همواره یکی از دغدغه های بسیاری از دانش آموزان و والدین اطلاع از نحوه انتخاب رشته دبیرستان و تحصیل در رشته هایی متناسب با استعداد و توانایی های آن ها بوده است. دانش آموزان می توانند با شناسایی استعداد ها و توانایی های خود با شرکت در آزمون های هدایت تحصیلی و همچنین انجام مشاوره تحصیلی تعیین رشته نهم به دهم، مسیر آینده تحصیلی خود را به خوبی طی کرده و بهترین انتخاب ها را داشته باشند.
برای مشاوره انتخاب رشته دبیرستان
برای مشاوره انتخاب رشته دبیرستان
نظام آموزشی ایران که شامل سه مقطع ابتدایی، متوسطه دوره اول و متوسطه دوره دوم است، یک نقطه عطف بسیار حساس به اسم انتخاب رشته دبیرستان دارد. انتخاب رشته دبیرستان در انتهای دوره متوسطه اول یا همان پایه نهم تحصیلی انجام می شود. انتخاب رشته پایه نهم به دهم یا انتخاب رشته دبیرستان مسیر 3 ساله آینده دبیرستان دانش آموز و چه بسا در بیشتر موارد مسیر باقی عمر یک فرد را تشکیل می دهد.
به همین دلیل، مشاوره تحصیلی تعیین رشته و انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم از اهمیت بالایی برخوردار است، چه بسا دانش آموزان بسیاری که بعد از کنکور و ورود به دانشگاه و یا حتی بعد از قبول نشدن در کنکور به این نتیجه می رسند که علت عدم موفقیتشان، اشتباه در انتخاب رشته دبیرستان بوده است. با توجه به اهمیت انتخاب رشته دبیرستان، در ادامه این مقاله به بررسی جزئیات انتخاب رشته دبیرستان پرداخته شده و مشاوره تحصیلی تعیین رشته نهم به دهم به دانش آموزان ارائه شده است.
مراحل مربوط به انتخاب رشته پایه نهم به دهم از اواسط سال تحصیلی نهم برای دانش آموزان آغاز شده و تا پس از اتمام امتحانات پایان سال دانش آموزان و با تکمیل فرم های هدایت تحصیلی و تایید آن ها پایان می پذیرد. از جمله مهم ترین موارد در مهلت انتخاب رشته نهم به دهم که توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین می شود می توان به شرکت در آزمون های مشاوره ای و نظرسنجی ها اشاره کرد که نتایج آن در زمان انتخاب رشته دبیرستان مشخص می شود.
پس از آغاز زمان انتخاب رشته دبیرستان، دانش آموزان موظف هستند در مهلت معینی با مراجعه به سامانه انتخاب رشته دانش آموزی و دریافت و تکمیل فرم هدایت تحصیلی پایه نهم، انتخاب رشته دبیرستان خود را پس از تصمیم گیری، نهایی سازند. در سال های قبل بسیاری از مراحل انتخاب رشته در سامانه های همگام و پادا انجام می پذیرفت، اما از سال گذشته با توجه به راه اندازی سامانه یکپارچه مای مدیو، آموزش و پرورش تمامی مراحل انتخاب رشته را در سایت مای مدیو ارائه نمود.
دانش آموزان در این مرحله با گزینه های متعدد و گیرایی روبرو خواهند شد که همین انتخاب را برای آن ها سخت تر می کند. دانش آموز پایه نهم باید به استعداد ها و علایق خود توجه کرده و مسیر تحصیلی خود را انتخاب کند و با اطلاع از حداقل معدل برای ورود به هر رشته و مشورت والدین و مشاوران آگاه در این زمینه بهترین اولویت بندی را برای انتخاب رشته داشته باشد.
دانش آموزان پایه نهم برای این که بتوانند مراحل انتخاب رشته دبیرستان خود را نهایی سازند باید ابتدا فرم هدایت تحصیلی خود را از سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیک آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir دریافت کرده و اطلاعات مربوط به آن را تکمیل نمایند. در سال جاری نحوه دریافت فرم انتخاب رشته دبیرستان و آزمون های مشاوره ای نهم به صورت اینترنتی و از طریق سایت مای مدیو می باشد.
دانش آموزان کلاس نهم باید در مهلت تعیین شده به سامانه دانش آموزی مذکور مراجعه کرده و فرم هدایت تحصیلی را برای انتخاب رشته های تحصیلی دبیرستان دریافت و تکمیل نمایند. با توجه به اهمیت امر انتخاب رشته تحصیلی وعدم آگاهی بسیاری از دانش آموزان از نحوه دریافت این فرم از سایت، در این بخش راهنمای تصویری نحوه دریافت فرم انتخاب رشته دبیرستان ارائه شده است.
راهنمای تصویری نحوه دریافت فرم انتخاب رشته دبیرستان
پس از وارد کردن سامانه مای مدیو به آدرس my.medu.ir در مرورگر و ورود به سامانه، در قسمت های مشخص شده کد ملی و سریال شناسنامه خود را وارد نمایید.
پس از ورود به پنل شخصی خود، بر روی گزینه «هدایت تحصیلی» که در شکل زیر مشخص است کلیک کنید.
پس از ورود به صفحه هدایت تحصیلی، دانش آموزان می توانند اقدام به شرکت در آزمون های مشاوره ای نموده و با دریافت فرم های هدایت تحصیلی، اقدام به تکمیل آن ها نمایند. دانش آموزان می توانند برای اطلاع از جزئیات فرم ها و نحوه تکمیل آن ها، به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
هدایت تحصیلی و تعیین انتخاب رشته دبیرستان یک فرآیند آینده ساز است که دانش آموزانی که پایه هشتم را به پایان رسانده اند تا پایان سال نهم تحصیلی وقت دارند با رشته ها و شغل های مختلفی که زیر مجموعه آن ها هستن آشنا شده و تصمیم قطعی برای ورود به رشته مورد نظر خود را بگیرند. زیرا خیلی از افرادی که بدون برنامه و در نظر نگرفتن علایق و استعداد و فاکتور های مهم اقدام به انتخاب رشته می کنند در میانه های راه پشیمان شده و سعی در تغییر رشته در مقطع دبیرستان دارند.
آموزش و پرورش به منظور راهنمایی هرچه بیشتر دانش آموزان اقدام به برگزاری آزمون های هدایت تحصیلی در سایت مای مدیو نموده است تا همه دانش آموزان بتوانند با توجه به استعداد و علاقه خود، احتمال موفقیت در رشته های مورد نظر را مقایسه کرده و بهترین انتخاب را داشته باشند. همچنین دانش آموزان می توانند علاوه بر تست های موجود در آزمون های مذکور برای سنجش هوش خود در تست هوش ریون نیز شرکت کرده و مشاوره تحصیلی تعیین رشته نهم به دهم را با افراد آگاه انجام دهند.
آزمون هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته دارای دو دفترچه است که دفترچه شماره 1 شامل 160 الی 170 سوال رغبت سنجی تحصیلی بوده و دفترچه شماره 2 نیز دارای 160 الی 170 سوال برای سنجش توانایی ادراک دانش آموزان می باشد. اکثر این تست ها شخصیت شناسی و رغبت سنج هستند که دانش آموزان می بایست با دقت به این سوالات سرنوشت ساز پاسخ دهند. در ادامه چند مورد از سوالات تست انتخاب رشته دبیرستان ذکر شده است.
آیا از انجام کارهای تکراری و روتین خیلی زود خسته می شوید؟
آیا به کار با سیستم های کامپیوتری علاقه دارید؟
آیا به طراحی وبسایت علاقه دارید؟
آیا به وکالت و دفاع از حقوق افراد علاقه دارید؟
این سوالات و شخصیت شناسی ها در آزمون های انتخاب رشته دبیرستان به دفعات و به گونه های مختلف از دانش آموزان پرسیده می شود تا به استعداد های آن ها پی برده شود. همچنین داوطلبان می توانند برای آشنایی بیشتر با سوالات این آزمون به مقاله زیر مراجعه نمایند.
با توجه به این که امکان تغییر رشته در دانشگاه وجود دارد، بسیاری از دانش آموزان و والدین بر این تصورند که رشته دبیرستان فقط بر درس هایی که دانش آموز در سه سال بعد از آن می خواند تاثیر می گذارد که این تصور کاملا اشتباه بوده و متاسفانه باعث کم اهمیت پنداشتن انتخاب رشته دبیرستان می شود.
این که عنوان می شود تاثیر انتخاب رشته پایه نهم بیشتر برای درس های 3 سال تحصیل در مدرسه نیست و بر روی رشته دانشگاهی وی هم تاثیر بسزایی دارد، دلایل مختلفی دارد. اولین دلیل این می باشد که حتی اگر دانش آموزی در دانشگاه تغییر رشته دهد، به خاطر نداشتن دانش کافی در رشته جدید، تحصیل در آن رشته برای او نسبت به دیگران سخت تر می شود. هم چنین خیلی از دانش آموزان با وجود امکان تغییر رشته در هنگام ورود به دانشگاه، باز هم در رشته تحصیلی دبیرستان خود ادامه تحصیل می دهند، پس عملا رشته ای که در دبیرستان انتخاب می کنیم نه تنها در دانشگاه بلکه در تمام سال های تحصیلی و کاری زندگی مان همراهمان خواهد بود.
دلیل دیگر این می باشد که بسیاری از افراد در شغل هایی مشغول به کار می شوند که کمترین ارتباط را با رشته تحصیلی دانشگاهی آن ها دارد و علاقه ای به آن ندارند. هرچند برای یک دانش آموز 15 ساله تصمیم گیری اینکه در آینده قرار است سراغ چه کاری رود شاید خیلی منطقی نباشد اما باید قبول کنیم حتی نام هرکدام از رشته های پایه نهم تا حد زیادی بیانگر حس و حال حاکم بر آن رشته است. به طور مثال رشته علوم تجربی را باید بیشتر به دانش آموزانی توصیه کنیم که توانایی کار در محیط های بیمارستانی و سروکار داشتن با بیماران را داشته باشند.
رشته ریاضی فیزیک مناسب دانش آموزانی است که توانایی کار در محیط های صنعتی را دارند. هرچند کار به عنوان مهندس طراح هم می تواند از ویژگی های دیگر رشته های دانشگاهی ریاضی فیزیک باشد. رشته انسانی می تواند آینده ای موفق برای دانش آموزانی ایجاد کند که قدرت بیان و روابط عمومی بالایی داشته باشند.
اکثر رشته های دانشگاهی رشته علوم انسانی نیازمند روابط عمومی بالا و توانایی برخورد روزانه با انسان های جامعه را دارد. در کنار رشته های نظری، رشته های هنرستان فنی حرفه ای و رشته های کاردانش در زمان ثبت نام مدارس هم متقاضی کمی ندارند. افرادی سراغ رشته های فنی حرفه ای و کاردانش می روند که به نوعی شغل قطعی آینده خود را مشخص کرده اند و می خواهند هرچه سریع تر به سراغ فراگیری فنون آن رشته بروند.
بهتر است حساسیت بیشتری در انتخاب رشته های فنی حرفه ای و رشته های کاردانش داشته باشیم، زیرا افرادی که به سراغ رشته های نظری می روند در انتخاب رشته کنکور با تنوع زیادی از رشته های دانشگاهی مواجه می شوند، اما افرادی که رشته های فنی حرفه ای و کاردانش انتخاب می کنند، یا باید دقیقا در همان رشته وارد دانشگاه شوند یا باید تغییر رشته دهند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته دبیرستان و مشاوره تحصیلی تعیین رشته نهم به دهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ انتخاب رشته دبیرستان به عوامل زیادی اعم از علاقه مندی ها، استعداد، روحیات و غیره بستگی دارد که در این مقاله به بررسی این عوامل پرداخته شده است.
✔️ همان طور که در این مقاله بدان اشاره شد، رشته بهتر یا بدتری در دبیرستان وجود ندارد و دانش آموز باید نسبت به فاکتورهای شخصی خود انتخاب رشته دبیرستان را انجام دهد.
✔️ همان طور که در این مقاله به آن پرداخته شده، انتخاب صحیح در این مقطع می تواند مسیر شغلی و موفقیت فرد را مشخص نموده و انتخاب غلط ممکن است به سرخوردگی دانش آموز بیانجامد.
برای مشاوره انتخاب رشته دبیرستان
برای مشاوره انتخاب رشته دبیرستان
سلام نمرات پایه نهم هم خیلی تاثیر داره. علاوه بر نمراتتون هم آزمون های رغبت و توانایی تاثیر گذار هستن که اگه امتیاز لازمه رو کسب کنین می تونین در رشته تجربی تحصیل کنین.
سلام. این کاملا بستگی به علاقه و استعداد شما داره چون انتخاب هایی که دارین تو حوزه های مختلفی هستش.
سلام. برای نقاشی می تونین رشته فنی حرفه رو انتخاب کنین و برای مدیریت صنایع هم می تونین از رشته انسانی اقدام کنین. ولی برای انتخاب رشته فاکتور های خیلی زیادی مثل علاقه، بازار کار، استعداد، نمرات و سایر موارد مهمه که بهتره برای اطلاع دقیق با مشاوران هیوا تماس بگیرین.
سلام وقت بخیر خسته نباشید ببخشید من نوبت دوم هفتم شدم ۱۸.۵۶ هشتم شدم ۱۷.۴۵ نهم شدم نوبت اول ۱۸.۳۰می تونم داخل آزمون نمونه دولتی شرکت کنم
سلام . می تونین در آزمون مدارس نمونه دولتی شرکت کنین .
سلام من پایه نهم هستم ریاضی پایه هفتم شدم 19 و پایه هشتم شدم 17 و علوم رو پایه 7 شدم 20 پایه هشتم شدم 19 آیا می تونم رشته ریاضی رو انتخاب کنم و اینکه امسالم تا الان نمراتم خوب بوده
سلام . می تونین در انتخاب رشته دبیرستان رشته ریاضی رو انتخاب کنین .
سلام خسته نباشید ببخشید من پایه نهم هستم و می خواهم رشته تجربی برم علایقشو دارم ولی می خواهم دبیرستان دانشگاه برم لطفا راهنمایی کنید که مثلا در دبیرستان دانشگاه چه جوریه و شرایطش
سلام . برای انتخاب رشته تجربی در دبیرستان باید در فرم هدایت تحصیلی پایه نهم رشته تجربی رو به عنوان اولویت الف انتخاب کنین ، در دانشگاه می تونین در یکی از رشته های گروه تجربی با توجه به علاقه و هدفی که دارین تحصیل کنین .
سلام وقت بخیر ببخشید این قسمت اون قسمت از فیزیک که مربوط به رابطه ی بین کهکشان ها و ستاره هاست و اینکه کلا مطالعه و کشفیات رازهای زمان و سرعت مربوط به کدام رشته هس برا دبیرستان و دانشگاه چه رشته ای باید انتخاب کرد ؟
سلام . باید در دبیرستان در رشته ریاضی تحصیل کنین و در دانشگاه رشته فیزیک رو انتخاب کنین .
سلام وقت بخیر من محصل مدرسه تیزهوشان هستم و ترازهای بالایی هم دارم رشتم تجربیه و پایه دهمم اما از بچگی ریاضی و فیزیکم قوی بوده به فکر عوض کردن رشتم هستم و هوش مصنوعی رو در نظر دارم اما کار با کامپیوترم خوب نیس از یه طرف هم به هوا فضا و حالت تحقیقاتیش علاقه مندم اطلاعات زیادی راجب رشته ریاضی فیزیک ندارم اما به شدت سردرگمم میشه یک راهنمایی بفرمایید
سلام . توصیه میشه در مورد رشته ریاضی و آینده تحصیلی و شغلی که داره کاملا تحقیق کنین و بعد برای تغییر رشته اقدام کنین ، در صورتی که هوش و استعداد زیادی در ریاضی دارین ، می تونین به موفقیت برسین .
سلام از رشته گرافیک یا معماری داخلی میشه برای رشته معماری تو دانشگاهی مثل سوره اقدام کرد ؟ یا برای اقدام واسه رشته معماری سوره فقط از ریاضی میشه رفت و اینکه هنوز رشته معماری تو هنرستان داریم ؟ از معماری هم میشه برای معماری سوره اقدام کرد ؟
سلام . در صورتی که مدرک دیپلم نظام جدید دارین ، می تونین در پذیرش رشته و دانشگاه مورد نظرتون شرکت کنین .
سلام من امسال نهم هستم و نمرات درسام کمی نسبت به پارسال کمتر شده چون پارسال مجازی بود چیز زیادی از ریاضی و علوم نفهمیدم و امسال نمره هام کم شدن هر چقدرم ریاضی و علومو تمرین می کنم بازم به اون نتیجه دلخواهم نمیرسم خیلی حس بدی دارم و کلا از خودم نا امید شدم چیکار باید بکنم ؟
سلام . نا امید نشین ، می تونین با تمرین و تلاش نقات ضعف تون رو برطرف کنین ، می تونین برای رفع مشکل از معلم خصوصی و کتاب های کمک آموزشی کمک بگیرین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©