بر اساس مصوبات وزارت علوم امکان تحصیل همزمان در دو رشته با داشتن یک سری شرایط و ضوابط امکان پذیر است. شرایط تحصیل همزمان برای هر گروه از جمله دانشجویان ممتاز، دانشجویان دانشگاه آزاد و پیام نور متفاوت بوده و شامل یکسری ضوابط و مقررات می شود.
برای مشاوره شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه
برای مشاوره شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه
بعضی از دانشجویان ممتاز، استعداد درخشان یا دانشجویان دانشگاه های آزاد و پیام نور با توجه به شرایط خاص خود گاها به فکر تحصیل هم زمان در رشته دوم می باشند. معمولا سوالات زیادی ذهن آن ها را به خود مشغول ساخته که ممکن است با جستجوی زیاد هم موفق به کسب پاسخ دقیق آن نباشند. هر ساله تعدادی از داوطلبان که دارای شرایط خاصی می باشند با توجه به شرایط خود تصمیم به ادامه تحصیل در دو رشته می گیرند اما نمی دانند به چه صورت و از چه طریقی این موضوع امکان پذیر است.
شاید کسب اطلاعات درست و دقیق در خصوص چگونگی تحصیل همزمان در دو رشته بخشی از موفقیت داوطلب در مسیر تحصیلی و کسب موفقیت برای دانشجو را تضمین کند، اما آن چه این مسیر را به پایانی خوش برای علاقمندان تبدیل می کند بررسی شرایط خود با توجه به قوانین مختلف برای تحصیل مجدد است. به همین دلیل در ادامه این مقاله شرایط تحصیل همزمان در دو رشته ارائه شده است.
خیلی از دانشجویان ممتاز بنا به شرایط خود قصد تحصیل در رشته دوم را دارند و سوالات زیادی ذهن آن ها را به خود مشغول ساخته که رسیدن به پاسخ آن ها می تواند موجب تسریع در فرآیند تحصیل در رشته دوم شود.
دانشجویان ممتازی که متقاضی تحصیل در رشته دوم هستند، می بایست شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده توسط وزارت علوم را داشته باشند. در این بخش بر اساس آئین نامه تحصيل همزمان در دو رشته تحصيلی، ملاک هایی که برای موافقت با تحصیل هم زمان در دو رشته مورد نیاز بوده ارائه و به سوالات دانشجویان پاسخ داده شده است.
یکی از سوالاتی که ذهن دانشجویان ممتاز را به خود مشغول ساخته این است که آیا در تعریفی که این نامه از دانشجو ممتاز دارد مشمول هست یا خیر؟ اگر هست چه زمانی می تواند برای تحصیل در رشته دوم اقدام کند؟ برای پاسخ به ایین سوال باید بگوویم دانشجویانی که در یکی از سه دسته زیر جای می گیرند حق تحصیل هم زمان دو رشته در دانشگاه را دارند.
برگزیدگان کنکور سراسری با معرفی سازمان سنجش
برگزیدگان المپیادهای علمی دانش آموزش كشور با معرفی وزارت آموزش و پرورش (موضوع مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان پذیرش دانش آموزان برگزیده در دانشگاه ها بدون شركت در آزمون سراسری)
برگزیدگان جشنواره خوارزمی با معرفی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
طبق آیین نامه دانشجویان ممتاز کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته، برای تحصیل در رشته دوم می بایست دانشجو پس از گذراندن حداقل دو نیمسال تحصیلی با میانگین کل حداقل 17، درخواست خود را که به تایید استاد مشاور رسیده است به معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل خود تسلیم نماید. معاونت آموزشی دانشگاه كتبا دانشجو را به دانشكده مربوط در همان دانشگاه یا دانشگاه دیگر معرفی و مراتب را به معاونت آموزشی وزارت منعكس می كند.
آیا دانشجویان مشمول این آیین نامه می توانند به طور همزمان در رشته پزشکی تحصیل کنند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت دانشجویان مشمول آیین نامه تحصیل همزمان تنها می توانند در مقطع کارشناسی تحصیل کنند و رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دکترای عمومی محسوب می شود.
آیا دانشجویان ممتاز برای تحصیل در رشته دوم باید شهریه پرداخت کنند؟
دانشجوی ممتازی که در نظام آموزشی روزانه تحصیل می کند از پرداخت شهریه در رشته دوم معاف است. اما چنانچه این دانشجو در موسسات غیر انتفاعی و نوبت دوم تحصیل می کند مطابق دستور العمل دانشگاه باید اقدام کند.
آیا دانشجوی ممتاز می تواند تقاضای تحصیل همزمان در دانشگاه دیگری را داشته باشد؟
در پاسخ باید گفت، این دسته از افرادی می توانند تقاضای تحصیل همزمان در دانشگاه دیگری داشته باشند ولی اولویت پذیرش در رشته های موجود در دانشگاه محل تحصیل وی می باشد که با تایید گروه آموزشی رشته دوم انجام می شود.
دانشجو ممتاز چه رشته هایی را می تواند برای تحصیل همزمان انتخاب کند؟
مطابق آئین نامه محدودیتی در انتخاب رشته دوم وجود ندارد اما اولویت با رشته های گروم علوم انسانی، هنر، علوم پایه و رشته های مکمل رشته اول (مانند رشته شیمی و زیست شناسی برای دانشجویان رشته پزشكی و فیزیک و ریاضی برای دانشجویان رشته های مهندسی و رشته زبان خارجی برای اغلب رشته ها) است.
مدت زمان تحصیل در دو رشته به چه نحوی است؟
دانشجو پس از شروع به تحصیل در رشته دوم، مجاز به انتخاب حداکثر 30 واحد از مجموع واحدهای هر دو رشته است و باید به گونه ای انتخاب رشته نماید که در مدت مجاز تحصیل در رشته اول هر دو رشته را به اتمام برساند. البته شورای آموزشی دانشكده رشته دوم می تواند در موارد خاص حداكثر تا دو نیمسال تحصیلی به طول دوره اضافه نماید که در این صورت باید مراتب را به دانشكده محل تحصیل رشته اول اعلام كند.
آیا دانشجویان ممتاز در دوره دکتری می توانند تحصیل همزمان در مقطع کارشناسی را داشته باشند؟
در پاسخ باید گفت خیر، به دلیل خاص بودن این دوره دانشجویان دکتری دوره پیوسته مجاز به تحصیل همزمان در رشته دوم نمی باشند.
داوطلبان آقا که مشغول به تحصیل بوده و از معافیت تحصیلی برخوردار هستند، برای آشنایی با دریافت اینترنتی معافیت تحصیلی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
از آنجایی که تحصیل همزمان در دو رشته متقاضیان زیادی را به خود جلب کرده، دانشگاه آزاد نیز امکان تحصیل همزمان در دو رشته را برای علاقمندان فراهم و یکسری شرایط و مقررات را برای دانشجویان مقاطع مختلف اعلام نموده. در این بخش از مقاله به بررسی چگونگی تحصیل هم زمان دانشجویان دانشگاه آزاد پرداخته تا علاقمندان ورود به این دانشگاه بتوانند از این امکان استفاده کنند.
پذیرفته شدگان و دانشجویان هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی ارشد واحدهای دانشگاهی علاوه بر تحصیل در رشته فعلی خود می توانند در یک رشته دیگر در همان مقطع تحصیلی و یا در مقطع تحصیلی پایین تر در واحد دانشگاهی مبدا یا واحد دانشگاهی دیگر بطور همزمان تحصیل کنند.
دانشجویان مقطع دکتری می توانند تنها در یک رشته از رشته های مقاطع پایین تر بهطور همزمان در رشته دوم تحصیل کنند و تحصیل همزمان در دو رشته دکتری امکان پذیر نیست.
حداكثر مدت تحصیل برای دانشجویان دانشگاه آزاد در رشته دوم، مدت مجاز تحصیل در رشته اول آن ها می باشد.
دانشجویانی که از معافیت نظام وظیفه استفاده می کنند در صورتی که در رشته اول انصراف از تحصیل داده و یا اخراج آموزشی شده باشند، می توانند رشته دوم را تا سقف مجاز مدت زمان معافیت از نظام وظیفه در رشته اول ادامه تحصیل دهند.
شرایط تحصیل همزمان دانشجویان در حال تحصیل در یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به غیر از دانشگاه آزاد اسلامی به این صورت است که دانشجویان در حال تحصیل در یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی می توانند در رشته / مقطع دوم در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در همان شهر دانشگاه رشته اول خود و یا در واحد الکترونیکی تحصیل کنند.
چنانچه تعدادی از واحدهای درسی به لحاظ عنوان و محتوا بین دو رشته مشترک باشد، در صورتی که محل تحصیل دو رشته دانشجو در یک واحد دانشگاهی باشد، گذراندن واحدهای مشترک برای یک بار کفایت دارد و نمرات در کارنامه هر دو رشته ثبت می شود.
در صورتی که دو رشته در واحد دانشگاهی متفاوت باشد، چنانچه براساس رتبهبندی اداره کل تعالی سازمانی همتراز باشند، گذراندن دروس در هر یک از دو واحد بلامانع است و در کارنامه دو رشته ثبت میشود. در غیر این صورت، دروس گذرانده شده در واحد دانشگاهی با رتبه بالاتر قابل قبول در واحد دانشگاهی دیگر است و بالعکس آن امکان ندارد.
دانشگاه آزاد اقدام به پذیرش دانشجو به صورت بدون کنکور در مقاطع کاردانی و کارشناس پیوسته و ناپیوسته می کند. برای اطلاع از جزئیات این پذیرش مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاه های دولتی است که افراد زیادی را از طریق کنکور سراسری و ثبت نام بدون کنکور دانشگاه پیام نور پذیرش می کند. یکی از ویژگی های بارز دانشگاه پیام نور امکان تحصیل همزمان در ان است. این دانشگاه به کلیه دانشجویان مقاطع و دانشگاه های مختلف این شانس را می دهد که در رشته دوم برای مقطع کارشناسی به طور همزمان با رشته اول خود در این دانشگاه تحصیل کنند. شرایط و ضوابط تحصیل در رشته دوم دانشگاه پیام نور به شرح زیر می باشد:
دانشجویان متقاضی فقط می توانند در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته دوم تحصیل نمایند.
پذیرش دانشجو می تواند از طریق آزمون سراسری یا پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی باشد.
دانشجویان پسر که از معافیت تحصیلی استفاده می نمایند برای تحصیل در رشته دوم باید بر اساس معافیت تحصیلی صادر شده در رشته / دانشگاه اول اقدام کنند.
دروس گذرانده شده در رشته اول در صورت تطابق برای رشته دوم قابل معادل سازی می باشد.
دانشجویانی که رشته پذیرفته شده خود راضی نبوده و قصد تغییر رشته و ادامه تحصیل در رشته ای دیگر را دارند، با مطالعه مقاله زیر می توانند از اقدامات لازم برای انجام این امر مطلع گردند.
یکی از راهکارهای تحصیل همزمان که صرفا در حال حاضر در دانشگاه تهران اجرایی شده، طرح " تحصیل در رشته فرعی " می باشد. طبق مفاد آیین نامه این طرح که تنها برای دانشجویان مقطع کارشناسی قابل اجرا بوده و دانشجویان می توانند در سقف واحدهای مجاز در رشته دیگر که بستری کارآفرینی یا مهارت محور دارد، واحد اخذ کرده و بگذرانند.
دانشجویان ورودی های سال 98 به بعد مقطع کارشناسی دانشگاه تهران می توانند در این طرح شرکت کرده و با گذراندن 15 الی 51 واحد این دوره را به اتمام برسانند. دانشجویان با اتمام دوره تحصیل در رشته تحصیل دانش آموخته آن رشته محسوب شده و گواهی رشته آموزشی فرعی نیز برای او صادر می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه را به اطلاع داوطلبان رسانده و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مطابق متن مقاله اولویت تحصیل همزمان برای دانشجویان ممتاز دوره روزانه است ولی در صورت درخواست خود دانشجو و موافقت گروه آموزشی رشته دوم تحصیل همزمان در دوره نوبت دوم فراهم است.
✔️ مطابق متن مقاله دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تنها می تواند برای مقاطع کاردانی و کارشناسی تحصیل همزمان داشته باشد.
✔️ مطابق متن مقاله حداكثر مدت تحصيل، مدت مجاز تحصيل در رشته اول آن هاست.
برای مشاوره شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه
برای مشاوره شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه
سلام کسی که اول دانشگاه آزاد رشته غیر پزشکی خونده باشه و سال اخرش کنکور سراسری بده و کارشناسی دولتی قبول شه به نحوی که سال اخر آزاد و سال اول دولتی رو همزمان تو دوران مجازی با موافقت هر دو دانشگاه آزاد و دولتی گذرونده باشه مشکلی براش پیش میاد یا نه ؟ لطفاً جواب بدین من این سوالو از هرکی میپرسم هیچ پاسخی نمیگیرم
سلام . در صورتی که هر دو دانشگاه با تحصیل همزمان شما موافقت کردن مشکلی ایجاد نمیشه .
سلام ببخشید من دانشجوی ترم ۳ مجازی هستم میتوانم در کنار مجازی رشته ای دیگر را در آزاد بخونم ؟؟ یا اصلا میتونم در رشته ای دیگر در دانشگاه دیگر در کنار مجازی تحصیل کنم ؟؟
سلام . شرایط تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه رو دارین .
سلام وقت بخیر ببخشید من امسال مهندسی معماری قبول شدم . چطور می توانم همزمان دررشته حقوق هم تحصیل کنم
سلام . می تونین همزمان در دانشگاه پیام نور به عنوان دانشگاه دوم تحصیل کنین .
با سلام و احترام من کارشناسی حقوق ثبت نام کرده بودم در دانشگاه آزاد ، الان به دلایلی نتونستم ادامه بدم و کاردانی در رشته گرفتم . آیا امکانش هست در همان دانشگاه ادامه تحصیل بدم به کارشناسی یا باید کارشناسی ناپیوسته ثبت نام کنم؟؟
سلام . در صورتی که مدرک کاردانی گرفتین ، باید مجدد در پذیرش دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته و یا کارشناسی ناپیوسته شرکت کنین .
سلام ، من امسال برای کنکور ارشد حسابداری ثبت نام کردم ، اگر دانشگاه پیام نور برای ارشد حسابداری قبول شم ، می تونم در همین مقطع ارشد رشته ریاضی یا حقوق رو به عنوان رشته دوم بخونم؟ در مقطع ارشد ، در ضمن رشته کارشناسی من برق بوده
سلام . تحصیل همزمان در مقطع کارشناسی ارشد در دو رشته مجاز نیست ، امکان تحصیل در رشته دوم در مقطع ارشد در دوره مجازی دانشگاه پیام نور وجود داره .
سلام . می خواستم بپرسم امکانش هست در دانشگاه دولتی تهران رشته ی زبان بخونم و همزمان در دانشگاه آزاد تهران موسیقی ؟
سلام . می تونین به صورت همزمان در دو رشته و دانشگاه مورد نظرتون تحصیل کنین .
سلام، جواب شما برای دوستان رو خوندم و به این نتیجه رسیدم که وقتی دانشگاه اول پیام نور باشه و سال بعدش سراسری قبول بشیم باید از پیام نور انصراف بدیم ولی اگه دانشگاه اول سراسری باشه و بعدش پیام نور بریم همزمان می تونیم ادامه بدیم درسته ؟ نمیشه سال اول پیام نور بریم و بعدش سال دومش سراسری و همزمان هر دو رو ادامه بدیم ؟
سلام . بله درسته ، طبق شرایط خیر ولی ممکنه دانشگاه موافقت کنه بنابراین برای اطمینان از طریق دانشگاه پیگیری کنین .
وقت شما بخیر . ممکنه همزمان یک رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی باشه ، و همزمان رشته ی دیگه در مقطع ارشد ، در دانشگاه دولتی دیگر تحصیل بشه ؟
سلام . تحصیل همزمان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه دولتی امکان پذیر نیست .
سلام من دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه پیام نور هستم می تونم همزمان در رشته آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد مقطع کارشناسی تحصیل کنم ؟
سلام . تحصیل همزمان در دو دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور امکان پذیره ، البته دانشگاه پیام نور باید به عنوان دانشگاه دوم باشه .
سلام امکان تحصیل همزمان در دو دانشگاه غیرانتفاعی و دولتی روزانه هست؟
سلام . تحصیل همزمان در دو دانشگاه مورد نظر شما امکان پذیر نیست .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©