سازمان سنجش برای داوطلبان دکتری ۱۴۰۳ فرصتی را ایجاد نموده تا بتوانند از طریق انتخاب رشته های دوره مشترک دکتری؛ با همکاری دانشگاه پذیرفته شده و یک دانشگاه دیگر در خارج از کشور به تحصیل بپردازند. در واقع این متقاضیان می توانند با اطلاع از جزئیات و شرایط پذیرش و همچنین قبولی در رشته محل های دوره مشترک از امکانات هر دو دانشگاه استفاده نمایند.
برای مشاوره تحصیل در دوره مشترک آزمون دکتری ۱۴۰۳
برای مشاوره تحصیل در دوره مشترک آزمون دکتری ۱۴۰۳
دانشگاه های تراز اول مورد تایید وزارت علوم با هدف گسترش و بالا بردن سطح کیفی دوره های دکتری، دوره های آموزشی مشترک دکتری را با دانشگاه های مطرح خارج از کشور جهت رسیدن به این اهداف برگزار می نماید. برای ورود به دوره های مشترک دکتری متقاضیان باید در آزمون دکتری شرکت نموده و سپس با کسب رتبه خوب اقدام به انتخاب رشته محل های دوره مشترک نمایند تا در صورت قبولی در این رشته محل های ذکر شده برای ادامه فرآیند پذیرش دکتری از جمله مصاحبه دکتری از آن ها دعوت به عمل آید.
از آنجا که شرایط پذیرش و تحصیل در دوره مشترک دکترا به دلیل همکاری با دانشگاه های خارج از کشور متفاوت می باشد، لازم است داوطلبان دکتری علاوه بر مطالعه تمامی شرایط دوره های روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و پیام نور موجود در دفترچه به مطالعه دقیق جزئیات دوره مشترک دکتری بپردازند. همچنین به دلیل اینکه بسیاری از متقاضیان دکتری از ماهیت دوره آموزشی مشترک بی اطلاع می باشند تصمیم بر آن داریم تا ضمن معرفی دوره مشترک آزمون دکتری ۱۴۰۳، جزئیات و شرایط عمومی این دوره را برای داوطلبان دکترا ارائه دهیم.
چند سالی است که در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری علاوه بر دوره های روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان دوره ای به اسم مشترک نیز دیده می شود. بنابراین، ممکن است این سوال برای داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری سراسری شدند پیش بیاید که این دوره چیست ؟
این دوره به صورت مشترک بین یک دانشگاه داخل کشور و یک دانشگاه خارجی برگزار می شود که تفاوت هایی با دوره های داخل کشور دارد. طبق آخرین آئین نامه نحوه برگزاری دوره های دكتری مشترک، این دوره به منظور ارتقای سطح علمی و بهبود كیفیت دوره های دكتری داخل و همچنین تقویت ارتباطات علمی بین المللی ایجاد شده تا داوطلبان با تحصیل در دوره آموزشی مشترک بتوانند از تمامی امکانات ارائه شده در هر دو دانشگاه جهت ارتقا سطح علمی استفاده نمایند.
البته تمامی دانشگاه ها اجازه اعلام ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره مشترک با دانشگاه خارجی را ندارند و دانشگاه های داخلی متقاضی باید جزو 20 دانشگاه برتر کشور باشد. در واقع این 20 دانشگاه تراز اول داخلی باید مور تایید وزارت علوم بوده تا امکان پذیرش دانشجو در رشته محل های دوره مشترک و همچنین همکاری با دانشگاه های خارج از کشور را داشته باشند.
بنابراین، داوطلبانی که علاقمند به تحصیل در دوره آموزشی مشترک دکترا هستند، می توانند در مهلت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ علاوه بر انتخاب رشته محل های دانشگاه های داخلی نیز کد رشته محل های مربوط به این دوره را در فرم انتخاب رشته دکتری وارد نمایند تا در صورت قبولی در دانشگاه های دارای دوره مشترک دکترا خود را برای شرکت در مصاحبه آماده نمایند.
دانشگاه داخلی برای برگزاری دوره های دکتری مشترک در رشته یا گرایش دلخواه باید طبق ضوابط موافقت شورای گسترش آموزش عالی را کسب کرده و بعد از آن با دانشگاه خارجی تفاهم نامه همکاری امضا کند که در این تفاهم نامه دو طرف امکانات و منابع مورد استفاده برای دوره دکتری مشترک و ضوابط و حدود همکاری خود را مشخص می نمایند.
دانشگاه داخلی برای اعزام دانشجو به خارج از کشور باید در مواردی از قبیل مدت حضور در هر بار، معلومات زبان خارجی، اخذ تعهدات، معرفی به وزارت امور خارجه، صدور روادید و پرداخت مقرری، شهریه، کمک هزینه های بیمه، کتاب و رساله، هزینه های بلیط رفت و برگشت و غیره هماهنگی های لازم را با اداره کل بورس به عمل آورد. از این رو داوطلبان باید برای انتخاب دوره مشترک در فرم انتخاب رشته دکتری شرایط زیر را دارا باشند:
ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ و شرکت در آن
کسب حدنصاب علمی لازم جهت تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری در دوره مشترک
شرکت در جلسه مصاحبه دکتری و کسب حدنصاب نمره علمی مصاحبه
نداشتن منع نظام وظیفه برای داوطلبان ذکور
دارا بودن تمامی شرایط مندرج در دفترچه انتخاب رشته دکتری
متقاضیان آزمون دکتری بعد از انتشار کارنامه اولیه دکتری می بایست جهت انتخاب رشته دکترا از میان رشته محل های موجود در دفترچه انتخاب رشته دکتری اقدام نمایند؛ البته این داوطلبان می توانند رشته محل های مربوط به دوره مشترک دکترا را به همراه شرایط پذیرش در این دوره که در همین دفترچه منتشر شده، مشاهده و انتخاب کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک مقاله زیر مراجعه نمایید.
متقاضیان دوره های مشترک باید به جزئیات پذیرش دوره های مشترک آزمون دکتری توجه نمایند که برای هر دانشگاه بسته به نوع قرداد و تفاهم نامه ای که با دانشگاه خارج بسته می شود متفاوت است و به صورت کامل در انتهای دفترچه انتخاب رشته و همچنین سایت دانشگاه پذیرش کننده دانشجو در دوره مشترک ذکر شده است.
مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری دوره مشترک حداقل 3 و حداکثر 5 سال است که بسته به نوع قرار داد، دانشگاه مجری می تواند در تفاهم نامه همکاری خود با دانشگاه خارجی برای هر یک از دانشجویان دوره دکتری مشترک دو نوبت اعزام به خارج از کشور پیش بینی کند که کل مدت زمان حضور دانشجو در دانشگاه خارجی می تواند تا 50 % طول دوره ( حداکثر دو سال ) باشد.
متناسب با قرارداد بین دانشگاه داخلی و خارجی داوطلب می بایست مدرک زبان انگلیسی معتبر یعنی مدرک آزمون تافل یا آیلتس با نمره های تعیین شده داشته باشد. در قرارداد حداقل نمره برای مدارک زبان در نظر گرفته شده است که البته اگر داوطلبی نمره بالاتر داشته باشد شامل امتیاز بیشتر خواهد شد.
هزینه های مربوط به ثبت نام در دانشگاه مشترک خارجی، رفت و آمد و اقامت در کشور خارجی باید توسط متقاضی پرداخت گردد. لازم به ذکر است که در برخی دانشگاه ها به دلیل رفاه دانشجویان و کمک به هزینه سفر و اقامت در کشور خارجی تا سقف معین وام دانشجویی از طریق دانشگاه به دانشجو اعطا خواهد شد. نکته مهم این است که شهریه دانشجویان دوره مشترک داخل کشور مطابق دانشجویان نوبت دوم آن دانشگاه و شهریه دانشگاه خارجی مطابق قوانین دانشگاه خارجی محاسبه می گردد.
با توجه به قرارداد بین دو دانشگاه ممکن است تعدادی از واحدهای درسی در داخل و تعدادی در خارج از کشور برگزار شود البته در بیشتر دوره های مشترک دانشجو پس از گذراندن آزمون جامع دکتری اجازه ورود به کشور خارجی را پیدا کرده و شروع به پژوهش در مورد موضوع رساله خود می کند همچنین کلیه دروس به زبان فارسی و زبان رسمی دانشگاه خارجی توسط اساتید مجرب داخلی و خارجی ارائه خواهند شد.
در بیشتر دوره های مشترک روال بدین شرح است که دانشجو موضوع رساله خود را در کشور تعیین نموده و موظف به انتخاب یک استاد راهنما از دانشگاه داخلی و استادی دیگر در دانشگاه خارجی می شود البته معمولا اساتید از قبل تعیین شده اند. قانون ثابتی برای محل دفاع از رساله نیز وجود ندارد و همه چیز به قرار داد دو دانشگاه بستگی دارد. برخی دانشجویان باید ابتدا در کشور خارجی دفاع نموده و سپس برای دفاع به کشور بازگردند اما برخی دیگر فقط در داخل کشور از رساله و طرح خود دفاع می کنند.
دانشنامه فراغت از تحصیل دانشجو بر اساس تفاهم نامه بین دو دانشگاه با امضای مشترک دانشگاه داخلی و دانشگاه خارجی یا فقط دانشگاه داخلی صادر می گردد.
آن دسته از داوطلبان سنوات قبل که با استفاده از سهمیه های ایثارگران و رزمندگان در ردیف پذیرفته شدگان رشته های تحصیلی دوره مشترک قرار گرفته اند همانند داوطلبان پذیرفته شده در دوره های شبانه، دانشگاه های غیرانتفاعی، پیام نور، و یا دوره های پردیس خودگردان در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک بار دیگر، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه های مربوط در آزمون های سال های بعد در همان مقطع خواهند بود.
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا شما را در انجام تمامی مراحل آزمون دکتری ۱۴۰۳ یاری نمایند بدین منظور می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید، همچنین برای اطلاع از تمامی رویداد های مهم پیرامون این آزمون بزرگ عضو کانال تلگرام دکتری تخصصی هیوا و صفحه اینستاگرام دکتری تخصصی هیوا شوید.
✔️ طبق متن مقاله، مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری دوره مشترک حداقل 3 و حداکثر 5 سال است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ داوطلبان تحصیل در این دوره می بایست متناسب با قرارداد بین دانشگاه داخلی و خارجی، مدرک زبان انگلیسی معتبر داشته باشد.
✔️ شهریه تحصیل در دوره مشترک آزمون دکتری طبق متن مقاله باید توسط متقاضی پرداخت گردد.
برای مشاوره تحصیل در دوره مشترک آزمون دکتری ۱۴۰۳
برای مشاوره تحصیل در دوره مشترک آزمون دکتری ۱۴۰۳
من کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی خوندم آیا نیاز به تافل است برای قبولی در دکتری؟
سلام . برای ثبت نام و قبولی در آزمون دکتری داشتن مدرک زبان تافل الزامی نیست .
سلام - بنده دانشجوی ترم 1 دکتری از داشگاه ازاد هستم متاسفانه به خاطر مسائل کاری مجبور هستم در یک شهر دیگر به ادامه تحصیل بپردازم و کنکور مجدد بدهم آیا بابت انصراف از دانشگاه فعلی باید خسارتی پرداخت کنم ؟ و یا در صورت قبولی ، دانشگاه فعلی مانعی با انصراف بنده نخواهد داشت؟
سلام . شما می تونین الان و یا بعد از قبولی در آزمون دکتری از دانشگاه آزاد انصراف بدین ، باید جریمه انصراف تون رو پرداخت کنین .
سلام اگر از سهمیه پنج درصد استفاده بکنم و دعوت به مصاحبه بشوم در صورت عدم پذیرش سال بعد می شود از سهمیه پنج درصد استفاده کرد؟
سلام . می تونین مجددا در آزمون دکتری از سهمیه ایثارگران 5% استفاده کنین .
با عرض سلام و تحیت ، آیا می شود با مدرک کارشناسی علوم پایه و ارشد حقوق در دکتری حقوق ثبت نام کرد ؟ با تشکر
سلام . شما نمی تونین در آزمون دکتری رشته حقوق شرکت کنین .
سلام من مدرک ارشد رشته حسابداری دارم ، می خواستم آزمون دکترا شرکت کنم ولی مدرک زبان ندارم و زبانمم ضعیفه می خواستم بپرسم بعدا در مصاحبه به مشکل برمی خورم ؟
سلام . می تونین در آزمون دکتری ثبت نام و شرکت کنین ، نداشتن مدرک زبان انگلیسی مانع از پذیرش شما نمیشه ولی امتیاز مربوط به مدرک زبان رو در مصاحبه کسب نمی کنین ، برای مصاحبه سعی کنین زبان تون رو قوی کنین .
سلام روز بخیر من دانشجوی ترم آخر ارشد هستم آیا می توانم الان آزمون دکتری ثبت نام کنم ؟
سلام . می تونین برای شرکت در آزمون دکتری حداکثر تا 8 آذر ثبت نام کنین .
سلام من کنکور دکتری 1400 برای مصاحبه به چندین دانشگاه روزانه اعم از فردوسی و مدرس و تهران و... دعوت به مصاحبه شدم ولی در نهایت قبول نشدم ، می توانم در آزمون دکتری سال 1401 شرکت کنم ؟
سلام . می تونین در آزمون دکتری 1401 ثبت نام و شرکت کنین محرومیتی ندارین .
سلام من در دوره کارشناسی ارشد یک بار از سهمیه ۵ درصد رزمندگی پدرم استفاده کردم .. پدرم ۹ ماه رزمندگی داره آیا می تونم از این سهمیه در آزمون دکترا هم استفاده کنم؟
سلام . شما نمی تونین در آزمون دکتری از سهمیه ایثارگران 5% استفاده کنین .
سلام و خسته نباشید دانشجوی ترم سوم دکتری دانشگاه پیام نور هستم ، می تونم بدونم انصراف از دانشگاه در ازمون دکتری 1401 شرکت کنم ؟
سلام . طبق رای دیوان عدالت اداری می تونین بدون انصراف از دانشگاه پیام نور در آزمون دکتری 1401 شرکت کنین و بعد از قبولی نهایی از دانشگاه انصراف بدین .
سلام من دانشجوی دانشگاه آزاد هستم آیا برای ثبت نام آزمون دکتری باید الان از دانشگاه انصراف بدم ؟
سلام . طبق رای دیوان عدالت اداری ، می تونین بدون انصراف از دانشگاه آزاد در آزمون دکتری 1401 ثبت نام و شرکت کنین و بعد از قبولی نهایی در آزمون از دانشگاه انصراف بدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©