با قطعی شدن تاثیر معدل در کنکور سراسری، تخمین تراز معدل برای دانش آموزان اهمیت زیادی دارد. نحوه محاسبه تراز معدل در کنکور به این صورت است که داوطلب انحراف از معیار نمره کسب شده خود را باید از میانگین نمره دیگر بدست آورده و با جمع کردن ضرایب دروس، معدل به تراز را بدست اورد. لازم به ذکر است که فرمول دقیقی برای محاسبه وجود ندارد.
برای مشاوره نحوه تخمین تراز معدل
برای مشاوره نحوه تخمین تراز معدل
با تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، قسمت جدیدی تحت عنوان تراز معدل یا سوابق تحصیلی در کارنامه اولیه داوطلبان قرار داده شد که تاثیر بسیاری در قبولی یا عدم قبولی آن ها داشت. بدیهی است که متقاضیان با سوالات بسیاری در این زمینه مواجه می شوند که تراز معدل چیست و نحوه تخمین تراز معدل و به طور کلی محاسبه آن چگونه است.
با توجه به اهمیت نمرات کسب شده داوطلبان در امتحانات نهایی و از سوی دیگر قطعی شدن معدل داوطلبان در کنکور سراسری، در ادامه مقاله به این سوال که تراز معدل چیست، پاسخ داده شده و نحوه تخمین تراز معدل به همراه تبدیل معدل به تراز به صورت کامل توضیح داده شده است.
تخمین تراز نهایی معمولا دغدغه بیشتر داوطلبان کنکوری بوده و همواره به دنبال روشی برای نحوه محاسبه تراز نهایی کنکور خود می باشند. با توجه به تاثیر 50 درصدی نمرات امتحانات نهایی متوسطه دوم در کنکور سراسری دیگر نمره کل آزمون اختصاصی کنکور ملاک نیست. به همین منظور داوطلبان باید از نمره کل سابقه تحصیلی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند شانس نیمی از قبولی در رشته مورد نظر خود را داشته باشند.
تراز نهایی کنکور بعد از اعلام نمره کل ازمون اختصاصی و نیز نمره سوابق تحصیلی در کارنامه اولیه کنکور سراسری مشخص می شود. در سال جاری تراز سوابق تحصیلی در کنکور جدا از نمره کل آزمون اختصاصی در اختیار متقاضیان قرار گرفت. حال سوال اینجاست که تراز نهایی کنکور را چگونه محاسبه کنیم؟
تخمین تراز نهایی کنکور با معدل و یا تراز سوابق تحصیلی و همچنین نمره کل آزمون اختصاصی کنکور انجام می شود. در صورتی که متقاضیان علاقه مند به تخمین احتمالی تراز نهایی کنکور خود داشته باشند می توانند با جمع دو نمره سوابق تحصیلی و آزمون اختصاصی کنکور اعلام شده و اعمال تاثیر 50 درصدی سوابق تحصیلی به صورت تقریبی تراز نهایی خود را تخمین بزنند.
تخمین تراز نهایی کنکور | |
(تراز آزمون + تراز سوابق) × 0.5 | |
به عنوان مثال : ( 9500 + 9000 ) × 0.5 = 9250 |
نمره کل نهایی در کنکور ملاک اصلی برای اولویت بندی رشته های مورد علاقه داوطلبان می باشد. بدین منظور با اطلاع از نمره و یا تراز کل نهایی در کنکور متقاضیان می توانند به این موضوع پی ببرند که در چه رشته هایی احتمال قبولی بیشتری دارند.
به طور کلی تراز یا نمره کل در کارنامه اولیه داوطلبان توسط سازمان سنجش منتشر می شود و معیاری برای تعیین وضعیت علمی داوطلب نسبت به سایر شرکت کنندگان کنکور سراسری است. در سال های گذشته در کارنامه اولیه تنها یک تراز نمایش داده میشد آن هم تراز یا نمره کنکور داوطلبان بود.
از سال گذشته با قطعی شدن تاثیر معدل در کنکور سراسری، علاوه بر تراز نمره کسب شده در کنکور سراسری، تراز سوابق تحصیلی یا تراز معدل نیز در کارنامه اولیه داوطلبان قرار داده می شود. در نهایت با جمع تراز معدل و کنکور، یک تراز کلی قرار داده می شود که داوطلبان با تراز کلی و دیگر مواردی مانند رتبه در سهمیه و رتبه کشور برای انتخاب رشته کنکور اقدام نمایند. در ادامه نمونه کارنامه داوطلبان برای تراز معدل ارائه شده است.
با اعلام نتایج اولیه کنکور، داوطلبانی که به نمره سوابق خود و میزان تاثیر آن معترض هستند. می توانند در مدت زمانی که آموزش و پرورش تعیین می کنند نسبت به اعتراض و بررسی مجدد نمره اقدام نمایند. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اعتراض به تراز سوابق تحصیلی در کنکور سراسری سال جاری مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
یکی از راه ها برای تخمین تراز معدل در کنکور سراسری، استفاده از نرم افزار های تخمین رتبه است. در حال حاضر با توجه به این که آموزش و پرورش اطلاعات معدل داوطلبان را منتشر نکرده، امکان تخمین رتبه براساس داده های سال ها گذشته وجود ندارد. از سوی دیگر با در نظر داشتن این نکته که در کارنامه کنکور هیچگونه اطلاعاتی از نمرات امتحان نهایی داوطلبان ارائه نشده، امکان مدلسازی تاثیر نمرات هر درس بر تراز هم وجود ندارد.
داوطلبان به این نکته نیز توجه داشته باشند که تراز سوابق معدل در هر سال تحصیلی ممکن است متفاوت باشد. برای مثال یک نفر در سال جاری نمره درس عربی اش 20 شده و دیگری در سال گذشته عربی را 20 گرفته باشد. با این که این دو فرد نمره یکسانی دارند، اما تراز این نمره با یک دیگر برابر نمی شود.
در نتیجه تراز معدل داوطلبان بستگی به معدل دیگر داوطلبان و رقبا دارد. برنامه ها و اپلیکیشن های طراحی شده نیز براساس اطلاعات آماری نمره معدل را ارائه می دهند. توصیه می کنیم داوطلبان با توجه به تاثیر 50 درصدی معدل در کنکور سراسری، اصلا از امتحانات نهایی غافل نشوند و همانطور که برای کنکور تلاش می کنند برای افزایش نمرات امتحان نهایی نیز تلاش کنند.
از مهم تریسن تاثیراتی که قطعی شدن معدل در امتحانات نهایی گذشاته، سخت تر شدن و رقابتی شدن آن است. هر ساله سوالات مفهومی تر و سخت شده و رقابت بیشتری در میان داوطلبان شکل می گیرد. توصیه می کنیم در صورتی که متقاضیان کنکوری از نمرات خوبی برخوردار نبودند، برای ثبت نام ترمیم معدل اقدام نمایند تا شانس قبولی خود را در کنکور بالا ببرند.
در ابتدا برای تبدیل معدل به تراز باید تراز هر درس را بدست آورد و سپس میانگین گرفت. تراز هر درس کمی متفاوت از تراز کنکور می باشد. لذا داوطلبان برای بدست آوردن تراز در هر درس در ابتدا باید میانگین نمرات کسب شده آن درس را داشته باشند. برای مثال نمره دانش آموزی در درس فارسی 18 بوده و میانگین نمرات این درس در امتحان نهایی 15 باشد. میانگین نمرات (15) را از نمره دانش آموز کم کرده و عدد به دست آمده، یعنی 3 را تقسیم بر انحراف معیار و ضرب در یه عدد ثابت کرده که به این صورت تراز داوطلب در درس فارسی به دست میاد.
پس از این که تراز هر درس به صورت جداگانه محاسبه شد، تراز هر درس در ضریب آن درس ضرب شده و عدد به دست آمده بر ضریب کل تقسیم می شود. به این صورت تراز معدل محاسبه می شود. تراز بدست امده تنها نیمی از تراز کسب داوطلبان است چرا که نمره کنکور نیز برای داوطلبان اثر خواهد داشت.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره نحوه تخمین تراز معدل پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ تراز معدل نیز در کارنامه اولیه داوطلبان قرار داده می شود. با جمع تراز معدل و کنکور، نمره کلی داوطلب مشخص می شود که جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ نحوه تخمین تراز معدل از طریق فرمول بوده که توضیحات بیشتر ارائه شده است.
✔️ براساس توضیحات متن مقاله، در ابتدا برای تبدیل معدل به تراز باید تراز هر درس را بدست آورد و سپس میانگین گرفت.
برای مشاوره نحوه تخمین تراز معدل
برای مشاوره نحوه تخمین تراز معدل
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©