ارز دانشجویی به میزان حداکثر 25 هزار دلار در سال توسط وزارت علوم و بانک مرکزی به دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور، اختصاص یافته که متقاضیان واجد شرایط جهت ثبت درخواست ارز دانشجویی می بایست مدارک لازم را فراهم کرده و در سامانه سجاد برای وزارت علوم یا در سامانه موحد برای وزارت بهداشت بارگذاری نمایند.
برای مشاوره درخواست ارز دانشجویی
برای مشاوره درخواست ارز دانشجویی
تامین هزینه های تحصیل و زندگی یکی از دغدغه های دانشجویانی است که قصد گرفتن پذیرش و تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند. وزارت علوم برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی را فراهم کرده تا بتوانند ارز مورد نیاز برای تحصیل در خارج از کشور را با نرخ کمتر از ارز آزاد تهیه نمایند.
براساس اطلاعیه سازمان امور دانشجویان، دانشجویانی که قصد دریافت ارز دانشجویی را دارند، می بایست در سامانه سجاد گواهی اشتغال به تحصیل نیمه اول ۱۴۰۱ را بارگزاری نمایند.
کلیه دانشجویان متقاضی ارز دانشجویی می بایست در مرحله اول در سامانه امور دانشجویان وزارت علوم یعنی سامانه سجاد ثبت نام کرده و در آن درخواست ارز دانشجویی را ثبت نمایند. البته سازمان امور دانشجویان تنها وظیفه تایید وضعیت تحصیلی دانشجویان را بر عهده دارد و نوع، میزان و نرخ ارز بر اساس دستورالعمل های بانک مرکزی تعیین شده مراحل پرداخت آن بر عهده بانک های عامل است.
با توجه به افزایش قیمت ارز و تاثیر آن بر هزینه های تحصیل در خارج از کشور، درخواست ارز دانشجویی برای دانشجویان دانشگاه های خارج از کشور اهمیت ویژه ای یافته است. از این رو در این مطلب توضیحات کاملی در زمینه شرایط، مدارک و نحوه درخواست ارز دانشجویی در سامانه سجاد ارائه شده است.
طبق بخشنامه بانک مرکزی، ارز دانشجویی حداکثر تا 25 هزار دلار در سال به دانشجویان در حال تحصیل در مقاطع لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های خارج از کشور تعلق می گیرد. لازم به ذکر است در مقطع کارشناسی، تنها دانشجویانی که شروع به تحصیل آن ها قبل از 97/2/31 بوده، می توانند درخواست ارز دانشجویی کنند. همچنین برای دانشجویان حداکثر تا 19 هزار دلار سقف پرداخت شهریه در نظر گرفته شده است.
داشتن مدرک زبان معتبر نظیر تافل، آیلتس، TOLIMO، MSRT برای دریافت ارز ضروری بوده و داوطلبان باید مدرک زبان خود را در زمان ثبت نام در سامانه سجاد بارگذاری کنند.
مهلت استفاده از ارز دانشجویی برای دانشجویان کارشناسی ارشد 36 ماه و برای دانشجویان دکترا 60 ماه از زمان شروع به تحصیل بوده و در هر ترم 6 ماهه دانشجو می تواند حداکثر 45 روز در ایران اقامت داشته باشد.
شرط دیگر برای دریافت ارز دانشجویی این است که دانشگاه محل تحصیل متقاضیان باید در فهرست دانشگاه های ارزشیابی شده و مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت قرار داشته باشد. فهرست دانشگاه های مورد تایید این وزارت خانه ها هر سال به تفکیک کشور ها اعلام می شود.
جهت درخواست ارز دانشجویی می بایست با مراجعه به سایت سازمان امور دانشجویان (سامانه سجاد) برای وزارت علوم و یا به سامانه موحد وزارت بهداشت، فرم های لازم را تکمیل کرده و به همراه مدارک مورد نیاز بارگذاری کنید. ارز دانشجویی با مبلغ حداکثر ۱۵ هزار دلار بعد از تایید کارشناسان سازمان امور دانشجویان، توسط بانک مرکزی به دانشجویان تعلق میگیرد که متقاضیان می توانند با مراجعه به بانک عامل ملی، ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند. در ادامه نحوه درخواست ارز دانشجویی در سامانه سجاد ارائه شده است.
راهنمای تصویری درخواست ارز دانشجویی در سامانه سجاد
جهت ثبت درخواست ارز دانشجویی، ابتدا به حساب کاربری خود در سامانه سجاد به آدرس portal.saorg.ir وارد شوید.
در صورت عدم داشتن حساب کاربری در سامانه سجاد می بایست ابتدا در این سایت ثبت نام نمایید که جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
پس از ورود به سیستم، از منو خدمات بخش امور بورس و امور دانشجویان خارج را انتخاب و سپس در این قسمت بر روی درخواست ارز دانشجویی کلیک نمایید.
در صفحه بعد قوانین درخواست ارز دانشجویی نمایش داده می شود که در صورت موافقت با آن گزینه "با قوانین گفته شده موافق هستم" را علامت بزنید.
فیلدهای ستاره دار در فرم درخواست ارز دانشجویی که شامل اطلاعات شخصی، تحصیلی و بانک مورد نظر برای دریافت ارز بوده را تکمیل کنید.
فرم های تعهدنامه شماره یک، شماره دو و شماره سه را با کلیک بر روی لینک های مربوطه دریافت کرده و پس از تکمیل و اسکن در قسمت های موردنظر بارگذاری نمایید.
ثبت نام تسهیلات رفاهی و انواع وام های دانشجویی از طریق سامانه صندوق رفاه دانشجویان که سازمانی متفاوت با سازمان امور دانشجویان می باشد، انجام می گیرد و دانشجویان می توانند با ثبت نام در این سامانه از انواع وام های تحصیلی، شهریه، ضروری، مسکن و وام ویژه دکتری بهده مند شوند.
متقاضیان واجد شرایط دریافت ارز دانشجویی می بایست مدارک مورد نیاز را فراهم کرده و در زمان ثبت درخواست در سامانه سجاد و هنگام مراجعه به بانک عامل ارائه دهند. این مدرک عبارتند از:
مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم
مدرک نشان دهنده داشتن حد نصاب نمره یکی از آزمونهای زبان خارجی TOLIMO، IELTS، TOEFL IBT و MSRT یا سایر آزمون های زبان مورد تایید وزارت علوم
مدرک اصل پذیرش قطعی و غیرمشروط از دانشگاههای خارج مورد تایید وزارت علوم
ویزای دانشجویی و تصویر مهر خروج از کشور در پاسپورت
برگه معافیت تحصیلی با کارت پایان خدمت برای دانشجویان پسر
تکمیل فرم تعهد در سامانه سجاد
همچنین متقاضیان ادامه تحصیل در آمریکا باید فرم I-۲۰ یا F ۱ را ارائه کنند.
در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص نحوه درخواست ارز دانشجویی و شرایط و مدارک مورد نیاز برای انجام آن می توانید با مرکز مشاوره تحصیلی هیوا تماس تلفنی گرفته تا کارشناسان مجرب این سامانه اطلاعات کامل را در اختیار شما قرار دهند.
✔️ متقاضیان ارز دانشجویی می بایست ابتدا در سایت سجاد ثبت نام کرده و مدارک لازم را بارگذاری کنند که راهنمای گام به گام درخواست ارز دانشجویی در این سامانه، در این مطلب ارائه شده است.
✔️ شرایط درخواست ارز دانشجویی به طور کامل در این مقاله توضیح داده شده است.
✔️ مدارک لازم جهت درخواست ارز دانشجویی شامل مدرک تحصیلی، مدرک زبان، فرم های تعهدنامه و... بوده که فهرست کامل این مدارک را می توانید در متن مقاله مطالعه کنید.
برای مشاوره درخواست ارز دانشجویی
برای مشاوره درخواست ارز دانشجویی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©