داوطلبان علاقه مند به تحصیل در رشته سونوگرافی می توانند در کنکور سراسری در رشته پزشکی پذیرفته شده و سپس بعد از قبولی در انتخاب رشته تخصصی خود به عنوان پزشک متخصص سونوگرافی مشغول به تحصیل و کار شوند. البته دانش آموختگان رشته پرتو درمانی نیز می توانند در کنار این متخصصان در مراکز دولتی و خصوصی نیز شروع به فعالیت نمایند.
داوطلبانی که به تحصیل در رشته سونوگرافی تمایل دارند، باید ابتدا از طریق ثبت نام در کنکور سراسری سعی نمایند در رشته پزشکی قبول شده و سپس بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی می توانند خود را برای تحصیل در رشته تخصصی سونوگرافی آماده نمایند.
قبولی در رشته پزشکی از طریق کنکور تجربی به دلیل ظرفیت پایین پذیرش و نیز رقابت بالا میان متقاضیان آزمون سراسری بسیار سخت و دشوار بوده به همین دلیل داوطلبان علاقه مند به این رشته باید تمام تلاش خود را برای تحصیل در این رشته با اجرا برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه اصولی منابع درسی به کار بگیرند. با پذیرش دشوار در رشته سونوگرافی داوطلبان به دنبال راهی کم دردسر برای قبولی در این رشته بوده و یا به دنبال این موضوع هستند که آیا می توان در رشته سونوگرافی بدون کنکور قبول شوند و یا خیر ؟ بازار کار رشته سونو گرافی چگونه است؟ و در صورت پذیرش در رشته سونوگرافی بدون کنکور چگونه می توان به این رشته وارد شد ؟ در ادامه به منظور پاسخ به تمامی سوالاتی که در ذهن شما وجو دارد و نیز ارائه راهی ساده برای ورود به رشته سونوگرافی قصد داریم توضیحاتی را در رابطه با آینده شغلی رشته سونوگرافی و ثبت نام رشته سونوگرافی بدون کنکور ارائه دهیم.
رشته سونوگرافی یکی از زیر شاخه های علوم پزشکی است. سونوگراف یا پزشک متخصص سونوگرافی، فردی است که در این حیطه تحصیلات تخصصی خود را گذرانده و با علم کامل به این رشته شروع به فعالیت و تشخیص وضعیت در داخل بدن انسان می کند. افرادی که به رشته سونوگرافی علاقه مند بوده و تصمیم دارند در آینده به عنوان یک سونو گراف وارد بازار کار شوند، لازم است بدانند که در رشته ای تحت عنوان سونوگرافی وجود ندارد. برای سونوگراف شدن، لازم است تا تمامی مراحل زیر طی شود.
در مرحله اول فرد در صورت داشتن شرایط ثبت نام کنکور سراسری می بایست در کنکور تجربی شرکت نموده و در مرحله انتخاب رشته می بایست وارد رشته پزشکی شده و پس از فارغ التحصیلی در این رشته، در آزمون دستیاری رشته رادیولوژی شرکت نماید.
متخصصان رشته رادیولوژی پس از فارغ التحصیلی در این رشته می توانند به عنوان پزشک متخصص سونوگرافی به انجام این عمل در مراکز خصوصی و دولتی مشغول شوند یا حتی خود اقدام به تاسیس مرکز تصویربرداری نمایند. با توجه به پیری جمعیت ایران پیش بینی می شود که در آینده ای نه چندان دور این رشته بازار کار خوبی داشته باشد.
طول دوره تحصیل برای علاقمندان به رشته سونوگرافی مجموعا 15 سال می باشد که جزئیات آن به شرح زیر می باشد:
طول دوره تحصیل تخصص رادیولوژی |
۷ سال طول دوره پزشکی |
۲ سال تعهد خدمت دکتری عمومی |
4 سال طول دوره تخصص |
۲ سال دوره تعهد برای مقطع تخصص |
یکی از امتیازاتی که فارغ التحصیلان مقطع تخصص رشته رادیولوژی دارند، امکان تاسیس کلینیک تصویربرداری است. برای اطلاع از شرایط تاسیس این کلینیک مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می گردد.
از مطالب گفته شده در قسمت فوق مشخص شد، متخصص سونوگرافی که به عنوان سونوگراف در مراکز دولتی و یا خصوصی مشغول به کار هستند، فارغ التحصیل تخصص در رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) می باشند که اصطلاحا به آنان رادیولوژیست هم گفته می شود.
اولین و اصلی ترین مرحله برای ورود به حیطه سونوگرافی، ادامه تحصیل در رشته پزشکی است. امروزه قبولی در این رشته کار بسیار دشواری است به طوری که هر ساله شاهد تعداد زیادی از افراد هستیم که به دنبال راه های بدون آزمون ورود به رشته پزشکی هستند.
برای تحصیل در رشته سونوگرافی داوطلبان می بایست در کنکور سراسری شرکت نموده و بعد از قبولی در رشته پزشکی خود را برای آزمون دستیاری رشته رادیولوژی آماده نمایند. همچنین باید توجه نمود که پذیرش در رشته پزشکی بدون کنکور امکان پذیر نیست و متقاضیان باید در آزمون سراسری شرکت نمایند. از طرفی این داوطلبان می توانند از طریق تحصیل در خارج از کشور بدون شرکت در کنکور سراسری در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهند. برای اطلاع از راه های ورود به رشته پزشکی بدون کنکور مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می گردد.
بسیاری از داوطلبان پس از اطلاع از مراحل لازم برای ورود به رشته سونوگرافی و تجسم مسیر رسیدن به این رشته به دلایلی از قبیل طولانی بودن مسیر تحصیلی آن جهت ورود به بازار کار، سختی کنکور، افزایش تقاضا برای ورود به این رشته و ... به دنبال راه های ثبت نام در رشته سونوگرافی بدون کنکور هستند.
اصلی ترین گزینه موجود برای این دسته از افراد، تحصیل در خارج از کشور می باشد. زیرا در ایران راهی برای ورود به رشته پزشکی و دریافت مدرک آن و ادامه تحصیل در رشته های مرتبط با سونوگرافی به صورت بدون کنکور وجود ندارد.
افرادی که تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور دارند، در صورتی که هدفشان بازگشت به ایران و شروع به کار در کشور خودشان می باشد می بایست کشوری را انتخاب کنند که مدرک آن مورد پذیرش وزارت بهداشت و درمان ایران باشد. تا هم اجازه شرکت در ازمون دستیاری و هم مجوز کار در ایران را داشته باشند.
تا این قسمت در خصوص رشته سونوگرافی و نحوه ورود به آن در ایران و خارج از کشور به طور کامل توضیح دادیم. حال تصمیم داریم به رشته های مشابه سونوگرافی اشاره کنیم. منظور از رشته های مشابه سونوگرافی، رشته هایی است که با فارغ التحصیلی در آن، بتوان در حیطه سونوگرافی مشغول به کار شد.
با مشاهده دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی ممکن است، رشته های نظیر تكنولوژی پرتو درمانی، تكنولوژی پرتوشناسی، تكنولوژی پزشكی هسته ای را مشاهده نمایید. فارغ التحصیلان این رشته ها می توانند در مراکز تصویر برداری به عنوان دستیار سونوگراف مشغول به کار شوند اما توجه داشته باشید که این دسته از افراد امتیازات یک پزشک متخصص را ندارند.
کارشناسان پرتوشناسی در مدت زمان تحصیل با نحوه تصویربرداری از اعضای بدن بیمار آشنا شده و بعد از اتمام تحصیل خود می توانند در بخش رادیولوژی بیمارستان ها و یا کلینیک های خصوصی مشغول به کار شوند و یا در کنار یک متخصص رادیولوژیست در حوزه سونوگرافی نیز فعالیت نمایند.
کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات و ابهامات شما در خصوص ورود به رشته سونوگرافی بدون کنکور می باشند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط بوده و از تجربیات این کارشناسان در زمینه مورد نظر خود استفاده کنید.همچنین پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام و اینستاگرام کنکور سراسری هیوا باشید تا از تمامی اخبار مربوط به پذیرش رشته های بدون آزمون مطلع شوید.
✔️ یکی از این راه ها تحصیل در خارج از کشور است که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ علاقمندان در وهله اول می بایست در کنکور تجربی شرکت کرده و وارد رشته پزشکی عمومی شده و پس از دریافت مدرک خود در آزمون دستیاری شرکت نمایند، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ یکی از رشته هایی که این دسته از افراد می توانند در آن ادامه تحصیل دهند، رشته پرتو درمانی است، برای اطلاع از سایر رشته ها به متن مقاله مراجعه شود.
سلام وقت بخیر . من امسال در کنکور سراسری تجربی شرکت کردم اما فکر نمی کنم رتبه قبولی رو کسب کنم آیا می تونم در دانشگاه آزاد در رشته پرتوشناسی و شاخه سونوگرافی ادامه تحصیل بدم ؟میگن با سوابق تحصیلی و معدل دیپلم امکان پذیره
سلام . در رشته سونوگرافی و سایر رشته های گروه پزشکی بدون کنکور پذیرش صورت نمی گیره .
سلام نوع پذیرش تمام رشته های دانشگاه ازاد کشوری است ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام . در پذیرش دانشگاه آزاد بومی گزینی لحاظ نمیشه ، پذیرش به صورت کشوری هستش .
سلام ، من علاقه دارم به رشته سونوگرافی و می خوام رشته سونوگرافی بخونم ، و امکان تاسیس کلینیک سونوگرافی هم داشته باشم ، و بتونم توی بیمارستان ها هم کار کنم ، من بات وجه به چیز هایی که گفتم ، باید به رشته تکنولوژی پرتوشناسی برم یا پزشکی برم و تخصص رادیولوژی بخونم؟
سلام . عبارت شرایط تاسیس کلینیک رادیولوژی هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
سلام آیا میشه در رشته سونوگرافی بدون کنکور تحصیل کرد ؟
سلام . خیر برای تحصیل در رشته سونوگرافی در ایران باید در کنکور شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©