نگارش رزومه برای افرادی که قصد اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور را دارند لازم است و شانس آن ها را در پذیرش از دانشگاه های مورد نظر افزایش می دهد. به لحاظ فنی نکاتی باید در نوشتن رزومه رعایت شود که در این مقاله به ساختار رزومه و نکات نگارشی آن می پردازیم.
برای مشاوره نحوه نگارش رزومه
برای مشاوره نحوه نگارش رزومه
متقاضیان زیادی برای تحصیل در خارج از کشور وجود دارند که باید جهت اقدام به اخذ پذیرش مدارکی را تهیه کنند. یکی از مدارکی که تهیه آن بسیار مهم است، رزومه می باشد. نگارش یک رزومه تحصیلی خوب می تواند به راحتی باعث جلب نظر اساتید و بررسی کنندگان مدارک متقاضی تحصیل باشد. با این حال نگارش یک رزومه خوب به این سادگی نیست و لازم است نکان فنی و نگارشی در آن رعایت شود.
سوالات متفاوتی در ارتباط با نگارش یک رزومه تحصیلی با کیفیت و حرفه ای وجود دارد و یافتن پاسخ این سوالات می تواند در نوشتن رزومه مطلوب و نهایتا رسیدن به هدفی که از تهیه رزومه دارید کمک قابل توجهی به شما بکند، بنابراین در این مقاله سعی شده تا با حوصله و به صورت جامع در مورد چیستی رزومه، مراحل نگارش آن و نکات فنی که باید در حین نوشتن رزومه باید رعایت کنید توضیح داده شود.
رزومه چیست؟ شاید با شنیدن عبارت رزومه، فکر کنید همان چند صفحه ای است که برای کارفرما می فرستید تا با توجه به اطلاعاتی که دادید، نسبت به استخدام یا عدم استخدام شما تصمیم بگیرند. اما رزومه دیگری وجود دارد که افراد متقاضی تحصیل در خارج باید نسبت به تهیه و ارسال آن به دانشگاه مورد نظرشان اقدام کنند.
تحصیل در خارج از کشور هدف بسیاری از دانشجویانی است که قصد کسب یک تجربه ی علمی متفاوت، افزایش مهارت های علمی خود با استفاده از امکانات آموزشی و پژوهشی کشور های با درجات علمی بالا را دارند. اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر خارجی گر چه پروسه طولانی دارد و هر کدام از مراحل آن با اهمیت است با این حال علاوه بر انگیزه نامه و توصیه نامه، داشتن یک رزومه خوب و قوی از ملزوماتی است که می تواند در پذیرش این دانشجویان نقش موثری داشته باشد.
رزومه تحصیلی یک خلاصه دو تا سه صفحه ای است که در ارتباط با مهارت های مختلف و اطلاعات شخصی متقاضی نوشته می شود و از آنجایی که این رزومه توسط افراد و کارشناسان با تجربه و با سواد دانشگاهی بررسی می شود به همین علت نگارش یک رزومه بی نقص و قوی می تواند نظر آن ها را نسبت به مهارت ها و توانمندی های شما جلب کند.
ساختار و فرمت رزومه تحصیلی اصولی و استاندارد شامل: مشخصات و ویژگی های فردی، تحصیلات و توانمندی و مهارت های علمی مثل مقالات و پروژه های تحقیقی، سوابق شغلی و سایر مهارت ها مثل مهارت زبان و کار با کامپیوتر و ... است. این اطلاعات به صورت مختصر در جدول زیر قابل مشاهده می باشد و توضیحات جزئی تر را می توانید درتیتر بعدی بخوانید.
ساختار و اجزای رزومه تحصیلی | |
اطلاعات فردی | الزامی |
اطلاعات تحصیلی | الزامی |
اطلاعات مربوط به علایق علمی | الزامی |
اطلاعات مربوط به مقالات علمی | الزامی |
اطلاعات مربوط به سوابق کاری | الزامی |
اطلاعات مربوط به مدارک زبان | الزامی |
اطلاعات مربوط به پروژه های علمی | الزامی |
اطلاعات مربوط به مهارت کامپیوتری | الزامی |
اطلاعات مربوط به سرگرمی | اختیاری |
اسامی اساتید توصیه گر | اختیاری |
اطلاعات دانشگاه قبلی | اختیاری |
شاید شما هم این نکته را شنیده باشید که می گویند رزومه مثل یک آگهی تبلیغاتی است و باید به گونه ای نوشته شود که توجه مخاطب را به خودش جلب کند و مخاطب در رزومه های کاری کارفرما و در رزومه های تحصیلی عموما اساتید دانشگاهی و مسئولان پذیرش هستند. با این حال در نوشتن رزومه تحصیلی باید توجه کنید که غلوآمیز و حاوی اطلاعات نادرست نباشد.
برای نوشتن یک رزومه خوب به منظور تحصیل در خارج از کشور شما نیاز دارید که پیش از شروع نگارش در رابطه با نحوه و مراحل نگارش رزومه اطلاعات حاصل کنید تا بتوانید با تهیه یک رزومه استاندارد و اصولی، از آن به منظور هدفی که دارید استفاده کنید. بنابراین مراحل نگارش رزومه باید به دقت بررسی شود که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
در رزومه ای که برای تحصیل در یک دانشگاه می نویسید باید موارد زیر را ذکر کنید:
1اطلاعات فردی:
در این قسمت که مهم است و باید به دقت نوشته شود اطلاعاتی شامل نام و نام خانوادگی، شماره تلفن معتبر، آدرس محل سکونت، ایمیل شخصی و آدرس وب سایتتان (در صورتی که وب سایت شخصی دارید.) ذکر می شود.
2اطلاعات تحصیلی:
در این قسمت باید اطلاعات متقاضی در ارتباط با دانشگاه دوره قبل، نوع مدرک و معدل متقاضی ذکر شود. اگر متقاضی مدرکی مرتبط با رشته تحصیلی خود دارد که از موسسات معتبر دریافت کرده است، می تواند آن را در این قسمت ذکر کند.
3 اطلاعات مربوط به علایق علمی:
این قسمت باید نه خیلی جزئی ذکر شود و نه خیلی کلی ذکر شود. در این قسمت باید علایق متقاضی به موضوعی خاص (علمی و مرتبط) ذکر شود.
4اطلاعات مربوط به مقالات علمی:
در این قسمت متقاضی در صورت داشتن مقالات علمی معتبر و چاپ یا ثبت شده، می تواند نام و تاریخ آن ها را ذکر کند.
5اطلاعات مربوط به سوابق کاری:
متقاضی اگر در زمینه تحصیلی مورد نظرش سابقه کاری دارد می تواند آن را ذکر کند. البته بیان کردن سوابق کاری نامرتبط هم توصیه می شود. هدف از نگارش این قسمت نشان دادن توانایی فرد در امور کار و همکاری است.
6 اطلاعات مربوط به مدارک زبان:
همانطور که برای مهاجرت تحصیلی دانستن مواردی در رابطه با حداقل معدل، مدرک زبان و رزومه برای تحصیل در خارج از کشور ضروری است. شما به عنوان متقاضی باید در صورت داشتن مدرک زبان بین المللی (انگلیسی یا زبان دیگر) آن را در این ذکر کنید و نمره ای که کسب کرده اید را یادداشت کند.
7اطلاعات مربوط به پروژه های علمی:
در این قسمت متقاضی باید تمام پروژه های علمی خود را که طی تحصیل انجام داده یا پروژه هایی که توانایی انجام آن ها را دارد ذکر کند. نگارش این قسمت و پر بار بودن آن برای متقاضیانی که مقاله ندارند بسیار کمک کننده است.
8اطلاعات مربوط به مهارت کامپیوتری:
در این قسمت متقاضی باید اطلاعاتی در ارتباط با مهارت های کامپیوتری خود ذکر کند. اگر تسلط به نرم افزار خاصی دارد یا حتی در حد آشنایی با آن نرم افزار کار کرده، بهتر است آن را بیان کند.
نوشتن قسمت هایی که در بالا ذکر شد در رزومه مهم و اجباری است اما در زیر قسمت هایی گفته می شود که نوشتن آن ها اختیاری است و از اهمیت زیادی برخوردار نیست.
1 اطلاعات مربوط به سرگرمی:
فرد متقاضی می تواند با نگارش این قسمت بهتر خصوصیات فردی خود را به مسولان نشان دهد.
2 اسامی اساتید توصیه گر:
در این قسمت متقاضی می تواند اسامی اساتیدی که برای وی توصیه نامه بنویسند را ذکر کند. بهتر است تعداد این اسامی حداقل 2 و حداکثر 3 باشد.
3اطلاعات دانشگاه قبلی:
در این قسمت متقاضی می تواند اطلاعاتی مانند آدرس ایمل، آدرس دانشگاه، رتبه علمی دانشگاه و تلفن آن را ذکر کند.
بعد از اتمام نگارش رزومه باید این سوال را از خود بپرسید که آیا رزومه شما از نظر فنی درست است؟ بازرسی فنی رزومه کمک شایانی می کند تا رزومه ای بی عیب و نقص به دانشگاه ارسال کنید. برای این کار می توانید نکات زیر را بررسی کنید:
چندین بار از لحاظ املایی متن رزومه خود را بررسی کنید.
به کسی که از لحاظ گرامر زبان انگلیسی مهارت بالایی دارد رجوع کرده تا رزومه شما را به دقت بررسی کند و اشکالات نگارشی و گرامری شما را رفع کند.
آن را به شخصی که قبلا رزومه نوشته نشان دهید تا نقاط ضعف رزومه را به شما نشان دهد تا در صدد رفع آن بر آیید.
توصیه می شود که رزومه را کاملا منطقی و به دور از بزرگ نمایی بنویسید. اگر رزومه شما بیش از 3 صفحه شد، دوباره آن را مطالعه کرده و خلاصه تر نمائید.
در آخر اگر در زمینه نگارش رزومه با سوالی مواجه شدید، می توانید با مشاوران گروه مشاوره تحصیلی هیوا در تماس باشید و از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا بهره مند شوید تا به بهترین شکل ممکن رزومه دلخواه خود را بنویسید.
بله، داشتن رزومه استاندارد در کنار سایر مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش لازم است و در مورد نکات مهم نگارشی و فنی نوشتن رزومه در متن توضیحاتی ارائه شده است
✔️نکات گرامری و غلط های املایی و سایر مواردی که در متن مقاله به آن اشاره شده و نحوه رفع آن نیز نوشته شده باید در نوشتن رزومه تحصیلی مد نظر قرار گیرد.
✔️نوشتن اطلاعات مربوط به سرگرمی الزامی نیست اما می توان آن را در انتهای رزومه نوشت، سایر اجزای رزومه و ترتیب قرارگیری آن در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوره نحوه نگارش رزومه
برای مشاوره نحوه نگارش رزومه
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©