مامایی یکی از رشته های علوم پزشکی است که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی و کسب مهارت های لازم امکان تاسیس مطب و تجویز دارو را خواهند داشت . مجوز تاسیس کلینیک مامایی هم به اشخاص حقیقی و هم به اشخاص حقوقی داده می شود . همچنین برای تاسیس مرکز مشاوره مامایی وجود مسئول فنی و 2 کارشناس مامایی نیز الزامی است .
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب مامایی
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب مامایی
ماما به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات مامایی را در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری به پایان رسانیده و موفق به دریافت پروانه دائم مامایی از وزارت متبوع شده باشد . مطب های مامایی به منظور ارائه خدمات در زمینه های تشخیص بیماری مادر و نوزاد ، تنظیم خانواده ، مراقبت طی دوران حاملگی ، زایمان و پس از آن ایجاد می شوند .
برای تاسیس مطب مامایی علاوه بر این که موسس باید واجد شرایط باشد ، مسئول فنی نیز می بایست دارای مدرک مامایی در مقطع کارشناسی یا بالاتر باشد . همین طور تجهیزات کلینیک و اتاق عمل از اهمیت بالایی برای اخذ مجوز و بهره برداری از مطب برخوردار است . برای راهنمایی بهتر متقاضیان در ادامه به توضیح شرایط تاسیس مطب زنان و زایمان می پردازیم .
اجازه تاسیس مرکز مامایی به اشخاص حقیقی و حقوقی پس از تصویب کمیسیون و اخذ موافقت از وزارت بهداشت با شرایط زیر داده می شود :
دارای مدرک کارشناسی مامایی یا بالاتر .
در صورتی که بیش از 2 نفر متقاضی تاسیس مطب باشند ، باید یک نفر از آنها کارشناسی مامایی یا بالاتر باشد .
اشخاص حقوقی متقاضی تاسیس مرکز شامل شرکت های خدمات بهداشتی و یا موسسات خیریه می باشند .
مسئول فنی باید دارای مدرک مامایی و حداقل 5 سال سابقه کار باشد .
در صورتی که موسس واجد شرایط باشد ، خودش می تواند مسئول فنی شود .
متقاضیان برای آشنایی با رشته مامایی می توانند به مطالعه مقاله زیر پرداخته و در صورت علاقه ، به ادامه تحصیل در این رشته بپردازند .
شرایط بهره برداری از مطب مامایی :
جهت تاسیس ، بهره برداری و شروع فعالیت مرکز مشاوره و ارائه خدمات مامایی باید به شرح زیر اقدام شود :
ارائه درخواست تاسیس همراه با مدارک لازم به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی
اخذ موافقت اصولی طبق ضوابط و مقررات از وزارت بهداشت
ارائه لیست پرسنل همراه با گواهی عدم سوء پیشینه و اعتیاد
ارائه تصویر تمام صفحات سند مالکیت یا اجاره
اخذ تائیدیه بهداشتی از معاونت بهداشتی دانشگاه
اعلام نام ، آدرس دقیق و ساعات فعالیت مرکز
ضوابط پرسنلی تاسیس مطب مامایی :
وجود 2 نفر کارشناس مامایی یا بالاتر در هر شیفت که مسئول فنی می تواند جزو آنان باشد .
برای برگزاری کلاس های آمادگی برای زایمان ، گواهی گذراندن حداقل 60 ساعت از مراکز مورد تایید وزارت متبوع را دارا باشد .
وجود یک نفر کاردان مامایی یا کاردان / کارشناس مدارک پزشکی به عنوان مسئول قسمت بایگانی
برای آشنایی با رتبه و تراز دانشجویان در رشته مامایی پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه کرده تا متوجه شوید هر دانشگاه تا چه رتبه ای را برای پذیرش رشته مامایی در نظر دارد .
فضای مورد نیاز شامل : اتاق های معاینه حداقل 10 متر ، کلاس های آمادگی زایمان حداقل 20 متر ، سالن انتظار ، اطلاعات و پذیرش ، نگهداری مدارک پزشکی ، آبدارخانه ، رختکن و سرویس بهداشتی می باشد .
حداقل تجهیزات شامل :
تخت معاینه
تخت ژنیکولوژی
سونی کید
ست زایمان
فیلم و پوستر های آموزشی
کپسول اکسیژن
ست احیای نوزاد و بزرگسال
فارغ التحصیلان سایر رشته های دانشگاه علوم پزشکی درصورتی که قصد دریافت مجوز برای تاسیس مطب پزشکی دارند می توانند شرایط و مدارک لازم را از مقاله زیر مطالعه کرده و اقدامات لازم را به عمل آورند . در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با متخصصان سامانه هیوا تماس گرفته و پاسخ خود را از طریق سیستم مشاوره تلفنی هیوا دریافت نمایید .
✔️ شخص متقاضی می بایست دارای مدرک رشته مامایی در یکی از مقاطع کارشناسی تا دکتری باشد . برای مطالعه سایر شرایط به متن مقاله مراجعه شود .
✔️ شرایط بهره برداری از مطب در مقاله موجود است که از جمله آن گرفتن تائیدیه از وزارت بهداشت است .
✔️ تخت معاینه ، ست احیا و زایمان به علاوه مواردی که در مقاله به آن اشاره شده از جمله تجهیزات تاسیس مطب مامایی است .
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب مامایی
برای مشاوره شرایط تاسیس مطب مامایی
سلام اگه رشته مامایی رو تو دانشگاه آزاد بخونیم می تونیم مطب باز کنیم ؟
سلام . می تونین بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه آزاد در صورت داشتن شرایط لازم برای تاسیس مطب مامایی اقدام کنین .
سلام وقت بخیر برای گرفتن پروانه مطب حتما باید طرح گذروند من شنیدم دو سال سابقه کار داشته باشیم کافیه و می تونیم پروانه مطب بگیریم
سلام . برای تاسیس مطب مامایی الزامی به گذراندن طرح نیست .
سلام . آیا میشه از رشته مامایی در مقطع دکتری گفتار درمانی بخونیم ؟
سلام . در صورتی که مدرک کارشناسی گفتار درمانی دارین ، می تونین در کنکور دکتری وزارت بهداشت رشته گفتار درمانی شرکت کنین .
سلام واسه راه اندازی مطب اول نیاز به سابقه کاری و استخدام شدن تو بیمارستان است ؟
سلام . با مدرک کارشناسی مامایی می تونین مطب مامایی تاسیس کنین ولی مسئول فنی مطب باید دارای مدرک مامایی و حداقل 5 سال سابقه کار داشته باشه .
سلام . خسته نباشید. ببخشید برای راه اندازی یه مطب مامایی شیک و با بروز ترین دستگاه ها چقدر سرمایه لازمه ؟! و اینکه به طور میانگین برای اولین روزای کاری درامد ماهانه چنده ؟! و اینکه میشه هم در بیمارستان کار کرد و هم در مطب؟!
سلام . می تونین هم در بیمارستان و هم در مطب فعالیت کنین ، برای اطلاع از سرمایه لازم برای راه اندازی مطب باید وسایلی که برای راه اندازی مطب نیاز دارین رو تعیین کنین و بعد از شرکت های تولیدی و فروش لوازم پزشکی سوال کنین .
روز خوش ميزان درامد ما درصوت تاسيس مطب خصوصي چقده ؟ و درصورت كار در بيمارستان چقده ؟
سلام . درآمد شما در صورت تاسیس مطب مامایی به تعداد بیمارانی که به شما مراجعه می کنن بستگی داره ، درآمد شما در صورت فعالیت در بیمارستان برابر با حقوق مصوبه وزارت بهداشت و با توجه به شیفت های کاری شما تعیین میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©