رزومه و CV به لحاظ نحوه نگارش و تعداد صفحات و کاربرد متفاوت می باشد. رزومه معمولا 2 تا 3 صفحه و با توضیحات مختصری از فعالیت های فرد نوشته می شود اما cv معمولا در حداقل 3 صفحه آماده می شود و در آن با جزئیات بیشتری به شرح مفصلی تجربیات و توانمندی ها پرداخته می شود. CV در محافل دانشگاهی و Resume برای کسب موقعیت شغلی کاربرد داردد.
برای مشاوره در مورد تفاوت رزومه و cv
برای مشاوره در مورد تفاوت رزومه و cv
اگر شما هم جزو افرادی هستید که بارها به دانشگاه های مختلف یا موسسات درخواست کاری یا تحصیلی ارسال کرده اید اما موفق به اخذ پذیرش نشده اید، ممکن است این عدم تایید به خاطر ناتوانی در معرفی خود در قالب ارسال رزومه یا CV باشد یا ممکن است به جای CV، به اشتباه رزومه ارسال کرده باشید.
متقاضیان تحصیل در خارج باید مدارکی را جهت اخذ پذیرش به دانشگاه ارسال کنند. تک تک این مدارک می تواند نقش مهمی در پذیرش متقاضی داشته باشد. پس هر فرد باید وقت کافی را برای تهیه و نگارش هر کدام از آن ها بگذارد. Resume و cv یکی از آن مدرک ها است که نگارش آن در کسب یک جایگاه علمی خوب به متقاضی کمک می کند. بنابراین در این مقاله قصد داریم به تفاوت رزومه و cv در حجم صفحات، نحوه نگارش و کاربرد آن بپردازیم.
برای فهم درست تفاوت رزومه و cv در حجم صفحات بهتر است ابتدا به تعریف جداگانه ای از هر دو پرداخته شود. رزومه متنی حاوی اطلاعاتی مانند پیشینه تحصیلی و کاری افراد و نیز توانایی و اطلاعات شخصی است. افراد از طریق ارائه رزومه به کارفرما به نوعی به معرفی و تبلیغ توانمندی های خود می پردازند. کارفرما پس از دریافت بررسی رزومه توانایی و مهارت آن ها را ارزیابی می کند. مهارت در نحوه نوشتن رزومه برای یافتن شغل بسیار مهم است.
Curriculum Vitae که به اختصار cv گفته می شود متنی است که به برنامه تحصیلی، شغلی و زندگی افراد اشاره دارد. افرادی که قصد تحصیل، فعالیت و یا تحقیق در یک مرکز دانشگاهی را دارند، معمولا cv ارائه می دهند و در آن تاریخچه ای از زندگی که شامل مشخصات شخصی فرد و سوابق تحصیلی، پروژه ها و فعالیت های آکادمیک، سوابق شغلی و همچنین افتخارات علمی است را می نویسند.
از توضیحات بالا احتمالا قابل حدس است که cv نسبت به رزومه طولانی و مفصل تر است. بنابراین یکی از تفاوت هایی که رزومه و cv دارند در حجم صفحات می باشد. Resume معمولا 2 تا 3 صفحه و با توضیحات مختصری از فعالیت های فرد نوشته می شود و معمولا مطالعه آن بیش از 2 الی 3 دقیقه زمان نمی برد. اما متقاضیان، cv را در حداقل 3 صفحه آماده می کنند و به با جزئیات بیشتری به شرح مفصلی تجربیات و توانمندی ها می پردازند.
به دلیل کاربرد متفاوتی که رزومه و cv دارند، نحوه نگارش آن ها نیز متفاوت است. معمولا تیترهایی که در رزومه و cv نوشته می شوند یکسان هستند اما تفاوت رزومه و cv در نحوه نگارش آن ها در میزان نوشتن است. نحوه نوشتن cv به این صورت است که حالت توصیفی تر دارد و افراد معمولا به شرح جزئیات بیشتری می پردازند اما رزومه نویس به شکل بولد وار انجام می شود. بنابراین در تیترهای cv تمام جزئیات مربوط به آن نوشته می شود. در واقع هر چه cv جامع تر و مفید تر باشد نتیجه بهتری حاصل می شود.
هدف از نوشتن cv (سی وی) معمولا اپلای تحصیلی و گرفتن بورسیه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور است و معمولا برای مقاصد شغلی از سی وی استفاده نمی شود. بنابراین حین نوشتن cv باید ملاحظه شود که چه اطلاعاتی سودمند است که به آن قسمت ها را سعی کنید قوی تر، بهتر و با جزیات بیشتری بنویسید. در واقع نبایست به ذکر جزئیاتی که کاربرد چندانی ندارد پرداخته شود.
به طور مثال اگر شخصی کتاب تالیف کرده باشد، نوشتن عنوان کتاب در Resume کفابت می کند اما در cv لازم است که سرفصل های کتاب نیز ذکر شود. علاوه بر آن اظهارات شخصی نیز در نوشن سی وی رایج است اما در رزومه معمولا نوشتن اظهارات شخصی کاربرد کمتری دارند. برای اپلای کردن علاوه بر cv ارائه توضیه نامه نیز اهیمت زیادی دارد که در مقاله زیر به آن پرداخته شده است.
تفاوت رزومه و cv در موارد استفاده، به موارد مختلفی ارتباط دارد. پیش از ارسال Resume یا cv به یک نهاد یا سازمان خاص ابتدا مطلع شوید که کدام یک از این ها را از شما خواسته است. معمولا در اطلاعیه هایی که توسط سازمان ها یا نهاد ها برای جذب پژوهشگر و دانشجو منتشر می شود در مورد معرفی نامه مورد انتظار که cv باشد یا رزومه توضیح داده خواهد شد.
لازم به ذکر است، در برخی از کشور ها cv معادل رزومه استفاده می شود بنابراین در مورد مفهوم این دو سند در کشورهای مختلف می بایست تحقیق انجام شود. نکته بعدی که باید در نظر گرفته شود این است که برخی از دانشگاه ها و موسسات معمولا فرمت خاصی برای نوشتن cv و Resume در نظر می گیرند که با فرمت رزومه متفاوت می باشد و برای نگارش آن نیز بر روی وبسایت خود راهنما منتشر می کنند که متقاضیان می توانند از آن به منظور نگارش cv استفاده کنند.
البته باید در نظر داشت که رزومه معمولا در محافل شغلی کاربرد دارد و cv نیز در محفل های دانشگاهی. به خاطر نوع کارکرد و موارد استفاده، طبیعتا حساسیت هایی نیز در برخی از کشورها پیرامون آن وجود دارد. بنابراین رزومه را نمی توان CV استفاده کرد. حتی نوع شغل هم می تواند در این ملاحظات را ایجاد کند. مثلا مشاغل آکادمیک از شما CV می خواهند تا رزومه.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره تفاوت رزومه و CV پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام مشاوره هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
تعداد صفحات رزومه نسبت به CV کمتر است و در آن به جزئیات کمتری از اطلاعات فرد پرداخته می شود و cv نیز بیش از 3 صفحه است. در متن مقاله به جزئیات بیشتری در مورد تفاوت آن پرداخته شده است.
رزومه به صورت بولت وار نوشته می شود ولی در نوشتن cv باید به شرح جزئیات بیشتری پرداخته شود که در متن مقاله به توضیحات بیشتری پرداخته شده است.
رزومه و cv به لحاظ موارد استفاده متفاوتند و cv معمولا در محافل آکادمیک مطرح است که در مورد تفاوت آن ها در کاربرد توضیحات بیشتری در متن مقاله نوشته شده است.
برای مشاوره در مورد تفاوت رزومه و cv
برای مشاوره در مورد تفاوت رزومه و cv
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©