعت های مرتبط با تکنولوژی های هوا و فضا مانند شرکت پنها |
دانشگاه ها و آموزشگاه ها | صنایع مربوط به حوزه های هوایی و فضایی |
وزارت دفاع و نیروهای مسلح | صنایع خودروسازی زیرا نحوه ساخت خودرو با نحوه ساخت سایر وسایل ریلی یا هوایی شباهت هایی دارد. |
شرکت های تولید و تعمیر موتورهای هوایی | صنایع هوایی قدس، پژوهشگاه فضایی ایران |
اپراتورهای هوایی | نیروی هوایی ارتش، صنایع دفاعی |
استخدام به عنوان خلبان شخصی | سازمان هواپیمایی کشور |
سازمان هواپیمایی کشور | آموزشگاه ها و دانشگاه ها |
شرکت های بیمه جهت ارزیابی وسایل پرنده | |
شرکت های بازرسی فنی و مهندسی |
افراد در صورت علاقمندی می توانند برای تاسیس شرکت و کارآفرینی نیز اقدام نمایند. در اختیار داشتن سرمایه کافی ضرورتی نداشته و تیم های دارای ایده خاص، معمولا توسط سرمایه گذاران حمایت خواهند شد. تدریس به علاقمندان به رشته های هوانوردی و هوافضا نیز از دیگر روش های کسب درآمد برای فارغ التحصیلان می باشد.
در ارتباط با تفاوت واحد های رشته های هوانوردی با هوافضا باید توضیح داد که داوطلبان هوانوردی پیش از ثبت نام در مقطع کارشناسی به انتخاب یکی از گرایش های هوانوردی پرداخته، اما داوطلبان هوافضا پیش از ورود به مقطع فوق لیسانس گرایش مورد نظر را انتخاب می کنند. لازم به ذکر است که در هر دو رشته هوانوردی و هوافضا تمرکز بر روی حوزه پرواز بوده و افراد می بایست بر ریاضی و انگلیسی مسلط به حساب آمده تا موفق به ورود به این گرایش ها شوند، با این حال دروس هر یک از رشته ها متفاوت و مجزا می باشد.
به منظور بررسی تفاوت واحد های رشته های هوانوردی با هوافضا باید به مقایسه چارت دروس و واحدهای دانشگاهی پرداخت. این رشته ها در مقاطع تحصیلی متفاوت کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گرایش های متفاوتی داشته که در ادامه نشانی دانلود چارت دروس کارشناسی خلبانی، کارشناسی مراقبت پرواز و کارشناسی هوافضا به عنوان نمونه آورده شده است.
دانلود چارت درسی کارشناسی خلبانی | دانلود |
چارت درسی کارشناسی مراقبت پرواز | لینک دانلود |
چارت درسی کارشناسی هوافضا | لینک دانلود |
طبق لیست واحدهای درسی باید اشاره کرد که دانشجویان هوانوردی و هوافضا هر دو با آیرودینامیک و پایداری پرواز آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص کنترل هواپیما و مهندسی پایه کسب خواهند کرد. افراد پس از ورود به مقطع فوق لیسانس نیز دروس تخصصی تر مربوط به گرایش منتخب را مطالعه نموده که چارت دروس هر گرایش و هر مقطع در سایت دانشگاه ها درج خواهد شد. باید اشاره کرد که برخی از رشته های هوانوردی در مقطع کاردانی نیز ارائه شده که دروس هر گرایش مانند دیسپچری متفاوت است.
در خصوص تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا شایان ذکر است که گرایش های کارشناسی ارشد هر دو مورد به طور کلی با یکدیگر تفاوت داشته که در هر سال دوره های برخی از گرایش ها در دانشگاه ها برگزار می شود. بنابراین امکان دارد دوره های یک گرایش در یک سال تحصیلی برگزار نگردند. باید توجه داشت که فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد هوافضا موفق به ورود به مقطع دکتری نیز خواهند شد. گرایش های ارشد و دکتری این دو رشته در جدول زیر مقایسه شده که باید توضیح داد هوانوردی طبق دفترچه ثبت نام آزمون دکتری، در حال حاضر فاقد مقطع دکتری است.
هوانوردی | هوافضا | ||
گرایش های کارشناسی ارشد | گرایش های دکتری | گرایش های کارشناسی ارشد | گرایش های دکتری |
پهپاد | در حال حاضر گرایش خاصی تعیین نشده است. | آیرودینامیک | آیرودینامیک |
خلبانی آزمایشگر | پیشرانش یا جلوبرندگی | پیشرانش یا جلوبرندگی | |
عملیات هوانوردی | سازه های هوایی | سازه های هوایی | |
قدرت هوایی | فناوری ماهواره | دینامیک پرواز یا کنترل | |
ترافیک هوایی | دینامیک پرواز | مهندسی فضایی | |
مهندسی فضایی | |||
مکانیک پرواز | |||
بررسی سوانح پروازی و صلاحیت های هوایی |
پس از بررسی بازارکار رشته های هوانوردی و هوافضا باید توضیح داد که فارغ التحصیلان هوانوردی در حوزه هدایت هواپیما یا نگهداری صحیح از آن فعالیت کرده در حالی که فارغ التحصیلان هوافضا برای ساخت هواپیماهای پیشرفته تر با هدف رفع نیازها اقدام می نمایند. فارغ التحصیلان برخی از گرایش های هوانوردی مانند خلبانی غیر نظامی می توانند زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری به ارائه خدمات پرداخته و همچنین فارغ التحصیلان هوافضا امکان فعالیت در سازمان هایی مانند صنایع دفاعی را خواهند داشت. باید بیان کرد که دوره های برخی از گرایش های هوانوردی مانند خلبانی در آموزشگاه های خصوصی نیز برگزار شده که در پایان دوره مدرک معتبر نیز به فارغ التحصیلان اعطا خواهد شد.
پس از بررسی تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا و مقایسه این دو گرایش، باید به کسب اطلاعات در خصوص نحوه ادامه تحصیل در این حوزه ها پرداخت. به طور کلی باید بیان کرد که دروس هوانوردی در هنرستان ها نیز تدریس شده و افراد برای یادگیری مهارت ها ملزم به ورود به دانشگاه نمی باشند. فارغ التحصیلان پایه نهم می توانند در هنرستان کاردانش و در گرایش هوانوردی ثبت نام کرده، اما برای تحصیل در حوزه هوافضا نیاز به ورود به دانشگاه است، زیرا هنرستان ها این رشته را ندارند. امکان دارد برخی از دروس هوانوردی هنرستان به دروس هوافضا ارتباط داشته باشند، اما برای ورود به رشته هوافضا نیاز به کسب قبولی در کنکور ریاضی است.
در خصوص تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا باید توضیح داد که هر دو رشته در دانشگاه های متفاوت ایران ارائه شده و امکان ثبت نام در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. با این حال باید بیان کرد که در حال حاضر دانشگاه ها دوره دکتری هوانوردی را برگزار نمی کنند. در جدول زیر به بررسی نحوه ادامه تحصیل در رشته های هوانوردی با هوافضا و مقایسه روش ها پرداخته شده است.
نام رشته | نحوه ورود به رشته | ظرفیت دانشگاه های دولتی در مقطع کارشناسی | ظرفیت سایر دانشگاه ها در مقطع کارشناسی |
هوانوردی | شرکت در کنکور ریاضی یا آزمون ورودی دانشگاه های افسری/ اخذ پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی | 100 الی 200 نفر که هر سال تغییر خواهد نمود. | 500 الی 600 نفر در رشته های متفاوت که ظرفیت در هر سال متغیر است. |
مهندسی هوافضا | شرکت در کنکور ریاضی یا آزمون ورودی دانشگاه های افسری/ دریافت پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی | 400 الی 500 نفر به شکل روزانه و شبانه که ظرفیت در هر سال تغییر خواهد کرد. | حدودا 500 الی 600 نفر که امکان افزایش یا کاهش وجود دارد. |
در خصوص نحوه ادامه تحصیل در رشته های هوانوردی با هوافضا باید توضیح داد که اشخاص برای تحصیل در دوره های کارشناسی، ارشد و دکتری در دانشگاه دولتی می بایست در کنکور شرکت کرده و با سایر داوطلبان رقابت نمایند. اما برای تحصیل در مقطع کاردانی هوانوردی در دانشگاه علمی کاربردی نیازی به شرکت در آزمون نمی باشد. همچنین باید اشاره کرد که دانشگاه های پیام نور، آزاد و پردیس های خودگردان مانند پردیس صنعتی شریف تهران در کیش امکان ثبت نام در رشته هوافضا بدون شرکت در کنکور را فراهم نموده اند.
تحصیل در برخی از دانشگاه ها از جمله دانشگاه شهید ستاری شرایط خاصی داشته و باید توضیح داد که افراد پس از فارغ التحصیلی، طبق قوانین ارتش باید دوره تعهد خدمت را بگذرانند. هوانوردی به دو نوع نظامی و غیر نظامی تقسیم شده، اما متقاضیان ورود به رشته هوافضا می توانند در ابتدای انتخاب رشته تصمیمی در خصوص فعالیت در حوزه نظامی یا غیر نظامی اتخاذ نکرده و محل استخدام را پس از اتمام تحصیل انتخاب نمایند. با این حال در صورت ورود به رشته مهندسی هوافضا در دانشگاه شهید ستاری، شخص از همان ابتدا وارد حوزه نظامی خواهد شد.
پس از مقایسه بازارکار و نحوه ورود به رشته های هوانوردی و هوافضا می توان نتیجه گرفت که امکان تحصیل در هر دو حوزه بدون آزمون و با شرکت در آزمون وجود دارد. افراد همچنین می توانند در آموزشگاه های آزاد مشغول تحصیل شده و برای مثال در آموزشگاه خلبانی دوره های PPL و CPL و IR را بگذرانند. نوع کنکور هوانوردی و هوافضا تا حدودی تفاوت داشته و همچنین باید اشاره کرد که دوره های برخی از زیر مجموعه های هوانوردی از جمله مهمانداری در حال حاضر در دانشگاه ها برگزار نمی شوند.
اشخاص برای تحصیل در هر دو حوزه هوانوردی و هوافضا نیاز به برخورداری از سلامت جسمی و روانی کافی دارند، با این حال انتخاب برخی از گرایش ها مانند دیسپچ نیاز به شرکت در جلسه معاینه پزشکی نخواهد داشت. افراد برای رسیدن به موفقیت در حوزه هوانوردی یا هوافضا نیاز به ضریب هوشی بالا خواهند داشت. خلبانی و هوافضا جزو رشته های نسبتا سخت به شمار رفته و افراد باید زمان کافی را به مطالعه و تمرین اختصاص داده تا به موفقیت دست یابند.
یکی از سوالات متقاضیان انتخاب رشته این است که تفاوت رشته های هوانوردی با هوافضا برای اپلای چیست و مهاجرت با مدرک کدام گرایش ساده تر است؟ در پاسخ باید توضیح داد که امکان تحصیل یا کار در این حوزه ها در خارج از کشور وجود داشته و علاقمندان می توانند از همان ابتدا در دانشگاه های خارجی تحصیل کرده یا ابتدا مدرک کارشناسی را در ایران دریافت نموده و سپس برای اخذ مدارک بالاتر در دانشگاه های خارج ثبت نام نمایند.
برای مقایسه و بررسی تفاوت رشته های هوانوردی با هوافضا برای اپلای، ابتدا باید اطلاعاتی در خصوص شرایط اپلای برای فعالان در هر حوزه کسب کرد. به طور کلی می توان شرح داد که هوانوردان یا متخصصان هوافضا امکان تحصیل در آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه و آلمان را داشته و در صورت برخورداری از سوابق تحصیلی عالی، موفق به دریافت بورسیه تحصیلی نیز خواهند شد. همچنین باید شرح داد که افراد دارای سوابق شغلی می توانند در کشورهای مذکور یا مناطق همسایه مانند قطر، امارات یا ترکیه مشغول کار شوند.
در خصوص اپلای برای فارغ التحصیلان هوانوردی باید توضیح داد که ایرانیان می توانند به جستجوی دانشگاه های خارجی هوانوردی پرداخته و سپس در بازه زمانی ثبت نام، فرم نام نویسی در دانشگاه را تکمیل نمایند. افراد پس از دریافت مدرک خلبانی فرصت های شغلی مناسبی در پیش رو داشته و امکان ثبت درخواست همکاری با ایرلاین های خارجی را دارند. برای این امر باید وارد سایت شرکت ها شده و فرم همکاری با ما را تکمیل نمود. شایان ذکر است که امکان مهاجرت برای مهمانداران، دیسپچرها، متخصصان مراقبت پرواز و ناوبری هوایی نیز وجود دارد. بسیاری از اشخاص به مهاجرت تحصیلی و اپلای برای دانشگاه ها علاقه نشان داده، اما برخی دیگر از طریق روش های کاری و سرمایه گذاری مهاجرت می نمایند.
امکان تحصیل هوافضا در خارج از کشور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فراهم شده و دارندگان حداقل مدرک دیپلم یا کارشناسی یا کارشناسی ارشد می توانند برای تحصیل در مقطع مناسب اپلای کرده و درخواست اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی را به ثبت برسانند. این افراد در صورت اخذ مدرک تحصیلی در ایران نیز مجاز به ارسال رزومه کاری برای شرکت های ساخت هواپیما یا طراحی وسایل پرنده بوده و می توانند پذیرش شغلی دریافت کنند.
در ارتباط با تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا و بازارکار باید توضیح داد که شرایط اپلای و مهاجرت برای علاقمندان به حوزه های هوانوردی و هوافضا مشابه بوده و تفاوت چندانی نخواهد داشت. روش های مهاجرت برای علاقمندان به هر دو حوزه یکسان بوده و امکان تحصیل، کار یا سرمایه گذاری در خارج از کشور وجود دارد. فارغ التحصیلان هوافضا در صورت داشتن ایده خاص می توانند از طریق روش کارآفرینی و استارتاپ به خارج از کشور مهاجرت کنند.
در خصوص مشاوره قبولی در رشته های هوانوردی و هوافضا باید توضیح داد که دانشگاه محل قبولی مورد نظر علاقمندان به تحصیل در این حوزه ها اهمیت زیادی داشته و بر روی نحوه برنامه ریزی مطالعاتی تاثیر خواهد گذاشت. به عنوان مثال علاقمندان به تحصیل هوافضا در دانشگاه آزاد یا پیام نور می توانند بدون شرکت در کنکور وارد دانشگاه شوند، در حالی که متقاضیان تحصیل در مراکز آموزشی دولتی نیاز به کسب رتبه ممتاز در کنکور سراسری دارند.
افراد برای آشنایی با دانشگاه های هوانوردی و هوافضا باید دفترچه انتخاب رشته ریاضی یا انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی را دانلود و بررسی نمایند. لیست رشته های هوانوردی در دفترچه راهنمای نام نویسی در دانشگاه علمی کاربردی نیز وجود دارد. افراد در صورت انتخاب یکی از دانشگاه های دولتی باید در کنکور ریاضی شرکت کرده یا در امتحان ورودی دانشگاه های افسری ثبت نام نمایند.
نحوه برنامه ریزی مطالعاتی برای متقاضیان تحصیل در رشته های هوانوردی و هوافضا در مراکز دولتی مشابه بوده و کلیه این افراد باید به شکل فشرده مطالب را مطالعه کرده و تست های موجود را نیز حل نموده تا آمادگی لازم را به دست آورند. شرکت در آزمون های آزمایشی مفید بوده و همچنین باید سوالات کنکورهای سال گذشته را دانلود کرده و بررسی نمود.
نحوه قبولی در دانشگاه های دولتی به این شکل است که متقاضیان ابتدا در کنکور سراسری رتبه مناسب کسب کرده و سپس کد رشته محل های هوانوردی یا هوافضا را که در دفترچه انتخاب رشته درج شده، مورد گزینش قرار خواهند داد. متقاضیان اخذ پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی بدون نیاز به شرکت در امتحان به انتخاب رشته خواهند پرداخت. مراحل تعیین رشته به صورت اینترنتی و از طریق سایت sanjesh.org صورت گرفته که برای ثبت نام در دانشگاه آزاد می بایست به سایت سنجش و پذیرش همان مرکز به نشانی azmoon.org مراجعه نمود.
پس از شرح تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا و مقایسه بازارکار، باید اشاره کرد که دو مورد از دانشگاه های ارائه دهنده انواع رشته های هوانوردی و هوافضا، امام علی و شهید ستاری نام داشته که برای ثبت نام در آن موارد باید در آزمون ورودی دانشگاه های افسری شرکت نمود. نشانی سایت نام نویسی در آزمون gozinesh.aja.ir بوده و امتحان جذب دانشجو زیر نظر ارتش برگزار شده تا تنها افراد واجد شرایط و دارای صلاحیت، مجاز به تحصیل در مرکز آموزشی و خدمت در ارتش شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️در رشته هوانوردی نحوه هدایت و استفاده از هواپیما آموزش داده شده، اما دانشجویان رشته هوافضا نحوه طراحی و ساخت وسایل پرنده را فرا خواهند گرفت. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️حقوق فعالان در هر دو حوزه مناسب بوده اما اشخاص برای یافتن کار دچار چالش شده که جزئیات کامل در خصوص مقایسه بازارکار در مقاله آمده است.
✔️امکان تحصیل و کار در گرایش های متفاوت هوانوردی و هوافضا وجود داشته که اطلاعات کامل در این خصوص در مقاله آمده است.
برای مشاوره تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا
برای مشاوره تفاوت رشته هوانوردی با هوافضا
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©