با انتشار کارنامه پایانی نهم متوسطه و اطلاع از نمرات ارائه شده برای هر درس دانش آموزان می توانند بر اساس حدنصاب نمره لازم، توانایی ها و علاقه مندی های خود، رشته تحصیلی مورد نظر را انتخاب نمایند. برای انتخاب رشته نهم به دهم کسب حداقل نمره لازم برای قبولی در هر یک از رشته های دبیرستان ضروری می باشد.
برای مشاوره نمرات لازم برای انتخاب رشته پایه نهم
برای مشاوره نمرات لازم برای انتخاب رشته پایه نهم
از آنجا که انتخاب رشته دبیرستان یکی ار حساس ترین مراحل مربوط به هدایت تحصیلی نهم به دهم می باشد، دانش اموزان لازم است برای انتخاب بهترین رشته تحصیلی توانایی ها و استعداد های خود و نیز آینده شغلی و تحصیلی خود را در نظر بگیرند. به همین منظور پس از اتمام امتحانات پایانی و دریافت کارنامه دانش آموزان می توانند بر اساس حدنصاب نمره لازم برای ورود به هر رشته، رشته تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
از سوی دیگر سازمان آموزش و پرورش جهت راهنمایی دانش آموزان پایه نهم طرحی را با عنوان هدایت تحصیلی در نظر گرفته تا دانش آموزان بتوانند با استفاده از آزمون ها و مشاوره های گوناگون انتخاب درست و مناسبی را انجام دهند. در انتخاب رشته نهم به دهم دانش اموزان باید علاوه بر علاقه و استعداد به حداقل شرایط و نمرات کافی برای پذیرش در هر رشته تحصیلی توجه نمایند، اما ممکن است دانش آموزان در خصوص اینکه با چه نمره هایی در نهم متوسطه انتخاب رشته کنیم اطلاعات کافی نداشته باشند، به همین دلیل قصد داریم در این مقاله علاوه بر معرفی انواع رشته های تحصیلی نهم به نمرات لازم برای انتخاب رشته نهم متوسطه نیز بپردازیم.
رشته های ارائه شده در دوره متوسطه دوم یا دبیرستان، رشته های پایه و بنیادی هستند که به صورت کلی در مقطع متوسطه دوم آموزش داده می شوند و در مقاطع دانشگاهی به شاخه های تخصصی تر و جزئی تر تقسیم می شوند.
رشته های در نظر گرفته شده برای دانش آموزان در مقطع متوسطه دوم، به دو دسته رشته های نظری و عملی تقسیم می شوند که خود این گروه بندی شاخه های تحصیلی متنوعی را در بر می گیرد.
برای راهنمایی بیشتر دانش آموزان در این قسمت به صورت ساده و خلاصه شاخه ها و رشته های تحصیلی ارائه شده در دوره متوسطه دوم را بررسی کرده و به معرفی هر یک از آن ها می پردازیم.
رشته های علوم نظری :
رشته ریاضی – فیزیک :
این رشته شامل دروس مرتبط با علم ریاضی و مباحث تخصصی فیزیک و ریاضی می باشد و بیشتر دروس بر اساس تقویت استعداد تحلیلی و قدرت تمرکز دانش آموزان آموزش داده می شوند.
رشته علوم تجربی:
رشته تجربی در بسیاری از دروس با رشته ریاضی مشترک بوده و مطالب ارائه شده در هر دو شاخه تقریبا مشابه یکدیگر هستند، اما در رشته تجربی بیشتر بر روی موضوعات زیست شناسی و علوم انسانی و مواد بحث و بررسی می شود.
رشته ادبیات و علوم انسانی:
دانش آموزان علاقمند به مباحث اجتماعی، روانشناسی و ادبی می توانند در این رشته به ادامه تحصیل بپردازند. آموزش ها در رشته علوم انسانی دروس بر پایه تقویت قدرت استدلال و کمک به یادگیری و تحلیل مباحث مختلف فلسفی و اجتماعی ارائه داده می شوند.
رشته علوم و معارف اسلامی:
در رشته علوم و معارف اسلامی یادگیری تاریخچه ادیان و تاثیرات آموزه های دینی و مذهبی بر جامعه و افراد آن مد نظر بوده و تقریبا تمام آموزش های این رشته ریشه مذهبی و اسلامی دارند.
رشته های هنرستان :
شاخه مدیریت و خدمات:
رشته های شاخه خدمات شامل حسابداری، تربیت کودک، تربیت بدنی، حمل و نقل ناوبری، مدیریت خانواده و شبکه و نرم افزار رایانه ای می شود که علاقمندان به این رشته ها، می توانند در این شاخه فرآیند انتخاب رشته خود را انجام دهند.
شاخه صنعت:
در شاخه صنعت فنی و حرفه ای رشته هایی از قبیل الکتروتکنیک، الکترونیک، مکانیک، نقشه برداری، صنایع شیمیایی، صنایع نساجی و سایر رشته هایی از این قبیل ارائه شده اند، که در زمینه توسعه و یادگیری صنعت مورد نظر آموزش داده می شوند.
شاخه هنر:
رشته های تحصیلی ارائه شده در شاخه هنر موضوعات و مباحث هنری همچون سینما، نقاشی، نمایش، موسیقی و ... را شامل می شود. این شاخه تحصیلی، برای دانش آموزان علاقمند به رشته های هنری بسیار مناسب خواهد بود.
شاخه کشاورزی:
تمامی موضوعات و موارد مربوط به باغداری و کشاورزی در شاخه کشاورزی فنی حرفه ای آموزش داده می شود. این شاخه مجموعه ای از روش ها و آموزش های مربوط به گسترش کشاورزی، فضای سبز و امور باغداری را به صورت درست و اصولی شامل می شود.
رشته های کاردانش:
رشته های تحصیلی کاردانش در انتخاب رشته دانش آموزان دبیرستانی به میزان زیادی مشابه شاخه فنی و حرفه ای بوده و تنها در تعداد رشته ها و نوع آموزش ها با یکدیگر تفاوت دارند. رشته های تحصیلی شاخه کاردانش تعداد بیشتری نسبت به رشته های فنی حرفه ای داشته و آموزش های کارگاهی و عملی این شاخه نسبت به شاخه فنی و حرفه ای گسترده تر می باشد.
لازم به ذکر است که برخی از رشته های ارائه شده در شاخه های تحصیلی فنی حرفه ای و کاردانش محدودیت جنسیتی دارند و تنها مخصوص دانش آموزان دختر و یا پسر به طور جداگانه می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رشته های هنرستان فنی و حرفه ای می توانید مقاله زیر مطالعه نمایید.
دانش آموزان کلاس نهم با انجام آزمون های مشاوره ای همگام و همچنین دریافت مشورت های لازم تصمیم می گیرند که چه رشته ای را به عنوان رشته مورد نظر خود انتخاب نمایند. علاوه بر مطالب عنوان شده، انتخاب هر یک از رشته ها و شاخه های مذکور نیازمند داشتن شرایط تحصیلی خاص و کسب حداقل نمره لازم می باشد، که رعایت آن ها برای دانش آموزان اجباری است.
پرسشی که برای بسیاری از دانش آموزان نهم متوسطه اول مطرح می شود این است که، با چه نمره هایی در نهم متوسطه می توان انتخاب رشته کرد، که برای پاسخ به این سوال در این قسمت شرایط و نمرات لازم برای انتخاب رشته در هر یک از شاخه های تحصیلی بررسی کرده و اطلاعات مورد نیاز را برای دانش آموزان ارائه می نماییم.
شرایط لازم برای انتخاب رشته دبیرستان در رشته های تحصیلی مختلف شامل موارد زیر می باشند:
رشته ریاضی فیزیک
نمرات لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک عبارتند از:
مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه اول کمتر از ضریب 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک نمره بالای 14 می باشد.
رشته علوم تجربی
نمرات لازم جهت انتخاب رشته علوم تجربی عبارتند از:
مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) کمتر از ضریب 42 نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
رشته ادبیات و علوم انسانی
نمرات لازم جهت انتخاب رشته ادبیات و علوم انسانی عبارتند از:
مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) کمتر از ضریب 42 نباشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد:
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3
نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2
کسب حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی
رشته علوم و معارف اسلامی
نمرات لازم جهت ورود به رشته های شاخه علوم و معارف اسلامی عبارتند از:
حداقل نمره میانگین سه سال هفتم، هشتم و نهم در دوره اول متوسطه برای دروس معارف اسلامی 14، زبان عربی 13 و ادبیات فارسی 12 می باشد.
دانش آموزان باید در به خاطر سپردن مطالب توانمند بوده و دارای قوه تجزیه و تحلیل خوبی نیز باشند.
رشته های تحصیلی شاخه فنی و حرفه ای
نمرات لازم جهت ورود به رشته های شاخه فنی و حرفه ای عبارتند از:
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از 30 باشد.
حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشد.
رشته های تحصیلی شاخه کار و دانش
نمرات لازم جهت ورود به رشته های شاخه کار و دانش عبارتند از:
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب حداقل 36 باشد.
نمرات دروس ریاضی با ضریب 2 و درس کار و فناوری با ضریب 3 در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می شود.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 180 و معدل حداقل 12 باشد.
در صورتی که به دریافت اطلاعات درباره سایت همگام هدایت تحصیلی نهم علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دانش آموزان پایه نهم نسبت به انتخاب رشته خود نگرانی ها و درگیری های ذهنی زیادی دارند و بیشتر مواقع به این فکر می کنند که چه رشته ای انتخاب کنند تا در آن موفق باشند؟ در پاسخ به این مسئله باید در نظر داشت، که دانش آموزان در انتخاب رشته خود بیشتر به چه مواردی توجه دارند، درواقع اولویت بندی های آن ها در انتخاب رشته دبیرستان دارای چه موضوعاتی است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی دانش آموزان و والدین آن ها در این قسمت عوامل موثر در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم را بررسی کرده و به صورت مختصر به شرح آن ها می پردازیم.
عوامل موثر در انتخاب رشته دانش آموزان عبارتند از:
علاقه:
دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته تحصیلی و تکمیل فرم هدایت تحصیلی خود را دارند باید توجه داشته باشند که، قرار است دروس و مطالب ارائه شده در رشته منتخب خود را در طول سه سال تحصیلی یاد گرفته و آموزش ببینند. در صورتی که علاقه ای به رشته انتخابی نداشته باشند، نه تنها در یادگیری آموزش های آن دچار اشکال شده و نسبت به آن بدبین می شوند، بلکه در موارد بسیاری ممکن است دچار تضعیف روحیه شده و نسبت به خود احساس ناخوشایندی داشته باشند.
استعداد و توانایی:
داشتن استعداد و توانایی در انتخاب رشته مورد نظر مسئله بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. بسیاری از افراد تنها به صرف این که به یک رشته خاص علاقه دارند و یا رشته مذکور موقعیت اجتماعی مناسبی دارد اقدام به انتخاب آن می نمایند، اما باید به این مسئله توجه داشت که اگر استعداد انجام آموزش های رشته انتخابی در فرد وجود نداشته باشد، نتیجه ای بسیار منفی و تضعیف کننده به دنبال خواهد داشت.
شرایط بازار کار:
دانش آموزانی که در انتخاب رشته پایه نهم شغل آینده خود را مد نظر قرار می دهند باید توجه داشته باشند که، شرایط پذیرش رشته مورد نظر آن ها در کسب و کار چگونه است. بسیاری از رشته های تحصیلی در زمینه شغلی بازدهی و تقاضای کمتری دارند. در نتیجه، بهتر است رشته های تحصیلی که شرایط کاری و اجتماعی مناسبی دارند در اولویت انتخاب قرار بگیرند.
پتانسیل پذیرش دانشگاه ها:
ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در رشته های تحصیلی متفاوت است. ملاک پذیرش رشته های دانشگاهی توسط دانش آموزان، بیشتر بر اساس میزان خروجی رشته های تحصیلی و نیاز جامعه و بازار کار در نظر گرفته می شوند.
دانش آموزانی که علاقه دارند رشته دبیرستان خود را در مقاطع دانشگاهی نیز ادامه دهند، باید به این موارد نیز توجه داشته باشند تا پس از فارغ التحصیلی و یا حتی در طول تحصیل با مشکلی مواجه نشوند.
در صورتی که علاقمند به دریافت اطلاعات درباره چگونگی مشاوره انتخاب رشته نهم هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دانش آموزان می توانند جهت اطلاع از آخرین اخبار مربوط به انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم، عضو کانال تلگرامی مدارس هیوا شده و یا صفحه اینستاگرام مدارس هیوا را دنبال نمایند. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال و مشاوره در رابطه با کسب نمرات لازم برای انتخاب رشته دبیرستان می توانید با مشاوران مرکز خدمات مشاوره تحصیلی هیوا تماس بگیرید.
✔️ رشته های ارائه شده در دوره متوسطه دوم به دو دسته نظری و عملی تقسیم می شوند که جزئیات هر کدام در این مقاله شرح داده شده است.
✔️ در پذیرش رشته های نظری شرایط مختلفی از جمله، شرط معدل دانش آموزان مد نظر می باشد که جزئیات لازم در مقاله فوق به زبانی ساده ارائه شده است.
✔️ از جمله شرایط لازم برای انتخاب رشته ریاضی، داشتن حداقل نمره معدل 14 می باشد. سایر شرایط لازم جهت ورود به این رشته تحصیلی در مقاله فوق ارائه شده است.
برای مشاوره نمرات لازم برای انتخاب رشته پایه نهم
برای مشاوره نمرات لازم برای انتخاب رشته پایه نهم
سلام نمره ریاضی هفتم ۲۰ و هشتم ۲۰ و نهم ۱۶ و علوم هفتم ۲۰ و هشتم ۲۰ و نهم ۲۰ و معدلم هفتم ۲۰، هشتم ۱۹.۹۰ و نیمسال اول نهم هم ۱۹.۷۵ می تونم تجربی برم ؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین .
سلام ببخشید من به رشته تجربی خیلی علاقه مند هستم و معدل پایه هفتم ۱۶.۴۳ شدم و در پایه هشتم ۱۷.۳۰ شدم و نوبت اول نهم ۱۸.۶۴ شدم ایا می توانم رشته تجربی را انتخاب کنم ضمنا علوم و ریاضی نوبت اول نهم ۲۰ شدم
سلام . شرط معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی رو دارین ، برای انتخاب رشته تجربی باید حداقل میانگین نمرات پایه هفتم ، هشتم و نهم درس علوم 14 و ریاضی 13 باشه .
سلام ، ببخشید یک سوال داشتم من میخوام برم رشته انسانی و خیلی علاقه مند هستم ولی عربی هفتم ۲۰ شدم هشتم ۱۵و نهم الان نوبت اول ۱۷ و فارسی هم ۲۰ شدم در هر سه سال و مطالعات هفتم ۱۹ و هشتم ۱۵.۵ و نهم ۱۷ و معدل کل نوبت اولم شده ۱۷.۷۵ آیا می تونم موفق باشم ؟ به تاریخ از هر چیز دیگه ای علاقه مند تر هستم تو زندگیم .
سلام . موفقیت شما در رشته انسانی به علاقه ، استعداد و میزان پشتکار شما بستگی داره .
سلام نمره ریاضی هفتم ۱۰ هشتم ۹ نهم ۲۰ با علوم هفتم ۲۰ هشتم ۱۷ نهم ۲۰ می تونم برم تجربی ؟؟
سلام . در صورت کسب نمره 20 در درس ریاضی پایه نهم و سایر نمراتی که اعلام کردین شرایط نمره برای انتخاب رشته تجربی رو در پایه نهم دارین .
سلام خسته نباشید ببخشید می خواستم بپرسم نمره من در یاضی هفتم 20 در هشتم 13 و نهم 20 بوده می تونم برم رشته ریاضی ؟
سلام . با نمره هایی که دارین ، می تونین در نهم متوسطه رشته ریاضی رو انتخاب کنین ، البته باید میانگین نمرات پایه هفتم ، هشتم و نهم درس علوم حداقل 13 باشه .
سلام من معدل سال هفتمم 18/98 شدم و سال هشتم 18/7 نهمم در حال خوندنم تا به این جای نمراتم رشته ی کامپیوتر برام مجازه ؟
سلام . شرط معدل لازم برای انتخاب رشته کامپیوتر رو دارین .
سلام ، من نمرات سه سال تحصیلی ریاضی به ترتیب 20/16/20 شدم و مجموع هر سال 60/52/60 ، علوم هم به ترتیب 20/18/20 و مجموع هر سال 60/56/60 می تونم برم رشته تجربی ( البته سال هشتم نمره پایانی نوبت دوم 14/25 هست ) می تونم برم تجربی ؟
سلام . با نمره هایی که دارین ، می تونین در پایه نهم متوسطه اول رشته تجربی رو انتخاب کنین ، البته به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم من درسال هفتم ریاضی ۱۹ و هشتم ۱۸ و نهم ۱۴ و علوم در سال هفتم ۱۸ و هشتم ۱۷ و نهم ۱۶ شدم می توانم به رشته ریاضی بروم
سلام . می تونین در پایه نهم متوسطه اول رشته ریاضی رو انتخاب کنین ، البته انتخاب رشته به امتیازات فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام برای انتخاب رشته نمره نوبت دوم لحاظ میشه یا پایانی
سلام . برای انتخاب رشته نمره پایانی ( سالانه ) در نظر گرفته میشه .
سلام نمرات نوبت اول در انتخاب رشته تاثیر دارن
سلام . نمرات نوبت اول در نمره سالانه و در نهایت در انتخاب رشته تاثیر میذارن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©