سازمان سنجش هر سال سهمیه های مختلفی را برای متقاضیان شرکت در آزمون سراسری در نظر می گیرد. سهمیه های آزمون سراسری 1400 شامل سهمیه مناطق، سهمیه 25 درصدی ایثارگران، سهمیه 5 درصدی ایثارگران، خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان، کارمندان و سهمیه بهیار می باشد که داوطلبان برای استفاده از هر سهمیه شرایط خاصی را باید دارا باشند.
برای مشاوره تاثیر سهمیه مناطق و ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری
برای مشاوره تاثیر سهمیه مناطق و ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری
اعمال سهمیه در کنکور سراسری سابقه ای حدود 50 ساله دارد. هدف از تقسیم بندی داوطبان با سهمیه های مختلف، در یک نگاه ایجاد فرصت برابر برای داوطبانی که دسترسی مناسب به امکانات آموزشی ندارند و در نگاه دیگر بهره مندی جانبازان، ایثارگران و خانواده شهدا از فرصت بیشتر برای قبولی در دانشگاه است. سهمیه های کنکور سراسری در طول این 50 سال با تغییرات زیادی روبه رو شده است.
سهمیه هر داوطلب در کارنامه اولیه کنکور سراسری درج می شود. از آنجایی که بیشتر داوطلبان کنکور سراسری با سهمیه های مختلف و تاثیر آن در انتخاب رشته کنکور سراسری آشنایی ندارند، در این مقاله می خواهیم تمامی سهمیه های موثر در کنکور سراسری ۱۴۰۰ از جمله سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران و جانبازان، سهمیه خانواده شهدا و سهمیه بهیاران را توضیح داده و به تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری 1400 اشاره کنیم. منبع این مقاله توضیحات مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۰ می باشد که آخرین تغییرات در آن ذکر می گردد.
سهمیه مناطق که خود به سه سهمیه منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 تقسیم می شود به کلیه داوطلبانی تعلق می گیرد که مشمول سهمیه ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا نمی باشند و بر اساس محل تحصیل سه سال پایانی دبیرستان، مشمول یکی از مناطق 1، 2 یا 3 می شوند. سهمیه مناطق پرجمعیت ترین سهمیه کنکور سراسری است که بیش از 95 درصد شرکت کنندگان کلیه گروه های آزمایشی کنکور تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان های خارجه را در خود جای می دهد.
اساس دسته بندی سهمیه مناطق عدالت آموزشی است و سعی شده داوطلبان سهمیه هر منطقه از لحاظ دسترسی به امکانات آموزشی در یک سطح قرار گیرند. به ترتیب هرچقدر از شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 1 به شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 3 حرکت می کنیم دسترسی به امکانات آموزشی کمتر می شود. همانطور که در بالا اشاره کردیم اکثریت شرکت کنندگان کنکور سراسری در سهمیه مناطق جای می گیرند بنابراین آمار قبولی داوطلبان این سهمیه به راحتی در دسترس است. برای مشاهده آمار قبولی سهمیه منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 از نرم افزار انتخاب رشته مجازی رایگان هیوا استفاده کنید.
سوالی که در این قسمت برای اکثر داوطلبان پیش می آید این است که: چگونه می توان بین داوطلبان این سه منطقه که از امکانات برابری برخوردار نیستند عدالت را برقرار کرد؟
پاسخ این سوال در نحوه تقسیم بندی ظرفیت دانشگاه هاست. ظرفیت دانشگاه ها به نسبت تعداد شرکت کنندگان سهمیه مناطق بین داوطلبان هر سه منطقه تقسیم می شود. به این معنی که مثلا اگر قرار باشد برای داوطلبان سهمیه مناطق در کنکور 1400 در یک رشته محل 100 نفر ظرفیت اختصاص پیدا کند، ابتدا بررسی می کنند نسبت داوطلبان هر منطقه به کل سهمیه مناطق چقدر است.
بطور مثال اگر تعداد داوطلبان منطقه 1: 25 درصد، منطقه 2: 35 درصد و منطقه 3: 40 درصد از کل شرکت کنندگان باشد بنابراین انتظار داریم از این 100 نفر ظرفیت، 25 ظرفیت به داوطلبان منطقه 1، 35 ظرفیت به داوطلبان منطقه 2 و 40 ظرفیت به داوطلبان منطقه 3 اختصاص پیدا کند.
به این شکل که سهمیه داوطلبان هر منطقه از هر دانشگاه از همان ابتدای کار جدا می شود و داوطلبان هر منطقه صرفا با یکدیگر رقابت خواهند کرد نه با داوطبان مناطق دیگر، مگر اینکه رقابت در استان غیربومی باشد. در بررسی آمار قبولی، غیر از اینکه سهمیه منطقه 1، منطقه 2 یا منطقه 3 هستید، سهمیه بومی گزینی نیز در انتخاب رشته تاثیر بسیاری دارد. اگر داوطلب سهمیه مناطق هستید حتما توصیه می کنیم برای یک انتخاب رشته بهتر، مقاله تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری را مطالعه کنید.
آنچه که از سال 63 درباره سهمیه ایثارگران می دانیم این است که سهمیه ایثارگران شامل جانبازان( با هر درصد جانبازی )، همسر و فرزند جانبازان 25 % و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنين فرزندان و همسران شهدا می شود. از کنکور 96 و با اجرای قانون برنامه پنجساله ششم اقتصادی، جانبازان زیر 25 درصد، همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه نیز مشمول سهمیه ایثارگران می شوند.
اما بهره مندی از سهمیه ایثارگران برای این دو گروه متفاوت است. به این شکل که 25 درصد از ظرفیت هر رشته محل به جانبازان( بالای 25 درصد )، همسر و فرزند جانبازان 25 % و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنين فرزندان و همسران شهدا اختصاص پیدا می کند ( سهیمه 25 درصدی ). مشمولان جدید سهمیه ایثارگران که همان جانبازان زیر 25 درصد، همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشند 5 درصد از ظرفیت دانشگاه ها را به خود اختصاص می دهند. ( سهمیه 5 درصدی )
تاثیر سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری چقدر است؟
هر دو گروهی که از سهمیه ایثارگران استفاده می کنند برای قبولی در هر رشته محل، کسب 70 درصد نمره نمره آخرین نفر قبولی الزامی می باشد. پس با وجود اینکه ظرفیت جداگانه به داوطلبان سهمیه ایثارگران اختصاص پیدا می کند اما کسب این حدنصاب حتی با وجود خالی بودن ظرفیت الزامی است.
نکته مهم درمورد داوطلبان سهمیه 5 درصدی ایثارگران این است که اگر ظرفیت سهمیه 25 درصد تکمیل نشود، طبق قانون، اولویت اول تکمیل این ظرفیت با داوطلبان سهمیه 5 درصدی ایثارگران و در مرحله بعدی با داوطلبان مشمول سهمیه مناطق می باشند.
رتبه قبولی سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری چند است؟
از آنجایی که داوطلبان مشمول سهمیه 25 درصدی ایثارگران در سال های گذشته حداکثر بین 2 تا 4 درصد داوطلبان را تشکیل می دادند آمار گسترده ای از رتبه قبولی این داوطلبان در دسترس نیست. اما اگر بخواهیم بصورت خیلی عمومی و با نگاهی بدبینانه، آخرین رتبه قبولی هر رشته محل با سهمیه مناطق را به رتبه قبولی با سهمیه 25 درصدی ایثارگران ارتباط دهیم می توانیم از مثال زیر استفاده کنیم:
اگر با استفاده از نرم افزار انتخاب رشته هیوا متوجه شدید که رتبه کشوری قبولی رشته x در دانشگاه y مثلا z است، می توانید مطمئن باشید که رتبه کشوری قبولی سهمیه ایثارگران در همان رشته x و دانشگاه y، رتبه ایست برابر با z+30000. یعنی سهمیه 25 درصدی ایثارگران می تواند برای قبولی تا 30 هزار تا به رتبه کشوری کسی که از سهمیه ایثارگران استفاده نمی کند اضافه کند.
اما در مورد داوطبانی که می خواهند در کنکور 1400 برای اولین بار از سهمیه 5 درصدی ایثارگران استفاده کنند، نمی توان آمار قبولی ارائه داد. تنها می توان به این نکته اشاره کرد که داوطبان مشمول سهمیه 5 درصدی ایثارگران قطعا از داوطلبان سهمیه مناطق با رتبه یکسان شانس بیشتری برای قبولی دارند ولی از آنجایی که ظرفیتی که برای داوطلبان سهمیه 5 درصدی درنظر گرفته شده یک پنجم داوطلبانی است که از سهمیه 25 درصدی استفاده می کنند پس احتمالا در مقایسه با داوطلبان سهمیه 25 درصدی، باید رتبه بهتری کسب کنند تا در یک رشته محل مشابه پذیرفته شوند.
رزمندگانی که در جنگ تحمیلی ایران و عراق، حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه داشته باشند مشمول سهمیه رزمندگان هستند. حد نصاب قبولی برای مشمولان سهمیه رزمندگان، 75 درصد نمره آخرین نفر قبولی است. در دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته کنکور سراسری 1400، اشاره ای به ظرفیت در نظر گرفته شده برای سهمیه رزمندگان نشده است. نکته مهم درباره سهمیه رزمندگان این است که طبق مصوبه های مرتبط، کارکنان پایور ارتش درصورت داشتن حداقل 8 ماه و سربازان وظیفه درصورت داشتن 12 ماه سابقه حضور در مناطق عملیاتی می توانند از سهمیه رزمندگان استفاده کنند.
به این معنی که اگر فردی در دوران دفاع مقدس از پرسنل كادر ثابت، پيمانی و وظيفه نيروهای مسلح جمهوری اسلامی (ستاد كل نيروهای مسلح، ستاد كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ايران ( آجا )، وزارت دفاع و پشتيبانی نيرو های مسلح ( ودجا )، نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران ( ناجا ) و حداقل 12 ماه خدمت کرده باشد می تواند از مزایای سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته کنکور سراسری استفاده کند.
پدر، مادر، خواهر و برادر شهيد جزو سهميه خانواده شهدا محسوب شده و تابع ضوابط مربوط به سهميه خانواده شهدا می باشند . در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری توضیحی درباره ظرفیت اختصاص یافته به داوطلبان سهمیه خانواده شهدا و حدنصاب قبولی این داوطلبان داده نشده است.
سهمیه خانواده شهدا مانند سهمیه مناطق فقط در کد رشته محل هایی که داوطلب بومی آن هاست اعمال می شود.
بهیار به کسی گفته می شود که مشغول به خدمت در یک مرکز دولتی یا غیردولتی بوده، دارای حداقل 3 سال سابقه کار به عنوان بهیار در استان محل خدمت بوده و دیپلم بهیاری باشد. یک بهیار با این شرایط می تواند از سهمیه بهیاران که 5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری هر دانشگاه به آن ها اختصاص دارد در انتخاب رشته کنکور 1400 استفاده کند.
اگر بعد از مطالعه این مقاله درباره تاثیر سهمیه در کنکور سراسری ابهامی داشتید، می توانید سوالات خود را از مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا بپرسید. برای این کار کافیست از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید.
در ادامه به بررسی ویدیویی تاثیر سهمیه مناطق و ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری می پردازیم.
✔️ بر اساس سه سال آخر دبیرستان هر فرد در نظر گرفته می شود که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ منطقه مورد اثر در کنکور سراسری برای این داوطلب منطقه مرفه خواهد بود که البته توضیحات تکمیلی درمتن مقاله ارائه شده است.
✔️ این دست از داوطلبان تنها باید در فرم ثبت نام نوع سهمیه خود را مشخص نمایند، برای اطلاع از نحوه تاثیر این سهمیه در کنکور مقاله را مطالعه نمایید.
برای مشاوره تاثیر سهمیه مناطق و ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری
برای مشاوره تاثیر سهمیه مناطق و ایثارگران در انتخاب رشته کنکور سراسری
سلام کسی دانشگاه آزاد قبول شده باشه و ثبت نام کرده باشه و انصراف داده باشه و بار دوم هم آزاد قبول شده ولی ثبت نام نکرده باشه می تونه باز از سهمیه استفاده کنه ؟ تاکید می کنم که بار دوم ثبت نام نکرده فقط قبول شده
سلام . شما دو دفعه در دانشگاه آزاد پذیرفته شدین بنابراین نمی تونین مجددا در کنکور سراسری از سهمیه ایثارگران استفاده کنین .
سلام خسته نباشید . من سهمیه ۲۵ درصد جانبازی دارم می خواستم ببینم با این درصدا دندان پزشکی روزانه یا آزاد رو میارم ؟ ادبیات ۳۰ عربی ۳۰ دینی ۴۰ زبان ۲۰ زمین شناسی ۰ ریاضی ۲۰ زیست شناسی ۳۰ فیزیک ۲۵ شیمی ۴۰
سلام . می تونین برای تعیین شانس قبولی از نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری هیوا و نرم افزار انتخاب رشته دانشگاه آزاد هیوا استفاده کنین .
سلام من سهمیه ۲۵ درصد ایثارگر دارم . تازه امسال کنکور دارم. . و واسه پزشکی مشهد یا اصفهان و شیراز دارم می خونم . می خواستم ببینم چه ترازی خوبه بیارم تا بتونم پزشکی این شهر ها رو قبول شم؟؟ تراز اخرین نفر قبولی رو نمیدونم لطفا راهنماییم کنید
سلام . برای تخمین رتبه و تعیین شانس قبولی می تونین از نرم افزار تخمین رتبه ایثارگران و نرم افزار انتخاب رشته ایثارگران هیوا استفاده کنین .
سلام . من با سهمیه ۲۵ درصد یبار آزاد و یبار پیام نور قبول شدم میشه استفاده کنم باز؟
سلام . شما نمی تونین مجددا در کنکور سراسری از سهمیه ایثارگران 25% استفاده کنین .
سلام ببخشید من سهمیه ۵ درصد دارم آخرین قبولی اتاق عمل مثلا ترازش ۸۰۰۰ هس من حساب کردم اگه 85 درصد تراز رو کسب کنم که میشه ۶۸۰۰ خبینی من اگه ۶۸۰۰بیارم قبولم ؟؟؟ اخه بعضی جاها گفتن ۷۰ درصد شما میگین ۸۵ درصد میشه به هردو شون جواب بدین ممنون میشم
سلام . گفتیم در صورتی که حداقل 70% نمره آخرین فرد قبولی گرینش آزاد در هر رشته / محل رو کسب کنین مجاز به استفاده از سهمیه ایثارگران میشین ولی به این معنی نیست که با کسب 70 یا 85% نمره حتما در رشته / محل مورد نظر پذیرفته میشین ، پذیرش شما به ظرفیت پذیرش و نمره سایر داوطلبین هم سهمیه شما بستگی داره .
سلام ببخشید منی که سهمیه ۵ درصدی دارم خوندم یه جا نوشته بود به عنوان مثال میگم آخرین تراز قبولی پرستاری و اتاق ۷۸۰۰ و ۸۰۰۰ بود یا مثلا ۸۰۰۰ باید ۷۰ درصد تراز رو اورد حالا ۷۰ درصد ۸۰۰۰ میشه ۵۶۰۰ یعنی من اگه ۵۶۰۰ بیارم یا مثلا ۵۷۰۰ یا۵۸۰۰ قبولم از این دو ؟؟؟؟ درصدای تقریبیشم شما میشه بگین با تشکر
سلام . شما با کسب حداقل 70% نمره آخرین فرد قبولی گزینش آزاد در هر رشته / محل مجاز به استفاده از سهمیه ایثارگران 5% در پذیرش رشته / محل مورد نظر میشین ولی برای قبولی در اکثر رشته / محل ها باید بالای 85 % نمره قبولی آخرین فرد پذیرفته شده گزینش آزاد رو کسب کنین تا پذیرفته شین .
سلام ببخشید من سهمیه ۵ درصد دارم . میگن واسه انتخاب رشته سراسری رتبه در سهمیه مهمه ولی در آزاد تراز و رتبه کشور یعنی سهمیه ۵ درصد واسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد اثری نداره ؟؟؟ فقط تراز و کشوری مهمن؟؟؟؟
سلا م. سهمیه ایثارگران 5% هم در پذیرش دانشگاه های سراسری و هم در پذیرش دانشگاه آزاد تاثیر گذاره .
سلام . من سهمیه 25 داشتم دوبار از سهمیه ام در آزاد و یکبار در پیام نور استفاده کردم . آیا میشه واسه روزانه با استفاده کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در کنکور سراسری و در پذیرش دانشگاه های دوره روزانه و غیر روزانه از سهمیه ایثارگران 25% استفاده کنین .
سلام من ۹۹ کنکور دادم و از سهمیه ۵ درصد ایثارگران استفاده کردم ولی اصلا انتخاب رشته نکردم امسال که قراره کنکور ۱۴۰۰ شرکت کنم آیا امکانش هست که از سهمیه ۵ درصدیم برای دانشگاه ازاد استفاده کنم ؟؟ و اینکه ازمون سراسری با دانشگاه ازاد یکیه ؟؟
سلام . می تونین در کنکور سراسری از سهمیه ایثارگران 5% استفاده کنین ، بله کنکور دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد ادغام شده .
سلام پدر من دو سال سربازی توی منطقه جنگی داشته و اینکه کد ایثارگری و این ها رو از کجا باید بگیرم یا اصلا خدمت اجباری جزو سهمیه ها نیست؟
سلام . 3/4 مدت زمان حضور در جبهه در دوران جنگ در زمان خدمت سربازی حضور داوطلبانه در نظر گرفته میشه بنابراین می تونین از سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری استفاده کنین ، برای دریافت کد 12 رقمی باید به ارگانی که پدر شما به جبهه فرستاده شدن مراجعه کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071789 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری گروه آموزشی هیوا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©