همه طلابی که به سن مشمولیت رسیده ولی در حال تحصیل در حوزه های علمیه هستند باید اقدام به دریافت معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه کنند. مدت زمان معافیت بسته به سطح حوزوی متفاوت است. به طور مثال طلاب مشمول در دروس خارج از فقه می توانند تا زمانی که مرکز مدیریت حوزه علمیه فراغت از تحصیل آن ها را اعلام نکرده است، از معافیت تحصیلی طلاب استفاده کنند.
برای مشاوره دریافت معافیت تحصیلی طلاب
برای مشاوره دریافت معافیت تحصیلی طلاب
طلبه ای که به سن مشمولیت رسیده باشد و قصد فراگیری علوم دینی در حوزه های علمیه کشور ایران را داشته باشد، باید معافیت تحصیلی طلاب دریافت کرده تا ادامه تحصیل وی بلامانع باشد. مدت زمان معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه و سنوات تحصیلی بستگی به سطح و پایه ای دارد که طلاب قصد ادامه تحصیل در آن را دارند.
ممکن است برای بسیاری از طلاب این سوال پیش بیاید که نحوه دریافت معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه چگونه است؟ شرایط معافیت تحصیلی طلبه چه صورت است؟ یا کدام طلبه ها باید این معافیت را دریافت کنند؟ و فرآیند دریافت معافیت تحصیلی به چه صورت است. مقاله پیش رو برای پاسخگویی به تمامی ابهامات طلابی که قصد تحصیل در حوزه دارند آماده شده و به بررسی شرایط و نحوه دریافت معافیت تحصیلی طلاب می پردازد.
طلاب مشمول اگر دارای شرایط خاصی باشند، می توانند برای مراحل صدور معافیت تحصیلی ویژه طلاب حوزه های علمیه اقدام کنند، اما شاید این سوال پیش بیاید که مدت زمان معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه و سنوات تحصیلی طلاب چقدر است؟
طبق تعریف سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا، طلابی که در حوزه های علميه ایران در حال تحصیل می باشند و پیش از قبولی در حوزه های علمیه به سن مشمولیت (سن 18 سالگی) رسيده اند یا در آینده می رسند، تنها تا زمانی برای اعزام به خدمت سربازی معاف می باشند که در حال ادامه تحصیل باشند. البته تحصیلات حوزوی مانند تحصیلات دانشگاهی، دارای طول مدت سنوات خاصی است که این زمان بستگی به نوع سطح و پایه طلاب حوزه های علمیه دارد.
همانطور که گفته شد، طبق قانون سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا سنوات تحصیلی طلاب بسته به سطح های حوزوی متفاوت است. در جدول زیر مدت زمان معافیت تحصیلی طلاب با توجه به سطح حوزوی و پایه طلاب نشان داده شده است.
مدت زمان معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه | ||
میزان سطح حوزوی | پایه طلاب | زمان سنوات تحصیلی طلاب |
سطح یک حوزوی | از پایه یک تا پایه شش | حداقل 6 سال و حداکثر تا 9 سال |
سطح دو حوزوی | از پایه هفت تا پایه نه | حداقل 3 سال و حداکثر 6 سال |
سطح سه حوزوی | از پایه ده و دو سال حضور طلاب در کلاس های خارج از فقه | حداقل 3 سال و حداکثر 6 سال |
سطح چهار حوزوی | تحصیل طلاب مشمول در دروس خارج از فقه | این طلاب می توانند تا زمانی که مرکز مدیریت حوزه علمیه فراغت از تحصیل را اعلام نکرده، از معافیت تحصیلی طلاب استفاده کنند. |
دریافت معافیت تحصیلی برای مشمولانی که قصد ادامه تحصیل دارند، الزامی است و مدارک لازم برای دریافت هر نوع معافیت تحصیلی اعم از دانش آموزی، دانشجویی، طلاب و مشمولانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند متفاوت می باشد که در مقاله زیر مدارک مورد نیاز برای تمامی انواع معافیت ها نوشته شده است.
شرایط معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه همانند معافیت تحصیلی دانش آموزان بسیار ساده می باشد. طبق قانون نظام وظیفه، طلابی که به سن مشمولیت رسیده اند و در یک حوزه علمیه پذیرش شده اند از مجوز دریافت معافیت تحصیلی برای طلاب حوزه های علمیه را برخوردار هستند. البته طلابی که در حین تحصیل به سن 18 سالگی تمام که همان سن مشمولیت می باشد، برسند نیز مشمول این قانون می شوند.
مراحل صدور معافیت تحصیلی طلاب علمیه بسیار راحت بوده و قبل از تاریخ اعزام به خدمت سربازی انجام می شود. شما می توانید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز (مانند عکس تمام رخ، کپی شناسنامه، کارت ملی و...) به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید. برای آشنایی این متقاضیان، مراحل صدور معافیت تحصیلی طلاب حوزه های علمیه به شرح زیر توضیح داده شده است.
اگر طلبه ای به سن مشمولیت رسیده باشد و بخواهد برای اولین بار معافیت تحصیلی دریافت کند، باید طبق مراحل زیر پیش برود:
1ابتدا طلبه باید نسبت به دریافت درخواست معافیت تحصیلی مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اقدام کند و آن را به همراه مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر پلیس +10 تحویل دهد.
2پس از تحویل این درخواست نامه، معافیت تحصیلی برای طلاب حوزه های علمیه برای مقطع درخواست شده از حوزه علمیه صادر می شود.
اگر طلبه ای به سن مشمولیت رسیده باشد، ولی سنوات تحصیلی خود را به اتمام رسانده باشد و قصد تمدید مجدد سنوات تحصیلی طلاب را داشته باشد، باید طبق مراحل زیر پیش برود:
1ابتدا طلبه باید فرم آخرین وضعیت طلاب حوزه های علمیه را به طور کامل تکمیل نماید. سپس به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کند و درخواست تمدید معافیت تحصیلی خود را ثبت کند.
2اگر زمان سنوات تحصیلی مجاز طلبه به اتمام نرسیده باشد، معافیت تحصیلی برای طلاب حوزه های علمیه تمدید می شود. پس از صادر شدن معافیت تحصیلی جدید جهت ادامه تحصیل، این گواهی به مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان ارسال می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا به طلابی که قصد ادامه تحصیل داشته و به دنبال دریافت معافیت تحصیلی هستند اطلاعات لازم را ارائه نمایند. مشمولان می توانند از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با کارشناسان مجرب صحبت کنند. همچنین جهت اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه می توانید در کانال تلگرام نظام وظیفه هیوا عضو شوید.
✔️ طلاب در ابتدا باید به مراکز پلیس + 10 مراجعه کرده و سپس مطابق با روش های ارائه شده در مقاله اقدامات مورد نیاز را انجام دهند.
✔️ همانطور که در متن مقاله ذکر شده است، طلاب می توانند با ارسال مدارک خود به پلیس + 10 و پس از تایید این مرکز به تمدید سنوات تحصیلی خود بپردازند.
✔️ طلاب با توجه به سطحی که در آن تحصیل می کنند اجازه دریافت معافیت تحصیلی از 3 تا 9 سال را دارند که مدت زمان معافیت تحصیلی هر سطح به طور جداگانه در متن ذکر شده است.
برای مشاوره دریافت معافیت تحصیلی طلاب
برای مشاوره دریافت معافیت تحصیلی طلاب
بنده طلبه هستم در پایه ۲. با توجه به این که آخرین مدرک تحصیلی بنده دیپلم ردی هست ، چگونه باید معافیت تحصیلی ویژه طلاب را دریافت کنم ؟
سلام . برای دریافت معافیت تحصیلی طلاب باید نسبت به دریافت درخواست معافیت تحصیلی مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان اقدام کنین و آن را به همراه مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر پلیس +10 تحویل بدین .
سلام خسته نباشید من می خواستم برای آزمون کانون وکلا ثبت نام کنم ولی کارت پایان خدمت ندارم می تونم از معافیت تحصیلی استفاده کنم برای ثبت نام در کانون و سنم 21 سال ؟؟
سلام . شما نمی تونین الان با 21 سال سن در آزمون وکالت کانون وکلا شرکت کنین .
سلام بنده مدرک سطح ۱حوزه ی خودم رو گرفتم و مشغول سطح ۲هستم ، و اقدام به ثبت معافیت تحصیلی از اول تحصیل تا حالا نکردم چون وقت ورود به حوزه هنوز مشمول نشده بودم و در حین تحصیل به سن مشمولیت رسیدم آیا در حال حاضر می تونم اقدام به دریافت معافیت کنم
سلام . برای معافیت تحصیلی طلاب ، درخواست معافیت تحصیلی رو از مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان بگیرین و به همراه مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر پلیس +10 تحویل بدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©