انتخاب رشته در پایه نهم نیازمند شرایط خاصی می باشد و دانش آموزانی که موفق به کسب امتیاز لازم برای ورود به رشته مورد نظر خود نشوند، می توانند با شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1401 - 1402 شانس دوباره ای برای تحصیل در رشته ای که علاقه مند به آن هستند داشته باشند که نحوه انتخاب رشته دوباره دهم ۱۴۰۱ مهم می باشد.
برای مشاوره امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم ۱۴۰۱
برای مشاوره امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم ۱۴۰۱
انتخاب رشته یکی از مهم ترین تصمیماتی می باشد که دانش آموزان و والدین حتی قبل از تحصیل در پایه نهم به آن فکر می کنند و تمامی تلاش خود را برای تحصیل و رسیدن به این هدف را انجام می دهند. در این بین، برخی دانش آموزان به دلایلی مختلفی موفق به کسب نمره لازم و شرایط انتخاب رشته مدنظر خود نمی شوند و به دنبال که آموزش و پرورش برای این دسته از افراد اقدام به ارائه راهکارهایی نموده است.
عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته شامل خلاصه عملکرد دانش آموز در پایه هفتم، هشتم، نتایج آزمون های مشاوره ای، نظر دبیران، مشاور، دانش آموز و خانواده می باشد که بر این اساس امتیازاتی برای دانش آموز در نظر گرفته می شود. دانش آموزانی که موفق به کسب امتیاز لازمه نشده اند می توانند در امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1401 - 1402 شرکت نمایند که در ادامه این مقاله به معرفی راه های ممکن برای دستیابی به این هدف و نحوه انتخاب رشته دوباره دهم ۱۴۰۱ پرداخته شده است.
لازمه انتخاب هر رشته کسب حداقل نمرات دروس مختلف در پایه های هفتم، هشتم و نهم می باشد اما گاهی اوقات ممکن است دانش آموزی امتیاز لازم را برای انتخاب رشته مورد علاقه خود را کسب ننماید. در این صورت، دانش آموز پایه نهم مجاز به انتخاب رشته و ادامه تحصیل در آن رشته در پایه دهم نخواهد بود. برخی دانش آموزان علیرغم کسب نکردن امتیاز لازم برای ادامه تحصیل در یک رشته، می خواهند در همان رشته ادامه تحصیل دهند.
بدین منظور، این دانش آموزان می توانند در امتحان تعیین رشته مجدد سال تحصیلی 1401 - 1402 که در شهریور ماه برگزار می شود شرکت نمایند و حد نصاب نمرات ادامه تحصیل در هر رشته ۱۴۰۱ را کسب نمایند تا مجاز به ادامه تحصیل شوند. برای ورود به هر رشته دانش آموز می بایست نمره حد نصاب و امتیاز مورد نظر برای ورود به آن رشته را کسب نماید، که این امتیاز با توجه به ضرایب جدول زیر محاسبه می گردد.
پایه تحصیلی | ضریب |
هفتم | 1 |
هشتم | 1 |
نهم | 3 |
در انتخاب رشته دبیرستان، هر رشته دارای امتیاز حد نصاب برای ورود بوده و شامل جمع نمرات کتبی پایه های تحصیلی هفتم، هشتم و نهم با احتساب ضریب می باشد. در جدول زیر می توانید امتیاز لازم برای ورود به هر رشته را با احتساب ضریب نمرات سه سال دوره متوسطه اول مشاهده نمایید.
رشته تحصیلی | حد نصاب امتیاز هر درس ( جمع نمرات کتبی هر 3 سال با احتساب ضریب ) |
ریاضی فیزیک | ریاضی : 70 |
علوم : 65 | |
علوم تجربی | ریاضی : 65 |
علوم : 70 | |
ادبیات و علوم انسانی | زبان و ادبیات فارسی : 70 |
مطالعات اجتماعی : 65 | |
عربی : 60 | |
فنی حرفه ای ( صنعت و هنر ) | ریاضی و علوم : 50 |
فناوری و هنر 60 | |
فنی حرفه ای ( خدمات ) | ریاضی : 50 |
فناوری و هنر : 60 | |
فنی حرفه ای ( کشاورزی ) | علوم : 50 |
فناوری و هنر 60 |
گاهی اوقات ممکن است در فرم انتخاب رشته روبروی برخی از رشته ها هاشور خورده باشد که بر اساس شیوه نامه هدایت تحصیلی، بدین معناست که دانش آموز امتیاز لازم برای ورود به آن رشته را کسب نکرده است و مجاز به ادامه تحصیل در رشته های هاشور خورده نمی باشد. گاهی دانش آموز با وجود کسب نکردن امتیاز لازم، تمایل به ادامه تحصیل در یک رشته خاص را دارد که با توجه به آیین نامه هدایت تحصیلی پایه نهم، می تواند در امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم 1401 شرکت کند.
این دانش آموزان می بایست با تکمیل نمودن برگ تعیین رشته مجدد ۱۴۰۱ در مدرسه مبدا (محل تحصیل پایه نهم)، نسبت به شرکت در آزمون تعیین رشته اقدام نمایند که در ادامه نمونه برگه تقاضای تعیین رشته مجدد برای دانلود رایگان ارائه شده است و دانش آموزان می توانند با هماهنگی مدرسه خود این فرم را تکمیل و به مدرسه تحویل دهند.
امتحان تعیین رشته ۱۴۰۱ شامل دروسی از پایه نهم می باشد که دانش آموز نمره حد نصاب را در آن ها کسب نکرده باشد. در صورت کسب حد نصاب نمره، ورود دانش آموز به مدارس غیر دولتی بلامانع بوده و در مدارس دولتی در صورت وجود ظرفیت امکان پذیر است.
میانگین نمرات دروس ریاضی و تجربی برای دانش آموزان متقاضی رشته ریاضی باید به ترتیب حداقل ۱۵ و ۱۴ و برای متقاضیان رشته تجربی به ترتیب حداقل ۱۴ و ۱۵ باشد. دانش آموزان متقاضی رشته های ریاضی، علوم تجربی و فنی و حرفه ای به دو اولویت الف و ب تقسیم بندی شدند، که گروه الف در اولویت ثبت نام هستند. دانش آموزانی که در اولویت ب قرار دارند به شرط خالی بودن ظرفیت مدرسه در رشته مورد نظر می توانند ثبت نام کنند.
دانش آموزان متقاضی شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد ۱۴۰۱ به مدرسه خود تقاضا داده و مسئول مدرسه ( مشاور یا مدیر ) با توجه به جدول بالا نمره ای که دانش آموز می بایست در امتحان یا امتحانات تعیین رشته کسب نماید را مشخص می کند. در محاسبه نمره فقط نمره کتبی ترم دوم محاسبه می شود. مشاور یا مدیر مدرسه برای بدست آوردن حداقل نمره ای که دانش آموز باید در امتحان تعیین رشته مجدد 1401 در هر درس کسب نماید می بایست مراحل زیر را طی نماید:
بررسی کارنامه هر 3 سال دانش آموز و شناسایی دروسی که دانش آموز امتیاز لازم را در آن ها کسب نکرده است.
جمع نمره هفتم و هشتم نمره کتبی درس مورد نیاز و کسر آن از امتیاز لازم
به دست آوردن نمره حد نصاب امتحان تعیین رشته مجدد بر اساس ضریب
مثال : دانش آموزی برای ورود به رشته تجربی ، امتیاز لازم را در درس ریاضی کسب نکرده است.
نمرات درس ریاضی دانش آموز در سال هفتم 12 و در سال هشتم 14 می باشد.
جمع این نمرات برابر با 26 و از عدد 65 (بر اساس جدول بالا ) کسر می شود.
عدد به دست آمده 39 می باشد که با احتساب ضریب 3 برای پایه نهم تقسیم بر سه برابر است با 13
دانش آموز می بایست حداقل نمره 13 را در امتحان تعیین رشته مجدد درس ریاضی کسب کند تا بتواند در رشته تجربی ادامه تحصیل دهد.
طبق آخرین اطلاعیه اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره هدایت تحصیلی، درباره شرایط شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد توضیحاتی ارائه داده است که بر اساس آن دانش آموزانی که حد نصاب نمره را در یکی از شاخه ها، زمینه ها و رشته های تحصیلی در خرداد ماه کسب نکرده باشند، می توانند با تکمیل نمون برگ درخواست تعیین رشته مجدد نسبت به شرکت در امتحان تعیین رشته در مرداد یا شهریورماه (همزمان با امتحان دانش آموزان تجدیدی) اقدام کنند.
تأکید میشود حد نصاب لازم برای ورود به رشته، بر اساس نمرات پایانی سه ساله دوره اول متوسطه در درس یا دروس مربوطه محاسبه میشود. در صورت کسب حد نصاب نمره، ورود دانش آموز به مدارس غیردولتی بلامانع و در مدارس دولتی در صورت وجود ظرفیت امکانپذیر است. همچنین نمره امتحان تعیین رشته مانند امتحانات درس های شهریور محاسبه می شود و در کارنامه تحصیلی و نمون برگ های هدایت تحصیلی (با عنوان تعیین رشته) ثبت شده و تأثیری در معدل سالانه یا کل دانش آموز ندارد و تنها در هدایت تحصیلی دانش آموز مورد استفاده قرار می گیرد.
سال گذشته امتحان تعيين رشته مجدد نهم ( همزمان با امتحانات تجدیدی ها ) در شهریور ماه برگزار شد و مدارسی که در خرداد دانش آموز تجدیدی نداشتند و صرفا خواهان برگزاری امتحان تعیین رشته مجدد بودند، می توانستند به اداره آموزش و پرورش اطلاع دهند تا اوراق امتحانی دروس به تعداد لازم برای امتحانات شهریور این مدرسه در نظر گرفته شود.
توجه داشته باشید که مدیران مدارس متوسطه اول می بایست قبل از زمان برگزاری آزمون تعیین رشته مجدد نهم ۱۴۰۱ فرم های تعیین رشته مجدد را در اختیار دانش آموزان متقاضی قرار دهند و فرایند درخواست را اجرا کنند. همچنین آزمون صرفا از ماده درسی دارای کسری نمره اخذ و به هيچ وجه از درسی كه نمره رشته مذكور را به دست آورده، آزمون مجدد گرفته نمی شود.
به محض مشخص شدن زمان برگزاری ازمون تعیین رشته مجدد پایه نهم ۱۴۰۱ در این قسمت اطلاع رسانی خواهیم کرد.
بعد از پایان امتحانات شهریور، اطلاعات به سامانه اطلاع رسانی هدایت تحصیلی به نشانی ht.medu.ir ارسال شده و پس از آنالیز اطلاعات، فرم های هدایت تحصیلی در سامانه همگام منتشر می شود. سپس فرم ها تحویل دانش آموزان شده و در صورت کسب امتیاز لازم می توانند در رشته مورد نظر ثبت نام کنند.
برای اطلاع از آخرین اخبار امتحان تعیین رشته مجدد سال ۱۴۰۱ عضو کانال تلگرام مدارس هیوا شده و یا صفحه اینستاگرام مدارس هیوا را دنبال نمایید. هم چنین در صورت نیاز به مشاوره برای امتحان تعیین رشته مجدد 1401 - 1402، می توانید با کارشناسان ما در مرکز مشاوره تحصیلی هیوا تماس حاصل نمایید .
✔️ همان طور که در این مقاله گفته شد ، امتحان تعیین رشته مجدد در شهریور ماه با امتحانات دانش آموزان تجدیدی برگزار می شود .
✔️ همان طور که در این مقاله به آن پرداخته شده ، اگر رشته ای به صورت هاشور خورده در فرم شماره 7 هدایت تحصیلی باشد ، دانش آموز مجاز به ادامه تحصیل در آن رشته نبوده اما در صورت تمایل می تواند در امتحان تعیین رشته مجدد شرکت نماید .
✔️ فاکتورهای مختلفی اعم از نمرات پایه هفتم ، هشتم و نهم با ضریب های مختلف در امتیاز لازم برای انتخاب هر رشته تاثیر گذار می باشند که در این مقاله می توانید نحوه محاسبه این امتیازات را به صورت دقیق مشاهده نمایید .
برای مشاوره امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم ۱۴۰۱
برای مشاوره امتحان تعیین رشته مجدد پایه نهم ۱۴۰۱
سلام خسته نباشید من نمرات هفتم و هشتم رو خراب کردم والان پایه نهم هستم می تونم نمرات هفتم و هشتم رو جبران کنم؟ لطفا جواب بدین
سلام . امکان ویرایش نمرات پایه هفتم و هشتم وجود نداره ، برای تعیین رشته می تونین در پایه نهم نمرات بالایی کسب کنین .
من سال هفتم ۱۲ سال . هشتم ۱۳ و سال نهم ۱۶ علوم هم ۱۵ هفتم و هشتم ۱۲ و نهم ۱۵ شدم آیا رشته تجربی قبول هستم ۱۶ سال نهم رو در انتخاب رشته مجدد گرفتم
سلام . شرط نمرات انتخاب رشته تجربی در پایه نهم رو دارین ، انتخاب رشته به نتیجه هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام . من ریاضی رو در پایه ی هفتم و هشتم 10 گرفتم ولی اگر در پایه ی نهم 20 بگیرم می تونم برم رشته تجربی ولی علوم هفتم 20 و هشتم 18ممنون
سلام . در صورت کسب نمره 20 درس ریاضی پایه نهم ، می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین .
سلام من سال هفتم رو ریاضی رو خراب کردم 15.5 شدم سال های بعد جبران کنم یا اون امتحان رو بدم شانس دارم که برم
سلام . می تونین در پایه هشتم و نهم تلاش کنین و نمرات بالاتری کسب کنین در این صورت نیازی به شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد ندارین .
سلام خسته نباشید ببخشید من نمره ریاضی هفتم ۱۸ علوم ۱۹هشتم ریاضی ۱۹ علوم ۱۷نهم ریاضی ۱۹ و علوم ۲۰ می تونم رشته تجربی رو الف بیارم ؟؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین ، انتخاب رشته تجربی به عنوان اولویت الف به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام خسته نباشید من دانش آموز پایه نهم هستم نوبت اول ریاضی 16 آوردم و علوم 19 می تونم برم رشته ریاضی اگه نوبت دوم عالی بشم
سلام . برای انتخاب رشته ریاضی در پایه نهم باید حداقل میانگین نمرات پایه هفتم ، هشتم و نهم درس ریاضی 14 و علوم 13 باشه .
سلام من امسال می خوام برم رشته تجربی نمرات کلاسی مو خیلی بد کردم اونا حساب نمیشه و اینکه هیچ درسی رو الان من بلد نیستم هنوز جای امیدی هست که برسم درس ها رو بخونم
سلام . شما می تونین با برنامه ریزی و پشتکار کتاب های درسی رو عمیق و مفهومی بخونین و در امتحانات میان ترم و پایان ترم نمرات خوبی کسب کنین .
سلام من می خوام رشته انسانی بردارم هفتم عربی 17 فارسی 18 مطالعات 13. معدل 16/55 هشتم عربی 16 فارسی 16مطالعات 20 معدل 18/57 نهمم رو تموم نکردم ایا من رشته انسانی رو می تونم بردارم جواب بدین ممنون
سلام . با شرایط فعلی امکان انتخاب رشته انسانی رو در پایه نهم دارین ولی اینکه رشته انسانی به عنوان اولویت الف شما انتخاب شه به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام من در سال هفتم علومم 19 ریاضیات 20 و معدلم 19/78 در سال هشتم علومم 20 ریاضیات 19 و معدلم 19/78 آیا سال نهم هم با همین شرایط پیش برم می تونم تجربی قبول بشم یا نه ؟ همچنین در المپیاد کشوری هم سابقه دارم . در سال 1400 27 اردیبهشت ماه در المپیاد ریاضی دانشگاه واترلو کانادا شرکت کردم و موفق به کسب مدرک شدم . آیا این هم می تونه تاثیر داشته باشه ؟ مدرسه من نمونه دولتی هستش هم در سال هفتم و هم هشتم دانش آموز ممتاز مدرسه هم شده ام. می خواستم ببینم شانس قبولی ام در رشته تجربی چقدر هست ممنون می شم جواب بدید.
سلام . شما می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©