تمامی داوطلبانی که موفق به کسب حدنصاب دعوت به مصاحبه کدرشته محل های انتخابی خود شدند ، می بایست جهت شرکت در جلسه مصاحبه دکتری آماده شوند و در زمان مقرر شده از سوی هر دانشگاه ، پس از پرداخت هزینه تعیین شده ، مدارک مورد نیاز را فراهم کرده و به دانشگاه دعوت شده بروند یا به صورت مجازی در جلسه مصاحبه دکتری شرکت کنند.
برای مشاوره مصاحبه دکتری سراسری 1400
برای مشاوره مصاحبه دکتری سراسری 1400
بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۰، اگر داوطلبی اسم خود را در لیست دعوت به مصاحبه شدگان آزمون دکتری 1400 مشاهده کند ، یعنی یک مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشته است اما موفقیت نهایی به نتیجه مصاحبه بستگی دارد که باید به خوبی خود را برای آن آماده کند . لازم به ذکر است داوطلبان می توانند سر جلسه مصاحبه همه دانشگاه هایی که موفق به کسب حدنصاب آن ها شدند ، حاضر شوند .
مطابق دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۰، امسال سهم آزمون کتبی و مصاحبه هر کدام یک دوم ( 50 درصد ) است . مصاحبه همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است چون که به داوطلبان کمک می کند در انتخاب بهتر یا بالاتر خود پذیرفته شوند . فرآیند مصاحبه دکتری و چگونگی شرکت در آن به قدری مهم است که داوطلبان بعد از آزمون باید تمام تلاش خود را در راستای شرکت در یک جلسه مصاحبه قدرتمند به کار بندند .
کسب نمره خوب در مصاحبه آزمون دکتری حاصل دقت و برنامه ریزی می باشد . در ادامه به بررسی عوامل موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری همچون آمادگی روز قبل از مصاحبه ، راهکار های آمادگی و سوالات احتمالی مصاحبه و مدارک مورد نیاز مصاحبه دکتری می پردازیم .
هر داوطلبی که حدنصاب دعوت به مصاحبه دکتری در یک رشته محل را کسب کرده است ، باید بداند که این فرصت فقط یکبار برای وی اتفاق خواهد افتاد و در واقع جلسه مصاحبه تکرار شدنی نیست . هر دانشجویی که برای اولین بار به مصاحبه آزمون دکتری دعوت می شود ، نمی داند با چه اتفاقاتی روبرو خواهد شد .
اما اطلاع از سوالات احتمالی ، شرایط جلسه مصاحبه ، تیم مصاحبه کننده و مدارک مورد نیاز کار دشواری نیست . بعد از اینکه به مصاحبه در یک دانشگاه دعوت شدید نیاز است تا قبل از روز مصاحبه یک بار به دانشگاه بروید تا آدرس دانشگاه را به خوبی یاد بگیرید و در روز مصاحبه سر وقت در محل مربوطه حاضر شوید .
با کمی پرس و جو می توانید بفهمید کدام اساتید برای مصاحبه سر جلسه حاضر می شوند و کدام یک از آنها ظرفیت برای پذیرش دانشجو دارند . معمولا شکل سوالاتی که هر سال از داوطلبان پرسیده می شود یکسان است . به این معنی که مثلا یک استاد رشته خاص در دانشگاه هر سال اهمیت ویژه ای روی تسلط بر پایان نامه کارشناسی ارشد داوطلبان دارد و استاد دیگر روی مقالات ISI دانشجویان اهمیت ویژه ای قائل است .
پس به همین راحتی با یک پرس و جوی ساده می توانید اطلاعات بسیار مفیدی درباره سوالات احتمالی که در روز مصاحبه دکتری سراسری 1400 در هر دانشگاه با آن رو به رو خواهید شد به دست آورید. با اطلاع از نام اساتید به جستجوی رزومه آنها بپردازید و مقالاتی که منتشر کرده اند را بیابید .
سعی کنید متوجه شوید که زمینه کاری کدام یک از آن ها با شما شباهت بیشتری دارد و از طریق ایمیل یا ملاقات حضوری با آن ها در ارتباط باشید . ممکن است از زمان فارغ التحصیلی فردی که به مصاحبه دعوت شده است ، مدتی گذشته باشد بنابر وی باید روی پایان نامه ارشد خود تسلط پیدا کند و توانایی توضیح دادن پیرامون موضوع پایان نامه خود را داشته باشد .
فراموش نکنید که لباس مناسبی را برای جلسه مصاحبه انتخاب کنید . باید سر جلسه مصاحبه با لباسی معقول و ظاهری آراسته وارد شوید . در کل تمامی حرکات ، رفتار و گفتار در سپری کردن یک جلسه مصاحبه خوب تاثیرگذار خواهد بود .
استرس در طول مصاحبه دکتری سراسری امری طبیعی است اما اگر اضطراب داوطلب بیش از حد باشد موجب اشکال در روند مصاحبه خواهد شد . این که بر روی تمامی موارد مصاحبه تسلط داشته باشید می تواند به شما اعتماد به نفس بخشد و شما را برای صحبت کردن در جلسه آماده سازد .
البته بسیاری از داوطلبان را می شناسیم که علی رغم تسلط صد در صدی روی مباحثی که برای مصاحبه آزمون دکتری 1400 مهم است ، رقابت را به داوطلبانی واگذار می کنند که تسلط خیلی کمتری دارند . بنابراین قطعا باید خود و توانایی های خود را باور داشته باشید . دید مصاحبه کننده به شما این است که قرار است در آینده استاد و مدرس دانشگاه شوید بنابر این بهتر است در حین مصاحبه موارد زیر را رعایت کنید .
1. با اعتماد به نفس وارد جلسه مصاحبه شوید .
2. در پاسخ دادن به سوالات عجله نکنید و برای هر سوال اندکی تفکر کنید .
3. به سوالات جواب کوتاه دهید زیرا امکان دارد در حین توضیح دادن بیش از حد ، از منظور اصلی سوال دور شوید .
4. اگر پاسخ سوالی را نمیدانید به صراحت بگوئید که حضور ذهن ندارید ، صداقت می تواند تاثیر مثبتی بر روی فرآیند مصاحبه دکتری داشته باشد .
5. سعی کنید در خلال مصاحبه روی مهارت هایتان تمرکز کنید و اساتید را از مهارت هایتان باخبر سازید .
6. اگر پاسخ سوالی را نمی دانستید یا جواب نادرستی به سوالی دادید ، خود را نبازید و تا آخر مصاحبه سر حال باشید . گاهی شاید عکس العمل شما در مقابل مصاحبه کنندگان تاثیر مستقیمی روی نمرات مصاحبه بگذارد .
7. در طول مصاحبه به همه افراد توجه کنید و ارتباط چشمی خود را با همه اساتید قطع نکنید .
نکات مهم
اساتید در دانشگاه های مختلف ، سوالات مختلفی میپرسند . پرسش در ارتباط با موضوع پایان نامه یکی از مواردی است که تقریبا توسط همه اساتید صورت می پذیرد . پس بهتر است بر پایان نامه خود تسلط داشته باشید .
زبان انگلیسی در آزمون دکتری نیز یکی از مواردی است که تسلط نسبی در آن می تواند تاثیر گذار باشد . احتمال دارد از شما بخواهند که در ارتباط با پایان نامه خود و حوزه کاریتان به مدت کوتاهی انگلیسی صحبت کنید یا از شما بخواهند مشخصات شخصی خود را به زبان انگلیسی توضیح دهید . بهتر است در هر یک از زمینه ها متن کوچکی را آماده کنید تا صورت نیاز بازگو نمایید .
یکی از سوالاتی که مطرح می شود ، انگیزه داوطلب از تحصیل در مقطع دکتری است . داوطلب باید بتواند علاقه و انگیزه خود را از تحصیل در مقطع دکتری تخصصی به صورت واضح و قابل قبول توضیح دهد .
بسیاری از اساتید روی این که داوطلب چه شغلی دارد حساس اند و معتقدند دانشجوی دکتری باید تمام وقت خود را صرف پژوهش و دروس دکتری کند . البته رزومه شغلی ای که در آن تدریس یا پژوهش دیده شود پسندیده است اما اگر دارای شغل تمام وقت باشید ، امکان دارد در این زمینه نمره ای منفی بگیرید .
در آخر اگر از شما سوال شد که علاقه به کار کردن در چه زمینه ای دارید ، بهتر است به صورت مشخص جواب این سوال را ندهید . بهتر است زمینه کاری ای که در آن تخصص دارید مشخص کنید اما خود را به قدری انعطاف پذیر نشان دهید که اگر در زمینه دیگری هم نیاز باشد ، کار خواهید کرد .
در کل خیلی سوالات مربوط به درس از شما پرسیده نخواهد شد و منظور از برگزاری جلسه مصاحبه ، تشخیص اساتید از قدرت تحصیل و استنتاج شما روی مسائل درسی می باشد . سال گذشته به علت برقراری شرایط خاص در کشور مصاحبه دکتری به شیوه مجازی برگزار شد. در صورت برگزاری مصاحبه دکتری به شیوه مجازی در سال 1400 بهتر است شرایط را از پیش برای انجام مصاحبه آنلاین آماده کنید .
افرادی که در تب و تاب مصاحبه هستند نباید از فراهم کردن مدارک مورد نیاز مصاحبه غافل شوند . دانشگاه برای جلسه مصاحبه مدارکی را از دعوت شدگان به مصاحبه میخواهد که همراه داشتن بعضی از آن ها الزامی است . مدارک شناسایی ، مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و کارشناسی ، مدارک زبان ، مدارک علمی پژوهشی و… ، مدارکی هستند که داوطلبان باید به همراه داشته باشند .
مدارک شناسایی شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه می باشد .
مدارک تحصیلی شامل مدرک کارشناسی ارشد یا گواهی معدل و ریز نمره دروس کارشناسی ارشد ، مدرک کارشناسی و ریز نمره دروس کارشناسی ، پایان نامه ارشد و صفحه نمره پایان نامه ارشد می باشد .
مدارک علمی پژوهشی شامل اصل مقالات پذیرفته شده در تمامی مجلات ، کنفرانس ها ، علمی پژوهشی ، isi و علمی ترویجی است .
مدرک زبان شامل مدرک آزمون تافل ، آزمون آیلتس ، آزمون تولیمو یا آزمون MSRT می باشد که البته داشتن آنها الزامی نیست ولی در صورت داشتن مدارک بهتر است به هیئت مصاحبه کننده ارائه شود و نمره مثبت منظور می شود .
گواهی سابقه تدریس در دانشگاه ها ، گواهی ثبت اختراع و عناوین علمی ، کتاب های تالیف و ترجمه شده ، توصیه نامه از دو تن از اساتید مقطع کارشناسی ارشد از جمله استاد راهنما ، رزومه کامل تحصیلی و شغلی ، انگیزه نامه تحصیلی ( SOP ) ( به منظور مشخص نمودن هدف داوطلب از ادامه تحصیل در مقطع دکتری ) نیز جز دیگری از مدارک هستند که داوطلبان در صورت دارا بودن باید در روز مصاحبه ارائه دهند .
هر دانشگاه طبق بخشنامه های سازمان سنجش نمره قسمت مصاحبه هر داوطلب را در فرمی یادداشت می کند . این فرم ها اغلب دارای فیلد های یکسانی هستند برای مثال می توانید فرم ارزیابی تخصصی دانشگاه تهران را از طریق لینک فرم ارزیابی تخصصی و نظر کمیته برگزار کننده مرحله دوم آزمون دکتری تخصصی مشاهده کنید .
داوطلبانی که با استفاده اطلاعات کارت ورود به جلسه آزمون دکتری ، کارنامه دکتری 1400 خود را مشاهده کردند و با وارد کردن کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد در انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد 1400 شرکت کرده اند ، بعد از اعلام نتایج دکتری دانشگاه آزاد در صورت کسب حدنصاب قبولی در واحد های دانشگاه آزاد ، باید به صورت جداگانه در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد شرکت کنند .
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند که شما را در انجام مصاحبه دکتری به بهترین شکل ممکن یاری دهند . برای ارتباط با مشاوران هیوا می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید.
✔️ بله به دلیل اهمیت تسلط داوطلبان به زبان انگلیسی ممکن است سوالاتی پیرامون معرفی ، موضوع پایان نامه و رشته تحصیلی از داوطلب به زبان انگلیسی پرسیده شود .
✔️ تا قبل از سال 98 نتایج نهایی دکتری سراسری و دانشگاه آزاد به صورت مجزا اعلام می شد اما از آن پس نتایج نهایی به صورت یکپارچه و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org اعلام شد .
✔️ تمامی داوطلبانی که به مصاحبه حتی یک دانشگاه سراسری دعوت شده و قصد شرکت در آن را دارند می بایست نسبت به پرداخت هزینه و تکمیل فرم صلاحیت عمومی دکتری از طریق سایت سنجش اقدام کنند .
برای مشاوره مصاحبه دکتری سراسری 1400
برای مشاوره مصاحبه دکتری سراسری 1400
سلام وقت بخیر . اگر در مصاحبه با رتبه زیر 5 به همراه مدرک زبان شرکت کنم ولی پایان نامه و مقاله مرتبط نداشته باشم شانس قبولی در مجموع چقدر دارم ؟ ممنون
سلام . شانس قبولی نهایی شما در مقطع دکتری به نمره ای که در مصاحبه کسب می کنین بستگی داره ، در صورتی که سایر امتیازات مصاحبه رو کسب کنین شانس قبولی دارین .
سلام مرسی از سایت خوبتو ن. بعد از قبولی در آزمون کتبی و آوردن رتبه ی مجاز به قبولی و دعوت به مصاحبه, حق انتخاب چن دتا دانشگاه رو برا مصاحبه داری م؟ مشخصه یا هرتعداد که مجاز شدیم می تونیم بریم برا مصاحبه؟ ممنون
سلام . شما می تونین در فرم انتخاب رشته کنکور دکتری 50 کد رشته / محل رو انتخاب کنین و در مصاحبه دانشگاه هایی که حد نصاب دعوت به مصاحبه رو کسب کردین شرکت کنین محدودیتی وجود نداره .
سلام کارشناس محترم یه سوال داشتم آیا قبل از مصاحبه باید استاد راهنما انتخاب کرد و یا اینکه اول باید مصاحبه داد و بعد مشخص میشه.میشه یه توضیح بدین.
سلام . برای انتخاب استاد راهنمای مقطع دکتری باید بعد از قبولی نهایی در کنکور دکتری و ثبت نام در دانشگاه اقدام کنین .
با عرض سلام.در دفترچه کنکور دکتری کد محلهایی هست که نوشته ویژه فرهنگیان رسمی یا پیمانی آموزش و پرورش.این یعنی رقابت برای قبول شدن در آن دانشگاه صرفا بین فرهنگیان است؟
سلام . بله .
باسلام. من استعداد درخشان شرکت کردم، دانشگاه سطح 1 بودم و سطح 1 هم مصاحبه شدم، چند روز بعد از مصاحبه از دانشگاه با من تماس گرفتن ک پایان نامه مو به ایمیل یکی از اساتید بفرستم، مجددا یک هفته بعدش دوباره تماس گرفتن و گفتن جای دیگه ای هم مصاحبه رفتم یا نه و اینکه امکانش هست ک بیام شیراز و مشکل راه و کار ک ندارم.رزومه ام هم خیلی خوب بود، 6 تا مقاله همایشی، 2 تا ژورنالی داخلی و خارجی، 3 تا کتاب، 2 تا اظهارنامه اختراع، 2 تا کار پژوهشی ملی و منطقه ای، چند تا گواهی عضویت در مجامع علمی و داور همایش و چند تا گواهی فرهنگی و کامپیوتر و... بنظرتون قبولم؟
سلام . بله احتمال قبولی شما خیلی زیاده .
باسلام.من با سهمیه ۵ درصد رتبه ۱۰ و آزاد رتبه ۲۰۰رشته روانشناسی تربیتی رو کسب کردم.چون مصاحبه کننده ها اساتیدم بودن نمره مصاحبه بالا گرفتم.به نظرتون با ظرفیت ۵ نفر احتمال قبولی دارم.؟ممنون
سلام . با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش 5 نفره شما با استفاده از سهمیه 5% پذیرفته نمیشین . ولی در سهمیه آزاد شانس قبولی دارین البته در صورتی که با تراز بدون سهمیه دعوت به مصاحبه شده باشین .
سلام من استعداد تحصیلی شرکت کردم برای مصاحبه حداقل امتیاز ۶۰ اعلام شده من یک مقاله isc و دو مقاله کنفرانس داخلی دارم کاردانی سراسری و کارشناسی غیرانتفاعی بودم ارشد هم سراسری تهران بودم. هردو مقطع رو هم ۸ و ۴ ترمه تموم کردم کیفیت پایان نامه ام هم عالی بود. از جدول مصاحبه گرها اگر ۳۰ امتیاز رو کامل بگیرم امیدی هست از جداول پژوهشی و آموزشی امتیازم به ۶۰ برسه؟چون کارشناسی غیرانتفاعی بودم و همون سه مقاله رو دارم نگرانم به حدنصاب حداقلی نرسم!مدرک زبان ندارم ، سابقه تدریس در دانشگاه دارم ،مقالات همایشیم برتر شده و چندتا مدرک بین المللی از فیلد امنیت شبکه (رشته ام کامپیوتر هست) دارم که یکی از داورها گفت امتیاز داره.
سلام . شانس قبولی دارین .
سلام.سهمیه ایثارگری تنها در ازمون اعمال میشه یا در مصاحبه هم امتیازاتی داره؟بعد اگه حد نصاب دعوت به مصاحبه با سهمیه به دست اورده شه ولی در مصاحبه پذیرش نشیم سال بعد باز هم میشه از سهمیه ایثارگری در کنکور دکتری استفاده کرد یا نه؟و اینکه در کل احتمال پذیرش در مقطع دکتری با سهمیه ایثارگری بیشتره ؟ممنونم از پاسخگوییتون
سلام . شما با داوطلبین هم سهمیه خودتون مقایسه میشین و در صورتی که ظرفیتی به داوطلبین دارای سهمیه اختصاص پیدا کنه ، پذیرفته میشین . می تونین مجددا در کنکور دکتری 99 از سهمیه استفاده کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 40000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری گروه آموزشی هیوا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©