انگیزه نامه یا SOP نامه ای است که در آن داوطلب باید خود را برای اخذ پذیرش در دانشگاه مقصد معرفی و انگیزه و هدف خود را برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر بیان کند. انگیزه نامه نیز برای دریافت ویزا تحصیلی و کاری در بسیاری از کشورها مورد نیاز می باشد و نحوه نگارش آن تاثیر زیادی در پذیرش داوطلب خواهد داشت.
برای مشاوره انگیزه نامه (SOP)
برای مشاوره انگیزه نامه (SOP)
انگیزه نامه یا SOP از مهم ترین مراحل در پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه های خارجی محسوب می شود که داوطلب باید در این نامه به اطلاعات مهم و پیشینه تحصیلی خود بپردازد، همچنین دلایل و انگیزه خود از انتخاب دانشگاه مورد نظر و اهداف خود را در آینده بیان کند.
برای شما قبل از قبولی در دانشگاه مورد نظر، امکان مصاحبه حضوری فراهم نخواهد بود. پس نوشتن انگیزه نامه می تواند تاثیر بسیار مهمی در شکست یا موفقیت شما در اخذ پذیرش و یا تغییر نظر اساتید رشته مورد نظر داشته باشد. در ادامه این مقاله به نحوه نوشتن و نکات مهم در نگارش یک انگیزه نامه اصولی پرداخته شده است.
انگیزه نامه به نام های مختلفی از جمله statement of purpose ،cover letter ،letter of intent یا autobiographical statement نیز شناخته می شود که البته رایج ترین نام آن انگیزه نامه یا SOP می باشد که در مین دانشجویان دکتری رواج زیادی دارد.
در انگیزه نامه متقاضی می بایست به معرفی کلی و اهداف آینده خود بپردازد و خود را از دیگر درخواست دهندگان متمایز نشان دهد تا بتواند شانس خود را برای قبولی در دانشگاه مورد نظر افزایش دهد. البته از داشتن توصیه نامه در کنار انگیزه نامه نیز نمی توان غافل بود، چرا که توصیه نامه ای که توسط اساتید به نام نوشته شده باشد از قدرت بالایی جهت پذیرش دانشجو برخوردار خواهد بود.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که با وجود مدارک و مستندات ارائه شده چرا نوشتن یک انگیزه نامه در پذیرش داوطلب نقش مهمی دارد؟ در جواب به این سوال باید بگوییم مدارک و مستندات فقط به گذشته تحصیلی داوطلب اشاره دارد و در پروسه پذیرش، انگیزه نامه (SOP) است که به هدف شما از انتخاب دانشگاه مورد نظر و عواملی که باعث شده این مسیر را انتخاب کنید می پردازد که در قبولی شما بسیار تاثیرگذار است.
در حال حاضر بسیاری از افراد به دنبال یافتن مراحل دقیق اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر خارجی و کسب اطلاعات مختلف پیرامون هزینه تحصیل، زندگی و بورسیه های تحصیلی هستند. برای اطلاع از جزئیات مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
نوع نگارش انگیزه نامه به قدری در پروسه اخذ پذیرش مهم است که اگر یک SOP واضح نباشد، حتی اگر دارای رزومه تحصیلی بسیار قوی باشید ممکن است شانس خود را از دست بدهید. در واقع انگیزه نامه می تواند هدف از تحصیل در خارج را مشخص کرده و شرایط لازم برای پذیرش دانشجو را تسهیل نماید.
انگیزه نامه باید منحصر به فرد و با زبانی سلیس و روان نوشته شود و از به کار بردن کلمات سخت در آن پرهیز شود. در ادامه سوالاتی آورده شده است که با پاسخ دادن به این سوالات می توانید یک انگیزه نامه مناسب و اصولی داشته باشید.
قصد خواندن چه رشته ای را دارید و به چه دلیل این رشته را انتخاب کرده اید؟
چرا این کشور را برای تحصیل خود انتخاب کرده اید؟
چه چیزی از دانشگاه نظر شما را جلب کرده است که این دانشگاه را انتخاب کرده اید؟
در این رشته ای که انتخاب کرده اید چقدر تجربه دارید؟
بعد از فارغ التحصیلی و گرفتن مدرک چه اهدافی دارید؟
چه ویژگی اخلاقی و یا شخصیت منحصر به فرد دیگری دارید؟
انتخاب دانشگاه در خارج از کشور از دغدغه های دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در کشورهای دیگر را دارند. با مطالعه مقاله زیر می توانید تصمیم بهتری برای انتخاب دانشگاه مناسب در خارج از کشور را بگیرید.
در نوشتن انگیزه نامه برای مقطع دکتری می بایست از مثال های واقعی استفاده کنید و در نوشتار خود کلی گویی نکنید، همچنین توجه داشته باشید که انگیزه نامه دکتری باید به زبان انگلیسی نوشته شود پس باید تسلط کافی به این زبان داشته باشید.
برنامه و هدف هایتان را به صورت کامل مشخص کنید (مثلا قصد دارید در آینده مدرک پسادکتری بگیرید یا استاد دانشگاه شوید و...) زیرا با مشخص شدن هدف راحت تر می توانید نظر هیئت علمی را به خود جلب کنید.
دلیل ادامه تحصیل خود در مقطع دکتری و انتخاب دانشگاه مورد نظر را شرح دهید. اشتیاق خود برای ادامه تحصیل دکتری و همچنین علاقه مندی به موضوعات تحقیقاتی مانند تجربه تحقیق و یا سمینارهایی که در آن شرکت داشته اید را بیان کنید.
سازمان سنجش پذیرش بورسیه خارج از کشور در آزمون دکتری را برای متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری با هزینه های کمتری را دارند فراهم کرده است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
زمانی که دانشگاهی را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کرده اید باید دانشگاه مورد نظر مجاب شود که شما را برای ادامه تحصیل و ارائه بورسیه تحصیلی بپذیرد. ما در ادامه یک نمونه ای از انگیزه نامه یک متقاضی را برای مصاحبه دکتری ارائه داده ایم.
من می خواهم در این رشته از دکتری تحصیل کنم و قصد دارم مسیر شغلی خود را عوض کنم. هدف من این است که درس بخوانم و مهارت هایی را یاد بگیرم و برای دیگران مفید باشم.
چیزی که برای من خیلی ارزشمند است کشور انتخابی من است و من سال هاست دوست دارم تحصیل در انگلیس را تجربه کنم. من دانشجوی سطح پیشرفته زبان انگلیسی هستم و این دوره برای من فرصتی است که موفق به گرفتن مدرک IELTS در زبان انگلیسی شوم.
با متدهای کاری و موثر می توانم کمک کنم. کارهای مهم را تشخیص می دهم و روی آن ها تمرکز می کنم. همیشه در زندگی به دنبال روش های ساده کردن هستم و هر کاری را به چالش می کشم.
اشتیاق زیادی برای به دست آوردن تجربیات جدید دارم و تمایل به یادگیری مهارت هایی که برای دیگران مفید است به من انگیزه می دهد. به طور فعال در کلاس ها شرکت دارم و نظرات خود را با دیگران به اشتراک می گذارم.
پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور شامل یک پروسه طولانی است و هر فرد متقاضی باید این مراحل را طی کند. برای اطلاع از مراحل دریافت پذیرش مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
انگیزه نامه مقاله ای است که وقت زیادی باید برای آن صرف شود تا به بهترین نحو نوشته شود. بنابراین فرم نگارش آن با نگارش رزومه متفاوت است. در ادامه قصد داریم به بایدها و نبایدها که در نگارش انگیزه نامه باید رعایت شود، بپردازیم.
بایدهای نگارش انگیزه نامه
یک SOP یا انگیزه نامه بهتر است حدود 800 تا 1200 کلمه و در یک یا دو صفحه ارائه شود.
در انگیزه نامه به صورت کامل پیشینه و سوابق کاری خود را شرح دهید و اهداف خود را برای آینده شغلی را بیان کنید.
هدف و انگیزه خود را از انتخاب دانشگاه مورد نظر شرح دهید و همچنین به بیان پروژه های تحقیقاتی دانشگاه و اینکه علاقه مند به شرکت در آن ها هستید بپردازید.
دلایل علاقه به این دانشگاه، اطلاع از رتبه و کیفیت آموزشی و دلیل شایسته بودن خود برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر را شرح دهید.
پس از پایان نوشتن انگیزه نامه، از استاد خود یا اشخاصی که در این زمینه تجربه دارند بخواهید متن شما ویرایش کنند.
نبایدهای نگارش انگیزه نامه
برای دانشگاه های گوناگون از SOP های متفاوت استفاده شود و از یک انگیزه نامه برای همه دانشگاه ها استفاده نکنید.
از نوشتن مطالب طولانی و داستان سرایی که برای هیئت پذیرش اهمیتی ندارد پرهیز کنید.
فعالیت های نامرتبطی که در گذشته داشته اید را بیان نکنید.
بسیاری از داوطلبان به دنبال هزینه تحصیل در کشورهای خارجی هستند که برای اطلاع از جزئیات این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در صورتی که در مورد انگیزه نامه (SOP) سوالی داشتید، می توانید با مرکز مشاوره تحصیلی هیوا تماس بگیرید تا مشاوران این مرکز دانسته های خود را در این زمینه با شما در میان بگذارند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا باشید.
✔️ توجه به تعداد کلمات، علاقه و انگیزه، اطلاع از رتبه دانشگاه و... از مهم ترین نکاتی است که باید در نوشتن انگیزه نامه رعایت شود که در متن مقاله به صورت کامل شرح داده شده است.
✔️ انگیزه نامه یا SOP نامه ای است که فرد باید در آن هدف و انگیزه خود را از تحصیل در آن کشور یا دانشگاه شرح دهد که در متن مقاله به صورت کامل ارائه شده است.
✔️ فعالیت های نامرتبط، نوشتن مطالب طولانی و... از مواردی هستند که در انگیزه نامه نباید آورده شوند که در متن مقاله به صورت کامل بیان شده است.
برای مشاوره انگیزه نامه (SOP)
برای مشاوره انگیزه نامه (SOP)
انگیزه نامه رو واسه کی باید بنویسیم ؟ یعنی باید اولش اسم دانشگاه رو بنویسم یا مثلا رییس دانشگاهو ؟ بعد اگه بخوام واسه چنتا دانشگاه مدرک بفرستم تا از یکیشون قبول شم باید دو تا انگیزه نامه جدا بنویسم یا نه ؟
با سلام . اصولا برای نگارش انگیزه نامه شخص خاصی مورد خطاب قرار نمی گیرد . بهتر است نام دانشگاه مربوطه را در ابتدای انگیزه نامه ذکر کنید .
بهتر است که برای هر دانشگاه به صورت جداگانه انگیزه نامه نوشته شود چرا که انگیزه شما از انتخاب و رفتن به هر دانشگاه متفاوت است .
موفق باشید .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©