با شروع ثبت نام آزمون ورودی کارشناسی ارشد در آذر ماه هر سال داوطلبان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری که قصد تحصیل مجدد در این مقطع را دارند می بایست با توجه به شرایط و قوانین ثبت نام این آزمون از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند . همچنین بهتر است این داوطلبان پیش از ثبت نام به بررسی علت تصمیم گیری برای تحصیل مجدد نیز بپردازند .
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد
گاهی در بین داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ، می توان فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی را مشاهده نمود که به دلایل مختلفی از جمله ارتقاء سمت شغلی ، تحقیق و مطالعه در زمینه علمی مورد علاقه و ... قصد تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد را دارند .
تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد 2 تا 3 سال از بهترین و مهم ترین بازه زمانی بسیاری از این داوطلبین را به خود اختصاص می دهد ، بنابراین بررسی علل انتخاب تحصیل مجدد و شرایط تحصیل مجدد امری مهم و قابل توجه است که در این مقاله به بررسی تمامی جوانب این موضوع پرداخته ایم .
کلیه داوطلبان فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که شرایط ثبت نام در آزمون را دارند ، می توانند برای تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته وزارت بهداشت و علوم اقدام نموده همچنین دانشجویان در حال تحصیل نیز با توجه به ضوابط خاصی امکان ادامه تحصیل دارند .
پذیرفته شدگان دوره روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته های گروه پزشکی و غیر پزشکی سال قبل حق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته وزارت علوم و وزارت بهداشت امسال را ندارند . البته این متقاضیان کارشناسی ارشد می توانند با ارسال درخواست لغو محرومیت به سازمان مربوطه و کسب موافقت از این سازمان اقدام به ثبت نام درآزمون ورودی کارشناسی ارشد نمایند .
به جز دانشجویان در حال تحصیل در سال اول دوره روزانه کارشناسی ارشد ناپیوسته ، سایر دانشجویان در حال تحصیل در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در صورت داشتن شرایط شرکت در آزمون باید تا پایان مهلت ثبت نام آزمون ارشد انصراف خود از تحصیل در کارشناسی ارشد را ثبت نمایند .
دانشجویان پس از اعلام انصراف به دانشگاه محل تحصیل و تسویه حساب با دانشگاه ملزم به پرداخت جریمه انصراف هستند .
شرایط استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران و رزمندگان
در بین متقاضیان تحصیل مجدد هستند کسانی که قصد استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران و رزمندگان خود در این مقطع را دارند .شرایط استفاده مجدد از سهمیه های کارشناسی ارشد برای هر یک از داوطلبان تحصیل مجدد به ترتیب زیر است .
طبق قوانین تحصیل مجدد کارشناسی ارشد وزارت علوم و بهداشت اگر فردی با استفاده از این سهمیه پذیرفته شده کارشناسی ارشد دوره روزانه باشد دیگر حق استفاده از این سهمیه در این مقطع را ندارد .
اگر داوطلبی با استفاده از سهمیه ایثارگران و رزمندگان در سایر دوره های شبانه ودانشگاه آزاد و... پذیرفته شود در صورت انصراف از تحصیل می تواند فقط یکبار دیگر از این سهمیه در مقطع کارشناسی ارشد استفاده نماید .
با توجه به جامعه آماری تعداد شرکت کنندگان در آزمون کارشناسی ارشد و ظرفیت پذیرش محدود و کم هر یک از رشته محل های این آزمون استفاده ازاین سهمیه در رشته های پر متقاضی ممکن است شانس قبولی داوطلب را افزایش دهد .
به عنوان مثال اگر رشته محلی در این مقطع 10 نفر ظرفیت داشته باشد 25% از این ظرفیت به ایثارگران داری سهمیه 25% تعلق گرفته که در بهترین حالت حدودا 2-3 نفر از کل ظرفیت پذیرش را شامل می شود و اگر 5% از این ظرفیت به ایثارگران دارای سهمیه 5% تعلق بگیرد در بهترین حالت ممکن 1 نفراز کل ظرفیت پذیرش از داوطلبین دارای این شرایط خواهد بود .
در حالی که در رشته های کم متقاضی و با ظرفیت پذیرش کم تقریبا می توان گفت این سهمیه کمکی به قبولی داوطلب نمی کند . با فرض اینکه رشته محل کم متقاضی در این مقطع 4 نفر ظرفیت پذیرش داشته باشد به افراد داری سهمیه ایثارگران 25% از کل ظرفیت پذیرش این رشته محل تنها 1 ظرفیت تعلق می گیرد و برای داوطلبان دارای سهمیه 5% تقریبا ظرفیتی در نظر گرفته نمی شود .
البته گاهی لحاظ نمودن این سهمیه بدین معنا نیست که شانس قبولی داوطلب صرفا با در نظر گرفتن این سهمیه لحاظ می شود بلکه برای داوطلبین دارای این سهمیه یکبار شانس قبولی با سهمیه ایثارگران و بار دیگر شانس قبولی به صورت یک فرد عادی بررسی می شود . پس به داوطلبین دارای این سهمیه پیشنهاد می شود که در هنگام ثبت نام این سهمیه را لحاظ نمایند .
شرایط و قوانین نظام وظیفه برای تحصیل مجدد داوطلبان مرد
داوطلبینی که قصد تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته را داشته نباید از نظر قوانین نظام وظیفه منعی برای تحصیل مجدد داشته باشند . مقررات وظیفه عمومی برای داوطلبین تحصیل مجدد به ترتیب زیر است .
دانشجویان درحال تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که قصد انصراف از تحصیل را دارند باید توجه داشته باشند که این انصراف از تحصیل اولین انصراف در کل مدت تحصیل داوطلب در نظر گرفته شود و داوطلبان مجاز هستند تا 1 سال پس از تاریخ انصراف وضعیت ادامه تحصیل یا خدمت سربازی خود را مشخص کنند .
نکته مهم : دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل را دارند باید توجه داشته باشند که انصراف از تحصیل آن ها در سقف سنوات مجاز تحصیل باشد و در صورتی که در سنوات ارفاقی انصراف دهند امکان تحصیل مجدد را نخواهند داشت .
داوطلبان فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری که قصد تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد را دارند فقط در صورت داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت حق ثبت نام و تحصیل مجدد را دارند .
برخی از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد به دلایل مختلف قصد تحصیل مجدد در این مقطع را دارند در ادامه این مقاله به بررسی و تحلیل این دلایل پرداخته ایم .
کسب فرصت شغلی مناسب
اکثر متقاضیان تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد افرادی هستند که در پی فرصت شغلی مناسب تصمیم به تحصیل مجدد در مقطع بالا تر می گیرند در حالی که داشتن مهارت فردی ، تجربه کاری و رزومه قوی در زمینه شغلی مشخص بیشتر از داشتن مدرک تحصیلات تکمیلی مرتبط با شغل مورد توجه کارفرمایان قرار دارد .
افراد با تحصیل در مقطع کارشناسی و گذراندن حدود 140 واحد درسی مهارت بیشتری نسبت به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و گذراندن حدود 36 الی 32 واحد درسی ، کسب می کنند .
از طرفی اکثر کارفرمایان در پی آن هستند که افرادی را با مدرک تحصیلی کارشناسی ، مهارت بیشتر و تجربه کاری بالاتر را استخدام کنند زیرا این افراد نیز می توانند نیاز کاری کارفرمایان رفع نموده و حقوق کمتری نسبت با فارغ التحصیلان مقاطع بالاتر دریافت کنند .
پایین بودن سطح علمی دانشگاه محل تحصیل
این دلیل بیشتر در بین داوطلبینی مطرح می شود که قصد تحصیل در مقطع دکتری در ایران و یا دریافت فاند تحصیلی در مقطع دکتری خارج از کشور را داشته و دانشگاه محل تحصیل کارشناسی ارشد قبلی آن ها رنکینگ علمی بالایی ندارد .
با توجه به این که نحوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در ایران به صورت نیم متمرکز بوده و در روز مصاحبه امتیازات مشخصی برای جزییات مربوط به هر یک از بخش های سوابق پژوهشی ، سوابق آموزشی و جلسه مصاحبه در نظر گرفته شده است .
اگر داوطلبی را در نظر بگیرم که با معدل عالی که در مدت مجاز تحصیل از دانشگاهی با سطح علمی بالا فارغ التحصیل شده است در بهترین حالت ممکن امتیاز کسب شده از این بند در جلسه مصاحبه این داوطلب 8 امتیاز خواهد بود در حالی که بالاترین امتیاز در مصاحبه دکتری به مقالات پژوهشی ISI ، ISC و ... تا سقف 22 امتیاز تعلق دارد .
اما اگر قصد دریافت بورسیه و یا فاند تحصیلی در کشور های دیگر را دارید ، ذکر شدن نام یک دانشگاه رنک بالا در رزومه فردی خالی از لطف بوده و باید توجه داشت که برای دریافت فاند تحصیلی بیشتر از رنک علمی دانشگاه داشتن سوابق پژوهشی و تحقیقاتی قوی ، داشتن مدارکی چون GRE و GMAT مورد توجه قرار می گیرد .
تحصیلات مرتبط با شغل و ارتقاء درآمد
در سال های اخیر به منظور هم راستا شدن زمینه تحصیلی و حیطه کاری پرسنل سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی موظف به ارائه مدرک تحصیلی مرتبط با زمینه شغلی شده اند که داشتن مدرک تحصیلی مقاطع بالاتر در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها باعث افزایش درآمد دریافتی افراد می شود .
با توجه به این موضوع تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد که مرتبط با زمینه کاری افراد باشد کمک بسزایی به افزایش در آمد افراد نیز می کند . البته مدت تحصیل کارشناسی ارشد با توجه به تعداد واحد های در نظر گرفته شده از سوی وزارت علوم 2 سال است ولی اگر داوطلب در مقطع ارشد تغییر رشته داده باشد 12 واحد درسی جبرانی نیز باید گذرانده شود که در بهترین شرایط یک نمیسال تحصیلی به مدت تحصیل داوطلب اضافه می شود .
تحقیق و پژوهش وکسب تجربه
تحقیق ، پژوهش و کسب تجربه موضوعی است که کمتر مورد توجه متقاضیان تحصیل مجدد قرار گرفته است و محدود اند کسانی که با این هدف قصد تحصیل مجدد داشته باشند زیرا کشور ما در زمینه تهیه امکانات تحقیقات و پژوهشی از سوی کشور های پیشرفته مورد تحریم قرار گرفته است بنابراین امکانات مورد نیازبرای تحقیق و پژوهش بسیار محدود و هزینه بسیار بالایی دارد البته در کشور هایی که برای زمینه تحقیقات و پژوهش اهمیت ویژه و شرایط تحصیلی بهتری در نظر گرفته شده است تحقیق ، پژوهش و کسب تجربه دلیل و انتخاب مناسبی برای تحصیل مجدد است .
انتخاب رشته اشتباه
گروهی از داوطلبین تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد کسانی هستند که به دلایلی همچون نداشتن آگاهی کافی از رشته و گرایش ها ، عدم علاقه مندی به رشته تحصیلی ، اولویت بندی غلط در انتخاب رشته ، نداشتن اطلاعات کافی از آینده کاری و ... از رشته محل قبولی قبلی ناراضی بوده و قصد جبران اشتباه خود را دارند . به منظور راهنمایی بیشتر در زمینه انتخاب رشته صحیح و بررسی تمامی ملاک های انتخاب رشته پیشنهاد می شود مقاله زیر را با دقت مطالعه نمایید .
کسب مجوز یا پروانه و ارتقا رتبه بندی شرکت
برخی از داوطلبان تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد در پی دریافت مدرک تحصیلی برای اخذ مجوز فعالیت در زمینه های مختلفی مانند مجوز تاسیس مطب روانشناسی و مشاوره ، شرکت در آزمون وکالت و دریافت پروانه وکالت ، مجوز تاسیس کلینیک تغذیه ، مجوز تاسیس داروخانه و یا اخذ پروانه روانشناسی و مشاوره ... بوده که با توجه به شرایط اخذ هر کدام از این مجوز ها از طرف ارگان و سازمان مربوطه عموما در صورتی این مجوز ها صادر می شود که فرد مدرک کارشناسی مرتبط با زمینه فعالیتی مربوطه را داشته باشد . پس تحصیلات تکمیلی مجدد انتخاب راه مناسبی برای دستیابی به این اهداف نیست .
با توجه به وجود شرایط رقابتی و مناقصه ای در فعالیت های پروژه ای برخی زمینه های کاری گروهی از داوطلبین تحصیل مجدد در پی دریافت پروانه پایه های مختلف نظام مهندسی و .... به منظور بالا بردن سطح علمی پرسنل و ارتقاء رتبه علمی و گسترش حیطه کاری شرکت هستند .
عدم توانایی در پرداخت شهریه
اغلب دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در خصوص شرایط تحصیل و شهریه دریافتی دانشگاه ها بعد از ثبت نام در دانشگاه از بالا بودن شهریه دانشگاه ها ناراضی بود و قصد شرکت در آزمون و تحصیل مجدد رایگان را دارند .
البته با توجه به تعرفه های در نظر گرفته شده برای جریمه های انصراف در برخی دانشگاه گاها جریمه انصراف از تحصیل و شهریه تحصیل برابر بوده و با انصراف دادن فقط هزینه و زمانی که برای تحصیل صرف شده از بی نتیجه خواهد بود .
با توجه به شرایط فعلی کشور در خصوص دلایل تحصیل مجدد داوطلبان این آزمون توصیه می کنیم پیشنهادات زیر را مطالعه کرده و سپس در خصوص تصمیم خود اقدام نمایید .
به داوطلبانی که قصد تحصیل مجدد به منظور کسب فرصت شغلی مناسب، عدم توانایی در پرداخت شهریه ، تحقیق و پژوهش ، دریافت مجوز فعالیت در زمینه های روانشناسی ، مشاوره ، تاسیس کلینک تغذیه ، تاسیس داروخانه و ... را دارند باتوجه به شرایط بازار کار در کشور به جای تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد پیشنهاد می شود :
تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی مرتبط به مجوز ها و پروانه های مد نظر
کسب مهارت در زمینه کاری مانند اشنایی با نرم افزار ها و بالا بردن سطح زبان
تقویت رزومه فردی و کسب تجربه کاری بیشتر
گروهی از داوطلبین که با توجه به دلایلی همچون ادامه تحصیل در مقاطع بالا تر در ایران و یا خارج از کشور به منظور جذب شدن در هئیت علمی دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و... و همچنین تحصیلات مرتبط با زمینه کاری برای ارتقاء درآمد ، دریافت مجوز و پروانه فعالیت در حیطه های کاری رقابتی و ارتقاء رتبه علمی شرکت ها و... تحصیل مجدد انتخاب مناسبی بود و به جهت کسب موفقیت بیشتر پیشنهاد می شود :
تقویت رزومه پژوهشی با نگارش مقالات ISI ، ISC ، مقالات کنفرانسی ، علمی ترویجی و ...
کسب مهارت های نرم افزاری و اجرایی
دریافت مدارک آزمون GMAT ,GRE ,MCAT و ...
بالابردن تجربه کاری و اجرایی
برای اطلاع بیشتر از شرایط ثبت نام کارشناسی ارشد بدون آزمون دانشگاه ها پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه کنید . اگر پس از مطالعه جزئیات تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد سوالی در این زمینه دارید پاسخ آن را می توانید از طریق مشاوران تحصیلی هیوا جویا شوید . همچنین خدمات مشاور تحصیلی تلفنی هیوا پل ارتباطی مشاوران هیوا با شما است .
بله، دانشجویان در حال تحصیل و فارغ التحصیلان مقاطع ارشد و دکتری نیز می توانند تحصیل مجدد داشته باشند و باید طبق قوانین و ضوابط ثبت نام عمل کنند که در این مقاله در مورد این قوانین و شرایط توضیح داده شده است .
با توجه به ضوابط و قوانین ، شرایط استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران برای هر داوطلب متناسب باشرایط ان داوطلب می باشد که در این مقاله به بررسی این شرایط و تاثیر این سهمیه در شانس قبولی داوطلبین پرداخته شده است.
برخی از متقاضیان تحصیل مجدد به دلایلی همچون ارتقاء درآمد ، کسب موقعیت شغلی بهتر و ... در این آزمون ثبت نام می کنند که در این مقاله به بررسی دلایل تحصیل مجدد در این مقطع پرداخته ایم .
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد
برای مشاوره تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد
سلام . من مدرک کارشناسی ارشد دارم ولی به دلیل پایین بودن رتبه دانشگاه و آموزش محور بودن شرایط خوبی برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری رو ندارم. می خواستم بدونم امکان داره دوباره در همون رشته قبلی که ارشد دارم کنکور ارشد شرکت کنم ولی یه دانشگاه بهتر مدرک بگیرم ؟ یعنی تحصیل مجدد در مقطع ارشد برای رشته مشابه امکان داره
سلام . می تونین مجددا در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنین ، برای تحصیل مجدد در یک رشته تکراری بهتره به سازمان سنجش درخواست بدین و کسب تکلیف کنین .
سلام ، بنده فارغ التحصیل مقطع ارشد روزانه وزارت بهداشت هستم ، آیا این امکان وجود داره که در وزارت علوم کنکور ارشد بدم و رایگان تحصیل کنم ؟ در مورد تحصیل مجدد در ارشد وزارت بهداشت چطور؟
سلام . منعی برای تحصیل مجدد رایگان وجود نداره ، می تونین مجددا در مقطع کارشناسی ارشد وزارت علوم و یا وزارت بهداشت تحصیل کنین .
سلام . بنده یکبار در ارشد روزانه قبول شده و اخراج شده ام . آیا در صورت قبولی مجدد روزانه در کنکور ارشد باید شهریه بپردازم ؟ یا از امکانات تحصیل رایگان برخوردارم ؟ درخصوص رشته آیا می توانم در رشته قبلی در کنکور ارشد شرکت کنم ؟
سلام . می تونین در کنکور کارشناسی ارشد رشته مورد نظرتون شرکت کنین و در صورت قبولی در دوره روزانه به صورت رایگان در دانشگاه تحصیل کنین .
سلام وقت بخیر می خواستم بدونم با آزادسازی مدرک فوق لیسانس و لیسانس که هردوشون روزانه هستن میشه دوباره تو مقطع کارشناسی یه رشته دیگه مثل پرستاری روزانه خون د؟ ممنون میشم جواب بدین...
سلام . طبق رای دیوان عدالت اداری منعی برای تحصیل مجدد رایگان وجود نداره بنابراین برای تحصیل مجدد در دوره روزانه نیازی به آزادسازی مدرک نیست .
سلام . می خواستم بدونم آیا کسی که الان ترم سوم ارشد روزانه هست و 15 بهمن دفاع می کنه و فارغ التحصیل میشه می تونه برای ارشد مجدد کنکور بده و دوباره روزانه بخونه --------------؟
سلام . می تونین مجددا در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنین و در دوره روزانه تحصیل کنین .
سلام . وقت بخیر . من ورودی سال 97 دانشگاه شریف رشته مهندسی پزشکی هستم . قصد شرکت در کنکور ارشد 1400 رو دارم . هنوز انصراف ندادم.خواستم بپرسم مهلت انصراف قطعی از دانشگاه تا 30 بهمنه؟
سلام . در صورتی که دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد هستین برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد 1400 باید حداکثر تا 23 آذر از دانشگاه انصراف بدین .
من یک فوق لیسانس به صورت روزانه خوندم الان دوباره روزانه فوق لیسانس یه رشته دیگه قبول شدم مشکلی که نداره؟
سلام . مشکلی وجود نداره .
سلام ، اگر از مقطع ارشد فارغ التحصیل شده باشیم ، با تحصیل مجدد در این مقطع می توان معافیت تحصیلی گرفت ؟
سلام . خیر با تحصیل در مقطع تکراری برای شما معافیت تحصیلی صادر نمیشه .
سلام ببخشید ۲۹ کلاسا شروع هس؟!
سلام . ترم جدید دانشگاه ها برای دانشجویان قدیمی از 15 شهریور شروع شده ( زمان شروع ترم دانشگاه ها متفاوته ) ولی زمان شروع ترم برای دانشجویان جدید الورود از اول آبان ماه خواهد بود .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071789 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری گروه آموزشی هیوا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©