تمامی متقاضیان تغییر رشته در مقطع کارشناسی می توانند با دارا بودن یک سری شرایط، ضوابط و داشتن موافقت نامه از وزارت علوم و بهداشت، در زمان مشخص شده نسبت به تغییر رشته در مقطع کارشناسی، اقدام نمایند. از جمله شرایط تغییر رشته گذراندن حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی، موافقت شورا آموزشی دانشگاه مبداء و مقصد و داشتن سنوات مجاز تحصیلی و ... در آن مقطع است.
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
بعضی از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه و حضور در کلاس های درس، کم کم به این نتیجه میرسند که رشته تحصیلی آنها ایده آل نیست. از این رو به دنبال ایجاد تغییر در شرایط خود خواهند بود. یکی از گزینههای در دسترس دانشجویان برای ایجاد تغییرات مثبت، تغییر در رشته تحصیلی میباشد.
امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی وجود دارد اما مانند هر درخواست اداری دیگری، داوطلبان می بایست دارای شرایط و ضوابط خاص تعیین شده از سوی وزارتین علوم یا بهداشت باشند تا بتوانند رشته خود را تغییر داده و در رشته دیگری تحصیل کنند. حتی ممکن است بتوانند برخی از دروسی که در دانشگاه گذرانده اند را در رشته جدید معادل سازی کنند. به دلیل اهمیت این موضوع در بین دانشجویان متقاضی تغییر رشته در ادامه این مقاله به بررسی شرایط تغییر رشته و معادل سازی در مقطع کارشناسی پرداخته ایم.
همان طور که گفته شد داوطلبانی که متقاضی تغییر رشته در مقطع کارشناسی هستند می بایست شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده توسط وزارت علوم یا بهداشت را داشته باشند. در این بخش بر اساس آیین نامه تغییر رشته، ملاک هایی که برای موافقت با تغییر رشته مورد نیاز بوده ارائه شده است :
شرط اول: داوطلب برای تغییر رشته باید حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی را گذرانده باشد.
شرط دوم: کمتر نبودن نمره های اکتسابی دانشجو در آزمون سراسری گروه آموزشی مربوطه از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آن رشته، گرایش، دانشگاه و در همان سال پذیرش بر اساس کارنامه سبز کنکور سراسری.
شرط سوم: موافقت شورای آموزشی دانشگاه های مبداء و مقصد با تغییر رشته.
شرط چهارم: با توجه به سنوات مجاز تحصيل، امکان گذراندن واحد های درسی مورد نياز در رشته جديد برای دانشجو وجود داشته باشد.
اگر داوطلبان کنکور سراسری پس از اعلام نتایج نهایی متوجه شوند که دچار انتخاب رشته اشتباه شده اند و قصد تغییر رشته با کارنامه سبز را دارند می توانند تقاضای اشتباه در انتخاب رشته و تغییر رشته را به سازمان سنجش بدهند . پس از آشنایی با نحوه تغییر رشته در کارشناسی می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
تمامی داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط و دریافت موافقت از دانشگاه خود می توانند نسبت به تغییر رشته تحصیلی خود در این مقطع اقدام نمایند. به متقاضیان تغییر رشته در مقطع کارشناسی توصیح می شود قبل از هر اقدامی نسبت به این موضوع به یک سری نکات توجه داشته باشند.
تمامی دانشجویان در حال تحصیل در هر مقطع تحصیلی ( کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری ) تنها یکبار می توانند نسبت به تغییر رشته در رشته تحصیلی خود اقدام کنند.
تغییر رشته تنها در مقاطع تحصیلی هم سطح یا مقطع بالاتر به مقطع پائین تر امکان پذیر است. به عنوان مثال دانشجوی کارشناسی برای تغییر رشته می تواند یا در مقطع کارشناسی تغییر رشته دهد یا در مقطع کاردانی.
درصورت موافقت با درخواست تغییر رشته، دانشجو می بایست در اولین فرصت در رشته جدید ثبت نام کند و پس از آن، امکان بازگشت به رشته قبلی وجود ندارد.
عدم ثبت نام دانشجو در رشته جدید در زمان تعیین شده به منزله انصراف از تغییر رشته بوده و دانشجو تا پایان تحصیل مجاز به ثبت تقاضای تغییر رشته نخواهد بود.
متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را، حداقل 6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به دفتر آموزش دانشگاه در محل تحصیل خود تسلیم نماید. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط نقل و انتقالات دانشگاه های سراسری مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
داوطلبان علاقمند به تغییر رشته تمایل دارند دروسی را که در رشته سابق پاس کرده اند را معادل سازی یا تطبیق بدهند تا مجبور نباشند همان دروس را در رشته جدید مجددا مطالعه و بگذرانند. در این بخش از مقاله شرایط معادل سازی و پذيرش دروسی كه دانشجو قبلاً در دانشگاه ها يا ديگر مقاطع تحصيلی گذرانده بر اساس آیین نامه معادل سازی ارائه شده است:
می بایست دانشگاه و مدارک تحصیلی قبلی دانشجو مورد تأیید وزارتین علوم تحقیقات، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی باشد.
اشتراک محتوای آموزشی دروس گذرانده شده دانشجو با دروس رشته جدید به تشخیص گروه آموزشی به طوری که نمره هر یک از دروس از 12 كمتر نباشد.
معادل سازی و تطبیق واحد توسط گروه آموزشی در دانشگاه مقصد انجام می شود.
نمرات دروس پذيرفته شده از دانشجو تنها در محاسبه ميانگين کل دانشجو محاسبه می شود.
به ازاء هر 20 واحد از دروس پذيرفته شده دانشجو يک نيمسال تحصيلی از حداکثر مدت مجاز تحصيل او کاسته می شود.
میانگین نمرات کل دانشجو در زمان فارغ التحصیلی، باید حداقل 12 باشد، تا بتواند مدرک کاردانی یا کارشناسی خود را دریافت کند. اگر میانگین نمرات اکتسابی دانشجو کم تر از 12 باشد در صورت دارا بودن یک سری شرایط می توانند نسبت به آن اقدام نمایند.
اولا دروسی که نمره آن ها کمتر از 12 است را تا حداکثر 20 واحد درسی در یک نیمسال تحصیلی ( در دوره کاردانی ) و 2 نیمسال تحصیلی ( در دوره کارشناسی )، مجددا پاس کند تا میانگین کل خود را جبران نماید. برای انجام این کار دانشجو نباید از نظر سنوات مجاز تحصیل مشکلی داشته باشد.
دوما اگر دانشجو موفق به جبران میانگین نمرات خود نشود و در مقطع کاردانی در حال تحصیل باشد از ادامه تحصیل او جلوگیری به عمل آمده و اخراج می شود و اگر دانشجوی مقطع کارشناسی یا بالاتر باشد با مدرک پایین تر فارغ التحصیل خواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تغییر رشته در مقطع کارشناسی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مطابق متن مقاله حداقل یک ششم و حداکثر دو سوم واحد های دوره کارشناسی را گذرانده باشد که در این مقاله سایر شرایط تغییر رشته نیز ارائه شده است .
✔️ داوطلبان می توانند در صورت دارا بودن شرایط گفته شده در این مقاله نسبت به معادل سازی دروس گذرانده خود اقدام کنند .
✔️ مطابق متن مقاله هر دانشجو یک بار می تواند نسبت به تغییر رشته در هر مقطع تحصیلی اقدام کند برای اطلاع از جزئیات تغییر رشته می توانید مقاله را مطالعه کنید .
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی
سلام وقت بخیر آیا امکان تغییر رشته از مهندسی شیمی به مهندسی پزشکی هست؟
سلام . در صورت داشتن شرایط می تونین درخواست تغییر رشته به رشته مورد نظر رو بدین .
سلام وقتتون بخیر من رشته گیاهپزشکی ترم 1 کارشناسیهستم امکان تغییر رشته وجود داره ؟ و به چه شاخه هایی می شود تغییر رشته داد ؟ تشکر از شما
سلام . در صورت داشتن شرایط می تونین در پایان ترم اول به دانشگاه درخواست تغییر رشته بدین ، ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
سلام وقتتون بخیر من با سوابق تحصیلی دانشگاه غیر انتفاعی سوره قبول شدم می خواستم بدونم ایا امکان تغییر رشته در دانشگاه به یک رشته دیگر که ان هم با سوابق پذیرش می کند وجود دارد یا خیر؟
سلام . در صورت داشتن شرایط می تونین به دانشگاه درخواست تغییر رشته بدین .
سلام من در کنکور ۱۴۰۰ اطلاع رسانی پزشکی قبول شدم الان ترم ۳ هستم می خواستم ببینم میت ونم تغییر رشته بدم به پرستاری یا موسیقی ؟
سلام . امکان تغییر رشته به رشته های مورد نظر شما وجود نداره .
سلام ، آیا امکانش هست که همون موقع ثبت نام مقطع کارشناسی تغییر رشته داد ؟
سلام . زمان ثبت نام در دانشگاه در مقطع کارشناسی امکان تغییر رشته وجود نداره .
سلام وقت بخیر . من چندین ماهه که قصد تغییر رشته دارم ولی هر وقت که از طریق سایت دانشگاه درخواست میدم میگه هنوز زمانش نرسیده ... داخل سایت ها خوندم که مرداد ماه می تونیم درخواست تغییر رشته بدیم ، ولی از آموزش بخش دانشگاه که پرسیدم گفتن اردیبهشت ماه. حالا من باید چیکار کنم؟ ممنون میشم کمکم کنین
سلام . باید حدودا چهل روز تا دو ماه قبل از شروع ترم درخواست تغییر رشته در مقطع کارشناسی بدین .
سلام من دانشجوی ترم 4 روانشناسی هستم می خوام به زبان انگلیسی تغییر رشته بدم ایا لازم هست امتحانات این ترم را بگذرونم پاس بشم ؟ یا نیازی نیست و تاثیری در انتخاب رشته جدیدم نداره ؟
سلام . در صورتی که قصد انصراف از دانشگاه رو دارین ، می تونین در امتحانات شرکت نکنین ولی در صورتی که قصد تغییر رشته در داخل دانشگاه رو دارین باید در امتحانات پایان ترم شرکت کنین .
سلام در حال حاضر من دانشجوی فرانسه ترم ۲ هستم فعلا ۱۷ واحد رو گذروندم آیا امکان تغییر رشته برای من هستش ؟
سلام . می تونین در مقطع کارشناسی درخواست تغییر رشته بدین ، ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
سلام اگه یه بار انصراف داده باشی برای تغییر رشته مشکل نظام وظیفه ایجاد میشه یا نه ؟
سلام . شما فقط یکبار فرصت انصراف دارین ، انصراف دوم رو بدین باید برین سربازی ، تغییر رشته در دانشگاه در مقطع کارشناسی به منزله انصراف نیست .
سلام من دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی هستم در دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی ، امکانش هست به رشته روانشناسی در دانشگاه تهران غرب تغییر بدم ؟
سلام . باید به دانشگاه آزاد درخواست انتقالی توام با تغییر رشته بدین ، ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©