نحوه آمادگی برای امتحانات شامل رعایت چند نکته ساده مانند مطالعه صحیح و داشتن برنامه ریزی اصولی است که بهترین روش برای جمع بندی در ایام امتحانات می باشد. یکی از میانبر های مطالعه در ایام امتحانات میان ترم این است که تنها به سراغ کتابی که امتحان آن نزدیک تر است بروید و مطالب خوانده نشده را مطالعه کنید و تمرین های آن را انجام دهید.
برای مشاوره نحوه آمادگی برای امتحانات
برای مشاوره نحوه آمادگی برای امتحانات
برگزاری امتحانات میان ترم و پایان ترم، یک معیار برای سنجش میزان یادگیری دانش آموزان در هر درس و مقطع تحصیلی است. دانش آموزان اغلب در ایام امتحانات میان ترم و پایان ترم دچار استرس می شوند و به سراغ راه حلی برای موفقیت در امتحانات هستند. درس خواندن به منظور کسب نمره مطلوب کار چندان سختی نیست. اما رعایت نکردن روش مطالعه و عدم برنامه ریزی باعث ناکامی در امتحانات می شود.
در واقع، لازم نیست در یک روز تمام کتاب ها را دورتان بچینید و تلاش کنید تا همه را در یک روز یاد بگیرید. بنابراین در این مقاله قصد داریم تا نحوه آمادگی برای امتحانات میان ترم و پایان ترم، روش و تکنیک های ضروری برای موفقیت در امتحانات میان ترم و شیوه مطالعه صحیح را به تمامی داوطلبان امتحانات به طور کامل آموزش دهیم.
در ایام امتحانات شاید دیدن کتاب هایی که روی هم چیده شده اند و حجم عظیمی از دروس نخوانده شده، باعث سردرگمی دانش آموزان شود. به این منظور داشتن یک برنامه مطالعه منظم و منسجم بهترین راه حل برای جمع بندی مطالب در ایام امتحانات است.
شناسایی نقاط ضعف و قوت در ایام امتحانات
در این روش به جای مرور مجدد مطالبی که به آن مسلط هستید، بهتر است به سراغ بخش هایی از کتاب درسی بروید که مطالب خوانده نشده ای دارد و یا تمرینات آن را انجام نداده اید. یکی از میانبر های مطالعه در ایام امتحانات این است که تنها به سراغ کتابی که امتحان آن نزدیک تر و یا آسان تر است بروید و دروس و سرفصل های خوانده نشده را مطالعه کنید.
با این روش یعنی، تمرین زیاد بر روی بخش هایی که در آن دچار ضعف هستید، می توانید در زمان کمتری به مطلب مورد نظر تسلط پیدا کنید. در این زمان کم و فشرده، اولویت با دروس خوانده نشده است.
یادگیری اصولی
اجازه بدهید تا تمام مطالب به طور کامل در ذهن شما ثبت شود. اگر مطالبی را در طول ترم خوانده اید و در یادآوری آن دچار مشکل هستید، مثلا 5 صفحه از کتاب درسی خود را خوانده اید، اما متوجه شده اید که در یادآوری یک صفحه مشکل دارید، یک بار دیگر آن صفحه را مطالعه کنید تا به طور کامل در ذهن شما ثبت شود. این تکنیک برای کاهش اضطراب و درگیری فکری دانش آموزان در جلسه امتحان به کار می رود.
هرگز ناامید نشوید
هرگز دست از تلاش برندارید، اگر در زمان شروع ترم یا در امتحانات کلاسی دچار نمره ضعیفی شده اید این ضعف نباید در برنامه ریزی مطالعاتی شما اختلالی ایجاد کند. باید همواره از هر استرسی دور بمانید، هرگز توانایی خود را بر اساس قضاوت بی رحمانه خود یا دیگران زیر سوال نبرید و با توان و دقت بیشتری سطح خود را ارتقا دهید.
در صورتی که از زمان برگزاری امتحانات مدارس اطلاعی نداشته و یا متمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، مطالعه مقاله زیر به شما توصیه می شود.
موفقیت در زمان امتحانات میان ترم و پایان ترم نیازمند داشتن مطالعه اصولی و نظم در انجام برنامه درسی است. به هیچ عنوان برنامه خود را دور نزنید، شاید در ابتدا این نکته چندان مهم به نظر نیاید، اما اگر برنامه ای را برای کار و مطالعه خود تنظیم کرده اید به آن وفادار بمانید. اگر باید مطالعه درسی را در زمان مشخصی از روز انجام دهید به هیچ عنوان آن را با کار دیگری جایگزین نکنید و در زمان معین خود آن کار را انجام دهید.
جبران کم کاری در زمان باقی مانده
اگر به دلایلی برنامه مطالعه درس خاصی به هم خورده است و زمان آن کم است بهتر است تا زمان دیگری را برای جبران آن درس قرار دهید. اگر در طول روز کار اضطراری دیگری را انجام داده اید و از زمان مطالعه خود بازمانده اید باید در همان روز و یا در اولین فرصت زمان مشخصی را برای جبران آن درس اختصاص دهید.
این کار موجب حفظ انسجام برنامه و منظم شدن روند مطالعه درسی شما می شود. هرگز نباید زمان مطالعه دو درس را با هم ادغام کنید این کار نه تنها نتیجه مطلوبی ندارد بلکه باعث سست شدن اراده شما در انجام برنامه درسی می شود. همچنین در صورت وجود کمبود بیش از حد وقت، می توانید از روش هایی مانند تورق سریع برای مرور و مطالعه بهینه مطالب استفاده کنید.
محیط آرام و نور مناسب
سعی کنید اتاق ساکت و با نور مناسبی را برای مطالعه در نظر بگیرید، مطالعه در مکان شلوغ مانند دورهمی ها، در کنار تلویزیون و محیط های کم نور، مطالعه در شب و ... نه تنها نتیجه برای شما ندارد بلکه اثر مخربی را بر برنامه تحصیلی شما می گذارد.
تا خط پایان ادامه دهید
یک دونده ماراتن حرکت خود را به صورت آهسته و پیوسته انجام می دهد، اگر در یک دور از مسابقه از سایر حریفان عقب بیفتد در دور بعدی و تا قبل از رسیدن به خط پایان با توان بیشتری ضعف خود را جبران می کند و هرگز از ادامه مسیر دست نمی کشد. مطالعه دروس نیز باید به همین صورت باشد، مطالعه شما برای رسیدن موفقیت در امتحانات پایان ترم باید دارای پیوستگی منظم باشد. مثلا اگر در نقطه ای دچار ضعف و کاستی هستید به سرعت آن را جبران کنید.
مسیر خود را هموارتر کنید
از فکر جمعی دوستان خود استفاده کنید. برای مثال دوست شما در درس فیزیک مهارت بالایی دارد و شما در ریاضی و یا زبان دارای مهارت بالایی هستید، در این جا می توانید در زمان یادگیری مطالب به هم کمک کنید و مطالب مهم را با کمک یکدیگر یادداشت کنید، از روش های خلاصه نویسی استفاده کنید و مطالب خودتان را با هم به اشتراک بگذارید. این روش به یادگیری بهتر و عمیق تر مطالب در زمان امتحانات پایان ترم کمک زیادی می کند.
برنامه امتحانات نهایی توسط آموزش و پرورش تعیین می گردد و پاسخ های سوالات از جانب آموزش و پرورش تصحیح خواهد شد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص زمان امتحانات می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در این بخش برای تمامی افرادی که شب امتحانی هستند و یا از روز های قبل برای امتحانات خود برنامه ریزی کرده و مصمم جلو می روند، نکاتی را برای موفقتیت بیشتر و بهتر در امتحانات خود ارائه کرده ایم که به تمامی افراد کمک بسیاری خواهد کرد.
هیچ درسی را خط نزنید
مطالعه شما نباید سلیقه ای باشد، مثلا نگویید فلان صفحه کتاب اهمیت زیادی ندارد و آن را حذف کنید. این اشتباه برای داوطلبان کنکورسراسری بسیار گران تمام می شود. مطالب درسی باید به صورت مفهومی مطالعه شوند و تمامی نکات را به دقت بررسی کنید.
ظرفیت مطالعه خود را بسنجید
دقت کنید در هر شرایطی از برنامه ریزی خود غافل نمانید. همیشه براساس ظرفیت خود برنامه کاری و درسی خود را تنظیم نمایید. اگر عادت دارید در تایم مشخصی از شبانه روز استراحت کنید و یا ظرفیت مطالعه مشخصی دارید، هرگز برنامه ریزی سنگین انجام ندهید چرا که از توان جسمی و ذهنی شما خارج است و نمی توانید آن را انجام دهید.
به خودتان اعتماد کنید
اگر روش مطالعه ای را بر اساس توان خود برنامه ریزی کرده اید، بهتر از آن را ادامه دهید. استفاده از روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان بر اساس توان آن ها مشخص شده است و لزوما نمی تواند برای شما پاسخگو باشد. یکی دیگر از میانبرهای این روش استفاده از برنامه ریزی درسی قبلی است.
سنگ بزرگ نشانه نزدن است
آمادگی در میان ترم و پایان ترم نیازمند برنامه منظم و کاربردی است. بگذارید با یک مثال ورزشی شروع کنیم. هنگامی که برای اولین بار به باشگاه بدنسازی می روید، مربی شما یک برنامه بر اساس توان فیزیکی شما تنظیم می کند که این برنامه با گذشت زمان و افزایش مهارت شما دائم تغییر می کند و پیشرفته تر میشود. برای مطالعه نیز در ابتدا با برنامه ساده شروع کنید مثلا یک ساعت را به درسی اختصاص دهید و به مرور زمان مطالعه آن را افزایش دهید.
جمع بندی کلی و یادداشت برداری مطالب
پس از جمع بندی کلی هر درس لازم است تا نکات مهم درس و فرمول ها را به صورت خلاصه در برگه ای بنویسید و آن را چند بار مطالعه کنید. برای جمع بندی کنکور سراسری نیز می توانید از کتاب های مربوطه استفاده نمایید.
حل نمونه سوالات امتحانی
اگر در طول ترم و در زمان باقی مانده مطالب درسی را به خوبی یاد گرفته اید، اکنون باید به فکر حل نمونه سوال هر درس باشید. حل کردن نمونه سوالات مختلف سال ها گذشته طیف وسیعی از مطالب مهم و کلیدی امتحانی را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد. همچنین دانش آموزان با مطالب پرتکرار امتحانی به طور کامل آشنا می شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه آمادگی برای امتحانات را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام آزمون های زبان هیوا باشید.
✔️ با توجه به متن مقاله، نکاتی مانند شناسایی نکات ضعف و قوت، یادگیری اصولی و ... به آمادگی برای امتحانات میان ترم کمک می کنند. ادامه نکات مهم در متن مقاله قرار دارد.
✔️ با توجه به متن مقاله، نکاتی مانند جبران کم کاری در زمان باقی مانده، درس خواندن در محیط آرام به شما برای کسب امادگی کمک خواهد کرد. نکات بیشتر در متن مقاله قرار دارد.
✔️ با توجه به متن مقاله، پس از جمع بندی کلی هر درس لازم است تا نکات مهم درس و فرمول ها را به صورت خلاصه در برگه ای بنویسید و آن را چند بار مطالعه کنید تا مطالب در ذهن شما منسجم شوند.
برای مشاوره نحوه آمادگی برای امتحانات
برای مشاوره نحوه آمادگی برای امتحانات
سلام . امتحانای شنبه لغو شده ؟
سلام . شروع امتحانات نوبت اول مدارس تهران به تاریخ 10 دی ماه موکول شده ، البته امتحانات نهایی پایه دوازدهم در تاریخ تعیین شده برگزار خواهد شد .
سلام امتحانای دی ماه حضوریه یا مجازی ؟
سلام . امتحانات دی ماه حضوری برگزار میشه .
سلام من دانش آموز پایه نهم هستم در دو امتحان تجدید شدم می توانم در شهریور قبول شوم خواهش می کنم بهم بگید
سلام . می تونین با برنامه ریزی و آمادگی کامل در امتحانات تجدیدی شهریور ماه شرکت کنین و نتیجه خیلی خوبی کسب کنین ، از همین الان دروس رو بخونین و تمرین زیاد حل کنین ، نقاط ضعف تون رو بشناسین و اشکالات تون رو برطرف کنین ، در مباحثی که مشکل دارین از معلم خصوصی کمک بگیرین .
سلام . برای امتحان شهریور برنامه امتحانی بهم می گید ممنون
سلام . برای آمادگی امتحانات شهریور باید از الان برنامه ریزی کنین باید با توجه به تعداد امتحانات تجدیدی هر روز دروس رو تقسیم بندی و مطالعه کنین ، دروسی که ضعیف هستین از معلم و کلاس های آموزشی کمک بگیرین .
سلام در امتحان خرداد تجدید شدم چکار کنم ؟
سلام . در صورتی که شرایط استفاده از تک ماده رو دارین ، می تونین از تک ماده استفاده کنین در غیر این صورت باید برای امتحانات تجدیدی شهریور ماه آمادگی پیدا کنین .
سلام من پایه نهم هستم تیزهوشان امسال به دلیل بیماری امتحان ندادم می توانم سال بعد در آزمون تیزهوشان شرکت کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در پایه دهم در امتحان ورودی مدارس تیزهوشان شرکت کنین .
سلام من پایه دهم هستم تیزهوشان امسال به دلیل بیماری نتونستم درس بخونم اگه امسال امتحان ندم باید برم شبانه ممنون میشم پاسخ دقیق بدید
سلام . سوال شما کامل نیست ، در صورتی که دانش آموز پایه دهم مدارس تیزهوشان هستین و در امتحانات نمرات پایینی کسب کردین ممکنه مدرسه شما رو در سال تحصیلی جدید ثبت نام نکنه و به سایر مدارس منتقل بشین ، باید از طریق مدرسه پیگیری کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©