افرادی که قصد اخذ پذیرش در رشته MBA و سایر رشته های مرتبط با کسب و کار را از دانشگاه های آمریکایی و کانادایی دارند می بایست با ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون GMAT، در این آزمون شرکت کرده و نمره مناسبی را کسب نمایند. منابع زیادی برای کمک به قبولی در این آزمون موجود بوده و اطلاع از ساختار و بودجه بندی آزمون جی مت به موفقیت داوطلبان در این آزمون کمک می کند.
برای مشاوره آزمون GMAT
برای مشاوره آزمون GMAT
GMAT مخفف عبارت Graduate Management Admission Test بوده که این آزمون مهم ترین پیش نیاز ورود به دانشگاه های معتبر در آمریکا و کانادا در زمینه های مدیریت MBA ، مدیریت اجرایی ، مالی و اقتصادی است . این آزمون به صورت سوالات چند گزینه ای و کامپیوتری با هدف سنجش آمادگی داوطلبان ورود به رشته های مرتبط با کسب و کار برگزار می شود.
در آزمون جی مت مهارت های ریاضیات، جبر، هندسه، آنالیز عددی و دستور زبان سنجیده می شود. همچنین در این آزمون توانایی درک و تحلیل متون، تفکر منطقی و حل مسئله داوطلبان مورد آزمایش قرار می گیرد و در صورتی که داوطلبان قدرت استدلال و تحلیل اطلاعات بالایی داشته باشند، در این آزمون نمره خوبی را کسب می کنند.
آزمون GMAT در ایران برگزار نمی شود و افراد متقاضی باید برای شرکت در این آزمون به کشور های حوزه خلیج فارس یا ترکیه سفر کنند. از آن جایی که مراکز برگزاری این آزمون در ایران وجود ندارند، بسیاری از داوطلبان ایرانی ممکن است با کمبود اطلاعات در این خصوص مواجه باشند که برای این دسته از افراد در این مقاله ساختار و بودجه بندی، نحوه ثبت نام، منابع و هزینه ثبت نام آزمون GMAT را شرح داده ایم.
مدت زمان آزمون GMAT حدود 3 ساعت و 30 دقیقه بوده و به صورت تستی و تطبیقی با رایانه (Computer-Adaptive) برگزار می شود. به این معنی که پاسخ متقاضی به یک سوال، تعیین کننده سوال بعدی از نظر سختی یا آسانی می باشد . بخش های این آزمون به شرح زیر است:
1ارزشیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment)
در بخش نگارش تحلیلی آزمون جی مت، توانایی تفکر تحلیلی و انتقادی داوطلبان و همچنین انتقال ایده ها و نظرات سنجیده می شود.
2ارزشیابی مهارت محاسباتی (Quantitative Reasoning)
در بخش مهارت محاسباتی توانایی تحلیل داده ها و ارزیابی اطلاعات با استفاده از استدلال و منطق، سنجیده می شود.
3ارزشیابی مهارت کلامی (Verbal Reasoning)
توانایی خواندن و درک متن های نوشتاری در بخش ارزشیابی مهارت کلامی آزمون GMAT سنجیده می شود. در این بخش داوطلبان می بایست متون به زبان انگلیسی را بر طبق استانداردها تصحیح کنند.
4ارزشیابی استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)
بخش دیگر آزمون GMAT ارزشیابی استدلال یکپارچه نام داشته که در این قسمت توانایی متقاضی در بررسی و ارزیابی داده های ارائه شده در چند قالب و از چند منبع بررسی می شود . این بخش خود از چهار قسمت تشکیل شده:
بخش اول: تفسیر بصری
متقاضی در این بخش باید جای خالی ها را بر اساس شکل یا نمودار ارائه شده پر کند .
بخش دوم : تحلیل دوقسمتی
متقاضی در این قسمت باید به یک سوال که با دو زیرسوال داده شده است و پاسخ های ممکن از جدولی که گزینه ها را به شکل ستونی نشان می دهد انتخاب کند .
بخش سوم : تحلیل جدول
متقاضی باید ابتدا جدول داده شده در سوال را مرتب کند و آن را تحلیل کند و بر اساس آن به سوالات چندبخشی با پاسخ های صحیح و غلط جواب بدهد .
بخش چهارم : استدلال چند منبعی
در این بخش از سوال ها چند منبع اطلاعاتی در قالب نامه ها و متن های رسمی ارائه می شود و فرد متقاضی باید بر اساس این اطلاعات به سوالات مربوطه پاسخ دهد .
ساختار و بودجه بندی آزمون GMAT | ||||
نام بخش | تعداد سوالات | مهلت پاسخگویی به سوالات | نوع سوالات | محدوده امتیاز |
Analytical Writing Assessment | 1 | دقیقه 30 | تحلیل یک مبحث | 0 تا 6 |
Integrated Reasoning | 12 | دقیقه 30 | تفسیر جداول و نمودارها، استدلال با چند منبع، تحلیل دو قسمتی | 1 تا 8 |
Quantitative Reasoning | 31 | دقیقه 62 | حل مسئله، تحلیل داده ها | 6 تا 51 |
Verbal Reasoning | 36 | دقیقه 65 | درک مطلب، استدلال منطقی، تصحیح جملات و دستور زبان | 6 تا 51 |
ثبت نام آزمون GMAT از طریق سایت رسمی آن mba.com انجام می شود که متقاضیان می بایست ابتدا در این سایت به صورت رایگان یک حساب کاربری ساخته و پس از تکمیل اطلاعات کاربری خود، نسبت به ثبت نام آزمون جی مت در تاریخ های موجود اقدام نمایند. در ادامه راهنمای تصویری و گام به گام این فرآیند ارائه شده است.
راهنمای تصویری ثبت نام آزمون GMAT
1- به سایت mba.com وارد شوید و بر روی گزینه sign up در گوشه سمت راست صفحه اصلی کلیک کنید.
2- فرم ثبت نام را که شامل نام، نام خانوادگی، آدرس ایمیل و پسورد بوده را تکمیل و با کلیک بر گزینه create acount اطلاعات را تایید کنید.
3- اکنون می توانید وارد حساب کاربری خود در این سایت شده و برای ثبت نام در آزمون GMAT بر روی Register now کلیک کنید.
4- اکنون باید جهت تکمیل ثبت نام آزمون به ترتیب اطلاعات شخصی خود را وارد و تایید نمایید.
5- در مرحله پایانی از میان تاریخ و مکان های موجود برای برگزاری آزمون GMAT مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کرده و هزینه آزمون را پرداخت نمایید.
بدون شک کسب نمره آزمون GMAT بالا به قبولی در رشته های مدیریت کسب و کار (MBA) در دانشگاه های برتر و با پرستیژ کمک شایانی می کند. موفقیت در آزمون جی مت بدون کمک گرفتن از بهترین منابع موجود در بازار ممکن نیست، به همین علت در این مقاله به روزترین و مهمترین منابع این آزمون را برشمرده ایم.
راهنمای رسمی آزمون جی مت (GMAT Official Guide)
کتاب راهنمای رسمی آزمون جی مت از طرف موسسه برگزار کننده این آزمون (GMAC) تالیف و منتشر شده است. این کتاب دارای نمونه سوالات آزمون GMAT در سه دسته آسان، متوسط و سخت بوده و همچنین به همراه آن فلش کارت هایی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
مجموعه کتاب آمادگی آزمون جی مت منهتن (Manhattan Prep GMAT Strategy Guide Set)
این مجموعه کتاب 10 جلدی استراتژی های پاسخگویی به هر یک از بخش های آزمون جی مت را ارائه می دهد. می توانید کتاب های این مجموعه را جداگانه یا با هم خریداری کنید که با خرید آن دسترسی یک ساله به محتوای وبسایت مخصوص تمرین آزمون GMAT هم فعال می شود.
راهنمای کامل جی مت کاپلان (Kaplan GMAT Complete)
این کتاب توسط شرکت کنندگان آزمون GMAT امتیاز بالایی را کسب کرده و به عنوان یکی از بهترین منابع آمادگی این آزمون شناخته می شود. سوالات و تمرین های تمام دروس مرتبط با بخش های مختلف آزمون جی مت به همراه پاسخ تشریحی آن در این کتاب ارائه شده است.
مجموعه سه گانه مهارت های زبانی جی مت (PowerScore verbal trilogy Bible)
این مجموعه از سه کتاب مخصوص آمادگی برای بخش مهارت های زبانی آزمون GMAT شامل درک مطلب، استدلال منطقی و تصحیح جملات تشکیل شده است. در این مجموعه کتاب درسنامه به همراه متد پاسخگویی به سوالات ارائه شده، اما نمونه سوالات در آن موجود نیست و داوطلبان باید از منابع دیگر برای آشنایی با نمونه سوالات GMAT استفاده کنند، همچنین برای آشنایی بیشتر با زبان انگلیسی مطالعه منابع آزمون آیلتس توصیه می شود.
آزمون GMAT در تمام ماه های سال برگزار می شود، با این حال مراکز برگزاری این آزمون در شهرها و کشورهای مختلف برنامه زمانی مخصوص به خود را برای ثبت نام و برگزاری این آزمون دارند. به همین دلبل رزرو تاریخ مورد نظر خود از قبل اهمیت زیادی دارد.
بهترین استراتژی برای انتخاب زمان مناسب برای شرکت در آزمون جی مت، توجه به برنامه مطالعاتی و زمان ارسال نامه درخواست به دانشگاه مورد نظر است. بهتر است حدود شش ماه پیش از ارسال درخواست پذیرش، در آزمون جی مت ثبت نام نمایید تا در صورت کسب نکردن نمره مناسب، فرصت شرکت مجدد در این آزمون را داشته باشید.
هزینه ثبت نام آزمون GMAT از طریق سایت خبر رسانی این آزمون mba.com اطلاع رسانی شده و در شرایط مختلف نظیر جا به جایی و یا کنسل کردن این آزمون هزینه های معینی در نظر گرفته می شود که جزئیات آن به شرح زیر است:
هزینه ثبت نام آزمون GMAT
با ثبت نام در آزمون و پرداخت هزینه 250 دلار، می توانید در آزمون شرکت کرده، نمره خود را برای 5 دانشگاه یا مرکز فرستاده و کارنامه رسمی خود را به صورت پستی دریافت کنید.
تغییر تاریخ یا محل ثبت نام GMAT
در صورتی که بخواهید تاریخ یا محل آزمون خود را به دلایل مختلف تغییر دهید، با پرداخت هزینه 50 دلار می توانید این کار را انجام دهید.
درخواست ارسال نمره اضافه GMAT
در صورت درخواست ارسال نمره به دانشگاه های دیگری جز 5 دانشگاه اولیه، باید برای هر مرکز یا دانشگاه اضافه مبلغ 28 دلار را بپردازید.
لغو کردن ثبت نام آزمون GMAT
در صورت لغو آزمون GMAT در زمانی که بیش تر از یک هفته به تاریخ برگزاری آزمون باقی مانده باشد به شما 80 دلار بازگردانده می شود. در صورتی که در طی کمتر از 7 روز باقی مانده به آزمون، آن را کنسل کنید هیچ هزینه ای به شما بازگردانده نخواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام آزمون GMAT را در اختیار متقاضیان گذاشته و به هر گونه سوال آن ها از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا پاسخ دهند.
✔️ آزمون GMAT از چهار بخش اصلی تشکیل شده که توضیحات مربوط به هر بخش و بودجه بندی آن در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ ثبت نام آزمون GMAT از طریق سایت رسمی این آزمون mba.com انجام می شود که راهنمای تصویری آن در متن مقاله قرار داده شده است.
✔️ هزینه ثبت نام آزمون جی مت 250 دلار بوده که در صورت جابه جایی این آزمون یا کنسل کردن آن، هزینه جداگانه ای اخذ می شود که توضیحات تکمیلی در این باره در متن مقاله شرح داده شده است.
برای مشاوره آزمون GMAT
برای مشاوره آزمون GMAT
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©