امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی با داشتن یک سری شرایط و ضوابط امکان پذیر است . از جمله شرایط تغییر رشته گذراندن حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی ، موافقت شورا آموزشی دانشگاه مبداء و مقصد و داشتن سنوات مجاز تحصیلی در آن مقطع است .
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
شاید شما هم جزو آن دسته از دانشجویانی باشید که در مقطع کارشناسی تحصیل کرده و بعد از گذشت مدتی احساس نیاز به تغییر رشته می کنید . قطعا اگر در این شرایط هستید ، سوالات زیادی ذهن شما را درگیر خود کرده که ممکن است با جستجوی زیاد هم موفق به کسب پاسخ دقیق آن نباشید .
باید به شما بگوییم که امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی وجود دارد اما مانند هر درخواست اداری دیگری ، باید دارای شرایط و ضوابط خاص تعیین شده از سوی وزارتین علوم یا بهداشت باشید تا بتوانید رشته خود را تغییر داده و در رشته دیگری تحصیل کنید . حتی ممکن است بتوانید برخی از دروسی که در دانشگاه گذرانده اید ، در رشته جدید معادل سازی کنید .
به دلیل اهمیت این موضوع در بین دانشجویان متقاضی تغییر رشته در ادامه این مقاله به بررسی شرایط تغییر رشته و معادل سازی در مقطع کارشناسی پرداخته ایم .
همان طور که گفته شد داوطلبانی که متقاضی تغییر رشته در مقطع کارشناسی هستند میبایست شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده توسط وزارت علوم یا بهداشت را داشته باشند . در این بخش بر اساس آئین نامه تغییر رشته ، ملاک هایی که برای موافقت با تغییر رشته مورد نیاز بوده ارائه شده است :
شرط اول : داوطلب برای تغییر رشته باید حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی را گذرانده باشد .
شرط دوم : کمتر نبودن نمره های اکتسابی دانشجو در آزمون سراسری گروه آموزشی مربوطه از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آن رشته ، گرایش ، دانشگاه و در همان سال پذیرش بر اساس کارنامه سبز کنکور سراسری .
شرط سوم : موافقت شورای آموزشی دانشگاه های مبداء و مقصد با تغییر رشته .
شرط چهارم : با توجه به سنوات مجاز تحصيل ، امکان گذراندن واحد های درسی مورد نياز در رشته جديد برای دانشجو وجود داشته باشد .
اگر داوطلبان کنکور سراسری پس از اعلام نتایج نهایی متوجه شوند که دچار انتخاب رشته اشتباه شده اند و قصد تغییر رشته با کارنامه سبز را دارند می توانند تقاضای اشتباه در انتخاب رشته و تغییر رشته را به سازمان سنجش بدهند . برای اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می شود .
به داوطلبانی که قصد تغییر رشته تحصیلی خود را دارند توصیه می شود به نکات زیر توجه کنند :
دانشجو در هر مقطع تحصیلی ( کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری ) ، تنها یکبار می تواند تغییر رشته دهد .
تغییر رشته تنها در مقاطع تحصیلی هم سطح یا مقطع بالاتر به مقطع پائین تر امکان پذیر است .
به عنوان مثال دانشجوی کارشناسی برای تغییر رشته می تواند یا در مقطع کارشناسی تغییر رشته دهد یا در مقطع کاردانی .
درصورت موافقت با درخواست تغییر رشته ، دانشجو باید در اولین فرصت در رشته جدید ثبت نام کند و پس از آن ، امکان بازگشت به رشته قبلی وجود ندارد .
عدم ثبت نام دانشجو در رشته جدید در زمان تعیین شده به منزله انصراف از تغییر رشته بوده و دانشجو تا پایان تحصیل مجاز به ثبت تقاضای تغییر رشته نخواهد بود .
متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را ، حداقل 6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به دفتر آموزش دانشگاه در محل تحصیل خود تسلیم نماید .
داوطلبان علاقمند به تغییر رشته تمایل دارند دروسی را که در رشته سابق پاس کرده اند را معادل سازی یا تطبیق دهند تا مجبور نباشند همان دروس را در رشته جدید مجددا مطالعه و بگذرانند . در این بخش از مقاله شرایط معادل سازی و پذيرش دروسی كه دانشجو قبلاً در دانشگاه ها يا ديگر مقاطع تحصيلی گذرانده بر اساس آئین نامه معادل سازی ارائه شده است :
دانشگاه و مدارک تحصیلی قبلی دانشجو مورد تأیید وزارتین علوم تحقیقات ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی باشد .
اشتراک محتوای آموزشی دروس گذرانده شده دانشجو با دروس رشته جدید به تشخیص گروه آموزشی به طوریکه نمره هر یک از دروس از 12 كمتر نباشد .
معادل سازی و تطبیق واحد توسط گروه آموزشی در دانشگاه مقصد انجام می شود .
نمرات دروس پذيرفته شده از دانشجو تنها در محاسبه ميانگين کل دانشجو محاسبه می شود .
به ازاء هر 20 واحد از دروس پذيرفته شده دانشجو يک نيمسال تحصيلی از حداکثر مدت مجاز تحصيل او کاسته می شود .
میانگین نمرات کل دانشجو در زمان فارغ التحصیلی ، باید حداقل 12 باشد ، تا بتواند مدرک کاردانی یا کارشناسی خود را دریافت کند .
اگر میانگین نمرات اکتسابی دانشجو کم تر از 12 باشد در صورتی می تواند مدرک خود را دریافت کند که :
اولا دروسی که نمره آن ها کمتر از 12 است را تا حداکثر 20 واحد درسی در یک نیمسال تحصیلی ( در دوره کاردانی ) و 2 نیمسال تحصیلی ( در دوره کارشناسی ) ، مجدداً پاس کند تا میانگین کل خود را جبران نماید . ( برای انجام این کار دانشجو نباید از نظر سنوات مجاز تحصیل مشکلی داشته باشد )
دوما اگر دانشجو موفق به جبران میانگین نمرات خود نشود و در مقطع کاردانی در حال تحصیل باشد از ادامه تحصیل او جلوگیری به عمل آمده و اخراج می شود و اگر دانشجوی مقطع کارشناسی یا بالاتر باشد با مدرک پایین تر فارغ التحصیل خواهد شد .
در صورتی که پس از مطالعه این مقاله سوال و یا ابهامی دارید می توانید سوالات خود را از مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا از طریق خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا بپرسید
✔️ مطابق متن مقاله حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی را گذرانده باشد که در این مقاله سایر شرایط تغییر رشته نیز ارائه شده است .
✔️ داوطلبان می توانند در صورت دارا بودن شرایط گفته شده در این مقاله نسبت به معادل سازی دروس گذرانده خود اقدام کنند .
✔️ مطابق متن مقاله هر دانشجو یک بار می تواند نسبت به تغییر رشته در هر مقطع تحصیلی اقدام کند برای اطلاع از جزئیات تغییر رشته می توانید مقاله را مطالعه کنید .
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
سلام وقتتون بخیر من دانشجوی ترم یک آموزش ابتدایی هستم می خواستم بدونم امکان تغییر رشته به رشته های پیراپزشکی وجود داره ؟؟ رتبم به پیراپزشکی دانشگاه های دولتی میخوره ممنون
سلام . تغییر رشته و انتقالی در دانشگاه فرهنگیان مجاز نیست .
سلام اگه از دانشگاه کلن انصراف بدم چی از فرهنگیان انصراف بدم . می تونم کاری کنم .مشکلم اینه که مدیریت رو تو دفترچه انتخاب رشته وارد نکردم .قبلن سوال کرده بودم با همین اسم .هر کاری میشه لطفن کمک کنید
سلام . سوال شما کامل نیست ، در صورتی که در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدین ولی قصد تحصیل در رشته مدیریت رو دارین ، می تونین از دانشگاه فرهنگیان انصراف بدین و در پذیرش بدون کنکور رشته مدیریت در دوره غیر روزانه شرکت کنین و یا در کنکور سراسری 1400 شرکت کنین ولی مجاز به انتخاب رشته / محل های دوره روزانه نیستین .
سلام من 1 سال پشت کنکور موندم و سال بعد به خاطر سربازی پیام نور ثبت نام کردم یه رشته ای و ۲ ترم مرخصی گرفتم و این بار از اتاق عمل ازاد در اومدم سوالم اینه که می تونم حین این که این رشته رو می خونم کنکور بدم و باز تغییر رشته بدم
سلام . شما نمی تونین مجددا در کنکور سراسری شرکت کنین انصراف دوم رو بدین باید برین سربازی .
سلام این چندمین باره که مینویسم .لطفن جواب بدین . من رشتم مشاوره فرهنگیان هست . کنکور ۹۹ هستم . میتونم برم رشته مدیریت ؟؟ میشه کاری کرد .تو دفترچه انتخاب رشته واردش نکردم ...
سلام . نقل و انتقالی در دانشگاه فرهنگیان مجاز نیست .
سلام ترم یک کارشناسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر روزانه هستم می خوام تغییر رشته بدم به مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوتر ولی دانشگاه مون مثل اینکه شرط دو ترم معدل بالای ۱۷ داره و من شاید نتونم این معدل و کسب کنم بنظرتون راه دیگه ای هست برای این موضوع ؟ مثلا اینکه کلا انتقالی بگیرم برم یه دانشگاه دیگه توام با انتقالی تغییر رشته بدم یا اصلا درخواست بدم برای تحصیل در ترم نوبت دوم دانشگاه خودم؟خیلی ممنون میشم اگر توضیح بدید
سلام . برای تغییر رشته باید به دانشگاهی که در حال تحصیل هستین درخواست بدین ، می تونین درخواست تغییر رشته و انتقالی بدین ، برای اینکه با درخواست شما موافقت شه باید شرایط لازم رو داشته باشین .
سلام من داوطلب کنکور سراسری 98 بودم و الان دانشجوی ترم 3 مهندسی برق دانشگاه شاهد هستم . پارسال دانشگاه داخل دفترچه انتخاب رشته رشته مدیریت صنعتی جذب نمی کرد ولی در کنکور 99 جذب کرد.الان با توجه به اینکه یکی از شرایط تغییر رشته داشتن رتبه کمتر از اخرین نفر قبولی رشته یعنی مدیریت صنعتی در همون سال یعنی کنکور 98 هست و در اون سال دانشگاه شاهد اصلا چنین رشته ای رو نداشت و تازه از کنکور 99 رشته راه اندازی شد با این حال در صورت درخواست تغییر رشته سازمان سنجش رتبه کنکور من رو با کدوم داوطلبین مقایسه می کنه و می تونم تغییر رشته بدم ؟ ممنون میشم پاسخ بدید
سلام . درخواست تغییر رشته شما توسط دانشگاه بررسی میشه بنابراین می تونین درخواست تون رو به دانشگاه اعلام کنین ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
با سلام من دانشجوی ترم اول مهندسی سازه های ریلی علم و صنعت هستم. الان از انتخاب رشته ام پشیمونم و می خوام به مهندسی صنایع دانشگاه علم وصنعت تغییر رشته بدم اما رتبه قبولیم داخل کارنامه سبز از رتبه اخرین نفر قبولی مهندسی صنایع علم وصنعت 200 تا بیشتر هست وبه حد نصاب نرسیده . با این حال می تونم تغییر رشته بدم ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام . می تونین به دانشگاه درخواست تغییر رشته بدین ولی احتمالا با درخواست شما موافقت نمیشه .
سلام من سال اول رشته روانشناسی هستم گروه ازمایشی انسانی می تونم به رشته مهندسی مکانیک تغییر رشته بدم
سلام . در صورتی که از طریق کنکور سراسری انسانی در رشته روانشناسی پذیرفته شدین امکان تغییر رشته به رشته مهندسی مکانیک وجود نداره .
سلام ببخشید کسی که یکبار انصراف داده دوباره رفته دانشگاه اگر انصراف بده یا اخراج بشه چقدر وقت داره تا خودش رو معرفی کنه منظورم چند ماهه ؟
سلام . از تاریخی که انصراف میدین و یا اخراج میشین یک سال فرصت دارین تا برین سربازی .
سلام بنده دانشجوی جدید 99 هستم من از طریق کنکور ریاضی دانشگاه قبول شدم و تعداد واحد های این ترم 11 تا است می خواستم بپرسم آیا با پاس کردن این 11 واحد می توانم تغییر رشته بدهم.
سلام . برای تغییر رشته باید حداقل یک ششم واحدهای درسی رو بگذرونین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071789 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری گروه آموزشی هیوا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©