طرح جذب سرباز طلبه دارای امتیازات ویژهای برای طلاب مشمول خدمت سربازی است. طلاب واجد شرایط که تمایل به خدمت در این طرح را دارند، میتوانند در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای انجام فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در مدارس زیر مجموعه آموزش و پرورش، به صورت امریه سربازی اقدام کنند. این فرصت به طلاب امکان میدهد تا خدمت سربازی خود را با مشارکت در امور تخصصی مرتبط با حوزه های علمی و فرهنگی ادغام نمایند.
برای مشاوره جذب سرباز طلبه
برای مشاوره جذب سرباز طلبه
چند سالی است که رویکرد جمهوری اسلامی ایران برای جذب سربازان دچار تغییراتی شده است. در حال حاضر ایران با هدف استفاده از علم سربازان، روش های جدیدی را برای جذب سرباز روی کار آورده است. یکی از رویکردهای جدید نظام وظیفه، جذب سرباز طلبه است. در جذب سرباز طلبه، طلاب با استفاده از علم و دانش خود می توانند در مراکز مشخصی به عنوان سرباز نظام وظیفه مشغول به خدمت شوند.
ثبت نام و اعزام طلاب در آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ بعد از تعیین سهمیه هر استان و معرفی افراد واجد شرایط بر روی سامانه پیشخوان مرکز مدیریت حوزه های علمیه انجام می شود.
لازم به ذکر است، تنها افرادی می توانند در این طرح شرکت کنند که دارای شرایط جذب سرباز طلبه باشند. از آنجایی که بسیاری از طلاب اطلاعات چندانی در خصوص جذب سرباز طلبه ندارند، در این مقاله به جزئیاتی مانند شرایط، نحوه جذب سرباز طلبه پرداخته شده و در انتها لیست کاملی از مراکز جذب سرباز طلبه را بیان کرده ایم.
مراکز جذب سرباز طلبه از تنوع زیادی برخوردار می باشد، بدیهی است که شرایط جذب سرباز طلبه در هر یک از این مراکز با دیگری متفاوت است. طبق آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی سایت سازمان نظام وظیفه، به طور کلی آن دسته از طلاب مشمول خدمت سربازی که دارای شرایط عمومی و اختصاصی زیر باشند، می توانند به عنوان سرباز طلبه در یکی از مراکز جذب سرباز طلبه مانند آموزش و پرورش مشغول به فعالیت شوند. این شرایط عبارتند از:
داشتن حداقل مدرک تحصیلی سطح یک یا دو حوزه بدون کسر معدل (لازم به ذکر است که بعضی از ارگان های امریه گیر سربازان طلبه، ممکن است مدرک تحصیلی با سطح بالاتری را برای جذب سربازان طلبه در نظر گرفته باشند.)
تعهد داشتن به انجام امور محول شده به سرباز طلبه در مدت زمان خدمت سربازی
برخورداری از سلامت روحی و جسمی متناسب با انجام ماموریت های محول شده به سرباز طلبه
داشتن کد فعال در مرکز مدیریت حوزه های علمیه
تعهد داشتن به رعایت شئونات روحانیت و ملبس بودن به لباس روحانیت
توجه: همانند تمامی قوانین وضع شده برای ارگان های امریه گیر، در صورتی که سربازان طلبه حتی به مدت یک روز غیبت سربازی داشته باشند، نمی توانند از طرح جذب سرباز طلبه استفاده نمایند.
جذب سرباز طلبه برای آن دسته از سربازانی که قصد فعالیت های فرهنگی را دارند، فرصت مناسبی بشمار می آید. افرادی که تمایل دارند در طرح جذب سرباز طلبه شرکت کنند، در صورت دارا بودن شرایط جذب سرباز طلبه، می توانند با انجام مراحل زیر در یکی از مراکز جذب سرباز طلبه استان های مختلف کشور، پذیرفته و مراحل اعزام به خدمت سربازی را طی کنند.
ستاد کل نیروهای مسلح در نظر دارد جمعی از روحانیان؛ دوره وظیفه خدمت خود را در در قالب فعالیت های آموزشی، پژوهشی و امور فرهنگی مدارس به انجام برسانند. داوطلبان معرفی شده استان ها می توانند برای انجام فرآیند های جذب سرباز طلبه به سامانه پیشخوان مرکز مدیریت حوزه های علمیه مراجعه نمایند.
ثبت نام و اعزام طلاب در سال ۱۴۰۴ از طریق سامانه مزبور صورت خواهد گرفت. همچنین، سهمیه هر استان برای جذب روحانیان وظیفه در سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ طبق موارد زیر تعیین می شود:
دارابودن کد فعال در مرکز مدیریت حوزه های علمیه
داشتن سلامت جسمانی و روانی و توانایی لازم برای انجام ماموریت های محول
دارابودن حداقل مدرک تحصیلی سطح دو حوزه و بالاتر و گواهی موقت پایان تحصیلات سطح دو
داشتن تاییدیه گزینش معلمی
تعهد به انجام ماموریت های محول در طول دوران خدمت سربازی
مشمولان دریافت امریه سربازی در صورتی که واجد شرایط جذب سرباز طلبه باشند، می بایست برای انجام فرآیند ثبت نام به سایت تعیین شده مراجعه نمایند و اقدامات لازم را انجام دهند. لازم به ذکر است که خدمت وظیفه این افراد در آموزش و پرورش صرفا برای انجام فعالیت های آموزشی، پرورشی، تربیتی و تدریس دروس تفکر و سبک زندگی مدارس می باشد.
در بیشتر مراکز جذب سرباز طلبه، سربازان می توانند اقدام به دریافت کسری خدمت نمایند. به طور مثال سربازان طلبه متاهل می توانند از سه ماه کسری خدمت تاهل استفاده کرده یا در صورتی که سربازان، دارای کسری خدمت بسیج هستند، می توانند از آن برای کاهش مدت زمان خدمت خودشان استفاده نمایند.
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، به منظور استفاده از ظرفیت علمی جوانان تحصیلکرده در پیشبرد اهداف سازمانی از میان دانش آموختگان حوزوی با حداقل سطح یک؛ داوطلبانی که واجد شرایط باشند به صورت امریه سرباز طلبه می پذیرد. لذا، داوطلبان می توانند می توانند جهت ثبت نام اولیه تا 15 اسفند ماه به سایت جذب نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها https://survey.porsline.ir مراجعه نمایند تا بتوانند بعد از تکمیل فرم ثبت نام در ستاد مرکزی و دفاتر استان ها و شهرستان های تابعه مشغول به خدمت شوند.
در مرحله اول داوطلبان می بایست به نشانی https://survey.porsline.ir/s/2z3yyWX مراجعه نمایند تا بتوانند با انتخاب گزینه تکمیل فرم در امریه جذب سرباز طلبه در نهاد نمایندگی رهبری شرکت نمایند.
در ادامه می بایست داوطلبان مرحله به مرحله نسبت به تکمیل فرم ثبت نام جذب سرباز طلبه اقدام نمایند.
مراحل اقدام برای امریه سربازی با انتخاب ارگان مورد نظر آغاز میشود و تا دریافت پاسخ نهایی امریه ادامه مییابد. فرآیند ثبت نام در اکثر ارگانها به شکل اینترنتی انجام می گیرد، اما برخی سازمانها از متقاضیان درخواست ارائه رزومه میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود داوطلبان به متن مقاله زیر را مطالعه نمایند.
مشمولان طلابی که دارای شرایط جذب سرباز طلبه می باشند، می توانند از طریق روش ذکر شده در قسمت قبل به یکی از مراکز جذب سرباز طلبه مراجعه کرده و مراحل پذیرش خود را در مرکز مد نظر انجام دهند. لازم به ذکر است که طلاب تنها می توانند به مراکز دارای مجوز برای طرح پایان خدمت سربازان طلبه مراجعه کنند تا مراحل پذیرش آن ها در این مراکز انجام شود. لیست مراکزی که دارای مجوز برای جذب سرباز طلبه می باشند، در جدول زیر آمده است.
لیست مراکز جذب سرباز طلبه (مراکز دارای مجوز طرح پایان خدمت سربازان طلبه) | ||
مرکز مدیریت حوزه های علمیه | مرکز خدمات حوزه های علمیه | آموزش و پرورش |
طرح هجرت | عقیدتی ستاد کل نیروهای مسلح | نمایندگی ولایت فقیه در جهاد کشاورزی |
تدریس در حوزه های علمیه | سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی (ناجا) | شورای سیاست گذاری ائمه جمعه |
نمایندگی ولی فقیه سپاه پاسداران | سازمان عقیدتی سیاسی ارتش (آجا) | نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها |
اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی | سازمان تبلیغات اسلامی | دادستانی ویژه روحانیت |
سازمان اوقاف و امور خیریه | موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا | وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی |
ستاد اقامه نماز | موسسه آینده روشن یا پژوهشکده مهدویت | مجمع جهانی اهل بیت (ع) |
شورای مرکزی زکات | موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر | مسجد مقدس جمکران |
موسسه تحقیقاتی اسراء | موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث | دفاتر نمایندگی امور اهل سنت |
آستان حضرت عبدالعظیم | بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود | موسسه پژوهشی دارالاعلام |
دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت | دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم | بنیاد نهج البلاغه |
در حال حاضر تنها مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مسجد مقدس جمکران، موسسه دارالاعلام، موسسه اسرا، مجمع جهانی شیعه شناسی، دانشگاه علوم حدیث دارای مجوز جذب سربازان طلاب در شهر مقدس قم می باشند.
مشمولان متقاضی امریه سربازی باید شرایط عمومی و اختصاصی مانند عدم سابقه کیفری یا فساد اخلاقی، نداشتن اعتیاد، عدم غیبت سربازی، ارسال درخواست به ارگان مورد نظر، عضویت فعال در بسیج و دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط با نیاز سازمان را رعایت کنند. رعایت این معیار ها برای اخذ پذیرش امریه الزامی است.
اصلی ترین مزیت استفاده از طرح سرباز طلبه و دریافت امریه سربازی برای طلاب این است که در بیشتر مواقع، شهریه طلاب در زمان خدمت سربازی قطع نشده و طلاب مانند روال قبل این شهریه را دریافت می کنند. البته در صورتی که مرجع تقلید مشمول بر این باور باشد که خدمت سربازی جزو تحصیل در حوزه نمی باشد، می تواند شهریه دریافتی سربازان طلاب را قطع کند در غیر این صورت تمامی شهریه های طلاب مانند قبل در زمان خدمت، به آن ها پرداخت می شود.
مزیت دیگر استفاده از طرح جذب سرباز طلبه این است که سربازان طلاب در طرح مذکور مانند تمامی سربازان مطابق با قوانین نیروهای مسلح، حقوق سربازی دریافت می کنند که این حقوق علاوه بر شهریه پرداخت شده از سوی حوزه علمیه به مشمولان می باشد.
مزیت بعدی استفاده از طرح امریه سرباز طلبه این است که طلاب می توانند علاوه بر گذراندن دوره خدمت سربازی خود، تجربه لازم برای ادامه کار و فعالیت در حوزه کاری خود را کسب کرده و از طرفی در کنار این مهارت ها، دوره تحصیل خود را قطع نکنند. این امکان برای آن دسته از افرادی که علاقه مند به کسب تجربه و مهارت های لازم مربوط به شغل خود هستند، فرصت خوبی می باشد. بنابراین، توصیه می شود که مشمولان در صورت دارا بودن شرایط جذب سرباز طلبه، حتما از این طرح برای انجام دوره خدمت ضرورت خود استفاده نمایند.
کارشناسان مرکز مشاوره هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات و ابهامات شما در خصوص جذب سرباز طلبه می باشند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط بوده و پاسخ تمامی سوالات خود در این زمینه را از کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره جویا شوید. همچنین پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام نظام وظیفه هیوا باشید تا از تمامی اخبار مربوط به نظام وظیفه مطلع گردید.
✔️ داشتن حداقل مدرک تحصیلی سطح یک و یا دو حوزه بدون کسر معدل یکی از شرایط لازم برای جذب سرباز طلبه می باشد، برای اطلاع از تمامی شرایط پذیرش به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ همانطور که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است، طلبه می بایست بامدارک مورد نیاز خود به یکی از مراکز جذب سرباز طلبه مراجعه نماید.
✔️ مراکزی مانند سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی (ناجا) ، آموزش و پرورش و ... جزو مراکزی هستند که مجوز جذب سرباز طلبه را دریافت کرده اند، لیست کامل این مراکز در متن مقاله گفته شده است.
برای مشاوره جذب سرباز طلبه
برای مشاوره جذب سرباز طلبه
امریه طلاب در مدارس آموزش و پروش چه شرایطی دارد؟
سلام، جزئيات شرایط امریه طلاب در مدارس آموزش و پروش در متن مقاله قرار گرفته است.
فرآیند جذب سرباز طلبه تا کی وقت داره؟
سلام، فرآیند جذب سرباز طلبه تا 15 اسفند ماه 1403 ادامه دارد.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 290000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©